Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Η σαρανταποδαρούσα η χτικιάρα...

Αποτέλεσμα εικόνας για Σταμάτης Φασουλής η σαρανταποδαρούσα η χτικιάρα

Γράφει ο Σταμάτης Φασουλής 

...........................................................................
Έχω μείνει speechless, που έλεγε η φίλη μου Ιοκάστη σε στιγμή μεγάλου παροξυσμού. 
Είδα τον Τσακαλώτο με τα μάτια μου, σε απευθείας σύνδεση με τον ναό της Δημοκρατίας να βάλλει κατά της αντιπολίτευσης ως εξής.

«Έχετε βάλει τόσο χαμηλά το πήχη» (έτσι ακριβώς ΤΟ πήχη, γιατί στο μυαλό του αγγλοθρεμμένου ο πήχης είναι ουδέτερο και άκλιτο, ο πήχη, του πήχη, οι πήχη, των πήχη) «ώστε και μια φυματική σαρανταποδαρούσα» (είναι γνωστό τοις πάσι τα ράντζα στο Σωτηρία είναι τίγκα στη σαρανταποδαρούσα) «με μηνίσκο στα 25 από τα σαράντα πόδια της» (στο ΚΑΤ δεκάδες στο γύψο) «φορτωμένη με τα ψώνια απ' το LIDL» (όπα και η τοποθέτηση προϊόντος) «να μπορέσει να το πηδήξει» (ΤΟ πήχη πάντα).

Ποιο μυαλό μπορεί να σκεφτεί, όχι να το εκφέρει μόνο να διανοηθεί, ένα τέτοιο τερατούργημα; Έχουμε ακούσει κι έχουμε δει τα τέρατα σ' αυτό το πολυπαθές μέγαρο αλλά τέτοιο λεκτικό γιγανταιώρημα... πρεμιέρα είχε χθες. Μα τι στόμα είναι αυτό; Τι στόμα εντομοκτόνο;
Αν και η σαρανταποδαρούσα δεν είναι ακριβώς έντομο, είναι αρθρόποδο, και πιο συγκεκριμένα «γένος σαρκοφάγων Μυριάποδων που ανήκουν στην οικογένεια Σκολοπενδρίδες και στην ομοταξία Χειλόποδα» όπως πολύ σωστά γκουγκλάρισα. Οπως και να 'ναι όμως την θέλει την απεντόμωσή του. 

Και μιλάμε ότι όλο αυτό το τερατούργημα, εκστομίστηκε από τον υπουργό Οικονομικών.
Ο οποίος βέβαια είναι συγχρόνως και στην εσωκομματική αντιπολίτευση των 53.
Και αμφισβητεί την οικονομική πολιτική, και τη διαχειρίζεται. 
Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυνόμο
Δύο σ' ένα. Προσφορά. 
Στις δύο ιδιότητες η μία δώρο.

[....]
Πηγή: http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5483632/h-sarantapodaroysa-h-xtikiara/

5 σχόλια:

  1. Τακαπληκτικό!
    Ωσαύτως speechless, άναυδος στην των προγόνων. Μερσί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μητέρα μου είχε πάει μόνο δύο τάξεις στο σχολείο και όταν βρισκόμουν στο εξωτερικό και αλληλογραφούσαμε, χαιρόμουν για ότι μου έγραφε παρά τα απερίγραπτα ορθογραφικά λάθη της. Και ο Μακρυγιάννης δεν ήξερε ούτε καλά Ελληνικά ούτε να γράψεισωστά. Η μητέρα μου ήταν μια καταπληκτική νοικοκυρά και οικονομολόγος στο σπίτι της και είχε μια αξιοζήλευτη σοφία. Ο Μακρυγιάννης είχε ψυχή καιπαρά τα λάθη του (σε πολλά θέματα), μας άφισε μια αξιοζήλευτη κληρονομιά. Και ο Κύριος Τσακαλώτος, όπως και κάθε Τσακαλώτος πρέπει να κρίνεται από το έργο του κύριε Φασουλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Fotis Zois
    Συμφωνώ με το σχόλιό σας αγαπητέ ότι ο καθένας πρέπει να κρίνεται από το έργο του. Χωρίς να προσπαθήσω να γίνω συνήγορος του καλλιτέχνη που έγραψε τα παραπάνω, υποθέτω ότι το να χρησιμοποιεί κάποιος στις ομιλίες του εικόνες από το ζωικό βασίλειο, ίσως να αποτελεί, μια νέα τάση! Είδα π.χ. σήμερα στην εφημερίδα ένα άρθρο που συμβούλευε: "Κάντε το όπως τα κουνέλια, η πολωνική καμπάνια κατά της υπογεννητικότητας". Γέλασα με τον τίτλο.
    Τα ελληνικά του υπουργού στη φράση, μια χαρά ήταν. Απλά, πολύς κόσμος δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει ακριβώς με την εικόνα που χρησιμοποίησε. Δεν κατάλαβε και γέλασε. Τόσο απλά. Ο Έλληνας γελάει εύκολα. Έτσι καταφέρνει και αντέχει. Σας συμβουλεύω να πάτε και να δείτε την ταινία του Παντελή Βούλγαρη με τίτλο "Το τελευταίο σημείωμα". Εκεί θα δείτε γέλιο και χαρά που έκαναν οι Έλληνες κρατούμενοι...
    Μην το παίρνετε λοιπόν, το θέμα επί πόνου. Του κυρίου Τσακαλώτου για τις σπουδές του, του βγάζει το καπέλο, ο κόσμος. Και είναι και ως πρόσωπο εξαιρετικά συμπαθής. Και βεβαίως μια ασκεί και ένα δημόσιο λειτούργημα, θα κριθεί στο τέλος της θητείας του, από το έργο του. Λίγη υπομονή μέχρι τότε. Να είστε πάντα καλά.
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.protothema.gr/world/article/729730/kade-to-opos-ta-kounelia-i-poloniki-kabania-kata-tis-upogennitikotitas/ και ο σύνδεσμός για τα κουνέλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή