Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Επιστήμονες κατάφεραν να κάνουν διάφανο τον εγκέφαλο


Ευλογημένο  μου

βρήκα σήμερα στην  Καθημερινή ένα αρθράκι σχετικό με την έρευνα πάνω στον εγκέφαλο.

Επειδή μου φάνηκε ενδιαφέρον, το ξεπατίκωσα για το χατίρι σου.

Αν σε εξιτάρουν  θέματα εγκεφάλου και Ορθόδοξης εμπειρίας,
προτείνω  και τη γνωστή  παλιότερή μου ανάρτηση 

Καλή συνέχεια  στο εαρινό, διάφανο  απόγευμά σου.

Πάντα με αγάπη  Κυρίου...

Σαλογραία
.........................................................................................


Επιστήμονες κατέστησαν διάφανο τον εγκέφαλο


Χάρη σε ειδική χημική τεχνική.

Η νέα εποχή του διάφανου εγκεφάλου, χωρίς την παραμικρή ανατομική επέμβαση, έφθασε.


Αμερικανοί νευροεπιστήμονες κατόρθωσαν για πρώτη φορά να κάνουν «see-through» τον εγκέφαλο, με μια ειδική χημική τεχνική που καθιστά διάφανους τους ιστούς και επιτρέπει στους ερευνητές να έχουν πλέον μια τρισδιάστατη και έγχρωμη άποψη των νευρωνικών δικτύων, τα οποία λαμβάνουν και στέλνουν τις πληροφορίες.


Οι επιστήμονες θα μπορούν πλέον να βλέπουν με ενιαίο τρόπο τα μεγάλα δίκτυα των εγκεφαλικών κυττάρων, με μεγαλύτερη ευκολία και λεπτομέρεια από ποτέ. 

Έως τώρα αναγκάζονταν να κόβουν τον εγκέφαλο σε μικρές φέτες για να τον μελετήσουν, χάνοντας όμως έτσι την πλήρη εικόνα και κατ’ ανάγκη κάνοντας καταστροφές στους νευρικούς ιστούς.

Το επίτευγμα, που χαρακτηρίζεται «μια από τις σημαντικότερες προόδους στη νευροανατομία εδώ και δεκαετίες», αναμένεται να διευκολύνει το έργο των επιστημόνων που μελετούν τις πολύπλοκες διασυνδέσεις στο εσωτερικό του εγκεφάλου και έτσι θα δημιουργήσουν πιο αναλυτικούς και χρήσιμους «χάρτες» για τις νευρωνικές «καλωδιώσεις». 

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να ανοίξουν νέοι δρόμοι για τη θεραπεία των νευρολογικών και άλλων παθήσεων (σχιζοφρένεια, αυτισμός, Αλτσχάιμερ, κατάθλιψη, διπολική διαταραχή κ.α.).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον βιοτεχνολόγο και ψυχίατρο Καρλ Ντάισεροθ του πανεπιστημίου Στάνφορντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το «New Scientist», έδωσαν στη νέα τεχνική τους την εύγλωττη ονομασία «Clarity» (Διαύγεια) και ανακοίνωσαν ότι ήδη εργάζονται για να καταστήσουν διάφανο όλο τον ανθρώπινο εγκέφαλο και όχι απλώς μεγάλα τμήματά του.

Η μέθοδος, που ήδη δοκιμάστηκε με επιτυχία σε εγκεφάλους ποντικιών και σε τμήματα ανθρώπινων εγκεφάλων, βασίζεται στη χρήση μιας ουσίας (SDS) και μιας υδρογέλης, που απομακρύνουν τα εγκεφαλικά λιπίδια, τα οποία εμποδίζουν τη διέλευση του φωτός. 

Χάρη στη νέα μέθοδο, οι επιστήμονες μπορούν να δουν καθαρά από τα εξωτερικά στρώματα του εγκεφαλικού φλοιού έως τις βαθύτερες δομές, όπως ο θάλαμος.

Κατά την όλη διαδικασία, διατηρείται γενικά άθικτη η βιοχημεία του εγκεφάλου, αν και υπάρχει μια περιορισμένη απώλεια εγκεφαλικών πρωτεϊνών της τάξης του 8% (έναντι 41% με προηγούμενες τεχνικές). 

 Μερικοί άλλοι επιστήμονες δήλωσαν πάντως ότι προτού η μέθοδος εφαρμοστεί σε έναν ολόκληρο ανθρώπινο εγκέφαλο, θα πρέπει να γίνουν περισσότερα τεστ για να φανεί αν προκαλούνται αλλοιώσεις ή βλάβες στους εγκεφαλικούς ιστούς.

Η τεχνική «δουλεύει» και με εγκεφάλους που έχουν διατηρηθεί σε φορμαλδεϋδη επί χρόνια, ενώ μελλοντικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα όργανα του σώματος πέρα από τον εγκέφαλο, καθώς επίσης για τη μελέτη των εμβρύων στη μήτρα ή των καρκινικών όγκων.

Η ερευνητική ομάδα υπό τον Καρλ Ντάισεροθ έχει επίσης γίνει γνωστή για την ανάπτυξη της πρωτοποριακής μεθόδου της οπτογενετικής, που επιτρέπει τη χρήση του φωτός για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση γονιδίων στον εγκέφαλο.

Πηγή: Καθημερινή

11 σχόλια:

  1. Μεγάλο βήμα!Μένει βέβαια να δούμε και τα "απόνερα".
    παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παπα-Κώστα μου
    στο βιβλίο "Καταστροφικά συναισθήματα" του Γκόλμαν από τα "Ελληνικά Γράμματα" που δυστυχώς έκλεισαν -θρηνώ και οδύρομαι επειδή είχαν βγάλει πολύ αξιόλογα κείμενα-διάβασα για καινούργιες -τότε-τεχνικές ανάγνωσης του εγκεφάλου με το λειτουργικό μαγνητικό τομογράφο (αν το λέω σωστά) που "φωτογραφίζει" και σκέψεις του εγκεφάλου και συναισθήματα. Εκεί πρωτοδιάβασα ότι οι απεικονίσεις από μία Φαντασίωση κάποιας πράξης και οι απεικονίσεις μιας πραγματικής πράξης, έχουν ΠΑΡΟΜΟΙΑ εικόνα, μόνο που ας πούμε η εικόνα στον εγκέφαλο, όταν πρόκειται για υλοποίηση πράξεως και όχι για φαντασίωση, ότι είναι πιο, ας πούμε, καθαρή...
    Αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό.
    Βέβαια, ό,τι μαθαίνουμε εμείς σήμερα, είναι γνώσεις ξεπερασμένη για τους ειδικούς...Αυτοί είναι 100 χρόνια μπροστά στα επιτεύγματα, τα οποία βέβαια θα αργήσουμε κάμποσο να τα μάθουμε εμείς, διότι, πρώτα τα χρησιμοποιούν ως όπλα, και όταν πια ως όπλα δεν μπορούν να δουλέψουν άλλο, τα σπρώχνουν στην ευρεία κατανάλωση με κάποιες άλλες εφαρμογές.
    Πριν χρόνια με είχε εντυπωσιάσει και το γεγονός ότι ο νευροχειρουργός καθηγητής Σακκάς, τοποθετώντας ένα ΤΣΙΠΑΚΙ στον ΕΓΚΕΦΑΛΟ μιας τετραπληγικής κοπέλας, ΤΗ ΣΗΚΩΣΕ από τη χρόνια τετραπληγική κατάσταση, ευθύς αμέσως ΜΕΤΑ την επέμβαση. Αυτό κι αν μου είχε φανεί τρομερό...
    Και ένας φίλος δάσκαλος, εδώ στην Πάτρα, ο Δημήτρης που ψάχνει πολύ τα θέματα του εγκεφάλου, υποστηρίζει ότι θα μπορούν με τα εμφυτεύσιμα τσιπάκια να ελέγχουν ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ των ανθρώπων, στο κοντινό μέλλον, γι αυτό (λέει ο φίλος Δημήτρης) όποιοι δεχτούν εμφύτευμα στο δερμα τους τσιπακιού, ΔΕΝ θα μπορουν μετά να πρεσβεύουν Ορθόδοξα, ούτε και θα μπορούν να μετανοήσουν...
    Έμεινα με ανοιχτό το στόμα όταν μου τα πρωτοείπε...
    Πάμε τώρα για ύπνο και ο Θεός ας κάνει τα δικά του κουμάντα.
    Η δική μου μυρμηγκοειδής γνώση, σηκώνει τα χέρια
    ψηλά, σχετικά με το τι μέλλον, μας περιμένει....
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσο διαφανος και να γινει ο εγκεφαλος τη ΒΛΑΚΕΙΑ με κεφαλαια γραμματα που εδρευει δεν προκειται να βρεθει.

    Τωρα δα διαβαζα σε πολυ μα πολυ βρε αδερφε εθνοπατριωτικοθρησκευτικο μπλογκ οτι εδω και 2 μερες κουνιεται ενα καντηλι απο μονο του στο Ορος.

    Σωπα βρε εθνοπατριωτορθοδοξε ιστολογε που πιστευεις οτι τα καντηλια κουνιωνται μονα τους και προμηνυονται κακα .

    Πολλή ανωθεν σοφια εχει μαζευτει σε εθνοπατριωτορθοδοξους blogers .

    Oλοι οι απατεωνισκοι ξερουν πολυ καλα την απυθμενη κουτοπονηρια αναμεμιγμενη με καθαρη βλακεια που εδρευει σε ενα τεραστιο κοινο θρησκοληπτων κουτοπονηρων παρτακηδων και απο το 90 και δωθε οτι πιο πριν δεν θα χαφταν αναλφαβητες γιαγιαδες , που δεν τα χαφταν γιατι εζησα την τελευταια ορθολογιστικη δεκαετια αυτη του 80 , οτι λοιπον δε θα χαφταν ουτε η γιαγια μου ορεσιβια απο την φωκιδα ουτε η αλλη γιαγια μου χωρικη απο το Δοξατο και που πιστευαν πραγματικα στον Χριστο και ετσι αντεξαν κατοχη , καταστροφη του 22 κλπ και δεν πιστευαν σε καντηλια που κουνιωνται μονα τους και σε καλογερους που πιανουν λακριντι με σαυρες , φιδια και αλλα συμπαθη σπονδυλωτα και ασπονδυλα , σημερα τα χαφτουν 30αηδες και 40αρηδες πτυχιουχοι ΤΕΙ και ΑΕΙ και εχεις καποιους κουλτουριαρηδες της συμφορας να τα σιγονταρουν λεγοντας τριχες περι λαικης θρησευτικοτητας και αλλα ηχηρα παρομοια .

    Τελικα οσο πεφτει η απλη ξεκαθαρη πιστη σε Χριστο ανεβαινει πιο πολυ και απο την μετοχη της microsoft η πιστη σε αηδιες .

    Ετσι θρησκοληπτοι ειχαν καταντησει και οι βυζαντινοι των αιωνων της παρακμης και οταν μας κατεκτησαν οι Σελτζουκοι στην Μικρα Ασια και μετα οι Οθωμανοι στα Βαλκανια οι μισοι εξισλαμιστηκαν.

    Αυτοι που δεν ηταν κουτοπονηροι θρησκοληπτοι των θαυματων της πενταρας αυτοι αντεξαν .

    Α.Μ Υστερογραφο .

    Η αναρτηση περι καντηλιου που κουνιεται μονο του λες και ειναι hip hop dancer ειναι σε εθνοπατριωτικοθρησκετικο μπλογκ εδρευον εν Αθηναις που κανει θραυση σε Πουτινοπληκτους Αντιχριστοφαγους και αλλες συνομοταξιες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. A. M.
    θες να μας στείλεις το σύνδεσμο, να δούμε
    και μείς οι ορθολογιστές του (ΜΗ)Κερατά
    ;-)
    πού στην ευχή, κουνιέται το καντήλι;
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα δωσω ονομα blog Σαλογραια για να μην μπλεξω . Ουτε συ να μπλεξεις . Προκειται περι blog που μετα τις εκλογες ανακαλυψε οτι η ΧΑ ειναι ναζι ενω πριν τους υποστηριζε . Λες και δεν ειχε δει επι 30 συναπτα ετη τα εξωφυλλα του περιοδικου της ΧΑ στα περιπτερα με φωτογραφιες του Ρουντολφ Ες και αλλων πρωταγωνσιστων της τριπλης κατοχης της πατριδας μας . Σαλογραια ανθρωπος που δεν πιστευει σε Θεο σαν τον μονο ισχυρο και που δινει αξια στα υπολοιπα αξιοσεβαστα μεν αλλα ετεροφωτα [Παναγια , εκκλησια , Αγιο Ορος , Αγια γραφη , εικονες , κερια , γεροντες κλπ ]τοτε αυτος ο ανθρωπος οσο σεβας και να δινει στα εντος ανωτερω παρενθεσεως αξιοσεβαστα με την παροδο του χρονου τα παραταει και αυτα και δινει εμπιστοσυνη και υποταγη σε τσαρους οπως η παλια ρωσσικη εκκλησια , σε προεδρους των ΗΠΑ οπως οι εχοντες ειδωλοποιησει την γραφη αμερικανοι προτεσταντες , σε οικοπεδα οπως οι Αγιορειτες που με κουβεντες που ειχα με ατομα που πηγαινουν συχνα εκει τα τελευταια χρονια βαζουν την Παναγια ιδια με τον Χριστο και στην πραξη πιο πανω , σε πρωην καγκεμπιτες πχ Πουτιν οι εχοντες θεοποιησει στην πραγματικοτητα και οχι αγιοποιησει απλως τον Παισιο που αν ζουσε θα διαμαρτυρονταν εντονως για την λατρεια στο προσωπο του . Οι παλιοι αν και αγραμματοι οπως μας πληροφορει το παλιο κλεφτικο τραγουδι τα ειχαν σωστα ιεραρχησει . Ριχνουν φλωρια στην Παναγια φλωρια και στυς Αγιους , και στον αφεντη τον Χριστο τις ασημενιες παλες . Οι Κολοκοτρωναιοι που αναφερεται αυτο το τραγουδι θεολογοι δεν ηταν σεβονταν Παναγια και Αγιους αλλα ο Χριστος αφεντης . Τις τελευταιες δεκαετιες στον θρησκευτικο χωρο μας την ορθοδοξια στην αρχη εγινε Θεος η ιδια η ορθοδοξια δηλαδη θεοποιησαμε τον εαυτο μας και μετα ο Πουτιν , τα οικοπεδα η Χρυση Αυγη και να δουμε τι αλλο . Οταν φευγει θεος μετα ερχεται η απεραντη κακια , βλακεια , δουλοπρεπεια σε καθε ισχυρο και οπως ειπε ο Ντστογιεφσκυ χωρις Θεο ολα επιτρεπονται . Α.Μ

      Διαγραφή
  5. A.M.
    θα μπορούσες να μου δώσεις το σύνδεσμο, με προσωπικό μέιλ...δεν θα σε μαρτυρήσω, στους αναγνώστες μου, ούτε θα γράψω σχόλιο πολιτικό.

    ;-)

    ΔΕΝ έχω γνώσεις στο αντικείμενο, στην πολιτική εννοώ,

    απλώς τώρα, με τις ΑΔΙΚΕΣ περικοπές των μισθών και τον πολλαπλασιασμό των ΑΔΙΚΩΝ φόρων, σε μισθωτους και συνταξιούχους, ενώ τα μεγάλα κεφάλαια είναι ΠΑΝΤΑ ΑΡΙΣΤΑ προφυλαγμένα, ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ, εντάξει τώρα και γώ το βλέπω ΠΟΥ την πάνε τη...βαλίτσα οι άρχοντες του πλανήτη...

    Πρέπει να είσαι μπίτι αρχίβλακας για να ΜΗ βλέπεις...
    ;-)
    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, είμαστε ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ...
    Θεός σχωρέσ'μας....
    ...................
    Αλλάζοντας θέμα διότι ΠΑΛΙ ΒΓΗΚΑΜΕ εκτός θέματος αναρτήσεως, θα σου πώ ότι ΟΥΤΕ ΕΓΩ πίστευα σε τέτοια "παραμύθια για γριές" οτι δηλαδή, κουνιούνται καντήλια, όμως από το 2002,και
    ΜΕΤΑ από μια ΕΜΠΕΙΡΙΑ που είχα, το ΠΙΣΤΕΥΩ.

    Δεν θα περιγράψω δημόσια την εμπειρία, διότι...δεν θα με πιστέψεις ΟΥΤΕ εσύ και ίσως ούτε και οι άλλοι,
    αλλά ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να με πιστέψει ΚΑΝΕΝΑΣ.

    Μου αρκεί που την ΕΖΗΣΑ τη συγκινητική σκηνή,
    και μάλιστα ΕΝΩ ΟΥΤΕ ΜΟΥ ΠΕΡΝΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΥ, ΟΤΙ ήταν δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο.

    Σοκαρίστηκα όταν το είδα και έκλαιγα για μισή ώρα...

    Πριν συμβεί αυτό, ΟΛΟΥΣ όσους ανέφεραν τα σχετικά, ΚΟΡΟΙΔΕΥΑ αδυσώπητα, καληώρα όπως τους κοροιδεύεις και συ Α.Μ.

    ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...
    Εντάξει.
    ;-)
    Τελικά, κατάλαβα,ότι ο άνθρωπος, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κοροιδεύει κανέναν και ΤΙΠΟΤΕ,
    απλώς διότι ΟΥΔΕΙΣ τα γνωρίζει ΟΛΑ
    και ο Θεός ΕΝΕΡΓΕΙ με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ κατά το πνευματικό συμφέρον εκάστου...
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστευω σε θαυματα αν και δεν εχω δει κανενα , και δεν ειδε κανεις ανθρωπος απο οσους εχω γνωρισει ως τωρα . Παρολα αυτα πιστευω οτι γινονται θαυματα αλλιως θα ηταν σα να νμιχα οτι ο Θεος μετα την περιοδο των Αποστολων βγηκε συνταξη . Δεν πιστευω σε ιντερνετικα θαυματα . Και εγραψα μαλιστα στο πρωτο μου σχολιο οτι το target group που απευθυνονται τα ιντερνετικα θαυματα δεν ειναι οι γιαγιαδες αλλα αντιθετως ανθρωποι της γενιας μου και μικροτεροι που απο τα 15 τους χρονια εχου ποτιστει με ντραγκς και αλκοολ οσο ολες οι προηγουμενες γενιες απο κτισεως κοσμου . Τωρα για το που παει η ανθρωποτητα . Ακραδαντη πιστη μου ειναι οτι αυτο που λεει η γραφη ειναι αληθεια . Οτι ο Αντιχριστος , ο ανθρωπος της ανομιας οπως λεγεται θα παρουσιαστει οταν κυριαρχησει η ανομια . Οχι η αμαρτια αυτη παντα υπηρχε αλλα η ανομια . Οταν η αποστασια γινει νομος . Για την διαφυλαξη του θεικου νομου υπευθυνοι κατα τεκμηριο ειναι οι αποτελουντες το ιερατειο , τον μοναχισμο καθως και οι θεολογοι . Ολοι αυτοι στις μερες μας και στην δικη μας εκκλησια αλλα και στα αλλα χριστιανικα δογματα λιγο απεχουν απο το να πατησουν εν συνοδω τον νομο του Θεου τοσο τον γραπτο οσο και τον εμφυτο και να κυρηξουν δικο τους νομο . Εχει σχεση με την αναρτηση γιατι λεει σαφως καπου οτι οταν οι ανθρωποι φυγουν απο τον θεικο νομο και κυρηχτει επισημα πλεον οτι η αγαπη του Χριστου αφορα μονο τους ισχυρους που δεν θα υποχρεουντε ομως πλεον σε μετανοια [ηδη σε αυτο το αντιχριστιανικο πνευμα εχουν γραφτει πληθος θεολογικα εργα ] τοτε και οι εγκεφαλοι των ανθρωπων θα μωρανθουν . Και τοτε τον Αντχριστο που φυσικα δεν θα κυρηξει οτι ειναι ο Αντιχριστος θα τον υποδεχτουν ολοι , οχι μονο οι Εβραιοι οπως λεν οι αντισημιτες . Αλλα ολοι με προεξαρχοντες καθολικους και ορθοδοξους αρχιερεις και προτεσταντες παστορες . Δεν ξερουμε ποτε θα γινει αλλα ηδη η ανομια και η περιφρονηση του Χριστου σαν μονης αυτοφωτης αυθεντιας στην εκκλησια καλα προχωρει . Α.Μ Υστεογραφο . Εκει στην αρχη ηθελα να γραψω , θα ηταν σα να νομιζα και εγραψα θα ηταν σα να νμιχα . Ατιμο πληκτρολογιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και η Ρομφαία το αναπαράγει το "κουνιστό καντήλι".Τώρα που έχει και σχόλια βλέπει κανείς ότι ένα μεγάλο μέρος των "ορθοδόξων" θαυμάζουν,τουλάχιστον,τη ΧΑ,μην πω για παπάδες που ξέρω προσωπικά,αδιαφορώντας για το μικρό γεγονός ότι είναι νεοπαγανιστές και μισάνθρωποι.
    Όλα τα άλλα που έγραψε ο ΑΜ τα προσυπογράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 7:42 σχόλιο παπα-Κώστας
    Πάλι ξέχασα να το γράψω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποτε βρέθηκα στον Αγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη ανήμερα της γιορτής του και πήγα για να προσκυνήσω, τότε απλώς είχα μια υποψία για τον Θεό ίσως να υπάρχει και να βρίσκεται ψηλά στο ουρανό και στο τάφο του αγίου η καντήλα κουνιόταν συνεχώς, πως έπεσε το βλέμα μου και μετά καθηλώθηκα εκεί για καναδυό ώρες να κοιτάζω το καντήλι. Έψαχνα να βρω παράθυρο που να κάνει κάποιο ρεύμα αέρα (όποιος έχει πάει στον τάφο ξέρει ότι είναιένας μικρός χώρος χτισμένος γύρω- γύρω) και αφού απέκλεισα το γεγονός του αέρα έψαχνα για κάποιον μηχανισμό στην καντήλα, όμως τζίφος και αυτή η υποψία μου-μια απλή καντήλα. Κόσμος να πηγαίνει και να έρχεται και κανείς να μην παρατηρεί την κουνάμενη καντήλα μόνο εγώ να προσπαθώ να αποδείξω επιστημονικά την κίνηση της καντήλας και τότε αναρωτήθηκα για πρώτη-ίσως- φορά ο Θεός είναι ψηλά στον ουρανό;Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παπα-Κώστα
    θα ψάξω Ρομφαία...δεν βρήκα ακόμη καιρό
    ................
    @Ε.
    ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ!
    Τη δική μου εμπειρία δεν θα την γράψω αλλά...
    και κολλητός μου επιστήμονας τα ψιλοκορόιδευε τα καντήλια που κουνιούνται όμως...όταν το ΕΙΔΕ με τα μάτια του επί ΜΙΣΗ ώρα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

    (όταν άρχισαν τα Μεγαλυνάρια της Παναγίας στον Όρθρο)- το είδαν και άλλοι δυο τρεις, που ήταν στο ψαλτήρι, ότι πήρε και έκοβε κύκλους, ΞΑΦΝΙΚΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ στα μάτια τους- το ΠΡΙΝ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΙΝΗΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ!

    Ο παπάς, που εκείνη την ώρα, έλεγε τα δικά του, μέσα στο ιερό, όταν το το είπε αρχικά ο ψάλτης ότι κουνιόταν έξω, στον κυρίως ναό, το καντήλι του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, που ήταν ψηλά στερεωμένο στο βορεινό τοίχο του ναού

    (ΔΕΝ υπήρχει ΚΑΝΕΝΑ ρεύμα, ουδείς ύποπτος μηχανισμός κρεμάσματος, δεν το έφτανε άνθρωπος, δεν πέρασε κανείς να το σκουντήσει,δεν έγινε σεισμός, ΟΛΑ επιστημονικά ελεγχόμενα)ακόμη και ο ιερέας λέω, ΔΕΝ το πίστεψε.

    ΜΕΤΑ όταν το βεβαίωσε και ο επιστήμονας οτι ΠΡΑΓΜΑΤΙ κουνιόταν το καντήλι, ΤΟΤΕ το δέχτηκε και ο ιερέας...
    ;-)
    Εντάξει.
    Το έχω πιστέψει ΜΕΧΡΙ και γώ ότι γίνονται ΠΡΑΓΜΑΤΙ τέτοια...κουλά...ΔΕΝ τα αμφισβητώ πια,
    ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,

    αλλά..ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ πρέπει να κολλάει εκεί ο Ορθόδοξος Χριστιανός, και να παρατηρεί τέτοια φαινόμενα διότι ΑΡΓΟΤΕΡΑ, μπορεί να παρασυρθεί σε ΠΛΑΝΕΣ και να γίνει παίγνιο δαιμόνων με φαινόμενα τηλεκινησίας, που έχουν ακάθαρτη προέλευση...
    ..........
    και...καλοι μου φίλοι, ΠΑΛΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΕΚΤΟΣ θέματος, τι χαρά τι χαράαα!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή