Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Λευτέρης Πετρούνιας: «Σήμερα ζήτησα την βοήθεια κι από την Παναγία η οποία θεωρώ ότι μου την έδωσε»


«Ναι ρε φίλε! Ναι ρε Ελλάδα»
«Ναι ρε φίλε! Ναι ρε Ελλάδα… Αυτό έχω να πω μόνο. Σε κάθε δήλωσή μου έλεγα ‘Πάμε Ελλάδα’ γιατί έχουμε την ψυχή να φτάσουμε ψηλά και γιατί ήθελα να ακουστεί ο Ζορμπάς εδώ στο στάδιο».
Με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση του για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους κρίκους.
«Το πιο σημαντικό είναι ότι ακούστηκε για δεύτερη φορά εδώ στην Βραζιλία ο Εθνικός μας ύμνος», πρόσθεσε και στη συνέχεια αφιέρωσε την πρωτιά «στον πατέρα μου… Στον προπονητή μου και στους δικού μου ανθρώπους».
Όταν ρωτήθηκε για το μυστικό στην εκτέλεση του προγράμματος του ο Λευτέρης χαμογέλασε και με αφοπλιστική ειλικρίνεια τόνισε:
«Το μυστικό είναι η δουλειά! Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ κι έχουμε προετοιμαστεί για αυτούς τους αγώνες. Ήμουν τυχερός γιατί δεν είχα τραυματισμούς ενώ θεωρώ πως εδώ διαχειριστήκαμε σωστά τους Αγώνες»
Αγωνιζόμενος ως δεύτερος και παρόλο που πήρε μια εξαιρετική βαθμολογία λογικό ήταν να έχει άγχος, ωστόσο είχε και σιγουριά.
«Άγχος υπάρχει πάντα… Είχα σχεδιάσει την εκτέλεση μου και έγινε αυτό που είχα στο μυαλό μου ενώ ήρθε και ο βαθμός που περίμενα. Όταν είδα το βαθμό κατάλαβα ότι έχω πολλές πιθανότητες για να το κερδίσω…»
Με τον Ζανέτι να είναι ο τελευταίος αθλητής ο Πετρούνιας είχε την ψυχραιμία να καταλάβει ότι τον κέρδισε και τα συγχαρητήρια του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ πριν βγει η τελική βαθμολογία ήταν η απόλυτη επιβεβαίωση.
«Όταν είδα την εκτέλεση του Βραζιλιάνου κατάλαβα ότι είχα κερδίσει. Ο κ. Μπαχ μου είπε ότι είναι αυτή η επιτυχία είναι μια ανάλογη χαρά όπως όταν ήμουν πρώτος λαμπαδηδρόμος….»
Έχοντας πλέον κατακτήσει τα πάντα ο Λευτέρης θέλει τώρα χρόνο για να ξεκουραστεί, αλλά ήδη έχει βάλει νέους στόχους.
«Θέλω να έχω την υγεία μου και να κάνω διακοπές. Να γεμίσω τις μπαταρίες μου και να ξεκινήσω δυναμικά για μια νέα τετραετία και να προσπαθήσω να επαναλάβω αυτά που έχω πετύχει γιατί ο καλός αθλητής είναι αυτός που έχει διάρκεια».
Κλείνοντας τις δηλώσεις του επανέλαβε ότι αφιερώνει τον τίτλο στον πατέρα του και πρόσθεσε: «Χαίρομαι που ήταν η μητέρα μου εδώ… Σήμερα ζήτησα την βοήθεια κι από την Παναγία η οποία θεωρώ ότι μου την έδωσε»…


πηγή, Σημεία των καιρών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου