Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

O Ευρωλιγούρης κ. Ζουράρις


Εικόνα για το αποτέλεσμα ειδήσεων
O Ευρωλιγούρης κ. Ζουράρις
Είδα και άκουσα για πρώτη φορά στη ζωή μου τον κ. Ζουράρι στο Πνευματικό Κέντρο Βραχνείκων Πατρών την δεκαετία του 80. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη - και με όρθιους - και αυτός χωρίς χειρόγραφο μιλούσε κατά των άξεστων και βάρβαρων ευρωλιγούρηδων κάνοντας χρήση λέξεων και φράσεων της αρχαίας ελληνικής.
Ο Ζουράρις έκανε καριέρα με τέτοιες ομιλίες που οργάνωνε το ΚΚΕ Εσωτερικού. Ήμουν νέος δημοσιογράφος τότε και δεν είχα συνειδητοποιήσει την κάστα εκέινη των δημοσίων προσώπων που μόνο μιλούν αλλά είναι εντελώς ανίκανοι να πράξουν. Δηλαδή δημόσια πρόσωπα του τίποτα.
Ο Ζουράρις έκανε μια μακρά διαδρομή αμπελοφιλοσοφώντας και χωρίς ποτέ να έχει προσφέρει το παραμικρό στην κοινωνία. Πότε αποκαλύφθηκε ότι είναι κενός περιεχομένου; Όταν γονυπετής και χωρίς κανένα πρόβλημα, υποκλίνεται στους βάρβαρους ευρωλιγούρηδες ευρωλιγούρηδες και εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια τα μνημόνιά τους, έναντι ενός βουλευτικού μισθού...
Ο "αριστερός Ζουράρις" εξελέγη συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ με ένα κόμμα - σφραγίδα, που δεν έχει την ελάχιστη σ΄χεση με την κοινωνία. Δεν είναι λίγοι λοιπόν οι πολίτες που υποστηρίζουν ότι ο 76χρονος Ζουράρις απολαμβάνει τον μισθό του βουλευτή (τώρα του υπουργού) αλλά και το ποσοστό που μάλλον παίρνει από την κρατική επιδότηση σαν κόμμα "Πυρίκαυστον".
Η πρώτη του ομιλία στη Βουλή εντελώς κενή περιέχομένου: περιείχε αποσπάσματα από νεοέλληνες ποιητές, κείμενα των πατέρων της Εκκλησίας και από τον επιτάφιο λόγο του Περικλή. Κανείς δεν θυμάτια τι είπε.
Πρόσφατα ως υφυπουργός Παιδείας (και πάντα της ακινησίας, μόνο μιλά δεν πράττει) είπε το απίστευτο:
«νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε ή δεν τα ξαναπαίρνουμε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν».
Πράγματι την γλώσσα να μην μας πάρουν. Και τον μισθό του βουλευτή. Όταν με την γλώσσα  αμπελοφιλοσοφούμε, να υπάρχουν και μερικά χιλιάρικα το μήνα για να περνάμε καλά.
Ανδρέας Χριστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου