Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Να πώς θα έπρεπε να τοποθετείται με λόγια αλλά και κυρίως και με ΕΡΓΑ σε διαπροσωπικό επίπεδο σχέσεων κάθε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ φωτισμένος παπάς





ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ


Τοποθετείται  ο πολυαγαπημένος από το ποίμνιό του...

 ("καθόλου τυχαία πολυαγαπημένος, αρκεί να καταφέρει να μείνει άγαμος
 μέχρι το τέλος του επίγειου βίου του",
μουρμούρισε αφαιρεμένα, η υποφαινομένη,
μανδάμ  Σαλογραία )

 π. Ανδρέας Κονάνος:


Διαβάζοντας αναρτήσεις διάφορων άθεων εδώ μέσα, ανθρώπων έξυπνων, ψαγμένων, και αρκετά διαβασμένων, που μιλούν με αξιοπρέπεια, χωρίς να βρίζουν, προβληματίζομαι πολύ.

Όχι για τη δική τους αθεΐα, μα για το δικό μου μερίδιο ευθύνης σ’ αυτή.
Νιώθω ότι οφείλω μια συγγνώμη,στους τόσο καλούς ανθρώπους
που συνάντησα στο διάβα της ζωής μου,και τους πλήγωσα, τους πόνεσα,
τους μπέρδεψα,τους έδειξα έναν κακοποιητικό Χριστό
της νοσηρής ενίοτε πνευματικότητάς μου,και έκανα ζημιά μέσα τους.

Είμαι πλέον απόλυτα σίγουρος:Κάθε άθεος έχει μια πονεμένη ιστορία.
Κάτι τον σφράγισε στο παρελθόν.Συνήθως, κάποιος,αντί να του δείξει τον αληθινό Χριστό,του έδειξε κάτι χαοτικό και άρρωστο …

Ξέρω πως ο καθένας βρίσκει τελικά το δρόμο του,ασχέτως των δικών μου λαθών.
Αυτό όμως δεν με απαλλάσσει απ’ την ανάγκη να παραδεχτώ ότι ¨ναι, έφταιξα, δεν σε βοήθησα,
δεν φέρθηκα σωστά,δεν άφησα να περάσει Φως Χριστού μέσα απ’ τη σχέση μου μαζί σου¨.

Και για όλο αυτό νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη…
Απ’ το Θεό πρωτίστως,που γίνομαι αιτία να αγνοείται ή να δυσφημείται.
Κι απ’ τους ανθρώπους αυτούς.



π. Ανδρέας Κονάνος 

.....................................................................
.....................................................................

12 σχόλια:

  1. Καλό και επαινετό είναι να υπάρχει η σοφία να αναγνωρίζουμε το ότι έχουμε γωνίες και με την αναπόφευκτη τριβή μας με τους άλλους πληγώνουμε...Ακόμα καλύτερο ωστόσο είναι να μας δίνεται η σοφία να δοξάζουμε το Θεό για τις γωνίες των άλλων που γίνονται αφορμή να λειαινόμαστε, νο γινόμαστε βότσαλα λεία, που επειδή αντανακλούν το φως καλύτερα (περισσότερο αποτελεσματικά) σε σύγκριση με τις τραχειές επιφάνειες (όπως προκύπτει από τη φυσική του φωτός) γίνονται όμορφα και ελκυστικά στην όψη και σίγουρο έδαφος για να περπατήσουν άλλοι...Η πορεία του γένους μας, η πορεία μέσα στην Εκκλησία συνεχίζεται και θα συνεχίζεται στους αιώνες, μέχρι τη συντέλεια! Ευλογημένα τα βότσαλα που στρογγυλεμένα και αστραφτερά κάνουν την πορεία πιο ξεκούραστη!
    Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aχ Ακύλα μου -Πέτρε αδάμαντα και στήριγμα του βίου μου όλου...
    Για τα σοφά σου λόγια, πολύ σ' ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γράφει στο φβ κάποιος φίλος γιά τον Π. Ανδρέα Κονάνο. "" Προσοχή στον κρυφοΟικουμενιστή Π. Κονάνο αδελφοι! Προσωπικα τον εχω ρωτησει για το θεμα Οικουμενισμου και απαντησε με ειρωνικες αναρτησεις...Προσοχη λοιπον"""

    Καταλήγω στο εξής. Εκκλησιαστικός πού έχει ταχθεί μυστικά να υπηρετεί τον Οικουμενισμό, ουδεμία αληθή φλέβα ζωής είτε στο λόγο του, καί στα πιστεύω του έχει.
    Τέτοιοι, χρησιμοποιούν εκφράσεις ωραιοποιημένες για να αποκτούν πλήρωμα, ποίμνιο στο like, καί σιγά σιγά αποδομούν συνειδήσεις.

    Χρησιμοποιούν την Αγιοπατερική παράδοση γιά νά γκρεμίζουν, όχι για να χτίζουν. Ότι χειρότερο. Τους θεωρώ χειρότερους από τους αιρετικούς Λατίνους, Πρωτεστάντες κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρίνο μου
    καλημέρα πάντα με αγάπη Ιησού Χριστού, την κατά δύναμη!
    ;-)
    Ευχαριστώ για τις καίριες επισημάνσεις αλλά θα επαναλάβω
    για πολλοστή φορά ότι σε αυτό το μπλογκάκι ΔΕΝ κάνω κατηχητικό με την αυστηρή έννοια (δεν το αντέχω αυτό το κατηχητικό επειδή δεν έχω τις κατάλληλες δυνάμεις...μια αμαρτωλή γυναίκα είμαι δεν τυγχάνω ούτε παπάς, ούτε καλόγερος, ούτε εντεταλμένος ιεροκήρυκας, για Όνομα...και είπαμε ότι το άνοιξα το μπλογκάκι επειδή ήθελε να με θάψει ένας παπάς ενορίας χαχα...αλλά...δεν κατάφερε να με θάψει γιατί ... φτειάχτηκα σπόρος που λέει και το ρητούλι..) και ΔΕΝ ανεβάζω εδώ μέσα μόνο λόγους αγίων ή ανθρώπων του Πατρίου Εορτολογίου το οποίο και ακολουθώ εκ νεότητος.

    Εδώ ανεβάζω, συχνά, ό,τι μου φαίνεται ποιητικό, λογικό και ψυχωφέλιμο ΧΩΡΙΣ να ΚΡΙΝΩ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΥΛΗΣ
    την ΨΥΧΗ του εκφέροντος το σχόλιο.

    Τον π. Κονάνο ΔΕΝ τον γνωρίζω στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κόσμο, όμως..το ξανάγραψα παλιότερα...

    ΈΧΕΙ ΤΗ ΧΑΡΗ να ΜΙΛΑΕΙ ή και να γράφει αν θες την οποία χάρη πάρα πολλοί "δικοί μας "υπερ-ορθόδοξοι" ΔΕΝ την διαθέτουν, "διατί να το κρύψωμεν άλλωστε" που επανάλμβανε κάθε τόσο και ο Κόμης ... Μητσοτάκης.

    Τι κάνω λοιπόν εγώ; ¨

    Παίρνω το ΚΑΛΟ και το ΑΓΙΟ που λέει ή γράφει ο όποιος συνάνθρωπος και για τα άλλα, στα οποία στέκομαι ΑΝΤΙΘΕΤΗ, ΑΔΙΑΦΟΡΩ.


    Και μπορώ να αδιαφορώ επειδή ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ σε ΑΛΗΘΙΝΟ τόπο και χρόνο, ΣΥΝΔΕΔΕΜΈΝΗ μαζί του.

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Μαρίνο
    (συνέχεια από το προηγούμενο σχολιάκι)

    ΜΠΟΡΕΙ λοιπόν στις επισημάνσεις σου να έχεις μεγάλο δίκιο, αλλά αυτός, για μένα ΔΕΝ είναι λόγος να ΜΗΝ ανεβάσω ΚΑΤΙ ΟΡΘΟ και ΧΡΗΣΙΜΟ που γράφει ή λέει ο καθένας, εφόσον σε ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, που πρώτη το διαβάζω, προσφέρει κάποια ωφέλεια.

    "Πάντα δοκιμάζετε, το καλόν κατέχετε" δεν μας συμβουλεύει και ο μέγας Απόστολος;

    Σου θυμίζω επίσης ότι οι νόες ημών των Ορθοδόξων Χριστιανών του 21ου αιώνα είναι εκτεθειμένοι σε ΜΥΡΙΕΣ ΑΛΛΟΤΡΙΕΣ επιδράσεις έως και αντίΧριστων διαβασμάτων λόγω σπουδών κλπ

    (αναλογίσου τις όχι εκκλησιαστικές επιδράσεις τις αντιΟρθοδοξες, τις οποίες λαμβάνουμε μόνο που μπαίνουμε στο διαδίκτυο και βλέπουμε την όποια είδηση ή την όποια δαιμονική διαφήμιση, των γυναικών και αντρών με τα οπίσθια έξω...δόξα τω Θεώ που καταφτάνουν οι αυστηροί ισλαμιστές, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, μερικά οπίσθια, από την τρομάρα της παρουσίας τους, θα καλυφθούνε μια στάλα, έλεος πια με τα γυμνά, ακαλαίσθητα κρέατα τα απλωμένα παντού όλο το καλοκαίρι..).

    Ανθρωποι Χριστιανοί, άλλων εποχών προ πολλού θα είχαν αληθινά παραφρονήσει με τόσες μυριάδες αντιφατικές πληροφορίες που τους χτυπάνε λυσσαλέα τον εγκέφαλο σε 24ωρη βάση...

    Εμείς όμως τα "περικαθαρμάτα" οι χιλιοταλαίπωροι Ορθόδοξοι Χριστιανοί του 21 ου αιώνα ...παιδιόθεν έχοντας εκτεθεί σε αυτό τον εκκοσμικευμένο τρόπο ζωής, έχουμε αναπτύξει κατάλληλες άμυνες και κυρίως Χάριτι Κυρίου, μπορούμε, ΑΚΟΜΗ, και ΟΡΘΟΔΟΞΩΣ (εν τω βαθυτάτω νοΪ ημών) να διασωζόμαστε με σώας τας φρένας κατά Θεόν...έστω και αν κατά κόσμον φαινόμαστε...λωλοφρένες, που έλεγε και η Αγία ΜΟναχή Μυρτιδιώτισσα,κατά κόσμον Σοφία..

    Κλείνοντας, φίλτατε, και ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΕ και διαπρεπέστατε σε αγώνες Αληθείας, αδελφέ μου, θα σου θυμίσω ότι και για την ασημαντότητά μου, κάποιοι γράφουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, τα ΑΝΑΛΟΓΑ με αυτά που έγραψες σήμερα εσύ για τον π. Κονάνο.

    Λένε συνεχώς στους "δικούς¨ αλλά και σε μη δικούς, σε άγνωστους κάνοντάς μου έτσι διαφήμιση αθέλητη:

    "Μη διαβάζετε τη βρωμοχαβαρόνα τη Σαλογραία, μην μπαίνετε στο ιστολόγιό της. Ειναι παλιο αιρετική η γριέντζω (επειδή θέλω να ακολουθώ την Παράδοση αιώνων του Πατρίου Εκκλησιαστικού Εορτολογία με ΟΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ, διότι..το γνωρίζεις ΕΣΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ, αν ήμουνα οργανωμένη σε φιλοΠατριαρχικούς ή άλλους μασωνικούς κύκλους, μια χαρά θα είχα λύσει και γω κάποια προβληματάκια μου οικονομικά), αλλά....

    η ψυχή μου η πνευματική Σουλιώτισσα βροντοφωνάζει:

    "όχι του @ούστη! ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΩ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΑΝΟΜΩΝ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ, ΑΡΧΙΑΙΡΕΤΙΚΩΝ παπάδων και δεσποτάδων..και πατριαρχάδων.." λοιπόν....
    ;-)
    Κάποιοι με μεγάλα φτυάρια αγωνίζονται να εμποδίζουν ανθρώπους να μπαίνουν σε αυτό το μικρό και σχεδόν ανύπαρκτο ιστολόγιο που έχει μέχρι στιγμής κοντά μόνο στις 800.000 χτυπήματα στις σελίδες του

    (κρατώ μη λειτουργικό για τους επισκέπτες, τον μετρητή επισκέψεων).

    Αυτοί αγωνίζονται και όσο αγωνίζονται ΤΟΣΟ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ!
    ;-)
    Να είναι καλά τα χρυσούλια μου, τα σεληνιασμένα, να περνάνε να με διαβάζουν και να με φακελώνουν κατάλληλα!

    Τους το επιτρέπω!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι ο αντίλογος προς τον αγαπητό Μαρίνο είναι λογικός. Θα πρέπει να διαθέτει κανείς αρκετή μονομέρεια ή ακαμψία για να εκλάβει ένα σωστό κείμενο ως διαφήμιση κακοδόξου. Θα έπερεπε να έχουμε παραδώσει στην πυρά την πατρολογία του Migne εν τοιαύτη περιπτώσει. Όταν γίνονται συνεχείς παραπομπές στο έργο του, δεν του γίνεται διαφήμιση, αλλά αποδίδεται τιμή στον εργάτη του Πνεύματος ο οποίος μόχθησε να συγκεντρώσει και μας άφησε ένα τέτοιο θησαυρό. Και ο Καϊάφας άκων προεφήτευσε! Δεν είναι βέβαια αξιομίμητος προφήτης! Ούτε ο Migne, ούτε και ο π. Κονάνος, ο οποίος υπηρετεί τον νεοημερολογιτικό οικουμενισμό. Το credit όμως για ο,τιδήποτε καλό κάνει δεν είναι σωστό να μη το δίνουμε. Προσωπικά, δεν διαννοούμαι όταν διαβάζω κάτι καλό να συμπεραίνω ότι ο γράφων είναι κατά πάντα καλός. Για να δώ αν ο π. Κονάνος είναι όντως πατήρ, θα εξετάσω την "έκβαση της αναστροφής του". Σε τούτο προφανώς είναι ελλιποβαρής. Πλην όμως δεν είναι αυτό το θέμα μας.
    Ειρηνεύετε λοιπόν και εξακολουθείστε το έργο της μέλισσας!
    Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνῶ μέ τόν Μαρῖνο. Στίς κρίσιμες αὐτές ὧρες γιά τήν πίστιν, τήν Πατρίδα, τήν τιμήν καί αὐτήν τήν ὕπαρξίν μας, χρειάζεται καθαρός καί μαχητικός λόγος καί πρό παντός ΠΡΑΞΙΣ!!! Τά γλυκανάλατα λόγια τοῦ π. Ἀνδρέα, τά Σατανικά κείμενα τῆς Ἱ.Μ. Κουτλουμουσίου γιά ἐφησυχασμόν καί περισυλλογήν, καθότι ἡ ἔμπρακτος καί Πατερική ἀντίδρασις πρός τήν λαίλαπα τῆς αἱρέσεως εἶναι γι' αὐτούς ἀπόρροια ἑνός "ταραγμένου νοῦ," εἶναι ἡ νέα παγίς τῶν Οἰκουμενιστῶν, προκειμένου νά φιμώσουν τούς ἀντιδρῶντας στό Καϊαφαϊκόν Συνέδριον τῆς Κρήτης καί νά ἐπικρατήσουν. Τά δικά μας λάθη, οἱ κακοτροπίες καί γενικῶς ἡ ἔλλειψις ἀρετῶν ΔΕΝ εἶναι λόγος ν' ἀρχίσουμε νά ἐρωτοτροποῦμε μέ τούς σχισματο-αιρετικούς Κονάνους, Γοντικάκηδες, Κουτλουμουσιανούς κ.ἄ. Ζητῶ συγγνώμην ἄν σᾶς στενοχωρῶ μέ αὐτό τό σχόλιόν μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα. Σχολίασα οτι σχολίασα όχι γιά νά μήν ανεβάζεις, αλλά για να είμαστε επιφυλακτικοί.
    Δυστυχώς υπάρχουν μεγάλα ρεύματα γιά Εκκλησιαστικούς της Κρατούσης Εκκλησίας, οι οποίοι προβάλλονται πολύ ιδιαίτερα, γράφουν βιβλία, μιλάνε για Αγιοπνευματικά ζητήματα, όμως ανάμεσα σε αυτά βάζουν και δηλητήρια.
    Πχ στο παραπάνω κείμενο του Π. Ανδρέα Κονάνου γράφει, "
    ""Ξέρω πως ο καθένας βρίσκει τελικά το δρόμο του,ασχέτως των δικών μου λαθών""...το οποίο είναι μεγίστη πλάνη. Οικουμενιστικός λόγος, υποσυνείδητα λέει, ότι και να κάνεις στη ζωή σου θα πετύχεις, καί πολλά τέτοια..
    Θέλουν όλα πολύ προσοχή, γιατί ελλοχεύει πολύ προσωπολατρεία, γιά νέους Παίσιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καί γιά νά συνεχίσω το λογισμό μου, το σύστημα του νεοημερολογιτικού συντηρητισμού πέτυχε απόλυτα μέ Παΐσιο και Πορφύριο. Εκείνοι μέχρι το Κολυμπαρι. Μετα το Κολυμπάρι έχουμε την νέα εποχή στον νεοημερογητικό Οικουμενισμό, καί οπωσδήποτε θα επιστρατεύσουν νέους "φωτισμένους", γιά νά στηρίξουν τις νέες πλάνες. Βλέπε Αθανάσιο Λεμεσού, Π. Λιβυο Παπαδόπουλο συγγραφέα με χιλιάδες βιβλία ο οποίος μού είπε σε δημόσιο διάλογο ότι το βιβλίο Αμαρτωλών Σωτηρία είναι αιρετικό βιβλίο, καί άλλους πολλούς ακόμη.
    Νομίζω ότι δέν χρειάζεται να υποστηρίζουμε αυτό το σύστημα....Μόνο γιά νά τούς ακυρώνουμε στίς συνειδήσεις του κόσμου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παραπολυσεβαστέ μου Μαρίνο
    σ'ευχαριστώ που μου δίνεις ευκαιρία να τοποθετηθώ έτι και έτι εν ειρήνη...
    ;-)
    Ζούμε σε καιρούς Έσχατους και έκαστος καταθέτει τον προσωπικό του αγώνα.

    ΔΕΝ δικαιώνω κανέναν νεοημερολογίτη αλλά..ΟΦΕΙΛΩ να πω ότι έχω ευεργετηθεί από ΣΩΣΤΕΣ συμβουλές νεοημερολογιτών ιερέωςν ΟΤΑΝ ως νέα κοπέλα ήμουν και γω με την Καινοτομία, εν ΑΓΝΟΙΑ μου.

    Στην κατάσταση αυτή, την ανάλογη σήμερα ίσως είναι πολλοί νέοι.

    ΔΕΝ επιθυμώ να τους κατηγορήσω έτσι στα καλά καθούμενα έναν απλό ιερέα που ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ να τους φέρει κοντά στον Χριστό, με λανθασμένους τρόπους ίσως.

    Ο Θερισμός πολύς και οι εργάτοι ολίγιστοι.

    Και καλύτερος μου φαίνεται ένας νεοημερολογίτης παπάς από έναν άθεο δάσκαλο ίσως να κάνω και λάθος..

    Δεν έτυχε να σου το πω αλλά συνέβη να πάρω και ...πτυχίο μελισσοκομίας χωρίς να ασκήσω ποτέ την τέχνη , όμως τις μέλισσες τις υπεραγαπώ...και προσπαθώ να μιμούμαι το έργο τους...Εκείνες και από αγκάθια μαζεύουν το νέκταρ και φτιαχνουν υπέροχο μέλι στις κυψέλες τους.
    ;-)
    Αυτό που με τρελαίνει στην τελική ανάλυση δεν είναι οι απλοί παπαδάκοι που αγωνίζονται εν τω κόσμω, να δώσουν ένα φως στο σκοτάδι με όποιον τρόπο μπορούν.

    Με ΕΝΟΧΛΕΙ που οι ΑΓΙΟΝΟΡΕΙΤΕΣ καλόγεροι, οι οποίοι αποτελούν τις Ειδικές Δυνάμεις της Ορθοδοξίας, αυτή τη στιγμή ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ να υπάρχει στο Περιβόλι της Παναγίας ΜΑΙΜΟΥ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.

    ΑΥΤΟ με ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΕΜΈΝΑ και με ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ απόλυτα...

    Αφήνουν νέα, ωραία, μορφωμένα παλληκάρια τα σπίτια τους, μαυροφοράνε στο Περιβόλι της Παναγίας, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ αγωνίζονται για τη ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ και ΜΕΤΆ...ΔΕΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΚΑΙ Φ Ο Β Ο Υ Ν Τ Α Ι να υψώσουν ανάστημα στους προισταμένους τους, για ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΡΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΩΣ..

    Και εσχάτως είδαμε τον γ. Σάββα το Λαυριώτη να διαμαρτύρεται για τους Κολυμπαράδες αλλά...ΔΕΝ είδαμε τον σεβαστότατο γ. Σάββα να διαμαρτυρηθεί για τη ΜΑΙΜΟΥ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, η οποία όσο πιο ψηλά βρίσκεται τόσο πιο πολύ μας δείχνει τις κόκκινες επιφάνειες των οπισθίων της κατά την λαική παροιμία ειπωμένη με πιο...κομψό τρόπο...

    Αυτός είναι ο ΠΟΝΟΣ ο δικός μου καλέ μου Μαρίνο...και ΧΑΙΡΟΜΑΙ που ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ και δεν έγινα και γω μια συμβιβασμένη καλόγρια από τις πολλές που βλέπω στα μοναστήρια της Καινοτόμου Εκκλησίας και Ποοολύ αμφιβάλλω, αν θα πετύχουν το "ποθούμενο" την ψυχική τους σωτηρία, με εννοείς;
    ;-)

    Τα έλεγε και ο γέρων Σιλουανός τα σχετικά με το μοναχισμό των Εσχάτων ημερών.

    Εγώ που πρωτοδιάβασα το βίο του στην πρώτη έκδοση εδω και κάτι δεκαετίες, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί του..
    ;-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητή "Σαλογραία," ὀρθότατα παρατηρεῖς ὅτι "είδαμε τον γ. Σάββα το Λαυριώτη να διαμαρτύρεται για τους Κολυμπαράδες αλλά...ΔΕΝ είδαμε τον σεβαστότατο γ. Σάββα να διαμαρτυρηθεί για τη ΜΑΙΜΟΥ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ." Τό ἴδιο περίπου σχόλιον ἔκανα κι' ἐγώ πρό ἡμερῶν σέ ἄλλο ἱστολόγιον. Ἐκτός τούτου, στίς συνεντεύξεις του, ὁ π. Σάββας κατηγορεῖ τούς Ὀρθοδόξους τοῦ Πατρίου πού ἔκαναν νέες Συνόδους. Τό ἴδιο κάμνει καί ὁ Τρικαμηνᾶς. Αὐτό δείχνει ὅτι ἡ ὁμολογία των εἶναι ἐλλιπής ἤ μᾶλλον ἐσφαλμένη.

      Διαγραφή
  11. Δημήτριε, Μαρίνο σας ευχαριστώ.
    Βγήκαμε λίγο εκτός θέματος, αλλά...νέα παιδιά είστε, βράζει το αιματάκι σας, το κατανοώ!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή