Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ο καθηγητής Θεολογίας, παπα-Γιώργης Μεταλληνός δηλώνει ευθαρσώς : "To καταλάβατε λοιπόν; ΕΜΕΙΣ, οι νεοημερολογίτες, ΑΠΟΣΠΑΣΤΗΚΑΜΕ [από την Παράδοση της Εκκλησίας] και ΟΧΙ οι "παλαιοημερολογίτες!"



......................................................................................................
......................................................................................................
Και επειδή ήρθα στο τσακίρ κέφι με την άνω  δήλωση
του εντιμότατου και σοφολογιωτάτου
π. Γεωργίου Μεταλληνού, 

που με στεφάνωσε κάποτε
το σωτήριον έτος 1981
εν δόξη και τιμή,

και μου βάφτισε και το δεύτερο παιδί,


πάρε και ένα τούρμπο τραγουδάκι
αγαπημένο μου...

Ευανθία η Σαλογραία

(Υ.Γ. εν τω μεταξύ, αν κλικάρεις πάνω στο  υπογραμμισμένο όνομα,
θα διαβάσεις κάτι για τη θεραπευτική δραστικότητα και τη Μοναδικότητα, 
-ω ναι, τη Μοναδικότητα- της Ορθοδοξίας
σε σχέση με τις άλλες απομιμήσεις ...

 Φιλιάααα!)


7 σχόλια:

  1. Επειδή ξέρουμε να διαβάζουμε και ν ακούμε(νομίζω έχεις έξυπνο "κοινό") από ένα βιντεάκι 30 δευτερολέπτων προκύπτουν αυτά που σημειώνεις από κάτω; Πειράζει που εγώ δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο; Ή που δεν κατάλαβα; Μικρό το απόσπασμα. Γνωρίζω δε, μια βόλτα στο ίντερνετ επιβεβαιώνει το παρακάτω,πως διαμαρτυρήθηκε αρκετές φορές για διαστρέβλωση των λεγομένων του από διάφορους.
    Μην παίρνουμε ό,τι βολεύει έκαστον εξ ημών.
    Ο πάτερ Γεώργιος έχει πολλές περγαμηνές και δημόσιο λόγο επίσης. Από πουθενά δεν άκουσα ή διάβασα ότι στηρίζει το πάτριο. Για να είμαι όμως δίκαιη,θέλω να πιστεύω, πολλά γίνονται περί τα εκκλησιαστικά. Αυτό όμως είναι άλλη συζήτηση μεγάλη κι ενδιαφέρουσα. Όπως κι η συζήτηση περί πατρίου ημερολογίου. Πως ξεκίνησε και πως εξελίχθηκε. Γιατί παρά τις πεποιθήσεις του καθενός η πραγματικότητα είναι πάντα παρούσα και δεν αμφισβητείται.
    Ήσουν νέα κι έγινες παλαιά; Κατ επιλογήν!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ειπε ναι αλλά τι εννούσε άραγε;
    Μηπως το είπε μονο για το ημερολογιο;
    Γιατι εμας άλλα μας έχει πει....

    https://www.youtube.com/watch?v=t-zaM-eGyJs

    Και δείτε και από το 19ο λεπτό τι λεει σε αυτο το βιντεο... για την ιδεολογικοποίηση του ημερολογιου...

    https://www.youtube.com/watch?v=WZQxfivbSaQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Είναι αγανακτισμένος από τα Οικουμενιστικά ανοίγματα καί γι αυτό το καταθέτει.
    Το μαρτυρά αδιαψευστα το σθένος της φωνής του.
    Ο προφορικός λόγος και το ύφος της φωνής ενός δημόσιου Εκκλησιαστικού προσώπου καθολικής αποδοχής, δεν χακάρεται. Ένα γραπτό κείμενο μπορεί να είναι πλαστό, όμως ένα δημοσιευμένο ηχητικό ντοκουμέντο δεν δύναται να είναι ψεύτικο.
    Η αγανακτησμένη κατάθεσή του είναι απόλυτα αιτιολογημένη με την αναφορά του στην από το 1920 επίμαχη οικουμενιστική Πατριαρχική εγκύκλιο, περί ενότητας των αιρέσεων με την Ορθοδοξία.
    Η άποψή μου είναι ότι αποτελεί ομολογία ειλικρίνειας, καί προφανώς θέλει να κατακεραυνώσει τον Οικουμενισμό, γιατί "έχουν ξεφύγει"!! Είναι μία σθεναρή φωνή διαμαρτυρίας.
    Το ότι δεν έχει ξανακουστεί τέτοια ομολογία αληθείας από τον ίδιο σε άλλη μαρτυρία του, δεν την καθιστά ούτε άκυρη ούτε επιπόλαιη. Απεναντίας δείχνει το σθένος της καρδιάς καί τής ψυχής του, να πεί την τόσο δύσκολη αλήθεια σε δημόσιο λόγο, γνωρίζοντας ότι ανήκει στο σώμα του νεοημερολογιτισμού, --"μαχαιρώνει το ίδιο του το σώμα"--!!!
    Η δημόσια ομολογία του αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα γιατί είναι εκκλησιαστικό πρόσωπο της υψηλής κοινωνίας των Εκκλησιαστικών πεπραγμένων, ιστορικός μεγάλου κύρους καί ευθύνης, καθολικά αποδεκτός. Είναι από εκείνους που όλος ο πνευματικός κόσμος σέβεται,εκτιμά, καί προβληματιζεται.

    Βέβαια οι έχοντες γνώση των Οικουμενιστικών πεπραγμένων καί έχοντες αποκηρύξει την παναίρεση, δεν νομίζω ότι τους κάνει αίσθηση, ούτε ενδυναμώνει αυτή τη θέση ως Ορθόδοξοι των πατρώων παραδόσεων.
    Όλα αυτά είναι ειλημμένα εκ Πνεύματος Αγίου καί παραδιδόμενα από τούς Αγίους Πατέρες.
    Θα ευχόμουν εξ όλης καρδίας αυτή την ομολογία του να την κάνει έργο καί να μην μείνει μία στείρα μαρτυρία. Όλοι περιμένουμε την σπίθα γιά την πνευματική επανάσταση. Τέτοια πρόσωπα, διεθνούς κύρους καί ακτινοβολίας, μπορούν να μπούνε μπροστά καί να την ξεκινήσουν.
    Ό,τι έκανε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @lpap και διαδικτυακό, διαφωνούντα φίλο, Θανάκο

    Nα προσθέσω και γω ότι γνώρισα προσωπικά τον π.Γεώργιο Μεταλληνό στα φοιτητικά μου χρόνια στην Αθήνα.

    Διετέλεσε και πνευματικός μου ένα διάστημα.

    Και..οχι ΔΕΝ προέρχομαι από "παλαιοημερολογίτες" γονείς.

    Οι γονείς μου και γενικά οι συγγενείς όλοι από την πλευρά τους, ΔΕΝ είχαν ιδιαίτερες εκκλησιολογικές αναζητήσεις (εγώ μόνο βγήκα ...στραβόξυλο!).

    Οι άνθρωποι, απλώς δυο φορές μόνο το χρόνο, πήγαιναν αμίλητα και "ανερώτηγα" που θά λεγε κάποιος παππους, δηλαδή, χωρίς να ρωτάνε πήγαιναν, όπου ο παπάς της γειτονιάς τους, τους πήγαινε, δηλαδή στον Επιτάφιο και στην Ανάσταση.

    Όμως ΘΥΜΟΥΝΤΑΝ...τόσο ο πατέρας που είχε γεννηθεί το 1924 όσο και η μάνα μου που είχε γεννηθεί το 1917, (ναι, ήταν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ η μανούλα καλέ, τι ζόρι τραβάς; ιστορικές χρονολογίες αμφότερες, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία)
    μου έλεγαν λοιπόν οι γονείς μου, κάποιες φορές και αφού ΕΠΕΛΕΞΑ να ακολουθήσω τις τάξεις του Πατρίου από τα νεανικά μου και μετά:

    "Οι "παλιοημερολογίτες" ΕΧΟΥΝ το ΔΙΚΙΟ!"

    Το ΟΜΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ οι καλοί άνθρωποι, ΕΣΤΩ και αν ΔΕΝ το ακολουθούσαν.
    Είχαν αυτή τη ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ εντιμότητα.

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (συνέχεια από προηγούμενο σχόλιο)

    Οπως θεωρώ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ την απερίφραστη ομολογία του π. Γεωργίου που πρέπει να έγινε πρόσφατα σχετικά

    (δεν πρόσεξα το χρόνο στο βίντεο, παρατηρώ όμως οτι δεν φορεί τα χοντρά μυωπικά γυαλάκια του, ΙΣΩΣ είναι μετά από κάποιο χειρουργείο; τα έχει καταργήσει στις συνεντεύξεις, να θυμηθώ να τον πάρω τηλέφωνο να με συμβουλέψει και μένα το στραβάδι να δω πώς τα κατάφερε και εμφανίζεται έτσι και διαβάζει χωρίς τα ματομπούκαλα...)
    ;-)

    Ζητώ συγνώμη για τον παρενθετικό, παραληρηματικό μου λόγο...οι παλαιοί γνωρίζουν..

    συμφωνώ απόλυτα με το Μαρίνο.

    Μπορεί κάποιος να χακέψει γραπτό κείμενο ΑΝΕΤΑ ειδικά σε διαδικτυακές σελίδες ιδίως ΜΕΤΑ το θάνατο του συγγραφέα τους, και να ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ το νόημά τους στα μάτια του αναγνώστη.

    Εδώ όμως έχουμε ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ, ΖΩΝΤΑΝΟ ΛΟΓΟ, ως Αδιάφευστο μάρτυρα.βΛΈΠΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΥΦΟΣ.

    Κυρίως η ίδια, για μένα έχω και την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡιΑ από τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ μου συζητήσεις με τον παπα-Γιώργη το Μεταλληνό, όταν ήμουν κοπέλα που μου έλεγε ΤΟΤΕ, και άκουγαν και άλλοι, ότι

    "ΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΚΑΙ κάποια στιγμή ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.."


    Το ΟΜΟΛΟΓΟΥΣΕ , ο τίμιος άνθρωπος.

    Τώρα, ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ το έπραξε, ο Κύριος ΜΟΝΟΝ μπορεί να γνωρίζει.

    Εμείς μόνον να προσευχόμαστε και να ελπίζουμε μπορούμε.

    Τίποτε περισσότερο και θα κλείσω αυτό το μικρό σημείωμα, λέγοντας για μια ακόμη φορά, πως όποιος ΔΕΝ επιθυμεί να πειστεί για μια ΑΛΗΘΕΙΑ, θα βρει ΜΥΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ για να ΜΗΝ πειστεί.

    ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ.

    ΔΕΝ μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό αγαπητή ηλεκτρονική σχολιάστρα, Λαμπρινή Παπανίκου (lpap).

    Εσύ είσαι πολύ φίλη με το Μοναστήρι του γ. Σωφρονίου στο Έσσεξ. Δικαίωμά σου.

    Οπως και δικό μου δικαίωμα να ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ την αγρίως προωθούμενη, αγιοποίησή του, επίσης από διάφορες διαδικτυακές ιστοσελίδες,

    τουλάχιστον, ΠΡΙΝ ο Θεός δείξει σημεία ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤα (να μην αναλύσω..)

    Επίσης να πω ότι για τον γέροντα Σωφρόνιο του Εσσεξ από το βιβλίο της ΙΖΑΜΠΕΛΑ ΠΑΛΑΣΚΑ με τίτλο " ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ" διαβάζουμε σκοτεινά πράγματα που μας βάζουν σε διάφορες σκέψεις/ΥΠΟΨΙΕΣ, περί του ΑΝ υπήρξε ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ των Αγγλων στο Άγιο Ορος ο γέρων Σωφρόνιος όπως επί ΜΑΚΡΟΝ, υπήρξε ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ των Άγγλων, ενώ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ τον οσιώτατο ιερομόναχο στον Ευαγγελισμό της Αθήνας του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ο π. ΜΠΑΛΦΟΥΡ και δια του μυστηρίου της Ιεράς Εξομολογήσεως ΑΠΟΣΠΟΥΣΕ ΜΥΣΤΙΚΑ από τους της υψηλής ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ εξομολογουμένους του (δεν είχαν τότε τόσο πρόχειρους τους"κοριούς" όλων των ειδών και στα τηλέφωνα και παντού, όπως είναι σήμερα, οπότε ένας "παπάς" εξομολόγος τους Άγγλους φίλους μας, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, τους διευκόλυνε...)

    Ας μην ανοίξουμε θέματα επί θεμάτων και ανεβεί η πίεση σε κάποιους πάλι.

    Για μένα ο π.Γεώργιος Μεταλληνός στη δήλωσή του ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΣΧΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ 1924, είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ.

    ΟΙ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕς ΈΣΧΙΣΑΝ την ΕΛΛΑΔΙΚΗ Εκκλησία, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!

    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, παρακαλώ να το θυμάστε.

    Αρκετά ως εδώ. Δεν ωφελεί άλλη συζήτηση, επειδή ΔΕΝ ακούει όποιος ΔΕΝ επιθυμεί να ακούσει και ΔΕΝ ΒΛΈΠΕΙ ΤΟ ΦΩΣ όπως αγαπάει την τυφλότητά του.

    Ερχονται πολύ μαύρες μέρες για τούτο τον τόπο.

    Είθε ο Θεός να δώσει ΜΕΤΑΝΟΙΑ σε όλους μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή Σαλογραία, μια και κάνεις επώνυμη αναφορά σε μένα(διαπιστώνω ότι θυμάσαι τα στοιχεία μου), δεν εμπόδισα ούτε σένα ούτε κανένα να πιστεύε ό,τι θέλει. Αν επίση ο πάτερ Γεώργιος επιθυμεί ν αποσταστεί από την ορθόδοξη εκκλησία και να ενταχθεί στο πάτριο δικαίωμά του. Εγώ δεν θα τον εμποδίσω.
    Το να ανακατεύεις όμως το παλιό με το γέροντα Σωφρόνιο και τις δικές μου απόψεις το βρίσκω...άσχετο.Εντελώς.
    Ποτέ δεν έκρυψα τις απόψεις μου και πάντα είχα θέσεις κι απόψεις για πολλά και διάφορά. Όπως όλοι οι άνθρωποι. Φρόντιζα όμως πάντα και φροντίζω, τελευταία πιο έντονα, ν αφήνω απέξω το θυμικό μου και να μην παθιάζομαι, όπως προκύπτει από τα γραφόμενά σου.
    Όσο για το γέροντα Σωφρόνιο έχει αφήσει παρακαταθήκη το γραπτό του έργο κι όχι μόνο. Όποιος έχει μάτια βλέπει κι αυτιά ακούει. Ο καθένας επιλέγει την οδό που θα πορευτεί._

    ΑπάντησηΔιαγραφή