Πρόκειται για την αληθινή ιστορία ενός Ολυμπιονίκη- στρατιώτη, που αντιμετώπισε τα ζόρια " της αρκούδας" στον καιρό του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, και ο οποίος κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να κατακτήσει τη μεγαλύτερη και δυσκολότερη νίκη!
Σκηνοθέτησε η Αντζελίνα του Μπραντ.
-Είναι δυνατόν, μωρή Σαλογραία, να προκύψει εξ Αντζελίνας, τι αγαθόν;
- Απίστευτον, εκ πρώτης όψεως, μανδάμ, πλην όμως, αληθινόν!
- Άντε!!!..
- Πήγα!
- Απευθύνεται, λοιπόν, o "Αλύγιστος" σε ηλικίες από 15 έως και 95 ετών, ακόμη και για καλογέρους, παπάδες, δεσποτάδες, απολύτως κατάλληλος...
- Σώπααα!
- Ναι. Μη με διακόπτεις, περιστεράκι μου, μέσ' στα μαύρα μεσάνυχτα, έχω νυστάξει!
Και αποφάσισα, μάλλον από περιέργεια να τρέξω στη Βέσο της Πάτρας, με τη σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού ότι θα ψιλοβαρεθώ, επειδή, εκτός των άλλων,
απεχθάνομαι δημιουργίες που έχουν ως φόντο, στρατιώτες και πόλεμο.
Διαψεύστηκα- τι χαρά!
Και βγήκα από την αίθουσα, με μια συγκίνηση, μια απροσδόκητη ανάταση καρδίας
που δεν θα μπορούσαν να μου την προσφέρουν πλέον, ούτε δέκα κηρύγματα ιεροκηρύκων πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα- το ομολογώ.
- Αχ αυτή η τρομακτική, τεράστια δύναμη της έβδομης τέχνης!
Δεν θα γράψω, όμως, περισσότερα.
Αν θες, μ' ακούς και πας- με σακούλα ποπ- κόρν, ή χωρίς σακούλα, δεν έχει σημασία...
Αφού δεις, τα ξαναλέμε- πρώτα ο Κύριος.
Σε ασπάζομαι,
και εύχομαι ο Φρεσκογεννημένος Χριστούλης, να χαρίσει σε όλους μας, κάτι από το συγκλονιστικό πνευματικό σθένος του ήρωα....
Ευανθία η Σαλογραία
Τι έγινε εκεί στη πόλη σας; Έπαθε ανακοπή άνθρωπος πατέρας άνεργος 4 παιδιών όταν έλαβε κατασχετήριο του σπιτιού; Τι δράμα Θεέ μου. Τι τραγωδία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για την πρόταση για τη ταινία!!!
Κάπου το πήρε το ματάκι μου στο διαδίκτυο αυτό, με τον άνθρωπο από την πόλη της Πάτρας, που λύγισε, ανωνυμε, αλλά...δεν ξέρω περισσότερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και είναι τραγωδία για την οικογένειά του, αλλά...κανείς από τους κυβερνώντες γι αυτές τις τραγωδίες δεν κάνει κάτι.
Βλέπεις, δεν συμβαίνει στους ίδιους, οπότε, τον πόνο, ΔΕΝ τον αισθάνονται.
Αλίμονο, είμαστε ΤΟΣΟ ΕΓΩ-κεντρικά πλάσματα, που νιώθουμε τη θλίψη μόνο όταν συμβεί στο δικό μας πετσί.
Όταν συμβαίνει στο πετσί , του άλλου, " δεν τρέχει κάστανο" . Στεκόμαστε όλοι μας ανελέητοι.
Χτες πήγα και είδα την άλλη ταινία " Το παιγνίδι της Μίμησης" . Αναφέρεται στη ζωή του Τούρινγκ ο οποίος υπήρξε δεινός στην κρυπτογραφία και ο οποίος κατάφερε να αποκωδικοποιήσει τα μυστικά μηνύματα των Ναζί βοηθώντας έτσι στη - νικηφόρα για τους Συμμάχους- λήξη του Β παγκοσμίου πολέμου
. Σαν ταινία, σκηνοθεσία, παίξιμο, πάρα πολύ καλό το έργο. Ο νέος που υποδύεται τον Τούρινγκ, καταπληκτικός.
Ο Τούρινγκ, ήταν μέγας μαθηματικός, και υπήρξε ο πατέρας- δημιουργός των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Έχοντας δει πρόσφατα και τον " Αλύγιστο" δεν μπόρεσα να αποφύγω τη σύγκριση ανάμεσα στις ζωές των δύο αυτών ανθρώπων.
Ο πρώτος ο Λούι Ζαμπερίνι, έζησε μέχρι τα 97 του (πέθανε το 2014).
Ο δεύτερος, ο Τούρινγκ, πέθανε 41 ετών, από άλλους λόγους (δεν θα πω, και μη διαβάσεις, αν δεν έχεις διαβάσει, να πας πρώτα να δεις και τη δεύτερη ταινία, θα καταλάβεις)
Ενδιαφέροντα. Και χρήσιμα. Όλα. Του άνω σχολίου.
ΑπάντησηΔιαγραφή(Όσο για την β ταινία.
Προτιμώ χίλιες φορές καλύτερα να διαβάσω μια ιστορία παρά να τη δω ταινία. Διότι από τα βιβλία μπορώ να φτάσω όσο το δυνατόν πιο κοντά στη πηγή, ενώ η κάθε ταινία δεν είναι η πιο αυθεντική πηγή, είναι μεσολαβημένη.)
(Και δε πάω ποτέ στο σινεμά να τα δω, μα ίντερνετ. Αρκετά ζάμπλουτοι είναι οι ηθοποιοί, δε χρειάζεται να πηγαίνω.)
Ενδιαφέροντα. Και χρήσιμα. Όλα. Ευχαριστούμε.
Εντάξει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά, παρότι διαβάζω τρελά ακόμη, προτιμώ σε τέτοιες περιπτώσεις βιογραφιών, τον κινηματογράφο, λόγω της τεράστιας οθόνης και των 3D δυνατοτήτων.
Να πούμε ότι ο κινηματογράφος σαφώς και διαθέτει ισχυρότερα ΜΕΣΑ προκειμένου να σου μεταβιβάσει ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ προσώπων.
Έχει και καταπληκτική φωτογραφία με χρώματα, κίνηση και μουσική και ήχους. Μόνο αίσθηση ΑΦΗΣ και ΟΣΦΡΗΣΗ προς το ΠΑΡΟΝ δεν μπορεί να δώσει αλλά...κοντά είναι και τούτα τα επιτεύγματα.
(Τώρα με το πρόγραμμα OCULUS οι κομπιουτεροπαίκτες, θα φοράν το κράνος στο κεφάλι, το γάντι στο χέρι, θα πατάνε και σε ένα ηλεκτρονικό χαλάκι και θα ΧΑΝΟΥΝ πιά το δώματιό τους από το οπτικό τους πεδίο,
θα ΕΞ- ΙΣΤΑΝΤΑΙ με ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
ΤΡΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ, σε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥΣ κόσμους,
και άντε να τους ξεκολλήσεις από κει μέσα.
Δεν θα τους βγάζεις ούτε με βίντσι!)
;-(
Το κατέβασμα από το διαδίκτυο των ταινιών δεν είναι...λιγάκι παρόνομο (πώς λέγαμε παλιά " ολίγον έγκυος" ) ή μου φαίνεται;
;-)
Και ...αγαπημένο μου, τι σε κάνει να σκέφτεσαι ότι όταν διαβάζεις το οτιδήποτε σε βιβλίο, ότι ΑΥΤΟ δεν είναι απολύτως διαμεσολαβημένο από τις λέξεις- φράσεις- ύφος, που χρησιμοποιεί ο κάθε συγγραφέας;
(ισχύει και για τους βίους παλαιών αγίων ή για ευπώλητους βίους " αγίων" της σήμερον).
Είναι που μας ΥΠΝΩΤΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ο γραπτός λόγος που ΔΕΝ το συνειδητοποιούμε τις περισσότερες φορές.
Ισχύει όμως ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
Ανάμεσα σε σένα και στο ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΑΝ , ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ η ΑΦΗΓΗΣΗ του γράφοντος.
Προσπαθώ να πω ότι ΚΑΙ στην περίπτωση του βιβλίου, πάλι, ΑΔΥΝΑΤΟΝ να έχεις ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ εικόνα των γεγονότων, τόσο των εσωτερικών (στην ψυχή του ήρωα) όσο και των εξωτερικών (που αλλάζουν από την οπτική γωνία του παρατηρητή και βρίσκονται πάντα στο έλεος ερμηνειών ατελεύτητων).
Στη συγκεκριμένη περίπτωση του « Αλύγιστος» , ο ίδιος ο ήρωας Λούι, μίλησε με την σκηνοθέτη την Αντζελίνα, και την καθοδηγούσε - ο ΙΔΙΟΣ ο παθών τα δεινά- στα γυρίσματα, λέγοντάς και ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ της, στο στούντιο, ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ από την κάθε ΕΜΠΕΙΡΙΑ του.
Κρίμα που ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος, πέθανε
(το 2014), ΠΡΙΝ προλάβει να δει, τελειωμένη, την αναπαράσταση της ζωής του, στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Ίσως πάλι να μην είναι " κρίμα" ίσως να είναι και για καλό του, πριν δει τον εαυτόν του στον " καθρέφτη" της Τέχνης.
Πιθανόν η εκεί απεικόνιση των γεγονότων, να τον ζημίωνε πνευματικά, ποιος μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια;
Μόνον ο Κύριος της Ζωής και του Θανάτου, εκάστου προσώπου.
Ουδείς έτερος.
;-)
:-) Συμφωνώ με κάποια, διαφωνώ με άλλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απογευματάκι να έχουμε!!! :-)
Φιλιάααααααααααα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤαινία: ε, όχι κι υπέροχη! Απλά καλή. Θα μπορούσε να ειδωθεί κι αλλιώς. Όχι βαρετή, απλά ενδιαφέρουσα. Όσο για τα..νοήματα: μπορούνε να περάσουν στο ευρύ κοινό κι αλλιώς, αν δεν ακυρώνονται μέσα από το σοκ της κακοποίησης εντός του στρατοπέδου. Πολύ αμερικανιά ο τρόπος με τον οποίο εκπλήρωσε την υπόσχεση που δωσε στο Θεό. Σε ελληνική έκδοση θα χε πιότερα να καταθέσει ο όποιος άλλος. Αναγνωρίζω βέβαια πως η συγχώρεση είναι δύσκολο κομμάτι. Αλλά το κάνουν κι άλλοι που δεν πιστεύουν καν στο Θεό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να μη μακρυγορώ περνά κανείς ένα χαλαρό σκ κοιτώντας την ταινία αλλά δεν μπαίνεις και στη συζήτηση μετά..την προσπερνάς.
;-) Ευχαριστώ για την κατάθεση της γνώμης σου 3: 21 μ.μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω δεν έγραψα πουθενά τη λέξη " υπέροχη" που χρησιμοποίησες για την ταινία. Έγραψα ότι εμένα με συγκίνησε βαθύτατα΄, άλλο αυτό και άλλο το υπέροχη.
Μπορεί και κάτι πολύ απλό και ασήμαντο να μας συγκινήσει βαθύτατα, έτσι δεν είναι;
Και βέβαια, δεν παίρνουν όλοι τα ίδια μηνύματα- συναισθήματα από το ίδιο έργο τέχνης.
Σε ΚΑΘΕ περίπτωση η " ανάγνωση" είναι διαφορετική..
;-)
Αγαπητή μας Ευανθία Καλημέρα. Χτες είδαμε τελικά την ταινία και θα την χαρακτήριζα εκπληκτική σε σχέση με τα αμερικανικά σκουπίδια που προβάλλονται στις μέρες μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά τα μηνύματα, αλλά για μένα το σημαντικότερο μετά την επιδίωξη της συγχώρεσης, είναι το πως και γιατί ο Θεός τους κράτησε στη Ζωή παρά τα τόσα τραγικά που ζήσανε.
Είχα ακούσει μια περίπτωση κάποιου αιχμαλώτου, που επέζησε για πολλά χρόνια σε κακουχίες στα βάθη της Ασίας. Επέζησε γιατί η μάνα του ποτέ δεν σταμάτησε να παρακαλεί ενδακρυς και γονατιστή τον Παναγαθο Θεόν. Η ίδια είπε ποτέ δεν στέγνωσαν τα δάκρυα από τα μάτια της, αλλά και η μητέρα του Αγίου Αυγουστίνου με πάρα πολλά δάκρυα πότισε το δέντρο της καρποφορίας του Αγίου Αυγουστίνου.
Έτσι και στην ζωή του Λούι η μητέρα του γονατιστή έκανε προσευχή. Επίσης ο φίλος του Λούι, που και εκείνος επέζησε, τον παρουσίασε να προσεύχεται στα γόνατα. Δεν είναι τυχαίο που επέζησαν από τόσα βάσανα. Ο Θεός τους έσωσε! !!
Τέλος, ας είναι ένα παράδειγμα σωτηρίας για μας και τα έσχατα που έρχονται. Ο Θεός δύναται να μάς λυτρώσει από όλες τις δυσκολίες που θα φέρει ο αντίχριστος για να μας επιβάλει να τον προσκυνήσει ο κόσμος, προκειμένου να έχει τα ωφελήματα της σύνταξης, της κοινωνικής ασφάλισης, της περίθαλψης, τής συμμετοχής στην οικονομική δραστηριότητα γενικά.
Αυτά είναι για εμένα τα θαυμαστά μηνύματα που διακριτικά περνάει η Σκηνοθέτης.
Μαρίνο μου
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ χαίρομαι που είδες την ταινία.
Εσύ ως σχέσιν έχων και με θάλασσα, πιστεύω θα εκτίμησες δεόντως τις σκηνές όπου προσπαθούσε ο ήρωας να επιβιώσει μέσα στον Ειρηνικό ωκεανό σε μια φουσκωτή βάρκα, επί τόσες ημέρες, αλλά το μήνυμα της συγνώμης ήταν όντως για μένα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ.
ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΙ τους ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ;
Ο Λούι μπόρεσε. Επειδή μέσα του, βαθιά του, αναζητούσε το Θεό της Αγάπης..
Πραγματικά, η Αντζελίνα ΤΖΟΛΙ, μας αφηγήθηκε σκηνοθετικά μια ΑΛΗΘΙΝΗ ιστορία που πιστεύω, υπήρξε ΠΡΩΤΑ και κύρια, άκρως θεραπευτική και για την ίδια, επειδή η ίδια είχε πολλά προσωπικά να συγχωρήσει ...σε ανθρώπους οικείους..
Αν είδες αυτό, σε παρακαλώ να πας να δεις και το ΠΑΙΓΝΙΔΙ της ΜΙΜΗΣΗΣ που αφηγείται και αυτό αληθινά γεγονότα από τη ζωή του Αλλαν Τούρινγκ του ανθρώπου που συνέβαλε στη νίκη των Συμμάχων απέναντι στους Ναζί, κατά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αξίζει. Αν δειτε και αυτή την ταινία, τα ξαναλέμε.
(Αυτός που υποδύεται τον Άλλαν Τούρινγκ δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας...μωρέ..." θεοί' έχουμε γίνει σήμερα οι άνθρωποι στην υποκρισία (" τέχνη" τη λέμε τώρα τη θεατρική υποκρισία) ...το Όσκαρ Α αντρικού ρόλου, σίγουρα θα το διεκδικήσει... και θα το πάρει..)
Ευανθία μου, η ολόκαρδη συγγνώμη που βλέπουμε ως μήνυμα είναι το αποτέλεσμα ενός τεράστιου πνευματικού αγώνα, και έρχεται ως φυσική συνέπεια στην καρδιά του Λούι. Είναι δώρο εκ Πνεύματος Αγίου. Νομίζω πρέπει να σταθούμε στον αγώνα και οχι στο Θείο Δώρο που είναι το αποτέλεσμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Αγώνας είναι της προσευχής, της ατελείωτης αγογγυστης υπομονής του μαρτυρικού αγώνα που σε βάζει στο κατώφλι του μαρτυρικού θανάτου, και σε ισοπεδώνει ως σάρκα και ψυχή. Δίδαξε υπομονή, θάρρος, υπακοή, γενναιότητα, ελπίδα, και νίκησε Χαριτι Θεού όλες τις κακουχίες της φύσης και των δαιμονισμενων ανθρώπων. Άξιος για εμένα όχι γιατί αξιώθηκε και έζησε το θαύμα, αλλά γιατί δεν λύγισε πουθενά, δεν παρέδωσε μυστικά για να έχει την εύνοια και την καλοπέραση. Το αλυγιστος ξεκινά από την καρδιά για να ακολουθήσει στο σώμα.
Λίγο, λίγο σε δοκιμάζει ο Θεός και αν δει ότι αντέχεις σε στεφανώνει και σου προσθέτει λίγο μεγαλύτερη δοκιμασία.
Έτσι πλεκεται το στεφάνι του μαρτυρίου, και έτσι χτίζονται χαρακτήρες συνειδήσεις και ο αφανής ήρωας γίνεται ηγέτης κερδίζοντας την παγκόσμια υπόκλιση και το σεβασμό.
Δεν έχω δει την ταινία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω όμως μια άποψη περί της βιομηχανίας του Χόλλυγουντ, περί των αλύγιστων ανθρώπων που τυγχάνει να είναι το αμερικάνικο πολιτιστικό και πνευματικό πρότυπο κυριαρχίας στον πλανήτη, (ένας υπόγειος ηθικός νεοδαρβινισμός), περί των ηθικών ηρώων και ηγετών και κυρίως περί της αντίληψης που φορτώνει στον Θεό τον σαδισμό των ανθρώπων (βλ. τις αγριότητες του 2ου παγκοσμίου και όχι μόνο) και τις ονομάζει "θεόσταλτατες δοκιμασίες" και τους χριστιανούς λάγνους της τιμωρίας.
Θα δω την ταινία... στο παράνομο.
Mαρίνο πολυσεβαστέ μου
ΑπάντησηΔιαγραφήευτυχώς ακόμη ζούμε σε εποχή που οι άνθρωποι
θαυμάζουν τέτοια πρόσωπα. Το θεωρώ παρήγορο.
Πάντως, όταν θα έρθει ο ΑντίΧριστος, θα μας " ανοίξει" τα μάτια, θα μας " ειρηνεύσει" θα μας " διαφωτίσει" και θα μας πεί ότι δεν πια ανάγκη να φαινόμαστε και τόσο μαζοχιστές. Επιτέλους ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι σε κάποια πράγματα (θα μας πει).
Ήδη, σαρώνει τα πλήθη των ψυχών ο Αντίδικος, προτρέποντάς μας, σε ζωή ανέσεων κάθε λογής, με το σύνθημα " απόλαυσε" . Εnjoy! Enjoy " τσ' απόθανε!"
;-)
@paracosmos
ΑπάντησηΔιαγραφήEλένη
θα ήθελα πολύ να δεις και τις δυο ταινίες. Και το " Αλύγιστος" και το " Το παιγνίδι της Μιμησης" με τη ζωή του Τούρινγκ που ενώ ήταν τέτοια διάνοια, τελικά, λύγισε και αυτοκτόνησε.
Θα ήθελα πολύ να ακούσω στη συνέχεια τις σκέψεις σου.
Θα βρω κάποτε χρόνο και θα τις δω. Ίσως μετά την εξεταστική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓενικά, πες από ιδιοσυγκρασία, πες γιατί βλέπω τον άνθρωπο σαν ένα δεμάτι χόρτα (καιρός του σπείρειν καιρός του θερίζειν), πες γιατί οι κινηματογραφικές βιογραφίες αδικούν τον βίο του βιογραφούμενου χάριν του εντυπωσιασμού της εικόνας, βρίσκομαι μαζί, συντάσσομαι με αυτούς που λυγίζουν.
Είναι θέμα αρχής, τοποθέτησης, δεν μ' αρέσουν τα εμβατήρια, οι εξέδρες, τα παράσημα. Δεν μ' αρέσει να νικάω.
Ο δυστυχής ο Τούρινγκ δεν αυτοκτόνησε επειδή ήταν διάνοια αλλά επειδή του βρέθηκε στο κέντρο της σύγκρουσης : ένας ΑΛΥΓΙΣΤΟΣ κόσμος απέναντι σ' έναν κόσμο της ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ και της ΠΡΑΟΤΗΤΑΣ.
Νίκησε ο πρώτος, πέθανε ο Τούρινγκ...
Νικάει ο πρώτος, καταδικάζεται ως μη βιώσιμος, ως ανεπαρκής ο δεύτερος.
Κι έτσι προχωράει ο κόσμος!
@paracosmos
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλένη μου
Γράφεις " δεν μου αρέσει να νικάω" .
Γιατί τόση ηττοπάθεια εκ προοιμίου, καλή μου;
;-)
Για την Αιώνια Ζωή, μας έφτιαξε ο Θεός και μας είπε σε διάφορους τόνους ότι αν κρατήσουμε το δικό Του Χέρι, θα αντέξουμε και θα νικήσουμε...Τα ξέρεις από μένα καλύτερα..
;-
Τι συνιστά νίκη, τι είναι η ήττα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ήττα, το λύγισμα, η κάμψη είναι ίσως τα μόνα που μαζί με την οδύνη μας παρέχουν πρόσβαση στην αλήθεια καθώς θα τρέχουμε ξοπίσω της, όπως ο Τούρινγκ, δίχως να την φτάνουμε ποτέ.
@Paracosmos
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια μένα νίκη είναι το να δεχτώ, ό,τι ο Θεός επιτρέψει να έρθει στη ζωή μου, όσο οδυνηρό και αν είναι, να το δεχτώ με υπομονή, με προσευχή, και μακάρι και με ευχαριστία, μέχρι πάλι ο Θεός, αυτόν τον πόνο, με τρόπους μόνον Εκείνος ξέρει, να μου τον αφαιρέσει, ή να μου τον μεταποιήσει σε χαρά πνευματική, ωριμότητα και σοφία.
¨Ηττα για μένα είναι να αρνηθώ ό,τι ο Θεός επιτρέψει για μένα. Ήττα για μένα είναι να απελπιστώ και να αφαιρέσω από μόνη μου, τη ζωή που μου δόθηκε, επειδή αποφάσισα ότι αυτό που μου δόθηκε είναι άδικο ή ανυπόφορο.
Αν λέμε ότι πιστεύουμε στην Ανάσταση του Χριστού, διαπράττοντας αυτοκτονία, δεν γινόμαστε ανακόλουθοι;
Δεν φανερώνουμε Απιστία σε Εκείνον, όταν αρνούμαστε να σηκώσουμε το Σταυρό που εναποθέτει στους ώμους μας;
o.k.
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ Ελένη μου..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι στους αναποφάσιστους σαν και μένα, εύχομαι για τις αυριανές εκλογές, φώτιση!
;-)
Ευανθία μας καλό βράδυ εύχομαι. Μόλις είδαμε και την δεύτερη ταινία. Θα συμφωνήσω ότι ο πρωταγωνιστής είναι για Όσκαρ, καταπληκτικός με πολλά θαυμαστικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔύο διαφορετικές ταινίες με διαφορετικά μηνύματα. Επειδή όμως είναι βασισμένη σε αληθή γεγονότα και οχι βιογραφία, θεωρώ ότι δεν εξάγονται αληθή ιστορικά συμπεράσματα.
Τέλος θα έλεγα ότι ο πρωταγωνιστής δεν αυτοκτόνησε αλλά τον αυτοκτόνησαν! !!! Κάπως έτσι καταλήγουν τα πολύ δυνατά μυαλά για τη διαφύλαξη των απορρήτων υποθέσεων.
Ευχαριστούμε για την πρόταση, ήταν εκπληκτική ταινία.
;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερή ταινία πράγματι το " Παιγνίδι της Μίμησης" .
Άλλα σκηνικά εκεί, άλλα μαθήματα ζωής...
Είναι δυο τρία αξιόλογα έργα που βγαίνουν το χρόνο και λες:
" άξιζε που τα είδα"
επειδή οι περισσότερες ταινίες , βλάπτουν μάλλον παρά ωφελούν
(όχι " μάλλον" ...είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι βλάπτουν...αυτή η μέγιστη παγίδα του νου των Ορθοδόξων σήμερα.
Η αποπλάνηση από τη γοητεία του κινηματογράφου που βρίσκεται σε χέρια αντίΧριστων...)
Δεν ξέρω αν" τον αυτοκτόνησαν" τον Τούρινγκ επειδή ήξερε σοβαρά μυστικά. Κάλλιστα θα μπορούσαν.
Δεν το είχα σκεφτεί.
Είχε και το προσωπικό του " προβληματάκι " ήταν εύκολο στους ανωτέρους του, να τον ωθήσουν με διάφορους τρόπους στα άκρα...Κρίμα για την ψυχή του...
Να του ανάβουμε κανά κεράκι..
Χάρηκα που δεν κλάψατε το χρόνο σας, βλέποντας το έργο, Μαρίνο μου.
Φιλιά πολλά στο Χρυσανθάκι σου..
;-)
Ευανθία μας, το θεωρώ πολύ πιθανό να τον αυτοκτόνησαν το 1954, δεδομένου ότι η Βασίλισσα Της Αγγλίας του έδωσε χάρη το 2013, δηλαδή 69 έτη μετά το θάνατό του, εκεί που θα έπρεπε να κηδευτεί με τιμές Ήρωα Πολέμου και Μέγα Ευεργέτη. Ένα μεγάλο γιατί εδώ που υπονοεί ότι υπήρχαν "θέματα" με τον Alan Turing και τις μυστικές υπηρεσίες και κατά τη γνώμη μου δεν τους ενοχλούσε το "προβληματάκι" στο χαρακτήρα του, καθώς σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, πάρα πολλοί Άγγλοι έχουν τέτοια προβληματάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκπληκτική ταινία, καλογυρισμένη, με άριστα Βρετανικά Αγγλικά. Βρίσκω μεγάλη γοητεία στα βρετανικά αγγλικά. Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσα να πώ είναι οι διάλογοι που μερικές φορές "περνούσαν γρήγορα", και κάπου κάπου "΄εχανες τη μπάλλα"!!
Σε ευχαριστούμε και για τα φιλιά, ανταποδίδουμε!
;-) (ξανανεβάζω το ίδιο σχόλιο, με ένα..χτενάκι στα ...μυαλά!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρίνο φίλτατε
προσωπικά εκνευρίζομαι με το ποζάτο,
το πολύ...λόρδικο της προφοράς των Βρετανικών Αγγλικών.
Σαν να θεωρούν οι άνθρωποι αυτοί τη γλώσσα τους, μέσα από την προφορά της
(και κατ' επέκταση τους εαυτούς τους) ως κυρίους απάσης της οικουμένης.
Ενοχλούμαι.
;-)
Ούτε τα Αμερικάνικα αγγλικά τα συμπαθώ, αλλά τέλος πάντων, εκείνα τα ακούω ως ομιλία κάποιου μισοπιωμένου καουμπόυ, που μασουλάει τσίχλα καθώς μιλάει, ή τέλος πάντων στραγάλια!
Προτιμώ τους ταπεινότερους φθόγγους της Ρώσικης γλώσσας με τους πιο "λιωμένους" και ποδοπατημένους ήχους στην εκφορά της "σιά" "νια" "στσιά" "λιά" κλπ. (οι βασανισμένοι οι Ρώσοι!...σαν βογγητά που προέκυψαν από ζύμωμα λάσπης και αίματος, πάνω σε ράχη μαστιγωμένου προλετάριου, μου φαίνονται οι συλλαβές της γλώσσας τους..)
;-)
Οι ερμηνείες όλων εξαιρετικών αλλά αυτός ο ηθοποιός ο Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς έδωσε απίστευτο ερμηνευτικό ρεσιτάλ.
Για να δούμε. Θα του το δώσουν το Όσκαρ;
;-)
Αγαπητή Ευανθία, θεωρώ ότι η προφορά μίας γλώσσας είναι ένα "επικοινωνιακό" μέσο και μόνο, πού δείχνει την κατάσταση της καρδιάς του ομιλούντος. Από μόνη της η γλώσσα δεν έχει υπόσταση. Ταπεινός άνθρωπος το κατά δύναμη, σε αναπαύει, όποια γλώσσα και αν σου μιλήσει, αλαζόνας άνθρωπος και τη γλώσσα των πατέρων να μιλήσει, θα σου φέρει αναγούλα. Αλλάζω θέμα και σου αναφέρω ότι μόλις τώρα αναγούλιασα που έμαθα ότι ο Κουράκης θα είναι αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας. Είναι αυτός πού είπε θα πληρώνουν φόρο οι Χριστιανοί που θα εκκλησιάζονται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρίνο, ποιός Κουράκης είναι αυτός;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνας που έμοιαζε με χόμπιτ και φανερωνόταν στις εκπομπές του Χαρδαβέλλα, ή ο γιός του; Δεν έχω ιδέα.
Είπε να πληρώνουν φόρο οι χριστιανοί για να εκκλησιάζονται;
Πρωτότυπη ιδέα! Δεν το είχα σκεφτεί!
Λίγο " φόρο" πληρώνουμε στα κεριά και στους δίσκους, για βαφτίσια, γάμους και κηδείες;
Θέλουνε κι άλλο;
Μα... οι άνθρωποι ΔΕΝ έχουνε το Θεό τους ;
;-)
Μαρίνο είδα το βίντεο
ΑπάντησηΔιαγραφήστο https://www.youtube.com/watch?v=uheI0qvTEvA&feature=youtu.be
και έτσι έμαθα ποιος ειναι αυτός ο Κουράκης.
Εντάξει. Έχει κάτι το Ινδιάνικο επάνω του.
Αν ήμουν σκηνοθέτης, θα του έβαζα και φτερά στο κεφάλι, θα τον έβαζα να παίζει τον αρχηγό των Σιού!
;-)
Αυτό το φόρο θα ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΟ να τον βάλει και σε μας που ΔΕΝ ανήκουμε στην Κρατική Ελλαδική Εκκλησία, διότι οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΗΜΩΝ, ΔΕΝ πληρώνονται από το κράτος, ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
Εμείς οι ΛΑΙΚΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ, ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΕΚΑΣΤΟΣ...
ΚΑΙ ΑΥΤΟ γινόταν ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 1952 στην Ελλαδική Εκκλησία, οπότε τους παπάδες- Δεσποτάδες τους μετέτρεψαν σε ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, με αποτελέσματα διάφορα...ας ΜΗΝ αναλύσω...
Μήπως έχεις την εντύπωση ότι ζούμε σε Χώρα Δικαίου ; Επιπλέον τέτοιοι ινδιάνοι μοιάζουν με τυχοδιώκτες που κάνουν πειράματα στου "Κασιδη το κεφάλι ", και καταστρέφουν ως οδοστρωτηρες ότι έχει μείνει όρθιο μέχρι σήμερα. Θεωρώ ότι δεν είναι τυχαία αυτά στο καλοκαιρινό βίντεο με το ότι διορίστηκε αναπληρωτής με υπουργό έναν Υπερυπουργο σε 4 Υπουργεία, άρα δεδομένου το βαρύ του προγράμματος για τον πολυάσχολο υπουργό, θα τα αναλάβει όλα αυτός! !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMαρίνο μου
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν έψαξα ακόμη τίποτε περισσότερο γι αυτόν τον ΚΟΥΡΑΚΗ αλλά, λες να είναι ΤΟΣΟ απληροφόρητος ώστε να κόψει ένα κοστουμάκι και για μάς που ΔΕΝ έχουμε ΚΑΜΙΑ σχέση με την Κρατική Ελλαδική Εκκλησία;
ΔΕΝ θα είναι ευφυές αυτό εκ μέρους του.
Λες να θέλουν να γίνουν σκληρά αντιπαθείς ακόμη δε βγήκαν;
Αν ναι, τι σόι πολιτικοι θα είναι αυτοί που θα αδιαφορούν για το δίκαιο ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;
Οι παλαιοί ναυτικοί βλέπανε την δραστηριότητα των νεφών στον ουρανό και ώρες πρίν πρόβλεπαν την καταιγίδα, και τα σημεία των καιρών δείχνουν αποστασία. Μακάρι να είμαι σε πλάνη.
ΑπάντησηΔιαγραφή;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρίνο εμείς, μικροί , λέγαμε ότι θα βρέξει όταν βλέπαμε και πετάγαν χαμηλά τα χελιδόνια ή νίβονταν οι γάτες!
Μακάρι να είσαι σε πλάνη.
Η ίδια πρόσεξα ότι την ώρα.
Το μέλλον είναι πολύ κοντά
και θα μας διαλευκάνει όλα τα σημεία και τις υποθέσεις.
Υ.Γ. Εκείνο που με ανησυχεί είναι που προεκλογικά, στο ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε το ...βαθύ ΠΑΣΟΚ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠώς γίνεται να κάνεις κάθαρση με ενεχόμενους σε διάφορα;
Δεν το καταλαβαίνω, αλλά δε βαριέσαι!
Γραία του (ΜΗ) κερατά είμαι!
ΔΕΝ ελπίζω τίποτε, ΔΕΝ φοβούμαι τίποτε από πολιτικούς. Είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
;-)