Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Πού θα πάω να ζήσω κάποια μέρα;

Αποτέλεσμα εικόνας για Θεωρία

Κάποια μέρα
θα πάω να ζήσω 
στη χώρα της θεωρίας 
γιατί στη θεωρία
όλα πάνε καλά!

Ανώνυμος 

2 σχόλια:

  1. Μα νομίζω ότι η "θεωριούπολη" είναι εδώ που βρισκόμαστε. Ζούμε ολοι μαζί σε αυτή τη Χώρα που αλλιώς ονομάζεται καί "εξυπνούπολη" καί εμείς οι κάτοικοι είμαστε οι "εγωπολίτες". Γιά να φτάσουμε στην "ταπεινούπολη", καί να γίνουμε οι "εσυπολίτες", θα πρέπει να πάρουμε τά εισιτήρια πού λέγονται "χαμήλωμα τού εαυτού μας", "ενσυναισθηση τού διπλανού μας", καί την "ειρήνη τού μέσα μας". Αυτά τά εισιτήρια δεν αγοραζονται με τα ευρώ, μα μόνο στο "γκισέ" τής Αγίας Πίστης, δίνοντας τον παλαιό εαυτόν μας για να λάβουμε τον νέον εν Χριστώ εαυτόν μας.

    Τώρα για τη θεωρία του χάους, δεν νομίζω ότι χρειάζεται σχόλιο καθώς το χάος ξεκινά καί κατακτά τον κόσμο από μέσα μας. Εάν "εγκαταστησουμε" Χριστόν στο μέσα μας, αυτόματα η θεωρία του χάους ακυρώνεται καί αναλαμβάνει η θεωρία της αθάνατης ομορφιάς καί τελειότητας υπό το ανέσπερο Φώς της Αγάπης, της καλοσυνης,της ευγένειας, καί τής ατέλειωτης χαράς καί αισιοδοξίας. Τα πάντα άφθαρτα,λαμπερά, καί όμορφα, καί ουδέποτε θλιμμένα άσχημα καί γκρεμισμένα.
    Άμποτε να προετοιμαστεί καταλληλα και να γίνει η ψυχή μας καί η καρδιά μας Άγιο Σπήλαιο, γιά να υποδεχτεί το Άγιο Βρέφος.
    Καλά καί ευλογημένα Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρίνο μου
    ευχαριστώ θερμά για το σχόλιο.
    Με τα σκοτάδια του εγω-κεντρισμού μας παλεύουμε άπαντες. Μακάρι, πριν φύγουμε από τούτη τη ζωή των απατηλών φαινομένων, να γεννηθεί ο Χριστός στις φάτνες των αλόγων καρδιών μας. Μακάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή