Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Γιατί λες να πήρε Όσκαρ καλύτερης ταινίας το Spotlight?



-Πήγες την είδες την ταινία, μωρή Σαλογραία;

-Ναι. Πήγα την είδα.
Ο συχωρεμένος ο  μπαμπάς ασχολιόταν επαγγελματικά με  σινεμάδες
όταν ήμουν μικρή, αδυνατούλα και, ποοοολύ χαζή,
μου μεινε, λοιπόν, το κουσούρι της αγάπης στους σινεμάδες,
θα με κάψεις στην πυρά, καλέ μου Τορκουεμάδα, γι αυτό;

-Όοοχι, όοχι! Δεν υπαινίχτηκα κάτι τέτοιο καρακαξούλα  μου...
πώς με παρεξηγείς; απλή ερώτηση έκανα!

-Απλή ερώτηση;  Α εντάξει, ησύχασα τώρα!
Λοιπόν, πήγα την είδα.

Και απόρησα! Απόρησα πώς ο πάπας, 
ο παπίκος, ντε, ο Φραγκίσκος, 
απόρησα πώς και  δεν την μποϋκοτάρησε...


-Γιατί να την μποϋκοτάρει ο πάπας, μανδάμ;

-Διοτι η ταινία εξευτελίζει, κατακουρελιάζει, 
με το γάντι,  τον παπικό κλήρο, 
ως ψυχανώμαλο- παιδεραστή-παγκοσμίως! 

-Τι λες, γριά κάργια!
Δια τοιούτον κράξιμον, ομιλούμεν;
  
-Με εκπλήσσεις!

-Και γω εξεπλάγην!
Προφανώς μας προετοιμάζουν- as soon is possible-  
για την ένωση των τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών
(την οποία παγκόσμια  ένωση,  όποιος δεν θα την δεχτεί,
κοινωνικά και πολιτικά θα... εξαερώνεται...
ως φονταμενταλιστής και παλιό..αιρετικός!)

-Με έβαλες σε περιέργεια! Θα πάω να την δώ.

-Να πάς. Βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, μου θύμισε καλοστημένο ντοκυμαντέρ...
και...(στο θεό των σινεμάδων με τους οποίους αποβλακώνεσαι!)
ούτε καν μια μικροτσοντίτσα για λιγούρηδες, 
ούτε καν   μια  ακατάλληλη, για ανήλικους, εικόνα- απίστευτο! 

Μπορούν να τη δουν άφοβα (τρόπος του λέγειν άφοβα),
όλοι οι Ορθόδοξοι χριστιανοί,
ανύπαντροι παπάδες και  σεμνοί καλογέροι!

Μεγάλος γατούλης, ο σκηνοθέτης!

Ευανθία η Σαλογραία







4 σχόλια:


  1. Μου φάνηκε μία απόλυτα συστημική ταινία, χωρίς άλλα ιδιαίτερα γνωρίσματα, εκτός τους καλούς ηθοποιούς που έπαιξαν καλά τους ρόλους τους.

    Βρέθηκε ένας Εβραίος, για να ξεσκεπάσει τα σκάνδαλα της Παπικής Εκκλησίας. Ο Εβραίος ταυτίζει τον Παπισμό με το Σύστημα, και πράγματι μπορεί να τους ξεσκέπασε, αλλά το σύστημα συνεχίζει να υπάρχει και να εργάζεται κατά αυτόν τον τρόπο. Μήπως είδαμε, μετά την εξιχνίαση των σκανδάλων, να αποδίδεται δικαιοσύνη; Ούτε αποδὀθηκε δικαιοσύνη, ούτε μυστικές υπηρεσίας αναλάβανε την υπόθεση, ούτε Κυβερνήσεις αντέδρασαν, ούτε ίδρωσε κανενός το αυτί, ούτε μέριμνα έλαβε η Παπική εκκλησία να περιορίσει την παιδεραστία, διότι εξακολουθεί και δρά έτσι αυτό το σύστημα.

    Τα θύματα ήταν είναι και θα είναι η φτωχολογιά, για την οποία ουδείς ενδιαφέρεται. Έγινε λίγος ντόρος και αυτό ήταν.

    Ειδικότερα, η άποψή μου είναι ότι η ταινία είχε δύο μεγάλα μηνύματα.
    1. Ότι ο Παπισμός είναι το μεγάλο μέρος ή και όλο το Παγκόσμιο σύστημα, και κανείς δεν μπορεί να τα βάλει μαζί του. Επιβιώνει και υφίσταται, άσχετα εάν καταγγέλλονται τέτοιου είδους εγκλήματα. Δίνει την εντύπωση πως αυτό το θηρίο τρέφεται κατά αυτόν τον τρόπο, και πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι έτσι θα είναι αυτό το σύστημα. Είναι σαν να λέει ότι, είτε καταγγέλλεις είτε όχι, δεν τους αγγίζει κανείς. Άρα συμβιβάσου με το δηλητήριο αυτό του συστήματος.

    Θα έλεγα και με λίγο τολμηρότερη θεώρηση των πραγμάτων, ότι για πολλούς κοσμικούς, ανώμαλους και διαστρεβλωμένους κύκλους, αυτή η ταινία μπορεί να θεωρηθεί και διαφήμιση του Παπισμού, γιατί απλούστατα παρουσιάζεται ως Υπερεξουσία. Εξ όσων θυμάμαι, ποτέ άλλοτε για τέτοια συνεχιζόμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ουδείς δύναται να αναλαμβάνει την απόδοση δικαιοσύνης και ευθυνών. Ουδείς μπορεί και επιθυμεί να τα βάλει μαζί του.

    2. Με αυτό το ξεσκέπασμα ίσως να θέλουν να αρχίσουν να προβάλλουν σιγά σιγά τα εγκλήματα όλων αυτών των θρησκειών, για να αρχίζει ο κόσμος μέσω της προπαγάνδας να σιχαίνεται, έτσι ώστε υποσυνείδητα , να αρχίζει να αναζητά τον ένα Παγκόσμιο θρησκευτικό ηγέτη για τον οποίο η προπαγάνδα γίνεται, και "κατακάθαρος", θα αναλάβει εύκολα την αποδοχή του παγκόσμιου πληθυσμού. Ότι γίνεται και με τις κυβερνήσεις, απάνθρωπες και ακάθαρτες δείχνουν την αποτυχία τους για να παραδώσουν την παγκόσμια κυβέρνηση στον "καθαρό".

    Πάντως θα έλεγα flat ταινία που δύσκολα βρίσκεις ήρωα να ταυτιστείς. Στο τέλος αφήνει μία πικρία για τα εγκλήματα εις βάρος της ανθρωπότητας, όμως μέχρι εκεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρίνο μου
    το Βατικανό με τα 600.000.000 πιστούς είναι σαφώς μαγαζί γωνία με τεράστια οικονομικά κέρδη στα οποία προσκυνάνε και οι δικοί μας νεοημερολογίτες,μαζί με τον Πατριαρχούκο Βαρθολομαίο, με όλο τους το σεβασμό.

    Αν πρόσεξες πάντως στην ταινία, γίνεται ένας σαφής υπαινιγμός για ένωση των τριών μεγάλων μονοθεΪστικών θρησκειών, δηλαδή, του Χριστιανισμού, του Ιουδαϊσμού και και του Μουσουλμανισμού...

    Εμένα με συγκλόνισαν κάτι διαλογικά σχετικά με την ταύτιση του ιερέα με το Θεό. Και αν ο ιερέας, λέει, σου χαμογελάσει είναι σαν να σου χαμογελάσει ο Θεός.Έτσι τα προσλαμβάνει αυτά τα θέματα η παιδική συνείδηση, που ακόμη και πολλών δεκαετιών ενήλικες, κουβαλάμε μέσα μας.

    Είχα μια εμπειρία κατ' αναλογίαν...

    Εμένα ΔΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΝ ΑΦΟΡΜΗΝ, μου ΟΥΡΛΙΑΞΕ κάποτε ένας ανεγκέφαλος-και πειραζόμενος σφοδρώς υπό του δαίμονος- ιερέας. Ήταν ΕΠΙΘΕΣΗ τέτοιας σφοδρότητας ήταν ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΣΟΚ μου, από το ΜΙΣΟΣ του, και τόση μεγάλη η ΕΚΠΛΗΞΗ μου και η αγαθομάρα μου που ΕΝΙΩΣΑ ότι μου ΟΥΡΛΙΑΞΕ στα μούτρα, αυτοπροσώπως ο ίδιος, ο Θεός.

    -ΚΟΛΑΣΗ!
    Σου μιλάω για αίσθηση ΚΟΛΑΣΗΣ!

    Σκέψου τώρα τα χιλιάδες θύματα της περίπτωσης αυτής, που βίωσαν κάτι πολύ αισχρότερο και βαρύτερο από ένα ΑΔΙΚΟ ΟΥΡΛΙΑΧΤΟ

    ...Αυτοί θα μείνουν ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΙ για όλη τους τη ζωή..

    Πάντως το γεγονός ότι πήρε το πρώτο βραβείο η ταινία στα Όσκαρ, σημαίνει ότι ΚΑΙ ο πάπας ΔΕΝ θα είχε επί του θέματος της βράβευσης της ταινίας αντιρρήσεις (με δεδομένο ότι οι παπικοί παπάδες είναι χωμένοι παντού και διαθέτουν τεράστια εγκόσμια εξουσία..)

    Και το δικό μου ερώτημα παραμένει: Πώς δεν θύμωσαν οι παπικοί, πώς δεν διαμαρτυρήθηκαν για το κουρέλιασμα του κύρους τους, στο οποίο συνετέλεσε τα μέγιστα η συγκεκριμένη ταινία;

    Εμένα μου άρεσε και ο χαρακτήρας του Εβραίου επικεφαλής της ομάδας. Γάτα με πέταλα ο τυπάς, πανέξυπνος, καθοδήγησε την ομάδα των δημοσιογράφων έτσι ώστε να κατοχυρώσουν τα στοιχεία της έρευνάς τους και να βγάλουν τα συντριπτικά, για το παπικό ιερατείο, απαξιωτικά συμπεράσματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ταινία χωρίς εξωγήινους,ζόμπι,πυροβολισμούς,εκρήξεις,μαχαίρια,σπαθιά δεν νοείται να προβάλλεται ούτε σε συνοικιακό θερινό σινεμά.
    Δεν υπάρχει ταινία Spotlight.
    Έτσι για να το ελαφρύνουμε λίγο το πράγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ;-) Και γω σου λέω παπα-Κώστα ότι η πραγματικότητα σε κάποιους χώρους ξεπερνάει κάθε φαντασία -των διαβόλων συνεργούντων, τίμιε πάτερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή