Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ti δεν θα σου συχωρέσουν ποτέ οι άνθρωποι...



Οι άνθρωποι, αν τους βρίσεις... ή λογοφέρεις μαζί τους, ή γράψεις γι' αυτούς κακό, έρχεται ώρα που μπορεί να σου το συχωρέσουν. 
(Δεν βαρυέσαι, αδελφέ, ξέχασέ τα!)

Κείνο που δεν θα σου συχωρέσουνε ποτέ και για το οποίο θα σε μισήσουνε, είναι να ζεις κατά τέτοιον τρόπο, που να ντρέπουνται εκείνοι για τη δική τους τη ζωή, νάναι η ζωή σου σαν ένας έλεγχος της δικής τους....'' 

κυρ-Φώτης Κόντογλου 
πηγή: Τρελογιάννης
...................................................................

4 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι κατά βάθος οι περισσότεροι αδελφοί συγχωρούν, και αυτό γιατί φροντίζει ο Πανυπεραγαθος Θεός και μας φέρνει ασθένειες, δυσκολίες, κακουχίες στη ζωή και αργά ή γρήγορα "πέφτει η μύτη μας " και αλληλοσυγχωρηση επέρχεται. Βέβαια μην περιμένεις να ακούσεις το συγχωρα με πού σε λυπησα για εκείνο το θέμα, αλλά τουλάχιστον θα υπάρχει μία φιλικοτερη συμπεριφορά,που θα δυκνειει ότι έχουν διαγραφεί τα χρωστούμενα.
    Νομίζω τελικά ότι λίγα είναι τα "ασυγχωρητα" περιστατικά, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι άνθρωποι δεν θα σου συγχωρήσουν αυτά που δεν σου έχει συγχωρέσει ακόμα ο Θεός. Τα αμετανόητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mωρέ μια χαρά σου συχωρούνε οι άνθρωποι, ό,τι τους μοιάζει και είναι εμπαθές και το θεωρούν μοντέρνο και ευχάριστο.

      Μια χαρά!

      Το βλέπουμε γύρω μας, με τα διάφορα...αδελφάτα
      τι αποδοχή και συμπαράσταση δείχνουν ο ένας στον άλλον..

      Αλίμονο, αν τους προβληματίσεις να αναλάβουν ευθύνες ΟΡΘΔΟΞΗΣ, ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΗΣ Πίστης.

      Εκεί σε έχουν μισήσει μέχρι θανάτου σου ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ σε όλους τους τόνους " άει...χτενίσου μωρή κότα" και εύχονται να μπορούσαν να σε πετάξουν σε Καιάδα.

      Η μικρή μου εμπειρία από τόσο αγνό και καθαρό μίσος ανώνυμων, μίσος που έρχεται κάτω από πνευματικά προσωπεία δήθεν σε αυτό το μικρούλι μπλογκ, που ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ επειδή ακολουθώ το ΠΑΤΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ, μου το επιβεβαιώνει.

      ΠΡΙΝ ασχοληθώ με το μπλογκ, αυτή την κολασμένη εμπειρία του μίσους από τη μεριά των νεοημερολογιτών, στον κανονικό κόσμο, ομολογώ ότι ΔΕΝ την είχα. Στον κανονικό κόσμο, με σέβονταν. Εδώ, επειδή υπάρχει η ανωνυμία που τους καλύπτει, τα δηλητήρια και τα μαχαίρια δίνουν και παίρνουν...

      ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΙΑ...
      ;-)

      Διαγραφή
  3. Mαρίνος έγραψε: " Νομίζω τελικά ότι λίγα είναι τα "ασυγχωρητα" περιστατικά, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος"

    Η σκέψη μου: Μαρίνο μου φοβάμαι ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας σου, κάνεις θετικές υπεργενικεύσεις αλλά..νομίζω ότι μάλλον κάνεις λάθος.

    Η αγριάδα των ανθρώπινων παθών, ακόμη και μέσα στις καρδιές των αμυντόρων της τάξης και της ηθικής, νομίζω πως αποδεικνύεται τεράστια, και ο Θεός να μας φυλάει!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή