Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Ο Αντίχριστος θα πηγαίνει στην Εκκλησία.Ιερεύς π.Διονύσιος Ταμπάκης.


ΜΑ ΤΩΡΑ μας δουλεύεις; 
Θα είναι ο Αντίχριστος πιστός και θα πηγαίνει και στην Εκκλησία;
-Βεβαίως! Αφού είδε και αποείδε ότι με άμεσους διωγμούς  τόσους αιώνες κατάφερε μια τρύπα στο νερό, τώρα προσπαθεί με πονηριά και υπουλότητα να βάλει τους χριστιανούς στο σακί του μέσα από την αλλοίωση της πίστης μας.
Ο Αντίχριστος δεν θα κλείσει τις Εκκλησιές, ούτε και θα τις κάψει κατά πως έκανε παλιά, αλλά θα τις γεμίσει κιόλας από χριστιανούς που θα βαπτίζονται θα εξομολογούνται ,θα κοινωνούν, θα κάνουν ευλαβή έργα, μα στην ουσία δεν θα ξέρουν σε ποιον Θεόν πιστεύουν.


Εάν εστιάσουμε στη ετυμολογία της λεξης –Αντίχριστος-  «αντι» δεν σημαίνει μόνο «αυτός που εναντιώνεται» αλλά και «αυτός που βρίσκεται στη θέση άλλου», δηλαδή ο άνομος που θα έρθει θα παραπλανήσει τον κόσμο προσποιούμενος τον Χριστό και προσπαθώντας να τον μιμηθεί σε όλα, .
Γι'   αυτό βλέπουμε σήμερα κάποιοι να προσπαθούν να εκλογικεύσουν  την Αγία μας πίστη, να αγωνίζονται να κάνουν  την Ορθοδοξία «επιστημονική» και «ευρωπαϊκή»  και όχι την λιβανισμένη και «βλάχικη» που είχαμε έως τώρα. Ακόμη και Του Χριστού θέλουνε  να του δώσουμε πτυχίο να μην είναι  «αγράμματος» και «ξυπόλητος» αλλά και τους Πατέρες της Εκκλησίας μας τους θέλουνε επιστήμονας και προφέσσορες και όχι φανατικούς λιπόσαρκους ασκητάδες σαν τους αγράμματους ντερβίσηδες…
Στα χρόνια λοιπόν του Αντιχρίστου,  ο οποίος θα είναι πραγματικό πρόσωπο και όχι απλά μία κατάσταση, όπως  αναφέρει άλλωστε και η Αγ.Γραφή (Β΄Θεσσ. Β΄-3,4)αλλά και πολλοί παλαιοί και σύγχρονοι Άγιοι Πατέρες.
Τότε λοιπόν οι Χριστιανοί θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες, σε εκείνους που θα πιστεύουν με την καρδιά και σε εκείνους που θα πιστεύουν με το μυαλό.Γιαυτό και όσοι Χριστιανοί  ακολουθήσουν τον Αντίχριστο δεν θα νοιώθουν καμία αμφιβολία και αβεβαιότητα αλλά θα νομίζουν ότι κάμουνε και το χρέος τους κιόλας κινούμενοι στα γνωστά ήσυχα νερά τους.
Αναφέρει για το θέμα αυτό ο Άγιος Γαβριήλ ο νέος από την Γεωργία :
«Για τους πιστούς χριστιανούς η μεγαλύτερη θλίψη θα είναι ότι αυτοί θα φεύγουν στο δάσος, αλλά οι κοντινοί τους άνθρωποι θα δέχονται το χάραγμα του Αντιχρίστου. Στους εσχάτους καιρούς οι οπαδοί του Αντιχρίστου θα πηγαίνουν στην Εκκλησία, θα βαπτίζονται, θα κηρύττουν για τις ευαγγελικές εντολές. Όμως μην τους πιστεύετε. Αυτοί δεν θα έχουν τα καλά έργα. Μόνο με τα καλά έργα μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει τον αληθινό Χριστιανό»
Αλλά και τα Θεολογικά κηρύγματά  πλέον καταντήσανε συναισθηματικές αγαπολογίες με κοινωνικές και ψυχολογικές  αναφορές και ζήτημα πλέον είναι να ακούσουμε σήμερα να μιλάνε για Παράδεισο ,Κόλαση, Δευτέρα Παρουσία και Κρίση.
Ας αναβαπτιστούμε λοιπόν στην αγία Ορθοδοξία μας που μυρίζει Αγιορείτικο μοσχολίβανο και όχι λεβαντίνικη κολόνια. Στην πίστη μας που μας έμαθαν οι αγράμματοι μεν πατεράδες και παππούδες μας,  μα μοσχομυρισμένοι από την ευωδία Του Παναγίου Πνεύματος. 

4 σχόλια:

 1. Ὅταν ἠρώτησαν τόν Ἅγιον Ἱππόλυτον, Πάπαν Ρώμης, ἄν εἰς τήν ἐποχήν τοῦ Ἀντιχρίστου θά ὑπάρχῃ Ἐκκλησία, ἐκεῖνος ἀπήντησεν ὡς ἑξῆς: Θά ὑπάρχῃ, ἀλλά θά εἶναι μέ τόν Ἀντίχριστον! Γι αὐτό, ὅποιος, ἐν γνώσει τῆς Προδοσίας, ἔχει κοινωνία μέ τούς αἱρετικούς Οἰκουμενιστάς, οἱ ὁποῖοι εἶναι οἱ κατ' ἐξοχήν πρόδρομοι τοῦ Ἀντιχρίστου, τάσσεται μέ τόν Ἀντίχριστον! Ἔχει μεγάλην σημασίαν ἄν κάποιος κοινωνῇ μέ τούς αἱρετικούς (Βαρθολομαῖον κ.ἄ.) ἐν γνώσει του ἤ ἐν ἀγνοίᾳ ὅτι εἶναι αἱρετικοί, κατά τό "ἐκεῖνος δέ ὁ δοῦλος, ὁ γνούς τό θέλημα τοῦ κυρίου ἑαυτοῦ καί μή ἑτοιμάσας μηδέ ποιήσας πρός τό θέλημα αὐτοῦ, δαρήσεται πολλάς· ὁ δέ μή γνούς, ποιήσας δέ ἄξια πληγῶν, δαρήσεται ὀλίγας. Παντί δέ ᾧ ἐδόθη πολύ πολύ ζητηθήσεται παρ' αὐτοῦ, καί ᾧ παρέθεντο πολύ, περισσότερον αἰτήσουσιν αὐτόν" (Λουκᾶ 12:47-48), καθώς ἐπίσης καί κατά τό Συνοδικόν τῆς Ὀρθοδοξίας, ὅπου διαβάζουμε τά ἑξῆς: «Τοῖς κοινωνοῦσιν ἐν γνώσει τοῖς ὑβρίζουσι καί ἀτιμάζουσι τάς σεπτάς Εἰκόνας, Ἀνάθεμα γ´» (Τριώδιον, Ἐκδ. Φῶς, σελ. 161).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δημήτριε, σεβαστέ φίλε
  θα συμφωνήσω μαζί σου απολύτως.

  Οι τύποι, η εικονική Ορθοδοξία, θα υπάρχουν πάντα, προς αποκοίμισμα των νωθρών στη σκέψη και των αφελών.

  Όσοι τα ψάχνουν όπως εσύ και εγώ, θα βασανίζονται υποχρεωτικά, θα μένουν στο περιθώριο υποχρεωτικά και αν χρειαστεί και να τους αφαλοκόψει ο Εξαποδώς σε πρώτη ευκαιρία, το γνωρίζω ότι δια των οργάνων του, θα το κάνει με εωσφορική, άφατη ευχαρίστηση.

  Σοφά το θέτεις το θέμα:" "ἐκεῖνος δέ ὁ δοῦλος, ὁ γνούς τό θέλημα τοῦ κυρίου ἑαυτοῦ καί μή ἑτοιμάσας μηδέ ποιήσας πρός τό θέλημα αὐτοῦ, δαρήσεται πολλάς· ὁ δέ μή γνούς, ποιήσας δέ ἄξια πληγῶν, δαρήσεται ὀλίγας. Παντί δέ ᾧ ἐδόθη πολύ πολύ ζητηθήσεται παρ' αὐτοῦ, καί ᾧ παρέθεντο πολύ, περισσότερον αἰτήσουσιν αὐτόν" (Λουκᾶ 12:47-48).

  Αυτές τις μέρες διάβασα ένα μαεστρικά γραμμένο βιβλιαράκι από έναν ξένο (δεν θα γράψω τίτλο για να ΜΗΝ του κάνω διαφήμιση) όπου προσπαθούσε να ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙ δια του ορθού, "επιστημονικού"λόγου, κάθε χριστιανική προσέγγιση στα πράγματα και να μας πει ότι σε αυτόν τον κόσμο, έκαστος βλέπει ό,τι είναι προετοιμασμένος για να δει και ουδέν έτερον.

  Εμένα δεν με έπεισε, βεβαίως, διότι διαθέτω με τη βοήθεια του Θεού, γνωστικά και βιωματικά αντισώματα, αλλά...αν το διάβαζε ένας νεαρός εικοσάχρονος (που το "πουλί" του κάνει και πολύ "πίου πίου" σαν σειρήνα ασθενοφόρου, μου αρέσει συχνά να το παρομοιάζω) αν λέω, το βιβλιαράκι το διάβαζε ο νεαρός, μπορεί να επηρεαζόταν ότι "σαν καλά να τα γράφει, ρε ο θείος...".

  Το άλλο που είδα σήμερα (φεύγω από το θέμα του βιβλίου) είναι ένα ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ για το 2015, το οποίο για κάθε μέρα σε πληροφορεί τι εορτή ερτάζουν σήμερα, οι χριστιανοί, οι βουδιστές, οι Εβραίοι οι Ισλαμιστές που έχεις συναδέλφους στη δουλειά, ώστε...να είσαι ενήμερος, και σε όλους να ευχηθείς τα καλυτερότερα!

  ;-) (όχι στενοκεφαλιές, πουλάκι μου...)

  Το είδα ως είδηση στο τελευταίο ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ αλλά και το ψάξαμε και διαδικτυακά και βρήκαμε τα σχετικά εδώ:

  http://www.archchicago.org/departments/ecumenical/

  Γιατί τα αναφέρω αυτά;

  Για να καταλήξω ότι ΠΑΜΕ με σταθερά βήματα ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΟΝΤΥΤΕΡΑ στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΡΑΤΟΣ και στην ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ , όπου εκεί, όποιος θα ΤΟΛΜΑΕΙ να λέεί ότι "ΜΟΝΟ η Ορθοδοξία είναι ΑΛΗΘΙΝΗ Πιστη" αυτομάτως θα διώκεται ως Φονταμεταλιστής και θα εξοντώνεται με συνοπτικές διαδικασίες, για ...αδικήματα της σκέψης, και επειδή ...η σκέψη του θα...θίγει τη σκέψη και τα πιστεύω των άλλων...

  Ας ετοιμαζόμαστε...

  ΒΑΣΑΝΑ μας περιμένουν...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ, ποτέ δεν σταμάτησε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ἀγαπητή μου Εὐανθία, πράγματι πανταχόθεν καί καθημερινῶς πλέον δεχόμεθα νεοεποχίτικα ἀποδομητικά μηνύματα καί τό μεγάλο ζητούμενο εἶναι ποιός διαθέτει τά ἀντισώματα ν' ἀντισταθῇ σ' αὐτήν τήν λαίλαπα τῆς πλάνης. Ὅσοι ἀντιστεκόμεθα νά εἴμεθα ἕτοιμοι νά πληρώσουμε τό τίμημα πού θά μᾶς ζητήσουν οἱ δυνάμεις τοῦ Σατανᾶ. Σέ κάποιους αὐτό συμβαίνει ἤδη. Ὅσο γιά τό Διαθρησκειακόν ἡμερολόγιον, πού προωθούν οἱ παγκοσμιοποιηταί, ἀναρωτιέμαι ἄν ἐπιμένουν ἀκόμη οἱ ὑποκριταί Ἱερώνυμοι, Σεραφείμ, Ἀεράκηδες κ.ἄ. ὅτι τό ἡμερολόγιον εἶναι ἄνευ σημασίας. Τώρα πού φαίνεται ἀκόμη καθαρώτερα ὅτι προωθεῖται ἡ ἑνοποίησις τῶν ἑορτολογίων ὅλων τῶν θρησκειῶν, προκειμένου νά ἐξυπηρετηθῇ ὁ σκοπός τοῦ θρησκευτικοῦ συγκρητισμοῦ, καθίσταται πλέον ὅτι τό ἡμερολόγιον εἶναι ἕν ἰσχυρόν ἐργαλεῖον στά χέρια τῶν συγκρητιστῶν. Αὐτό μᾶς τό εἶπαν ἐξάλλου καί οἱ ἴδιοι μέ τόν πλέον ἐπίσημον τρόπον, ἤτοι μέ τήν Ἐγκύκλιον τοῦ Οἰκ. Πατρ/χείου τοῦ 1920. Τί κρῖμα πού οἱ ὡς ἄνω "ποιμένες" ὄχι μόνον ἐθελοτυφλοῦν καί κωφεύουν, ἀλλά καί στρέφονται παντοιοτρόπως ἐναντίον μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δημήτριε έγραψες: "καθίσταται πλέον σαφές ὅτι τό ἡμερολόγιον εἶναι ἕν ἰσχυρόν ἐργαλεῖον στά χέρια τῶν συγκρητιστῶν."

  Συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

  Για όσους έχουν μάτια και βλέπουν και για όσους ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ βεβαίως ισχύουν αυτά, επειδή υμείς οι απλοί λαικοί, που "τύχη αγαθή" υπήρξατε και δημόσιοι λειτουργοί(εσύ πανεπιστημιακός καθηγητής) ΔΕΝ είχατε ανάγκη από...πελάτες, ή από δημόσιες σχέσεις προκειμένου να φάτε ψωμάκι.

  Το τρώγατε το ψωμάκι σας με τον ΤΙΜΙΟ ιδρώτα της ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ και της ύπαρξής σας.

  Εσείς λοιπόν, οι πανεπιστημιακοί οι ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ του περιθωρίου (αλλά και γω, ως εκπαιδευτικός στη ΜΕΣΗ εκπαίδευση), ΔΕΝ είχαμε ανάγκη να κάνουμε τεμενάδες σε ΚΑΝΕΝΑΝ προκειμένου να έχουμε το καθημερινό μας κεκάκι.

  Οταν ό άνθρωπος μπορεί να κερδίζει το ψωμί του (ή και το παντεσπάνι του τέλος πάντων) με ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ και ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ου την τυχούσαν, τότε, ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ να ΟΜΟΛΟΓΕΙ την Άλήθεια, διότι...κακά τα ψέματα...ΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ότι θα απολυθείς, αν φοβάσαι ότι το εωσφορικό σύστημα θα σε σκολάσει έτσι και του πας κόντρα, το ράβεις το έρμο το στοματάκι, και ΔΕΝ μιλάς, για να μην κοπούν τα ...μπαξίσια...( μας θύμισε τα μπαξίσια και η πρόσφατη περίπτωση-καταγγελία ΧαΪκάλη...τι αθλιότης Κύριε και Θεέ μου! ξεπαστρεμό δεν έχουνε οι κοτσαμπάσηδες σε τούτον τον τόπο...)

  Δεν επιθυμώ να επεκταθώ...Απλώς επιθυμώ να ξαναπώ:

  ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ, ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ...
  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή