Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Wings to Paradise


Wings to Paradise
Songs:
1: Paul Schwartz - State of Grace II - Turning to Peace
2: Paul Schwartz - State of Grace III - Somnium


Turning to Peace Lyrics
by Paul Schwartz

No more roads
No more seas
No more flight now
Turning to peace

Words will die
Thoughts will cease
Falling silent
Turning to peace

Love may come
Love it may leave
Touch me, let your reasons go

Eyes will close
Hearts will ease
Hands fall helpless
Turning to peace

Don't run free
Stay with me
Keeps what's found
And we'll come into peace

Love may fade
Don't be afraid
Hold me near and hear me breathe

Don't look back
Don't look down
Don't go looking for release:



Το κοπυπάστωσα από: Τρελογιάννης

.......................................................................

"Χαίρε το άνθος της αφθαρσίας, Χαίρε το στέφος της εγκρατείας""

alt

15 σχόλια:

  1. περί των δύο τελευταίων στίχων:
    "Τα όπισθεν επιλανθανόμενοι, τα έμπροσθεν επεκτεινόμενοι"
    (κάπου από την προς Φιλιππισίους(;))
    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλιο, εκλεκτέ φίλε

      αυτό είναι το επιθυμητό.

      Μακάρι να γίνει και εφικτό.

      Μακάριος όποιος προχωράει ΜΠΡΟΣΤΑ
      δίχως πισωγυρίσματα, αλλά τα παιγνίδια της μνήμης, των διαόλων συνεργούντων, ΔΕΝ το κάνουν εφικτό πάντοτε.

      Διαγραφή
  2. Γεια σας, τι κάνετε;
    Αυτοκτόνησε μια υγιέστατη νεαρή κοπέλα που είχα πέρισυ μαθήτρια σε ΙΕΚ.
    Από ό.τι άκουσα, είχε σχέση με κάποιον, ήταν παντρεμμένος, αυτή δεν το ήξερε, έμεινε έγκυος, αυτός την εκβίασε-απείλησε κι αυτή άφησε γράμμα δίπλα της και κρεμάστηκε.
    Όλοι εσείς που έχετε πάρε-δώσε με εκκλησιαστικούς χώρους και σχολιάζετε σε αυτό το μπλογκ, να ενδιαφέρεστε για τους νέους, να είστε εξωστρεφείς ως προς αυτούς.
    Οι ιεχωβάδες μέχρι και πόρτες πάνε και χτυπάνε, ενώ οι εκκλησιαστικοί εδώ πέρα οργανώνουν ημερίδες να τα λένε μεταξύ τους.
    Δεν πρέπει να περιμένουμε να έρθουν οι άλλοι να χτυπήσουν την πόρτα μας. Πρέπει εμείς να ενδιαφερόμαστε να αντιληφθούμε από μόνοι μας τι υπάρχει πίσω από τις πόρτες των άλλων.

    ΥΓ. Αυτό το σχόλιο δ-ε-ν απευθύνεται στην ιδιοκτήτρια του ιστολογίου, αλλά σε σχολιαστές του.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eυλογημεν. Ανων. των 7:28 μ.μ.

    "παραβιάζεις ανοικτές θύρες", ή αλλιώς, για μένα λές τα αυτονόητα, δυστυχώς όμως πολλοί θρησκευάμενοι επαναπαύονται με το να τα λέν ΜΕΤΑΞΥ τους

    όπως άριστα επισημαίνεις

    και ΔΕΝ νοιάζονται να ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ με ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ, τους ανθρώπους που ΠΑΣΧΟΥΝ είτε ψυχικά είτε σωματικά...

    Υπάρχει εδώ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ για ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ειδικά από μεριάς ΙΕΡΩΜΕΝΩΝ, που ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, ΑΠΟΜΑΚΡΟΙ και ΕΠΑΝΑΠΑΥΜΕΝΟΙ, στο να τρίβουν με ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑ πνευματική τις ΑΦΡΑΤΕΣ κοιλιές τους.

    Γράφεις πολύ σωστά:

    "Δεν πρέπει να περιμένουμε να έρθουν οι άλλοι να χτυπήσουν την πόρτα μας. Πρέπει εμείς να ενδιαφερόμαστε να αντιληφθούμε από μόνοι μας τι υπάρχει πίσω από τις πόρτες των άλλων'

    Και πάλι ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όπως ΣΩΣΤΑ επισημαίνεις οι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙΟ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ, για τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ των ανθρώπων ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ να ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ πολύ περισσότερο.

    Είναι κάτι για το οποίο διαμαρτύρομαι χρόνια αλλά...δεν βλέπω κανέναν από όσους με ακούνε, να τροποποιούν στο ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ τις ΑΝΑΙΣΘΗΤΕΣ πρακτικές τους.

    Τι να πω; ΦΡΙΤΤΩ και γω με την ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ μας, και λυπούμαι βαθύτατα διοτι ΞΕΡΩ, ότι όταν υπάρχει τέτοια και τόση αναισθησία, δεν θα το γλιτώσουμε!

    Κάποια στιγμή ΚΑΙ σε μας, θα μας έρθει ο Ουρανός στο κεφάλι!
    ;-(

    Σε ποια πόλη, έγινε το τρομακτικό συμβάν που περιγράφεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο σχόλιο σου Σαλογραία μου,φαίνεται όλη η τραγικά λανθασμένη άποψη των σημερινών ορθοδόξων(ανεξαρτήτως ημερολογίου) για την Εκκλησία.Μιλάμε για ένα είδος κληρικαλισμού εντελώς ξένου προς την παράδοσή μας.
    Ένα ένα λοιπόν.Ο παπάς της ενορίας εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γνωρίζει όλα τα προβλήματα ούτε να γυρνάει από σπίτι σε σπίτι.Οι αιρετικοί δεν στηρίζονται σε δυο τρεις ανθρώπους να γυρνάνε,συμμετέχουν όλοι.Οι ορθόδοξοι τι κάνουν όταν αντιλαμβάνονται ένα πρόβλημα;Ενδιαφέρονται ως χριστιανοί για τον πλησίον;Προσπαθούν να βοηθήσουν.Τους παράλυτους,τους δαιμονισμένους κλπ στο Χριστό κάποιος τους πήγαινε,αν δεν πήγαιναν μόνοι τους.Εκεί που υπάρχει το πρόβλημα με την ποιμαντική των παπάδων είναι όταν φτάσει κάποιος για συμβουλή,ειδικά σε σεξουαλικά θέματα,να μην αρχίζουν να στριγγλίζουν σαν υστερικές ύαινες αλλά να παρηγορήσουν,να δώσουν θάρρος και ακόμα να θεραπεύσουν αν μπορούν.Η Εκκλησία δεν είναι τσιφλίκι των ρασοφόρων.Όποιος όμως θέλει να έχει λόγο πρέπει να παράγει και έργο.
    Μια καλή λύση είναι η δημιουργία ενός άτυπου δικτύου ενοριτών που να ενημερώνουν για τυχόν προβλήματα.
    παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παπα-Κώστα μου
    σε λάτρεΠΣα πάλι!
    Μιλάς στην καρδιά μου, μόνο που εγώ και πεντέξι άλλοι
    συν-κινούμαστε στην ΠΡΑΞΗ.
    Οι παπάδες, οι περισσότεροι καθεύδουν μακαρίως με τις μπάκες προτεταμένες, ως εκάθευδε ο Ιωνάς υπό την Κολοκύνθην που λέει η Γραφή (δεν πιστεύω να έτρεφε μπάκα και ο Ιωνάς, δεν θέλω να το φαντάζομαι, χαχα..)

    Δυστυχώς, ο διάβολος από τη μία, η ΆΓΝΟΙΑ από την άλλη, καταστρέφουν τους κληρικούς και τους απονευρώνουν και τους κάνουν αναποτελεσματικούς για ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ βοήθεια προς τον πάσχοντα πλησίον.

    ΟΙ ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
    Συμφωνώ απόλυτα για τη δημιουργία άτυπου δικτύου ενοριτών.
    Τι γίνεται όμως όταν ο ΊΔΙΟΣ ο ΙΕΡΕΑΣ , ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ, ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ και (ΔΙΑ)ΔΙΚΤΥΑΚΑ
    προς βοήθειαν άλλων ενοριτών; Το έχεις συναντήσει αυτό;

    Εμείς το έχουμε συναντήσει και τραβάμε τα ΜΥΑΛΑΚΙΑ μας...

    Μάλλον, πραγματικα, βρισκόμαστε στα ΕΣΧΑΤΑ όπου επειδή ΕΠΛΗΘΥΝΘΗ η Α-νομία, εσκληρύνθη η καρδία ΑΚΟΜΗ και των δήθεν ποιμένων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλεγε ο Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης ένα καλό για τους ποιμένες που θυσιάζουν τα πρόβατα αντί να θυσιάζονται γι'αυτά.Και αυτό εκείνη την εποχή!
    Τώρα για την άλλη περίπτωση δεν καταλαβαίνω.Του λέτε έχει πρόβλημα ο τάδε και απαντά σκασίλα μου;Αυτό επισείει ακόμα και καθαίρεση.
    παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ;-) Ακριβώς παπά-Κώστα μου.

    Αυτό του λένε οι ζητήσαντες τη βοήθεια (για να μην πάρουν το διαζύγιο -προ διετίας- ) και αυτό-ΑΝΑΙΣΘΗΤΩΣ απάντησε:

    Μην τα ΠΣάχνεις παπα-Κώστα μου.

    ;-)

    Η καθαίρεση για ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ είναι ΜΙΚΡΗ ποινή.

    Με τέτοια ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ για τα προβλήματα του ποιμνίου και ΤΟΣΗ ΕΜ-ΠΑΘΕΙΑ και ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, τον συγκεκριμένο ιερέα, περιμένουν στο μέλλον, ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...

    Τουλάχιστον όμως είναι ηθικός από τη μέση και πάνω άνθρωπος. Είναι και αυτό κάτι. Σημαντικό στις ημέρες μας.
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διορθωση: έγραψα "Τουλάχιστον όμως είναι ηθικός από τη μέση και πάνω άνθρωπος" λάθος.
    ήθελα να πω: είναι ηθικός από τη μέση και ΚΑΤΩ άνθρωπος.
    Ακριβώς ΟΠΩΣ οι ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή "Σαλογραία", σεβάσμιε πατέρα Κώστα.

    Με αφορμή ένα τραγικό γεγονός θίξατε και οι δύο ένα τεράστιο θέμα. Προσωπικά δεν είμαι από τα άτομα τα οποία μπορούν να μιλάνε για την τακτική τους προσέλευση στην εκκλησία. Μέρα με την ημέρα διαπιστώνω ότι αυτό είναι μεγάλο λάθος μου, το οποίο ελπίζω τελικά να καταφέρω να διορθώσω.
    Το πρόβλημα της μη ενεργής συμμετοχής μεγάλου μέρους των ενοριτών στο έργο της εκκλησίας, κατά την ταπεινή μου άποψη εντοπίζεται στην κακή εικόνα που εμφανίζουν οι καθ' ύλην αρμόδιοι (ιερείς, επίτροποι, κ.ο.κ). Παραδειγματικά μπορώ να αναφέρω κάτι πολύ απλό. Θεοφάνια, ημέρα αγιασμού των υδάτων. Όπως συνηθίζεται ο ιερέας θα επισκεφτεί τα σπίτια των ενοριτών του για τον αγιασμό. Είναι δυνατόν να σε κερδίσει ο ιερέας ο οποίος δεν μπαίνει καν στον κόπο να σε ρωτήσει τον λόγο για τον οποίο δεν σε βλέπει τακτικά στον εκκλησιασμό αλλά "ξινίζει" τα μούτρα του εξ' αιτίας του μικρού χρηματικού ποσού που αποφασίζεις να δώσεις στον βοηθό του;
    Ναι, ευτυχώς υπάρχουν και αρκετές πολύ λαμπρές εξαιρέσεις οι οποίες μας γοητεύουν και μας καλούν να πλησιάσουμε την εκκλησία. Μακαρίζω τους ενορίτες τους.
    Προσωπικά τους έχω ανακαλύψει ΕΔΩ.
    http://x-manfree-thoughts.blogspot.gr/2011/12/blog-post_24.html

    Σίγουρα υπάρχει μεγάλο θέμα επικοινωνίας αλλά και έμπνευσης.

    Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο έγραψες:"Παραδειγματικά μπορώ να αναφέρω κάτι πολύ απλό. Θεοφάνια, ημέρα αγιασμού των υδάτων. Όπως συνηθίζεται ο ιερέας θα επισκεφτεί τα σπίτια των ενοριτών του για τον αγιασμό. Είναι δυνατόν να σε κερδίσει ο ιερέας ο οποίος δεν μπαίνει καν στον κόπο να σε ρωτήσει τον λόγο για τον οποίο δεν σε βλέπει τακτικά στον εκκλησιασμό αλλά "ξινίζει" τα μούτρα του εξ' αιτίας του μικρού χρηματικού ποσού που αποφασίζεις να δώσεις στον βοηθό του'
      και γέλασα.
      Προφανώς οι παπάδεςπου ΟΛΟ το χρόνο ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ και ΔΕΝ τους νοιάζει ΑΝ ΖΟΥΜΕ ή ΆΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ, αυτοί οι ΚΑΚΟΙ επαγγελματίες του ράσου λοιπόν, θυμούνται τη μέρα των Θεοφανίων να παραστήσουν τους ευλαβείς επισκέπτες των ενοριτών τους.

      Και βέβαια είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΚΟ, οι ενορίτες να ΜΗ ΘΕΛΟΥΝ ούτε να τους δουν ζωγραφιστούς.

      Σε ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ ζούνε αυτοί οι ανεγκέφαλοι ρασοφόροι και φέρονται έτσι;
      Είναι τόσο βέβαιοι για την κρετινιά των ενοριτών τους; Είναι τόσο βέβαιοι ότι το μαγαζάκι τους θα δουλεύει με τα ...θύματα;

      Απορώ!
      ;-)

      Ευτυχώς πολλοί νεότεροι, έχουν αν μη τι άλλο, λιγότερο ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΗ συμπεριφορά, και ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ πρέπει να φέρονται σε ενορίτες.

      Διαγραφή
    2. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο αυτή η κακή συμπεριφορά.Ο Φωτισμός έχει καταντήσει μια προσοδοφόρα φολκλορική πράξη,όπου τελείται ακόμα και τίποτα άλλο.
      Το πρόβλημα είναι στον αποκλεισμό άξιων ενοριτών που θέλουν να βοηθήσουν από τους παπάδες ώστε να μην τους κλέψουν την αίγλη(που τη βρήκαν είναι άλλο θέμα).Από εκεί και πέρα θα σας πω πως λειτουργούσε γενικά το πράγμα σε Μητρόπολη μεγάλη και πλούσια.Τα πάντα πάνε με το παγκάρι.Αν έχει τα αναμενόμενα έσοδα(και το μερίδιο της Μητρόπολης)όλα πάνε καλά.Αλλιώς κοιτάνε να φέρουν κανένα λείψανο αγίου.Οι ενορίτες αντιμετωπίζονται ως ευρώ και τίποτα άλλο.Να κάνουμε και κανένα εντυπωσιακό έργο και όλα καλά.Έτσι έχει η κατάσταση στις μεγάλες ενορίες.
      Οι νέοι θα μπουν σιγά σιγά στο νόημα.
      παπα-Κώστας

      Διαγραφή
    3. παπα-Κώστα μου
      ματώνει η ψυχή μας, αν τα δούμε τόσο ωμά τα θέματα (όχι πως δεν είναι στην πλειονότητά τους)

      Όμως ευτυχώς υπάρχουν πάντα και ΦΩΤΕΙΝΕΣ εξαιρέσεις.

      Αξιώθηκα να ζήσω τέτοιες εξαιρέσεις και γι αυτό, παρόλη την έλλειψη ποιμαντικής δεξιότητας, παρά την έλλειψη του χαρίσματος της πνευματικής πατρότητος που σε κάθε εποχή δίνεται σε ελάχιστους, αναγνωρίζω την συγκεκριμένη ανιδιοτέλειά τους και τους ασπάζομαι νοερά τα γοριλέ και άπλυτα ποδαράκια τους.
      ;-)

      Διαγραφή
  10. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.
    Χωριό της Μεσσηνίας ήταν.
    Τι κάνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aνων. των 11:50 μ.μ.
    Ευχαριστώ.
    Όλα καλά προς το παρόν.
    Προσπαθούμε να κρατάμε το κεφάλι έξω από τα κύματα που μας χτυπανε, να παίρνουμε ανάσες.
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή