Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Χωρίς λόγια

image (c) protothema.gr

14 σχόλια:

  1. Εγώ έχω κάτι λίγα νά καταθέσω.
    Η Μουσουλμάνα μαθήτρια (πιθανότατα), δίπλα από την Ελληνική σημαία καί πού συμμετείχε στίς εορταστικές εκδηλώσεις τής τιμής των Ελλήνων Ηρώων τού 1821, προπαγανδίζει απροκάλυπτα, ελέει απάτριδου Υπουργού Παιδείας, την αρχή τής άλωσης των θεσμών καί αξιών στην Ελλάδα, που κληροδοτήθηκαν από τό αίμα αυτών των Ελλήνων Ηρώων στην επανάσταση τού 1821. Είναι ένας άλλος τύπου οικουμενισμού.
    Η παρέλαση είναι φόρος τιμής καί μνημόσυνο γιά τούς Ήρωες πού έχυσαν τό αίμα τους για την Πατρίδα μας. Αρα είναι υποχρεωτική επιταγή ήθους και τιμής νά μετέχουν Έλληνες καί Ορθόδοξοι ταυτόχρονα, καθώς συνδεόμαστε με τους Ήρωες εξ αίματος καί πνεύματος.
    Κατά την γνώμη μου λοιπόν θά είχε το δικαίωμα συμμετοχής, μόνο καί εφόσον δήλωνε ενυπόγραφα Ελληνίδα καί Χριστιανή. Ουδείς αλόθρησκος καί ετεροεθνής έχει δικαίωμα συμμετοχής. Αυτή η παρέλαση είναι μνήμη καί τιμή γιά εκείνους πού έπεσαν. Δεν είναι ευκαιρία αφελφοσύνης καί προπαγανδισμού τού εθισμού των προσφύγων στην Ελλάδα. Έτσι τιμούμε τις παραδόσεις καί τούς πεσόντες Ήρωες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mαρίνο μου
    εσύ κρίνεις το σκηνικό και με την ιδιότητα του αξιωματικού...να υποθέσω...λοιπόν...και γω έκρινα το σκηνικό με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού και σε μένα γεννήθηκαν διαφορετικά συναισθήματα.

    Προσωπικά θα ήθελα να ΣΥΓΧΑΡΩ την μωαμεθανή μαθήτρια για τη ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ της περιβολής της.

    Τις τελευταίες δυο δεκαετίες, βλέπω τις Ελληνίδες μαθήτριες να παρελαύνουν με σούπερ μίνι τους και ενοχλούμαι με αυτό το...απελευθερωμένο ενδυματολογικό στιλάκι (να βλέπαμε και τίποτα πόδια της προκοπής, πάει στα κομμάτια, το μίνι δηλαδή... αλλά ούτε αυτό το βλέπουμε, ούτε διαθέτουν επαρκές "γνώθι σαυτόν" οι δικές μας οι...ξεσκολισμένες οι πιτσιρίκες..αναρωτιέμαι ποιες γυμνάστριες τους το επιβάλλουν αυτό το προχώ...(ξε)ντύσιμο στις εθνικές παρελάσεις..πόσο γελοίο μου φαίνεται, πόσο αταίριαστο με το πνεύμα της ημέρας, δεν μπορώ να σου περιγράψω.....)και αναρωτιέμαι αν αυτό το σούπερ μίνι των Ελληνίδων μαθητριών, θα χαροποιούσε τις Ελληνίδες αγωνίστριες του 1821 προς τιμήν των οποίων παρελαύνουν υποτίθεται.....μάλλον όχι να υποθέσω...

    Εννοείται ότι προ είκοσι ετών, αν μια Ελληνίδα τολμούσε να παρελάσει με την περιβολή της Μωαμεθανής κοπέλας, ότι οι δικοί μας, θα την ξέσκιζαν στον χλευασμό, ως "φανατική" "παλαιοημερολογίτισσα" "σούργελο, παλιομοδίτισσα"...και άλλα τρισχειρότερα...

    Ευτυχώς με την Μωαμεθανή μαθήτρια ΔΕΝ τολμούν να το κάνουν για να ΜΗΝ κακοχαρακτηριστούν στο Φατσομπούκι, ως παλιορατσιστές...

    Ευτυχώς...Έτσι αφήνεται η καημένη η γλυκιά κοπέλλα, η Μωαμεθανή, στην ησυχία της προς το παρόν, Δόξα στον Κϋριο, που τους αλλοθρησκους ΑΜΕΣΩΣ ΔΕΝ τους παλουκώνει και τους αφήνει στην ησυχία της ελεύθερης επιλογής τους..
    ;-)
    Παλιά, τα παρόμοια αρνητικά, τα άκουγα και με τους "άθεους" Αλβανούς, όταν διακρίνονταν ως άριστοι μαθητές και συνόδευαν την Ελληνική σημαία, και τέλος πάντων, έχουμε πολλά άλλα βάσανα, ώστε, αυτό το θέμα το πονεμένο, των παρελάσεων, ας μην το λύσουμε απόψε...

    Θα ξαναπώ οτι μου έκανε εξαιρετική εντύπωση η ευγένεια της Μωαμεθανής μαθήτριας, τα άψογα Ελληνικά της, και χαίρομαι που γίναμε αρκετά πολιτισμένοι, ώστε να ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ τον ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΟΜΟ, και να την αφήσουμε να παρελάσει ΗΡΕΜΩΣ, μια και διακρίθηκε για τις επιδόσεις της στο σχολείο...Αυτές είναι κάποιες δικές μου πρώτες σκέψεις, αγαπημένε Μαρίνο και ελπίζω νυχτιάτικα, πολύ, να ΜΗ σε στενοχώρησα..

    Καλό ξημέρωμα και του χρόνου με υγεία η Εθνική Επέτειος...
    ;-)
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε γινεται να συμφωνησω περισσοτερο μαζι σου αγαπητη Σαλογρια. (Οντως σαν παλαιοημερολογιτισσα μοιαζει χαχαχα) Βούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ;-) Καλημέρα Βούλα! Χαίρομαι που συμφωνούμε...να είσαι πάντα καλά, να με εμψυχώνεις κι ας διαφωνούμε στα εκκλησιολογικά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με Σαλογραία...Πού πας κοπέλα με 15 παραπανίσια κιλά και μου θες και σούπερ μίνι;Άστο να πάει στα κομμάτια!

    Το ότι παρέλασε μουσουλμάνα τι το σημαντικό έχει;Αφού φοιτούσε στο σχολείο,παρέλασε.Αν τους αποκόπτουμε τι ακριβώς αλλάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παπα-Κώστα
    το μίνι μπορεί να είναι ΑΘΛΙΟ και με ΛΙΓΑ κιλά, αν τα κοτοπόδαρα της αδυνάτου έφηβης μοιάζουν με παρενθέσεις π.χ. ή έχουν πολύ πεταχτό γόνατο, ή έχουν ένα άθλιο σχήμα οι γάμπες...πού πας κοπέλα μου πού παςς!

    κοιτάξου στον καθρέφτη ΠΡΩΤΑ...

    ρώτα και καμιά φίλη ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ, ΟΧΙ τη μαμά σου, που σε βλέπει για ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ δεν πα και να σαι ΤΟ τέρας...μα..για Όνομα!

    Ευτυχώς που έρχονται οι Μωαμεθανές εξοντωμένες

    (από αγριανθρώπους πατεράδες και συζύγους άντρες, που ΚΑΛΑ κάνουν ωστόσο και ΑΣΚΟΥΝ την ΑΝΤΡΙΚΗ τους εξουσία, έστω και αν φτάνουν σε φασιστικές ακρότητες ξυλοδαρμών και λιθοβολισμών και δεν έχουν γίνει φλουφληδες σαν τους δικούς μας υπερ-καλλιεργημένους και θολοκουλτουριάρηδες της συφοράς...)

    και δίνουν ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑΣ σε μας τις "χριστιανές" δήθεν που τρομάρα να ΜΗ μας έρθει, αλίμονο και γραψαλίμονο!
    ;-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Συγχώρα με καί εμένα πού διαφωνώ.
    Η παρέλαση δέν είναι βράβευση για αριστεία στά μαθήματα. Είναι απόδοση τιμών στους πεσόντες υπέρ Πίστεως και Πατρίδας, και καλλιέργεια της Εθνικής συνείδησης καί της Εθνικής ομοψυχίας. Είναι έκφραση επαναπροσδιορισμού της Εθνικής μας ταυτότητας.
    Οι συμμετέχοντες αισθάνονται απερίγραπτα ρίγη συγκίνησης καί Εθνικής υπερηφάνειας.

    Η Μουσουλμάνα δίπλα στην Ελληνική Σημαία στην παρέλαση καί στις εορταστικές εκδηλώσεις γενικότερα, ειναι από μονη της μία υψωμένη Τούρκικη Σημαία.
    Ποιός από τους Ήρωες πεσόντες, θά δεχόταν τέτοια κατάσταση;

    Το γεγονός το θεωρώ "αιμομιξία", καί πρέπει σε κάποιες εκδηλώσεις απόδοσης τιμών υπέρ των Ηρώων πού έπεσαν Υπέρ Πίστεως και Πατρίδας, νά κρατήσουμε τά Εθνικά "στεγανά".
    Αυτή η υιοθέτηση δέν είναι εχθρική προς την Μουσουλμάνα, '-- την οποία άλλωστε σεβόμαστε αφού την έχουμε εντάξει στην Ελληνική παιδεία καί κοινωνία,-- είναι άποψη πού αφορά την Εθνική μας ταυτότητα καί μόνο.

    Υπέρ ποιάς Πίστεως καί ποιάς Πατρίδας αποδίδει τιμές η Μουσουλμάνα;
    Γιά την επιβράβευση τής μαθητικής της απόδοσης υπάρχουν άλλοι τρόποι νά γίνει. Οπωσδήποτε συγχαρητήρια για την μαθητική της πρόοδο καί γιά την σεμνή της εμφάνιση, καί οπωσδήποτε δεν συμφωνώ με τά μίνι των μαθητριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξέχασα καί τό παρακάτω σχετικό.

    http://national-pride.org/2016/03/25/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mαρίνο μου
    μη βάζουμε βαριά φορτία στους ώμους των νεαρών κοριτσιών ας είναι και αλλόθρησκες...

    ΔΕΝ φταίει η κοπέλα σε τίποτε.

    Η κοπέλα είναι άξια συγχαρητηρίων για μένα, που εν μέσω τέτοιας γενικότερης γυναικείας ξετσιπωσιάς, καταφέρνει και αντέχει να στέκεται στο σχολείο της, ντυμένη πατροπαράδοτα..

    (αν τόλμαγε βεβαια ας ΜΗ ντυνόταν έτσι...άγρυπνοι φύλακες, ΚΕΡΒΕΡΟΙ οι πατεράδες και οι αγριααδελφοί, είπαμε...ΔΕΝ χαμπαριάζουν αυτοί από Δυτικά μοντέλα...το ζόρι που θα τράβαγε η μικρή μαθήτρια ΜΕΣΑ στο σπίτι της θα ήταν ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από ό,τι ζόρι, θα αντιμετώπιζε ΕΞΩ από το σπίτι της στις δυτικού τύπου ανεκτικές -παρόλα αυτά-κοινωνίες μας..)

    Τα σχετικά με την απότιση τιμής στους ήρωες που λες, που ξέρεις; ΜΠΟΡΕΙ η μωαμεθανή μαθήτρια, μέσα στην καρδιά της να ΤΙΜΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ των Αγωνιστών του 1821...

    Χτες κάθισα και χάζεψα στην τυφλεόραση ένα παιδικών σκηνικών έργο με τον Παπαμιχαήλη που έπαιζε τον Παπαφλέσσα..

    Δείχνει ο σκηνοθέτης εκεί, ότι και καλά, ο Ιμπραήμ, μετά την ήττα του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι, ζήτησε και του έφεραν το νεκρό σώμα του άγωνιστή, και έτσι οπως τον κράταγαν, όρθιο μπροστά του, έσκυψε και τον ασπάστηκε με ΤΙΜΗ στο μέτωπο...τιμώντας την ΑΝΔΡΕΙΑ με την οποία, μέχρι θανάτου πολέμησε, σαν νεότερος Λεωνίδας..

    Δεν ξέρω άν ΠΡΑΓΜΑΤΙ συνέβη έτσι, αλλά η σκηνή με συγκίνησε...

    Αυτή λοιπόν η Μωαμεθανή μένει στην Ελλάδα.

    ΘΕΛΕΙ να ΕΝΤΑΧΘΕΙ στην Ελλάδα...Μιλάει ήδη ΤΕΛΕΙΑ τα ελληνικά...Μακάρι οι Έλληνες, να φανούν στη συνείδησή της (και στη θρησκευτική της συνείδηση)ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, από τους Ισλαμιστές συγγενείς της και να θελήσει να μάθει περισσότερα για την ΕλληνορΟρθόδοξη των νεοελλήνων ταυτότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ισλαμική παράδοση αντλεί κατευθείαν στοιχεία από την παύλεια διδασκαλία γιά το κάλυμμα κεφαλής από τις γυναίκες και τη μη ομιλία τους μέσα στους ναούς. Αυτή η παράδοση δε χάθηκε στους υπόλοιπους ορθόδοξους λαούς με εξαίρεση το δικό μας. Επειδή αναπτύχτηκε ως παραφυάδα της μονοφυσιτικής αίρεσης μέσα στο συγκρητιστικό τέρας του μουσουλμανισμού,ταλάνισε γιά αιώνες πολλές ανθρώπινες γενιές. Φυσικά και στη μία και στην άλλη περίπτωση(ορθόδοξη, μονοφυσιτική και ισλαμική παράδοση)ο σκοπός ήταν λατρευτικός. Η χρήση του καλύμματος κεφαλής έξω από το ναό, ποιό ρόλο υπηρετεί; Δε μας τα λέει καλά το κοριτσάκι που κατά τα άλλα είναι και αριστούχα. Αυτά θα έπρεπε να τα είχε ξεδιαλύνει μέσα της.Το μακρύ φόρεμα είναι δικαίωμά της. Αν το φορούσε μία χριστιανή μαθήτρια δε θα μιλούσε κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Κωνσταντίνε
    η χρήση του καλύμματος της κεφαλής για τις έντιμες γυναίκες ίσχυε σε όλα τα χίλια χρόνια της καθ' ημάς Αγίας Ρωμαίικης (Βυζαντινής)Χριστιανικής Αυτοκρατορίας...
    Τα περιγράφει ο καθηγητής Φαίδων Κουκουλές στο πολύτομο έργο, του 1952, με τίτλο ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ...
    Τα έχω ξαναπεί..όταν ήμουν σαλονέα έως και σαλομπέμπα, θυμάμαι στα χωριά τις Ελληνίδες να φορούν μαντίλα όλο το 24ωρο και μέσα στο σπίτι τους και έξω από αυτό..και στην εκκλησία και στα χωράφια...Μετά το Β Παγκόσμιο πόλεμο οι γυναίκες της υπαίθρου έκοψαν τα μαλλιά τους και έβγαλαν τα τσεμπέρια τους.
    Η διάσταση της ΣΕΜΝΟΤΗΤΑΣ στην εξωτερική περιβολή, μάλλον φαίνεται ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ στους σημερινούς νέους, ακόμη και στους πολύ θρησκευόμενους σε σημείο που να αναρωτιούνται ηλικιωμένοι επισκοποι για τις νεαρές ενορίτισσές τους: " Μα αφού ΔΕΝ είναι πόρνες, αυτές οι καλές κοπέλες, ΓΙΑΤΙ ντύνονται ΣΑΝ πόρνες; "
    Ελα μου ντε! Πες μου και συ. Γιατί;
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευανθία θά έλεγα να μην συγκρίνουμε ανόμοιες καταστάσεις.
    Προτιμώ μία Χριστιανή του Εκκλησιασμού Πάσχα και Χριστούγεννα και όπως θέλει νά είναι, με μίνι ή καί χωρίς μίνι, παρά μία Μουσουλμάνα μέ την ψευτοευσέβεια.
    Στην πρώτη περίπτωση ο διάβολος δρά αντίρροπα στην συμπεριφορά της Χριστιανής και προσπαθεί να την διασύρει, ενώ στην δεύτερη περίπτωση έχουμε την ομόρροπη δράση στον "ζήλο",τής Μουσουλμάνας. Βοήθεια τού διαβόλου η Μουσουλμάνα δείχνει αυτά πού δείχνει, ενώ η "πρόστυχη" Χριστιανή αγωνίζεται έστω καί έτσι, διότι καρδιογνώστης είναι μόνο ο Θεός καί εκείνος γνωρίζει την εσωτερική μας αντίσταση στην κυριαρχία του διαβόλου.
    Κάποτε ήταν ασκητής καί είχε 17 ημερες νηστικός καί διψασμένος, καί καυχήθηκε ότι έφτασε σέ μεγάλα μέτρα αρετής καί ζήτησε νά μάθει εάν υπήρχε άλλος μέ μεγαλύτερη αρετή από αυτόν, καί ο Θεός τού έδειξε έναν πού ήταν τρεις ημέρες χωρίς νερό καί φαί, ενώ κυλιότανε στό χώμα από δίψα καί πείνα. Καί τότε λέει ο πρώτος, μα πως είναι δυνατόν, καί του απαντάει ο Θεός, ""εσένα σε τρέφει η Χάρις Μου, ενώ σε εκείνον Σήκωσα Την Χάριν Μου καί αγωνίζεται μόνος του"", καί τό αναφέρω γιατί εμείς βλέπουμε τά εξωτερικά καί δεν βλέπουμε τον πόσο αγώνα κάνει αυτή η ψυχή εσωτερικά για νά φτάσει νά κάνει αυτά τά "πρόστυχα και κατακριτέα" γιά Χριστιανούς.
    Προτιμώ λοιπόν και θαυμάζω περισσότερο την "μίνι" αγωνίστρια έστω "ντυμένη σαν πόρνη", παρά την παραδεδομένη ψυχή τε καί σώματι στό διάβολο.
    Βέβαια αυτό δέν σημαίνει ότι ο Θεός δέν μεριμνά καί γιά εκείνη καί ότι στό μέλλον δεν δύναται νά γνωρίσει αληθινό Θεό. Όμως είναι πολύ δύσκολο καθώς τό περιβάλλον της θά την σφάξει, καί το ξέρει πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Mαρίνο μου
    μπορούμε να συζητάμε μέχρι την άλλη ζωή, για το θέμα αλλά ας ΜΗΝ το κάνουμε..
    ;-)
    Δεν το πάω τόσο βαθιά θεολογικά το ζήτημα που το πας εσύ.

    Εγώ απλά το θέτω ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ως ζήτημα ΚΑΛΑΙΣΘΗΣΙΑΣ...

    Οι κοπέλες που ΧΩΡΙΣ τα ανάλογα σωματικά προσόντα, παρελαύνουν με μίνι φούστα, ΑΔΙΚΟΥΝ τον ΕΑΥΤΟΝ τους...και δίνουν ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑ...

    Πάμε στην παρέλαση για να τιμήσουμε τους ήρωες. Δεν πάμε να κάνουμε γελοίες πασαρέλες παριστάνοντας, ΧΩΡΊς ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, τις ψηλές λιγερόκορμες ελαφίνες των περιοδικών, ΈΛΕΟΣ...


    Δυστυχώς ούτε αυτό το στοιχειώδες κατανοούν τα κοριτσάκια μας...

    Τις προάλλες έγραφα για το άλλο το καταγέλαστο θέαμα των ΣΚΙΣΜΕΝΩΝ τζην που μας καπέλωσαν ως μόδα, οι μόδιστροι και που τα πιτσιρίκια τα όρνια τα δικά μας, τα ανεγκέφαλα, τρέξαν να τα φορέσουν, ακριβοπληρώντάς τα κιόλας κι από πάνω...μα ...ξανάΈΛΕΟΣ...

    Μια κοινωνία που οι γυναίκες της κολυμπάνε στο ναρκισσιμό για την φανταστική ή πραγματική καλλονή τους, είναι κοινωνία ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ σε πνευματικό θάνατο.

    Οι μωαμεθανές διατηρούν ένα ΗΘΟΣ παρελθουσών εποχών ακόμη, χάρη στο νταηλίκι των αντρών πατεράδων και συζύγων που ΑΓΡΙΩΣ τις κλειτοριδοτέμνουν και μέχρι θανάτου, τις επιΒΛΈΠΟΥΝ...

    ΔΕΝ ασχολούμαι με τη θρησκεία τους. Μου αρέσει απλώς η ΣΕΜΝΟΤΗΤΆ τους. Για τη δική μου εποχή, η σεμνότητα στο ντύσιμο ήταν ακόμη αρετή...

    ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΑΝ να καθόμαστε και να φαίνεται αμέσως το βρακί μας.

    Έτσι μας είχε μάθει η συχωρεμένη μανούλα μας.Οτι η σεμνότητα ήταν θεάρεστη πρακτική..
    ;-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή