Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Τούρκος Serkan Engin, συγγραφέας τολμά και λέει την αλήθεια για το Ισλάμ:''Ο κόσμος θα βιώσει μια απίστευτη τραγωδία παντού από το Ισλάμ''


( Σημ. Σαλογραίας: άλλαξα τη φωτογραφία διότι την προηγούμενη δεν την έβλεπα
κάθε φορά που έμπαινα στην ανάρτηση.)
Tι δηλώνει ο Serkan Engin;Ένας άνθρωπος που τα είδε όλα 
και γνωρίζει καλύτερα καθώς ήταν τόσο Σουνίτης ,όσο και Μουσουλμάνος.Τολμά να μας πει ξεκάθαρα τι έρχεται,αν και αρκετοί από εμάς το γνωρίζουμε καλά!Σταματήστε το Ισλάμ αυτό είναι το μήνυμα του προς την ανθρωπότητα.Όλα βρίσκονται στο Κοράνι με τις ευλογίες του.Ο Θεός να βάλει το χέρι Του,..λέω εγώ ως Ελληνίδα και Oρθόδοξη Χριστιανή!
Serkan Engin,
-Είμαι ένας άθεος συγγραφέας και ποιητής, έζησα για 23 χρόνια από τη γέννησή μου ως Σουνίτης και σήμερα εξακολουθώ να ζω σε μια μουσουλμανική χώρα, την Τουρκία
. Οι γονείς μου και όλοι οι συγγενείς μου είναι ακόμα Μουσουλμάνοι. Επομένως, η κριτική μου για το Ισλάμ προέρχεται από ιδία γνώση.
Πρώτα απ “όλα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για το Ισλάμ εάν είστε «αμύητος», μη-μουσουλμάνος, για παράδειγμα Χριστιανός, άθεος, βουδιστής, Εβραίος ή οτιδήποτε άλλο, όλοι οι μουσουλμάνοι έχουν το «δικαίωμα» να σας σκοτώσουν και να σας βιάσουν, να αρπάξουν την περιουσία σας, τη χώρα σας, τη γη, τα χρήματα και οτιδήποτε άλλο.
Παίρνουν αυτό το «δικαίωμα» από το βιβλίο της πίστης τους, το Κοράνι. Με άλλα λόγια, παίρνουν αυτό το «δικαίωμα» από τον πυρήνα της πίστης τους, από τη θεολογία του Ισλάμ.
Ενδεικτικά, μερικά παραδείγματα με στίχους από το Κοράνιο:
-Αυτός ο στίχος του Κορανίου αναφέρεται σε «όλους τους μη μουσουλμάνους», σε όλους τους «αιρετικούς» – Χριστιανούς, Βουδιστές, άθεους, Εβραίους κλπ., οι οποίοι θεωρείται ότι «διεξάγουν πόλεμο εναντίον του Αλλάχ και του Αγγελιαφόρου του Μωάμεθ»
Surat Al-Ma’idah (5.33)
«Και πράγματι, η τιμωρία εκείνων που πολεμούν τον Αλλάχ και τον Αγγελιαφόρο του και διαβιούν στη γη άσχημα είναι να εκτελούνται ή να σταυρώνονται ή να κόβονται τα χέρια και τα πόδια τους αντίπλευρα, ή να εξορίζονται από αυτή τη γη. Αυτοί έχουν την ατίμωση στον κόσμο αυτό και τους περιμένει στον άλλο κόσμο μεγάλη τιμωρία».
-Αυτός ο στίχος του Κορανίου αναφέρεται στην εντολή θανάτωσης όλων των ανθρώπων που εγκατέλειψαν το Ισλάμ, των αποστατών:
Surat An-Nisa »(4,89)
«Θα επιθυμούσαν να μην πιστέψετε όπως κι εκείνοι, ώστε να είστε ίδιοι με αυτούς. Μην τους θεωρείτε φίλους ώσπου να εγκαταλειφθεί η απιστία τους. Αν όμως επιστρέψουν στην απιστία, τότε συλλάβετέ τους και σκοτώστε τους, όπου κι αν τους βρείτε. Και μην παίρνετε από αυτούς ούτε φίλους ούτε βοηθούς».
Παρατηρήστε την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία. Πώς μπορούν οι ισλαμιστές τρομοκράτες να σφάζουν Αλεβίτες ή να βιάζουν Χριστιανές τόσο εύκολα;
Μπορούν επειδή παίρνουν αυτό το «δικαίωμα» από την πίστη τους και πιστεύουν ότι θα πάνε στο παράδεισο με αυτές τις αποτρόπαιες ενέργειες εναντίον των «αμύητων», εναντίον όσων βρίσκονται εκτός του Ισλάμ, όσων δεν πιστεύουν στα ίδια θρησκευτικά δόγματα – με άλλα λόγια, όσων, σύμφωνα με την πίστη τους, είναι «αιρετικοί».
Μερικοί μουσουλμάνοι ισχυρίζονται ότι «αυτοί δεν είναι οι πραγματικοί μουσουλμάνοι». Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα! Αυτό είναι το αληθινό Ισλάμ, επειδή όλες αυτές οι φρικτές ενέργειες είναι σύμφωνες με τις εντολές του Κορανίου.
Έχετε ακούσει πολλές φορές ότι «το Ισλάμ είναι μια ανεκτική θρησκεία».
Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που μπορείτε να ακούσετε σε όλο τον κόσμο και αυτό το ψέμα χρησιμοποιείται ως μάσκα για να κρύψει το φοβερό πρόσωπο του Ισλάμ.
Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ διαφορά μεταξύ του Ισλάμ και του ισλαμισμού. Αυτό είναι το βασικό λάθος που κάνει ο σύγχρονος κόσμος για το Ισλάμ. Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ του Ισλάμ και του ισλαμισμού, είναι το ίδιο πράγμα και έχουν το ίδιο περιεχόμενο. Αυτός ο διαχωρισμός είναι μονάχα μια απλή ψευδαίσθηση, και χρησιμοποιείται από τους μουσουλμάνους για να κρύψουν το ωμό, απεχθές, καταπιεστικό, δολοφονικό, γενοκτονικό πρόσωπο του Ισλάμ.
Η ισλαμική θεολογία βασίζεται στους στίχους του Κορανίου και στα Χαντίθ. Χαντίθ είναι τα λόγια και οι πράξεις του προφήτη Μωάμεθ και όλοι οι Μουσουλμάνοι οφείλουν να ακολουθούν τα λόγια και τις πράξεις παράλληλα με τις εντολές του Κορανίου.
Για παράδειγμα, θα πρέπει να αφοδεύουν όπως αφόδευε ο Μωάμεθ, θα πρέπει να καθαρίζονται όπως έκανε εκείνος ή σε περίοδο πολέμου θα πρέπει να βιάζουν και να υποδουλώνουν μία «αιρετική» γυναίκα όπως έκανε και ο Μωάμεθ ή να βασανίζουν τον εχθρό για να μάθουν που είναι κρυμμένοι οι θησαυροί του, όπως έκανε και ο Μωάμεθ.
ΠΡΕΠΕΙ να κόβουν το χέρι του κλέφτη, όπως έκανε ο Μωάμεθ, και όχι να τον τιμωρούν με ποινή φυλάκισης, όπως επιβάλλουν οι σύγχρονες νομοθεσίες.
Θα πρέπει να λιθοβολήσουν μια γυναίκα μέχρι θανάτου, όπως έκανε ο Μωάμεθ, επειδή συνήψε σεξουαλικές σχέσεις, παραβιάζοντας τους κανόνες του Ισλάμ, ενώ ο σύντροφός της θα πρέπει μόνο να μαστιγωθεί εκατό φορές.
Εάν είστε μουσουλμάνος δεν μπορείτε ποτέ να «απελευθερώσετε» τις γυναίκες, σκεπτόμενος ότι η σεξουαλική τους δράση αφορά εκείνες προσωπικά και την ελευθερία τους να επιλέγουν το σύντροφό τους, όπως επιτάσσουν οι σύγχρονοι νόμοι.
Θα πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόσετε τις τιμωρίες του Μωάμεθ, όπως το λιθοβολισμό της γυναίκας μέχρι θανάτου και το μαστίγωμα του συντρόφου της, αν θέλετε να είστε ένας καλός μουσουλμάνος.
Θα πρέπει να σκοτώσετε αυτόν που αποστάτησε από το Ισλάμ, όπως έκανε και ο Μωάμεθ. Δεν μπορείτε να πείτε ότι «αυτό είναι δική του επιλογή και έχει την ελευθερία της σκέψης και της πίστης», επειδή είναι εντολή του Κορανίου το να πρέπει να σκοτώσετε τους αποστάτες.
Θα πρέπει να σκοτώσετε όλους τους ομοφυλόφιλους, σύμφωνα με τις διαταγές του Ισλάμ. Κανένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο σεξουαλικός του προσανατολισμός είναι δικό του δικαίωμα.
Έχετε το «δικαίωμα» να παντρευτείτε ένα μικρό κορίτσι 9 ετών, όπως έκανε και ο Μωάμεθ. Με άλλα λόγια, στο Ισλάμ μπορείτε νόμιμα να βιάσετε ένα μικρό παιδί, να την κάνετε σκλάβα του σεξ, καθώς και σκλάβα μέχρι το τέλος της ζωής της.
Μπορείτε να μείνετε δίπλα στο σώμα της νεκρής γυναίκας σας για 6 ώρες, όπως έκανε και ο Μωάμεθ. Με άλλα λόγια, μπορείτε να βιάσετε το νεκρό σώμα της γυναίκας σας για 6 ώρες μετά το θάνατό της.
Αυτό είναι το Ισλάμ … Αυτή είναι η «ανεκτική θρησκεία» … Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για τον Παράδεισο … Αυτές είναι οι εντολές του Αλλάχ … Αυτές είναι οι ενέργειες του Μωάμεθ
Μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε πόσο " πολιτισμένες"  είναι οι μουσουλμανικές χώρες του κόσμου, λόγω του Ισλάμ, όπως το Αφγανιστάν, η Νιγηρία, η Τουρκία, το Ιράν, το Σουδάν κ.α.
Μπορείτε να καταλάβετε πόσο έχουν συμβάλει (οι μουσουλμανικές χώρες) στην ιστορία της φιλοσοφίας, της τέχνης, της επιστήμης. Μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο σεβασμό τρέφουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών, τα δικαιώματα των παιδιών, την ελευθερία της έκφρασης και της σκέψης, την ελευθερία του τύπου, την ελευθερία της πίστης, κ.λ.π.
Το πρώτο κύμα γενοκτονιών του 20ου αιώνα, -οι Γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου-, διαπράχθηκε από τον τουρκικό και τον κουρδικό λαό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της νέας Τουρκικής Δημοκρατίας, ελέω των «δικαιωμάτων» που απορρέουν από το Ισλάμ: των «δικαιωμάτων» για τη θανάτωση και το βιασμό των μη μουσουλμάνων, την υποδούλωση των γυναικών τους και των μικρών κοριτσιών ως σκλάβων του σεξ, αλλά και οικιακών σκλάβων, την αρπαγή των χρημάτων, των σπιτιών και των περιουσιών τους. Η «Επιτροπή για την Ένωση και την Πρόοδο» (ΕΕΠ – CUP) (Τουρκικά: Ittihat ve Terakki Cemiyeti) βασίστηκε στον τουρκικό εθνικισμό και χρησιμοποίησε εύκολα τον τουρκικό και τον κουρδικό λαό για αυτές τις γενοκτονίες, λόγω του περιεχομένου της ισλαμικής θρησκείας για τους μη μουσουλμάνους. Όλοι οι Τούρκοι και οι Κούρδοι μουσουλμάνοι πίστευαν ότι θα πάνε στο παράδεισο, αν σκότωναν περισσότερους «άπιστους», όπως ακριβώς και οι σημερινοί ισλαμιστές τρομοκράτες. 
Το Ισλάμ παραβιάζει τους σύγχρονους νόμους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιεχόμενό του είναι πολύ επικίνδυνο. Το Ισλάμ δεν είναι μια εναλλακτική στο θέμα της πίστης, είναι απλά ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και οποιοδήποτε έγκλημα δεν μπορεί να μένει «ατιμώρητο» στον σύγχρονο κόσμο μας.
Επομένως, το Ισλάμ πρέπει να κηρυχθεί παράνομο σε όλο τον κόσμο, λόγω του περιεχομένου και των εντολών του που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλες οι δράσεις του Ισλάμ πρέπει να απαγορευθούν και οι προπαγανδιστές του να κριθούν ένοχοι για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες, βιασμούς, αρπαγές και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. 
Σε αντίθετη περίπτωση, όταν οι ισλαμιστές αποκτήσουν περισσότερη δύναμη, ο κόσμος θα βιώσει μια απίστευτη τραγωδία..!!!
 
Γ.Παμπάλου :Greek press

17 σχόλια:

  1. Δεν με πείθει καθόλου ο συγγραφέας, ο Serkan Engin... η κριτική του απευθύνεται στον μέσο δυτικό πολίτη, στις αξίες του, στα θεμελιωμένα ανθρώπινα δικαιώματά του, διανθίζεται δε με πολλές αναφορές στο σεξ και στη βία... προσφιλή θέματα του αμερικάνικου χόλιγουντ.
    Προσωπικά γνωρίζω πολλούς μωαμεθανούς, που δεν έχουν καμία σχέση με ότι περιγράφεται στην ανάρτηση. Μάλιστα θα έλεγα ότι είναι πολύ πιο ευλαβείς από πολλούς χριστιανούς. Η λογική του είναι προπαγανδιστική και ίσως κατευθυνόμενη από τη Δύση, προκειμένου να τροφοδοτηθεί αυτή η υστερία που ξεκίνησε με τους δίδυμους πύργους, τον Μπιν Λάντεν κλπ. Πλησιάζει και η επέτειος βλέπετε.....
    Και κάτι ακόμα, ας μη ξεχνάμε ότι χριστιανοί ήταν και είναι εκείνοι που οδήγησαν την μαύρη ήπειρο στη σκλαβιά για πολλούς αιώνες και χριστιανοί εξολόθρευσαν τους ιθαγενείς πολιτισμούς της Αμερικής με τον πιο βίαιο τρόπο, σκοτώνοντάς τους ή μεταδίδοντάς τους αφροδίδια νοσήματα που στους πληθυσμούς αυτούς ήταν άγνωστα ή εθίζοντάς τους στον αλκοολισμό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα συμφωνήσω για τους Χριστιανούς που αναφέρεις στην τελευταία παράγραφο. Χριστιανό δεν σε κάνει ούτε η ταυτότητα, ούτε η καταγωγή, ούτε μόνη η ομολογία σου, αλλά τα έργα, ο λόγος, η σκέψη, η ομολογία, η ένταξη στα Άγια Δόγματα, το Άγιο Βάπτισμα και εν τέλει ότι μας άφησε ως Άγιες Παρακαταθήκες ο Χριστός μας. Άρα όλοι εκείνοι οι βάρβαροι που αναφέρεις κάθε άλλο παρά Χριστιανοί ήταν και είναι.
      Το ίδιο και σήμερα, οι πολιτικοί πάνε κάθε πρωτοχρονιά και Πάσχα Εκκλησία και από την άλλη προδίδουν την Ελλάδα και τα τέκνα της, με τη δική μας την συμμετοχή, διότι η αποστασία μας θόλωσε το καθαρό μάτι της διάκρισης, έτσι ώστε να μην μπορούμε διακρίνουμε ποιοι είναι οι εχθροί του Έθνους και της Πίστεως.

      Διαγραφή
  2. Προφανώς δεν θέλω να συνηγορήσω υπέρ του Ισλάμ. Αρκεί μόνο να πω ότι ο Μωάμεθ από τους πατέρες θεωρείται τύπος του Αντιχρίστου. Έτσι το εκλαμβάνει και ο Πατροκοσμάς.

    Όμως δεν θέλω να το αδικήσω με την έννοια ότι τα πράγματα αυτά τα γράφει ένας εντός μουσουλμάνων μεν , άπιστος δε. Αντίστοιχα θα μπορούσε να γράψει για το Χριστιανισμό και τους Χριστιανούς κάποιος άθεος -και έχουν σούρει όσα δεν χωράει ανθρώπου νους.

    Νομίζω ότι πίσω από αυτούς τους τύπους είναι η δυτική προπαγάνδα. Διότι ή ορθόδοξος είσαι, ή μουσουλμάνος, ο Αμερικάνος δεν μπορεί να σου πουλήσει τον πολιτισμό του. Διότι οι πιστοί έχουν πίστη σε ένα Θεό-πρόσωπο. Άρα δεν μπορεί να σε υποδουλώσει με τον ηδονισμό, τον πλούτο ή ότι άλλο σε χωρίζει από το πρόσωπο(α) αυτό. Άρα είσαι εχθρός του. Αντίθετα οι πιο ανατολικές θρησκείες δεν είναι ασύμβατες με την δυτικοποίηση. Διότι εκεί διδάσκεται ο συγκριτισμός. Όλα είναι Θεός, άρα και συ είσαι Θεός. Γι αυτό και το χόλλυγουντ και όλα τα δυτικά μέσα προπαγάνδας τις προβάλλουν συνεχώς. Από γιόγκα και Ζιν Ζεν μέχρι πολεμικές τέχνες. Διότι εκεί κάθε τι είναι θεός και άρα τίποτα. Ή για να το πω αλλιώς: Με την ορθοδοξία και τον μωαμεθανισμό "δεν μπορεί να σταθεί" ο Αντίχριστος. Διότι θα πουν "ποιός είναι αυτός που λέει ότι είναι Θεός;". Οι ανατολικές θρησκείες αντιθέτως θα πουν "να ένας που μάζεψε όλη τη συμπαντική ενέργεια. Άρα κατάφερε να γίνει Θεός".

    Πρέσβεις φέρω όλους τους δυτικούς και μάλιστα τις γυναίκες που έγιναν όψιμα μουσουλμάνοι και τρέχουν πάνω στα βουνά πολεμώντας (και αποκεφαλίζοντας) όχι για να βγάλουν λεφτά βεβαίως ή να καλοπεράσουν, διότι αφήνουν πίσω τους τον "πολιτισμό". Και μάλιστα εκούσια. Προφανώς όχι -οι γυναίκες ειδικά- για να λιθοβοληθούν ή να μαστιγωθούν. Παρ' ότι ξέρουν το λέει το κοράνι. Αλλά γιατί αναζητούν τον Θεό-πρόσωπο.

    Και εδώ είναι η ευθύνη μας ως χριστιανών. Άσε τους δυτικούς. Έχουν χάσει το παιγνίδι με την εκκοσμίκευση της εκκλησίας τους. Εμείς τι κάνουμε.
    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα χα! Στο ίδιο πνεύμα και ο φίλος που έγραψε ο 1ο σχόλιο! Δεν το είχα διαβάσει όταν έγραφα τα δικά μου, διότι έκανα μια μεγάλη διακοπή -στη συγγραφή- γιατί εμφανίστηκαν κάτι πελάτες. Όταν συνέχισα, προφανώς είχε ήδη αναρτηθεί το 1ο σχόλιο.

    Με παρηγορεί ότι υπάρχουν άνθρωποι αρκούντως οξυδερκείς αγαπητέ paracosmos!
    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σχόλιό σου αγαπητέ Στέλιο, είναι πληρέστατο...καθώς μας δίνει την θεμελιώδη διαφορά : δυτικού "ανθρωπισμού", ανατολικού συγκριτισμού και χριστιανικής αντίληψης περί Θεού - προσώπου.
    Και στην ορθόδοξη εκκλησία ο άνθρωπος ΚΑΛΕΙΤΑΙ να γίνει Θεός, να θεωθεί τη συνεργεία του Αγίου Πνεύματος.
    Είναι κι αυτή μια κύρια διαφορά που εστιάζει στην δυναμική της σχέσης. Τον Θεό δεν τον έχουμε, δεν τον ξέρουμε, δεν μπορούμε να τον επιβάλουμε, μπορούμε μόνο να τον αναζητούμε με πόθο, με αγωνία, με προσευχή, με διάβασμα, με αγρύπνια.... ο Θεός απεχθάνεται την ευκολία. Ο φανατισμός είναι μια ευκολία, η επιβολή της δύναμης, ο βιασμός, ο εξανδραποδισμός όλα αυτά είναι ευκολίες του ανθρώπου, όπως και η προπαγάνδα επίσης.....
    Παρακόσμια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χοντροκομμένη προπαγάνδα από έναν όψιμο άθεο.Τα ίδια λένε και για τους Ορθόδοξους κάποιοι.
    Διαφωνώ λίγο για τις ανατολικές θρησκείες διότι ξέρουμε την εκδυτικισμένη μορφή τους.
    Κατά τ'άλλα με κάλυψαν ο Στέλιος και η Ελένη σε εξοργιστικό βαθμό!
    παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τέτοιο επίπεδο σχολιαστών έχω να δηλώσω ότι αυτό εδώ δεν είναι μπλογκ πια...είναι Ηλεκτρονικό Πανεπιστήμιο!

    Πραγματικά, παπα-Κώστα μου δεν έχουμε να συμπληρώσουμε τίποτε το συγκλονιστικό εμείς, μετά τις προηγηθείσες τοποθετήσεις...
    ;-)
    Λογικά φαίνεται να τα λέτε αλλά...συναισθηματικά δεν με καθησυχάζετα και να με συμπαθάτε αλλά...αν πιστέψω τα περί αποκεφαλισμών που φαίνεται να είναι γραμμένα στα ιερά "ιερά" μουσουλμανικά κιτάπια, πραγματικά, χάνω τον ύπνο μου....

    (Διάβασα και το ΣΚΙΣΜΕΝΟ ΠΕΠΛΟ και το ΤΙΜΗΜΑ , τα βιβλία που περιγράφονται μεταστροφές μουσουλμάνων στο Χριστιανισμό και παρά το λάιτ των περιγραφών, πραγματικά τρόμαξα...)

    Αμ το άλλο το φρικουλιάρικο που κάνουν οι μουσουλμάνοι; οι ακρωτηριασμοί του γυναικείου σώματος; η αιμοσταγής πληγή της κλειτοριδεκτομής;

    Είχα μια Αιγύπτια μαθήτρια στο σχολείο στην Πάτρα, που μου έλεγε ότι η μάνα της έφυγε άρον άρον από την Αίγυπτο (χριστιανή η μάνα, παντρεμένη με μουσουλμάνο Αιγύπτιο) διότι σάλταρε, δεν άντεξε (η μάνα) όταν ο μουσουλμάνος ΕΠΕΜΕΝΕ να ακρωτηριάσει σεξουαλικώς τα δυο του κοριτσάκια δια της κλειτοκλπκλπ.

    Πήρε, τότε η χριστιανή μάνα, σε ημιέξαλλη κατάσταση τα δυο κοριτσάκια και ζήτησε στην Ελλάδα καταφύγιο...

    Και σκέφτομαι απλοΙκά εγώ και ΜΗ κουλτουριάρικα:

    Αν αδερφέ, εμείς οι Χριστιανοί που πιστεύουμε αιώνες δήθεν στη θρησκεία της Αγάπης και της Συχώρεσης των Εχθρών, κόψαμε κεφάλια (οι αριστεροί στους δεξιούς και το ανάποδο κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου) σκέψου τώρα τι περιμένει την ανθρωπότητα αν εξαπλωθεί το δαιμονικό μίσος μιας θρησκείας που με αγαλλίαση και την "ευλογία" των ιμάμηδων, παλουκώνει τον "άπιστο" και το επιδεικνύει κομμένα κρανία στο διαδικτυο, Χριστούλη μου και Παναγία μου φυλαξεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρίξε μια ματιά στις ορθόδοξες Ρωσία και Ουκρανία για να δεις αγάπη.Δε λέμε ότι δεν γίνονται αυτά αλλά να τα δούμε στη πραγματική τους διάσταση και όχι στα πλαίσια της ισλαμοϋστερίας που περνάνε οι Δυτικοί(που οι ίδιοι μεγάλωσα τα ακραία σουννιτικά τέρατα)και οι ντόπιοι νεοναζί(για δικούς τους λόγους).
    παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό δα έλειπε, αγαπητή Σαλογραία, μ' όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν καθημερινά, να μπορεί κάποιος να καθυσηχάζει... Όμως, ας αναρωτηθούμε αν τελικά όλη αυτή η κατευθυνόμενη πληροφόρηση που δεν παραλείπει να μας τροφοδοτεί σε κάθε δελτίο ειδήσεων με αποκεφαλισμούς και άλλα τέτοια αιματηρά (ή και εκτός δελτίων περί κλειτορειδεκτομών κλπ.) τελικά δεν πετυχαίνουν αυτό ακριβώς: δηλ. αντί να κινητοποιήσουν τον δυτικό άνθρωπο περί της αξίας του Θεού να τον κάνουν να ζητά ακόμα περισσότερο κοσμικό κράτος, ως παρακολούθηση, ως κάμερες ασφαλείας, ως νομοθεσία κλπ. προκειμένου να νιώσουν αυτός και η οικογένειά του ΑΣΦΑΛΕΙΣ...και ΚΑΘΥΣΗΧΑΣΜΕΝΟΙ.... να εντοπίσουν τον Εχθρό που τους υποδείχθηκε και να νιώσουν ότι τακτοποιήθηκε το θέμα.... Αμ δε!!
    Όσον αφορά στις διάφορες ιστορίες τρόμου και αίματος, δυστυχώς υπάρχουν πάμπολλες.... όπου και αν τις αναζητήσει κανείς για κάθε χρήση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύμφωνα με την άποψη του “πατέρα” του ισλαμισμού Σαγίντ Κουτμπ (1906-1966),

    « η ίδρυση του βασιλείου του Θεού στη γη και η αποδυνάμωση του βασιλείου του ανθρώπου προϋποθέτει την αφαίρεση της εξουσίας από τα χέρια των ανθρώπων που την σφετερίστηκαν και την επαναφορά της αποκλειστικά και μόνο στον Θεό. Αυτό είναι δυνατόν να επιτευχθεί μόνο μέσα από την δημιουργία ενός κράτους στο οποίο όλες οι κοινωνικές αδικίες θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν προβάλλοντας την ανωτερότητα του Ισλάμ ως πλήρους κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού συστήματος ».


    Από αυτήν την αγνή και σωστά διατυπωμένη ιδεολογία του Αιγύπτιου ποιητή και ακτιβιστή, ως την φανατική εμμονή των πρώτων φονταμενταλιστών οπαδών του ουαχαμπισμού μέχρι και τους νεώτερους εκφραστές του (Αδελφοί Μουσουλμάνοι, Ταλιμπάν, Αλ Καιντα, Isis, κοκ) έχουν μεσολαβήσει πάρα πολλά, τόσο εντός αλλά κυρίως εκτός (ξένες παρεμβάσεις) της Αραβικής χερσονήσου. Οι κραυγαλέες περιπτώσεις ωμής βίας στο Αφγανιστάν, στην Τσετσενία, το Μαρόκο, την Ινδονησία, την Παλαιστίνη δεν είναι προϊόντα μόνο μιας θρησκευτικής διαμάχης.

    « Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η θρησκεία δεν σημαίνει πίστη. Η Θρησκεία είναι η εξιστόρηση της πίστης. Είναι ένα θεσμοθετημένο σύστημα συμβόλων και μεταφορών (καταγεγραμμένων τελετουργικών και μύθων) που παρέχουν μια κοινή γλώσσα, μέσω της οποίας τα μέλη μιας κοινότητας πιστών μοιράζονται μεταξύ τους την υπερκόσμια επαφή με την Θεία Παρουσία. Η θρησκεία δεν καταγίνεται με την γνήσια ιστορία αλλά με την ιερή, η οποία δεν ταξιδεύει στον χρόνο σαν ποτάμι. Η ιερή ιστορία μοιάζει περισσότερο με άγιο δένδρο, οι ρίζες του οποίου φτάνουν βαθιά μεχρι τους αρχέγονους χρόνους και τα κλαδιά ελίσσονται μέσα και έξω από την γνήσια ιστορία χωρίς να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα όρια του χώρου και του χρόνου. Και εκείνες ακριβώς τις στιγμές που συναντώνται η ιερή και η γνήσια ιστορία γεννιούνται οι θρησκείες. Η σύγκρουση των μονοθεϊσμών εκδηλώνεται όταν η πίστη, που είναι μυστηριώδης και άφατη και η οποία αποφεύγει όλες τις κατηγοριοποιήσεις, μπλέκεται στα ροζιασμένα κλαδιά της θρησκείας.

    Μια εκλαϊκευμένη αλλά τεκμηριωμένη και σε βάθος προσέγγιση της δεύτερης σε αριθμό πιστών μονοθεϊστικής θρησκείας , ίσως βοηθήσει τον δυτικό άνθρωπο να κατανοήσει γιατί από την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και μετά, οι διεθνείς συγκρούσεις πλαισιώνονται όλο και περισσότερο με προφητικούς όρους και τα πολιτικά προγράμματα όλων των πλευρών συντάσσονται σε θεολογική γλώσσα.

    Τα κείμενα εντός των εισαγωγικών είναι αποσπάσματα από το βιβλίο του Ιρανού στοχαστή Reza Aslan «Ένας είναι ο Κύριος ο Θεός μου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. Φιλτάτη

    Mου άρεσε αυτή η εικόνα μου θύμισε κάτι αρχετυπικές σκηνές από την πρόσφατη (πέρσι) ταινία "Νώε", όπου παίζει το Νώε ο Ράσελ Κρόου αν ενθυμούμαι καλώς και είχαμε στο ρόλο του Μαθουσάλα τον Άντονυ Χόπκινς:

    Ζωγραφίζει λοιπόν αυτός ο κυριούλης, ο Reza Aslan λέγοντας:

    "Η θρησκεία δεν καταγίνεται με την γνήσια ιστορία αλλά με την ιερή, η οποία δεν ταξιδεύει στον χρόνο σαν ποτάμι. Η ιερή ιστορία μοιάζει περισσότερο με άγιο δένδρο, οι ρίζες του οποίου φτάνουν βαθιά μεχρι τους αρχέγονους χρόνους και τα κλαδιά ελίσσονται μέσα και έξω από την γνήσια ιστορία χωρίς να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα όρια του χώρου και του χρόνου. Και εκείνες ακριβώς τις στιγμές που συναντώνται η ιερή και η γνήσια ιστορία γεννιούνται οι θρησκείες"

    Θα πρόσθετα απλοϊκά,ότι η σύγκρουση των μονοθεΪσμών (που εκδηλώνεται με απερίγραπτη σωματική και ψυχική βία και ασίγαστους, δαιμονικούς πολέμους επί της γης ) προκύπτει πρωταρχικά από τους φιλόδοξους ηγέτες που χρησιμοποιούν τον όποιο μονοθεϊσμό, ως εργαλείο χειραγώγησης των μαζών και επομένως εξυπηρέτησης των προσωπικών τους φιλοδοξιών και οικονομικών συμφερόντων.

    Και ναι, Ένας είναι ο Θεός και αυτός ειναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο Σωτήρας και Λυτρωτής μας από όλες τις πλάνες όλων των ψευδοθρησκειών και όλων των κακών ιερατείων όλων των αιώνων, αμήηην!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή Ευανθία, χαίρε.
    Η παράλειψη του γράμματος Χ με το οποίο συνήθως υπογράφω δημιούργησε σύγχυση ταυτότητας πιθανότατα με την έξοχη Ελένη, αλλά δεν πειράζει.
    Ναι ωραία τα λέει ο "κυριούλης". Βέβαια εκείνος τον τίτλο
    του βιβλίου του τον αφιερώνει αλλού, αλλά εμείς οι δύο θα συμφωνήσουμε. Ένας είναι ο Κύριος ο Θεός μας Ο Ιησούς Χριστός και σ' αυτόν ελπίζουμε και προστρέχουμε.Αμήν.

    Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευγενικέ X
    ευχαριστώ για την εξήγηση.

    Βασικά,στο προηγούμενο σχόλιό μου
    ήθελα να προσθέσω τη λέξη "ψυχή" στο "φιλτάτη ", το ξέχασα όμως λόγω βιασύνης
    και έτσι δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι αναφερόμουν στην Ελένη.
    ;-)
    όπως και να χει..δεν πειράζει...την άκρη τη βρήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε Χ,ελπίζω να αξίζει το βιβλίο του Ασλαν διότι μόλις το παρήγγειλα!
    παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ παπα-Κώστα, το βιβλίο είναι 350+ σελίδες.Εγώ έχω διαβάσει τις 140 μέχρι τώρα και το βρίσκω άκρως ενδιαφέρον. Παρότι είναι ένα σχετικά παλαιό βιβλίο (ελληνική έκδοση το 2007 Κέδρος) η επιλογή του έγινε με αφορμή τα τεκταινόμενα στον ισλαμικό κόσμο και την προσπάθειά μου να κατανοήσω την θρησκευτική του κουλτούρα.Ο συγγραφέας είναι Ιρανός (μακραίωνος και σοφός λαός οι Ιρανοί), διδάκτωρ κοινωνιολογίας των θρησκειών σε Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, και έχει προσωπική εμπειρία της διακυβέρνησης των Αγιατολάχ. Ελπίζω να δικαιωθώ. Όταν δε με το καλό ολοκληρώσουμε και οι δύο την ανάγνωση (ελπίζω να σταματήσουν οι σφαγές) θα χαρώ πολύ να μάθω και τις δικές σου εντυπώσεις, μιας και οι δικοί μου πνευματικοί ορίζοντες δεν είναι και τόσο διευρυμένοι όσο θα ήθελα.

      Χ

      Διαγραφή
  14. Και ακόμη αγαπητή μου Ευανθία. Γράφουνε οι φίλοι μας για προπαγάνδα Και αναρωτιέμαι γιατί να μην είναι μία κατάθεση ψυχής. Όλα όσα αναφέρει είναι αληθή, και εμείς οι Χριστιανοί τα ζούμε καθημερινά μέσα από τα Συναξαρια των Αγίων Νεομαρτυρων. Παλαιά και ίδια λοιπόν πρακτική και δεν με εντυπωσιάζει η αναφορά. Άλλωστε εάν θέλει η Δύση να πυροδοτήσει μια τέτοια πολεμική πρακτική δημιουργεί ένα θερμό επεισόδιο σκοτώνονται καμία εκατοστή φρικάρει και παραμιλάει ο κόσμος και περνάνε πολύ άνετα ότι έχουν σκοπό να περάσουν στο βωμό της ασφάλειας των πολιτών.
    Προσωπικά δεν μου φαίνεται προπαγάνδα γιατί τα τελευταία χρόνια, για να έχει πειθώ η προπαγάνδα συνοδεύεται από τη φρίκη, τη δυστυχία, την αποστροφή την παγκόσμια δήθεν κατακραυγή. Αυτή είναι η άποψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Mαρίνο πολσεβαστέ μου

    για μένα την κεγχριαία, ΕΝΑ πράγμα είναι βέβαιο:

    ΔΥΟ μόνο πνεύματα, κάτω από άπειρες μεταμφιέσεις, παλεύουν σε αυτόν τον πρόσκαιρο κόσμο των απατηλών φαινομένων:

    Το Άγιο Πνεύμα του Αγἰου Τριαδικού Θεού, το Ταπεινότατο και Αγαπητικότατο, και το αλλο πνεύμα εκείνο της Έπαρσης, της Βίας και τη Αλαζονείας του Εωσφόρου.

    Στην κάθε ψυχή, μαίνεται ασίγαστος κρυφός και φανερός πόλεμος.

    Ποιος θα κερδίσει;

    Η ανθρώπινη προαίρεση με τις επιλογές της , στο τέλος του επίγειου χρόνου της, αυτό, θα το αποκαλύψει..

    Έκαστος αν πράττει κατά συνείδησιν, και όχι κατ' ανθρωπαρέσκεια, θα βρεί το δρόμο του, έχω την ασάλευτη βεβαιότητα...

    Αν είναι μουσουλμάνος καλοπροαίρετος, μπορεί να αγαπήσει μέχρι Σταυρού τον Κύριο Ιησού Χριστό, αν είναι Χριστιανός, μπορεί μπορεί πάλι ως ο Ιούδας, να προδώσει το Λατρεμένο Κύριο και να λατρέψει τον αντίΧριστο, με τις συγκαταθέσεις και τις εν γνώσει του, δικαιοσύνες και αδικίες του...

    Οι εκπλήξεις και οι ανατροπές, άπειρες, από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας, μέχρι το τέλος της...

    "Ο υπομείνας εις τέλος ούτος και σωθήσεται" διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη και "οι υπομένοντες τον Θεόν, αλλάξουσιν ισχύν, πτεροφυήσουσιν ως αετοί" που είπε και ο Προφήτης Ησαίας...

    Υπομονή και προσευχή, μέχρι και πέντε λεπτά αφότου θα εγκαταλείψει η ψυχή μας, το φθαρτό τούτο σώμα μας..και μετά...οποία Χαρά, Χαρά απερίγραπτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή