Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Απάντηση από την Ελένη Ραβάνη...



Έγραψε   τα παρακάτω,  η   Ελένη Ραβάνη,
στην  Ευανθία τη Σαλογραία 
όταν η υποφαινομένη  Ευανθία,  ρώτησα την Ελένη: 

-Μήπως,  Ελένη μου, κάτι φοβούνται 
τα  δόλια, εξαγορασμένα,  φιλοπατριαρχικά,  τρολερά
του διαδίκτυου,  γι' αυτό   επιτίθενται με γελοίες μεθόδους; 

Επιτίθενται ακόμη  και όταν
δεν δίδεται εκ πρώτης όψεως αφορμή δια σχετικών αναρτήσεων-  
δάκνοντας  συκοφαντικά  και  ανώνυμα,  
τoυς χλευαστικώς, υπ'αυτών  αποκαλούμενους,  "παλαιοημερολογίτες", 
δηλαδή τους επιθυμούντες
να παραμένουν παραδοσιακοί  Ορθόδοξοι με όποιο κόστος;

.............................................................................................................
.............................................................................................................


Απάντηση της Ελένης Ραβάνη:


"Όχι καλή μου, δεν φοβούνται.
Γιατί να φοβηθούν.... τι είσαι; τι είμαστε;
Ο Τζέκινς Χαν ή ο Αλ Καπόνε;
Μήπως πίνεις τον καφέ σου στο καύκαλο κανενός εχθρού;
Ή μήπως κυκλοφορείς κι οπλοφορείς πουλώντας εκδουλεύσεις,
προστασίες και σχολιασμούς στο διαδίκτυο ;; Δε νομίζω.....
Όχι δεν μας φοβούνται.
Είναι κάτι πολυτιμότερο....
Δεν μας ανέχονται.
Τι δεν ανέχονται; θα με ρωτήσεις και θα έχεις δίκιο.
Κοίτα, όπως το σκέφτομαι απλά...
Τα πάντα δείχνουν ότι ο κόσμος μετατρέπεται σε μια απέραντη ανθρωπόσουπα, ένας χυλός, ένα ασπόνδυλο μαλάκιο... Τα πάντα εκεί μέσα θα είναι ίδια, ως προς την ιδιοσυστασία τους.
Με ελάχιστες ανεπαίσθητες διαφορές, όλοι θα σκέφτονται τα ίδια πράγματα, θα φοβούνται με τις ίδιες απειλές, θα εκστασιάζονται με τα ίδια ινδάλματα, θα σκοτώνονται για τις ίδιες ιδεολογίες, θα μαχαιρώνονται για τις ίδιες ομάδες, θα μαζεύουν τα ίδια κουπόνια απορρυπαντικών, θα καιροφυλακτούν για τις προσφορές και τις εκπτώσεις....ακόμα και τα πολύ ιδιωτικά (καταλαβαίνεις...) θα γίνονται βάσει καταλόγου 10 απλών βημάτων....για σίγουρη επιτυχία, όπως τα τσουρέκια!!

Εγώ το έχω νιώσει αυτό ως απλή καθημερινή κατάσταση.
Για να καταλάβεις θα σου πω κάτι σημερινό και φρέσκο σαν τσιπούρα
(τι μου έχει κολλήσει αυτές τις μέρες με τις τσιπούρες, δεν ξέρω) .

Όταν, για παράδειγμα, σήμερα δημοσίως στο αμφιθέατρο και ενώπιον  καθηγητή δεν δέχθηκα να συμμετέχω σ' ένα απίστευτο πάρε-δώσε με τις δηλώσεις των μαθημάτων, και τόλμησα να δικαιολογήσω την άποψή μου με επιχειρήματα που να δικαιώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα
 όχι μόνο της εκπαίδευσης αλλά και της επιστήμης
(γιατί και η επιστήμη είναι δημόσιο άθλημα και όχι ιδιωτεία) δέχθηκα απίστευτη επίθεση.
Τι να σου λέω τώρα; Σκαιώτατη και φασιστική λεκτική επίθεση.
Ούτε τ' άσπρα μου μαλλιά... ούτε τους μόχθους και τους κόπους μου,
ούτε τίποτα δεν υπολόγισαν.
Γιατί;
Διότι δεν εννοώ να παίρνω μαθήματα μόνο και μόνο επειδή μου χρειάζονται...θέλω να παίρνω μαθήματα που να με ενδιαφέρουν.
Διότι δεν εννοώ να κάνω κάτι κρυφά από τους άλλους συναδέλφους για να "πιάσω στον ύπνο"  τα κορόϊδα... θέλω να ισχύουν οι ίδιες πληροφορήσεις και κανόνες για όλους.

Διότι δεν μ' ενδιαφέρει ένα κουρελόχαρτο - πτυχίο μόνο και μόνο για να το βάλω στο βιογραφικό μου.
Διότι έφτασα ως εδώ μέσα από ένα ΤΡΟΜΕΡΟ, ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ, ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ... 
Ναι, καλή μου, διάλογο. 
Έφτασα εδώ ως ΠΡΟΣΩΠΟ. 
Και πρόσωπο γίνεσαι και γεννιέσαι και δημιουργείσαι συνεχώς εν ακεραιότητι μέσα από τον Έρωτα.  Ο Έρωτας δεν είναι εκ του κόσμου τούτου, απαιτεί έναν "άλλο", απαιτεί έναν διάλογο δοτικό με έναν άλλο άνθρωπο, με την ανθρώπινη γνώση και προσπάθεια που λέμε "επιστήμη", με το θεϊκό στοιχείο. 
Ο Έρωτας απαιτεί να σπάσεις την εγώτητά σου, να κάνεις πράγματα όχι γιατί σε συμφέρουν λογικά αλλά γιατί σε βγάζουν από το εγώ σου, σε ανα-φέρουν σε κάτι έξω από σένα, σε κάτι που σε υπερβαίνει. 

Ψιλά γράμματα..... Ας είναι.

Οπότε, και καταλήγω για να μην σε κουράζω, ότι όποιος στις μέρες της ανθρωποσαχλαμάρας που λέγεται ατομικισμός και ιδιωτεία, στέκεται απέναντι στα πράγματα ως ΠΡΟΣΩΠΟ με ιδιοσυστασία, δίχως να ισοπεδώνει την φωνή, την φαντασία, τον ερωτισμό του και την δίψα του  για τον "Άλλο", όποιος δεν θέλει να μεταχειρίζεται τα πράγματα με την στενή μπακαλίστικη  λογική του συμφέροντος,  αλλά να δίνεται  σ' αυτά, αυτός δεν θα γίνεται ανεκτός. Θα μπαίνει απέναντι, θα λοιδορείται, θα τρολάρεται. Μην περιμένεις κάτι άλλο.
Κατά τη γνώμη μου εκεί βρίσκεται η τελική εξήγηση.

Και η δική σου παρουσία στο χώρο, καλή μου φίλη, έχει αυτό το χαρακτηριστικό, είναι μια φωνή διαφορετική, μοναδική δηλ. προσωπική, που μιλάει για πράγματα γνωστά, που έχουν πει κι άλλοι ίσως,  αλλά μέσα από τον δικό σου Έρωτα γι' αυτά.

Είναι αυτό εύκολο; 
Μήπως είναι απλό; 

Εάν ήταν εύκολο κι απλό, θα το είχαν ήδη παρασκευάσει στα δημοσιογραφικά και άλλα παρόμοια εργαστήρια, όπου η ζωή φιμώνεται και βιάζεται άπειρες φορές κάθε μέρα, πανομοιοτύπως..."

Ελένη Ραβάνη

Πηγή:paracosmos



7 σχόλια:

  1. Εκτός από το φιλμ "Ghost Βusters", έχουμε τώρα και τους διαδικτυακούς "God Βusters", που άλλαξαν όνομα και το έκαναν "Cockroach Busters".

    Κάθονται στα ιστολόγια, γράφουν οι "Cockroach Busters", και ασχολούνται με το παλαιό ημερολόγιο και γκρινιάζουν. "Και λοιπόν τι έγινε ; τους κυνηγάει κανείς ; τους έκλεισαν φυλακή; μήπως απειλούν τη ζωή τους ;"

    Λοιπόν, πληροφοριακά λέμε, ότι άπαντα τα παρασιτοκτόνα είναι επικίνδυνα, κυρίως, γι΄ αυτόν που τα χρησιμοποιεί. Δευτερευόντως και για τις κατσαρίδες, μυρμήγκια κλπ.

    Τους παλαιοημερολογίτες και ξύλο τους έδωσαν, και φυλακή τους πήγαν, και πιστοποιητικά θρησκευτικών φρονημάτων τους ζητούσαν, αν ήταν να διοριστούν στη Δημόσια Εκπαίδευση. Κάποιοι πήγαν από κάτι "ξώφαλτσες". Δεν αποκλείεται να πάνε και από μισθωμένο ισλαμιστή σήμερα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Θεωρίες συνωμοσίας δεν μας αρέσουν.

    Δεν μας αρέσουν όμως και οι κατηγορίες ότι "γκρινιάζουμε επειδή δεν τα πιάνουμε". Ούτε, επίσης, η κατηγορία ότι η σχισματοαιρετική - όπως μας κατηγορούν - Εκκλησία των ΓΟΧ μας έχει επί χρήμασι επιστρατευμένους, ώστε να ασχολούμαστε με ... παρασιτοκτόνα.

    Δεν τα "παίρνουμε", δεν γκρινιάζουμε επειδή μας λείπουν κάτι δανεικά ευρωκατοστάρικα - οι βλάκες τα παίρνουν και μετά τα δίνουν πίσω με πανωτόκια και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου - και τέλος, δεν πάμε γυρεύοντας.

    Σε δημοκρατική χώρα ζούμε, τουλάχιστον αυτό μας λέει η ανά τετραετία ψήφος, και γράφουμε από χόμπι.

    Αν αυτό ενοχλεί τους cockroach busters καλό θα ήταν να μην ασχολούνται μαζί μας. Εκτός αν δουλεύουν στην ειδική υπηρεσία, που λέγεται "οργανωμένος αποσυντονισμός" - κοινώς υπηρεσία διαδικτυακού τρολ.

    Φιλικά, τους λέμε να παρατήσουν τη δουλειά αυτή. Οι σπόνσορες τους χρησιμοποιούν σαν αναλώσιμους ηλίθιους, όπως και είναι.

    Το παράδειγμα του Σαντάμ Χουσεΐν, όπως και των δικών μας Απριλιανών, έχει πολλά να τους διδάξει.

    Κ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Ο ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΟΜΙΛΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΤΟ 1967! ΔΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ
    http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2014/10/1967.html

    ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ, ΟΙ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ, ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΑΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ.
    ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Αγαπητή μου Ευανθία ομολογώ ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ερωτοαπόκριση της ανάρτησης, και δηλώνω ότι είναι σπάνιο το υλικό προς προβληματισμό που παρατίθεται.
    Γράφτηκε με πολύ περιεκτικότητα και ζουμί, όλη η ουσία της ύπαρξής μας, του αγώνα μας, το πως θέλουν οι παγκοσμιοποιημένοι να γίνουμε μαζοποιημένοι.
    Εφόσον είμαστε μοναδικοί ο καθένας μας στο "Κατ Εικόνα" πλασμένοι, είμαστε apriori, στοχοποιημένοι και εχθροί των, γιατί θέλουμε αυτή τη μοναδικότητα και την προσωπικότητα να την κρατήσουμε ως παράδοση παραδεδομένη, που αντιστέκεται στις μαζικές μεθόδους αποπροσανατολισμού.
    Η μοναδικότητα του ανθρώπου στο "Κατ Εικόνα", που με τη Χάρη Του Χριστού οδεύει εν μέσω πειρασμών και θλίψεων στο "καθ' ομοίωσιν", είναι το μεγάλο πρόβλημα αυτών που θέλουν να τα κάνουν όλα ένα. Μία παράδοση, μία θρησκεία, ένα νόμισμα.
    Και ξέρεις γιατί τα θέλουν όλα σε ένα?
    Γιατί πρέπει να ετοιμαστεί το έδαφος για να έρθει ο ένας και μοναδικός Παγκόσμιος Πολιτικό-θρησκευτικος ηγέτης, για να πατήσει πάνω στα αλλοτριωμένα πλέον ιδανικα των ομογενοποιημένων ανθρώπων, και να "περπατήσει" και να εξουσιάσει πολύ εύκολα.
    Βλέπεις εμείς οι Χριστιανοί δεν μασάμε γιατί γνωρίζουμε τα σχέδια εκ Πνεύματος Αγίου, και εφόσον τα γνωρίζουμε κατά συνέπεια αντιστεκόμαστε. Τούτο είναι εχθρική ενέργεια από μόνη της, για εκείνους που μέσα από την αποχαυνοποιημένη πολτοποιημένη προπαγάνδα, θέλουν να επιτύχουν την απολίτιστη συνδέση των λαών και θρησκειών.
    Θέλουν να αποκοιμίσουν συνειδήσεις, να αλλοτριώσουν τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα που κρατήσανε στη ζωή χιλιάδες χρόνια τα Έθνη του Κόσμου, θέλουν να αποτινάξουν το παρελθόν και να φτιάξουν ένα καινούργιο μέλλον. Να γιατί λένε η "Νέα Τάξη πραγμάτων", και είναι εχθρός της παλαιάς τάξης πραγμάτων, που βασίλισσα αυτής, της παλαιάς τάξης, ο Χριστιανισμός τον οποίο στις μέρες μας τον βιώνουμε μέσα από την Γνήσια Ορθοδοξία.
    Ο Οικουμενισμός είναι η μάζα των Εθνών και η αποχαύνωση του ανθρώπου. Πρώτη φορά στα χρονικά της ανθρωπότητας ο άνθρωπος φτάνει σε αυτή τη τραγική κατάσταση, σε κοινές λατρευτικές συνάξεις,όπου θρησκευτικοί ηγέτες των Μάγων, "Του Χριστού", Του Βουδισμού, και ότι άλλο υπάρχει, να είναι ενωμένοι λατρευτικά και να προσεύχονται. Μα που προσεύχονται?? Ο Χριστός μας, είπε για Δύο Κυρίους, δύο αφέντες, τρίτος δεν υπάρχει.
    Αδιανόητο για τον άνθρωπο Του Θεού που έμαθε από τις Αγιοπατερικές παραδόσεις ότι πρέπει να κρατήσουμε την Πίστην μας καθαρή και ανόθευτη. Τούτο στις μέρες μας φαντάζει οπισθοδρομία, παλαιομοδίτικο, του Μεσαίωνα καταστάσεις.
    Γι αυτό έχει πολύ μεγάλο κόστος στις μέρες μας να κρατάμε Ανόθευτες τις Αγιασμένες Παραδόσεις των πατέρων μας. Είναι πολύ μεγάλο κόστος για την οικογένεια με παιδιά, π.χ.όλη η Οικουμένη να εορτάζει "Χριστούγεννα" με τον κοσμικό τρόπο, με τα λαμπάκια, τα γλυκά, τα δώρα, τα ταξίδια,τις γαλοπούλες, τις εορταστικές σχολικές αργίες και εσύ επειδή θέλεις να ακολουθείς την Μία Παράδοση Των Αγίων Πατέρων, να εορτάζεις Άγιο Σπυρίδωνα, και να συνεχίζεις τη νηστεία, την εγκράτεια, την προσευχή.

    Όλος ο κόσμος να χορεύει σε πανηγύρια και στα κέντρα διασκεδάσεως και να έχεις τα παιδιά σου να παραπονιούνται για αυτή την αναταραχή στη παιδική τους ζωή. Μόνο όποιος το ζεί μπορεί να καταλάβει το ποσο μεγάλο κόστος έχει αυτή η "παλαιοημερολογίτικη" Αγιασμένη παράδοση.
    se synexeia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. se synexeia...
    Αγαπητή μου Ευανθία, πρέπει να το πάρουμε απόφαση και να αγωνιστούμε, να γίνουμε ατρόμητοι στου διαβόλου τα παραπήγματα να κρατήσουμε το πρόσωπο και την ψυχή μας καθαρή με τη Χάρη Του Χριστού μας, διότι δεν ξέρουμε πόσο οφείλουμε να ζήσουμε στην παρούσα ζωή, και όποιος δεν είναι μέσα στην Αγία Εκκλησία Του Χριστού, δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα πει πειρασμός να σε καίει στα σωθικά και στην καρδιά, να σε χλευάζουν και να σε ειρωνεύονται, όπως πολλές φορές συναντάμε εδώ μέσα, να μην μπορούν να κατανοήσουν ότι είσαι ελεύθερος άνθρωπος και έχεις ελεύθερη έκφραση, με το δικαίωμα και στο λάθος ακόμη, πως λοιπόν να σε σεβαστούν??



    Αγαπητή μου Ευανθία μεγάλο πόλεμο θα έχει ο άνθρωπος που θέλει να μείνει ευλαβής στην Αγία Παράδοση, (παίρνεις μία γεύση από βρισίδια εδώ στο ιστολόγιο),όμως μέσα από τόν τον πόλεμο θα "χαρεί" την θαυμαστή παρηγοριά Του Χριστού, και θα καταλάβει ότι τελικά μέσα από τον πειρασμικό πόλεμο των ανθρώπων αλλά και των δαιμόνων, ο άνθρωπος του Θεού γιγαντώνεται, δυναμώνει, και αντιλαμβάνεται ότι ξεπερνά τα όρια των αντοχών που νόμιζε ότι είχε, και νέες ελπίδες ανατέλλουν στην ψυχή και με περισσότερο θάρρος και δυναμισμό αντιμετωπίζει τα καθημερινά προβλήματα που σε γονατίζουν.

    Αυτός ο Αγιασμένος πόλεμος αλλά και η Χάρη και το Φως που ανέτειλε στην ψυχή και στην καρδιά του Ντοστογιέφσκι τον έκανε να Ομολογήσει!! "
    ""Είμαι ευχαριστημένος από την ζωή μου... Ήταν μεγάλη ευτυχία για μένα η Σιβηρία, το κάτεργο! Λένε ότι είναι φρίκη, ντροπή, κάνουν λόγο για δικαιολογημένη αντίδραση... ένα κάρο βλακείες! Μόνο εκεί άρχισα να κάνω μια σωστή, ευτυχισμένη ζωή, εκεί κατάλαβα τον εαυτό μου... εκεί ένιωσα τον Χριστό... Τότε μου ήρθαν οι καλύτερες σκέψεις, τώρα ξανάρχονται αλλά δεν είναι τόσο καθαρές! Ω, αν κατορθώνατε και σεις να σας στείλουν στο κάτεργο!!!""
    Φιοντόρ Μ. Ντοστογιέφσκι
    *** Nα με συγχωρείτε για την φλυαρία μου, αλλά το θέμα με συνεπήρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα ντοκουμέντα αυτά, όπως και το ιστολόγιο που δημοσιοποίησε την ανάρτηση, καλό είναι να τα παρακολουθεί κανείς. Όχι όμως κάτι άλλα, για τα οποία οι γιατροί συνιστούν πλήρη αποχή. Διεγείρουν τα επινεφρίδια, όπως λένε, και η διέγερση αυτή προκαλεί σοβαρές αρρώστιες.

    Αυτή ήταν η σύσταση του γιατρού, που με παρακολουθεί από γεννήσεως - ο θεός να του δίνει χρόνους - και την εφαρμόζω με θρησκευτική ευλάβεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περί οικουμενισμού, δηλαδή, σιωνιστικής νέας παγκόσμιας τάξης, και όσα λεπτομερώς αναφέρει ο σχολιαστής Marinos και η κα. Ελένη Ραβάνη :

    Ουδείς σταδιοδρομεί επιστημονικά ή έστω κοινωνικά, αν δεν είναι σιωνιστής : Πατρίδα μας ο πλανήτης Γη, ένας θεός για όλους με διαφορετικές λατρευτικές εκφράσεις. Φυσικά, η "πατρίδα" όλων οφείλει να έχει την άμεσα ορατή και περιορισμένη πατρίδα - γίνονται αμέτρητα φονικά εκεί πέρα σήμερα -, που μεγάλωσε και έγινε Πατρίδα όλων των ανθρώπων, όπως και ο ένας θεός, οφείλει να έχει τον ένα και μοναδικό χώρο λατρείας, δηλαδή Ναό, όθεν προέκυψαν οι διαφορετικές λατρευτικές εκφράσεις.
    Όλα σχεδιασμένα τέλεια για να απευθύνονται σε βλάκες.

    Περί δε των υποαπασχολουμένων - νέες θέσεις εργασίας - στην υπηρεσία του οργανωμένου αποσυντονισμού, κοινώς troll, τα εξής :

    Οφείλουν να αντιληφθούν, αυτό που γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια οι σιωνιστές εργοδότες τους. Μην δίνετε ευκαιρίες στους Ορθόδοξους Χριστιανούς, μην τους προκαλείται, γιατί αυτό μας βγαίνει ξυνό. Το μυαλό τους κόβει και με αυτά που γράφουν, μπορεί να ξυπνήσουν μερικά δικά μας χαϊβάνια. Προσοχή λοιπόν, δεν είναι όπως τότε, όπου δεν τα βγάλαμε πέρα και αποφασίσαμε να κάνουμε έναν λαϊκό ήρωα "καί μη όλον το έθνος απόληται".

    ὑμεῖς οὐκ οἴδατε οὐδέν, οὐδὲ διαλογίζεσθε ὅτι συμφέρει ἡμῖν ἵνα εἷς ἄνθρωπος ἀποθάνῃ ὑπὲρ τοῦ λαοῦ καὶ μὴ ὅλον τὸ ἔθνος ἀπόληται (Ιν. ια΄ 49, 50)

    Λοιπόν, αξιότιμοι υπάλληλοι της υπηρεσίας οργανωμένου αποσυντονισμού μην πηγαίνετε γυρεύοντας. Κάνετε κακό της κεφαλής σας. Ασχοληθείτε με άλλα χαϊβάνια, σαν του λόγου σας και αφήστε εμάς.

    Υστερόγραφο
    Το προηγούμενο σχόλιο ήταν για την ανάρτηση
    http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2014/10/1967.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mαρίνο και Κυπριανέ Χριστοδουλίδη
    Σας ευχαριστώ για τις τοποθετήσεις, εκ βάθους καρδίας.

    Θα ήθελα να συστήσω στους πολεμούντας ημάς, ότι ΔΕΝ τους συμφέρει να αναφέρουν ΚΑΝ τη λέξη "παλαιοημερολογίτης".

    Με το που την αναφέρουν και η λέξη ακούγεται, λειτουργεί ΚΑΙ ως ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ και άνθρωποι, αρχίζουν να ψάχνουν το θέμα και συχνά ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ και ΘΕΤΙΚΑ.

    ΑΝ δεν είχε ακουστεί ποτέ τη λέξη, θα συνέχιζαν να κοιμούνται αμέριμνοι.

    Προσωπικά, άκουσα τη λέξη "παλαιοημερολογίτης" για πρώτη φορά, από τη λατρεμένη μου κατηχήτρια τη δ. Σοφία Δερ. Θυμάμαι ήμασταν μαζί με τη δ. Σοφία (ήταν αφιερωμένη στην αδελφότητα "Ο Σωτήρ" τα γνωρίζετε) και βλέποντας δυο σεμνότατες κοπέλες να περνάνε από μπροστά μας, είπε με έναν τόνο υποτίμησης στη φωνή:"α! αυτές είναι παλαιοημερολογίτισσες!" χωρίς να εξηγήσει περισσότερα.

    Ήμουν μαθήτρια στο Λύκειο που το άκουσα αυτό. Και το έδεσα κόμπο μέσα μου, ως απορία. Στα φοιτητικά μου χρόνια, τυχαία, έπεσε ένα βιβλίο του γιατρού Αλεξ. Καλόμοιρου στα χέρια μου με τίτλο ΚΑΤΑ ΕΝΩΤΙΚΩΝ.

    Ας είναι στην ανάπαυση η ψυχη του.

    Εκεί συνάντησα για δεύτερη φορά στη ζωή μου την έννοια του Φιλοπαραδοσιακού Ορθοδοξου, του χλευαστικώς αποκαλούμενου από τους μοντερνιστές, ως "παλαιοημερολογίτη".

    Και άρχισα να το ψάχνω.

    Ψάξε, Ψάξε, έμαθα την ιστορία, είδα τα ΔΙΚΙΑ, είδα τα ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ και με πιάσαν τα νεύρα μου με τους θεομπαίχτες παπάδες.

    Πόνεσα με τους κατατρεγμένους από τις αστυνομικές δυνάμεις, πιστούς Χριστιανούς.

    Να θυμίσω ότι μέχρι το 1974 οι "παλαιοημερολογίτες" θεωρούνταν παράνομοι και ΔΙΩΚΟΝΤΑΝ κοινωνικά και εργασιακά.

    Πολύ πρόσφατα δηλαδή, ήταν οι άνθρωποι αυτοί στο έλεος του αστυνομικού κράτους.

    Προσωπικά γνώρισα ανθρώπους που έφαγαν ξύλο από μπάτσους και φυλακίστηκαν και έβλεπαν τους ναούς τους να κατεδαφίζονται μόνο και μόνο διοτι επιθυμούσαν να διαφυλάξουν αυτά που οι παππούδες, τους παρέδωσαν με μύριες θυσίες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή