Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΙΟΥΣΤΙΝΗΣ



Για το βίο τους περισσότερα ΕΔΩ


6 σχόλια:

  1. Φάρος Ορθοδοξιας και Λιμήν Σωτηρίας η Μονή Τους . Εχω ιδίοις όμασι ζήσει και μαρτυρώ πλειάδα ψυχικών νεκραναστάσεων που έχουν επισυμβεί στό χώρο αυτό που χωρίς υπερβολή είναι το Άγιον Όρος τής Αττικής . Και άν κάποιος μου πει , έ αυτά τα λές γιατί με τόν χλωρο αυτόν κοινωνεις , θά απαντήσω στούς καλοπροαιρέτους " έρχου καί ίδε " Η ποιότης και πνευματικότης των ανθρώπων εκει , του Μητροπολίτου προεξάρχοντος , ακτινοβολούν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλτατε αδελφέ Φώτιε
    συμφωνώ και επαυξάνω.

    Οπως τα λες!
    Πρέπει να έρθει καποιος εκεί, ως το Μοναστήρι
    και να ΔΕΙ να ΖΗΣΕΙ.

    Αλλά για να δει και να ζήσει, πρέπει να είναι νορμάλ άνθρωπος.

    ΔΕΝ πρέπει να τυγχάνει διαδικτυακό τρολερό που ΧΡΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ , ώστε να ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ως χαμηλοβαθμος χαφιές, στα διάφορα μπλόγκια τα πάντα, κατά την ΑΡΡΩΣΤΙΑ του νου του.

    Το είπε και ο Κύριος.

    Οταν ο άνθρωπος είναι ΚΑΚΟπροαίρετος, ακόμη και νεκρό να δει μπροστά του να ανασταίνεται, ΔΕΝ θα πιστέψει.

    Οποιοι δεν γνωρίζουν τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυπριανό, ΑΥΤΟΙ ΧΑΝΟΥΝ.

    Εμεις ΔΕΝ προσπαθούμε να πείσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΠΛΩΣ, μαρτυρούμε την προσωπική μας ΕΜΠΕΙΡΙΑ και κρατάμε τη ΧΑΡΑ μας και την ΕΥΛΟΓΙΑ, ΑΚΕΡΑΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι μπορεί κάποιος να δυσπιστεί ή να έχει επιφυλάξεις , αλλά αν ειναι καλοπροαίρετος δεν μπορει να μην "νικηθεί " από την ακατάβλητη δυναμι της ανυπόκριτης , εύσπλαχνης , θυσιαστικής Ταπεινής Αγάπης .Οι πνευματικές ρητορίες ειναι ρηχή κενολογία αν δεν συνοδεύονται απο βιοτη κατα τό " Λόγω παλαίει πάς Λόγος Βίω δέ Τίς ? "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φώτιε, "θρύλε"

    τι φράση ήταν αυτή;"

    " Λόγω παλαίει πάς Λόγος, Βίω δέ Τίς;"

    Καταπληκτική αλήθεια!

    Ποιος την είπε; δια-Φωτι-σε μας ώστε να μπορέσω ήσυχη μετά και απερίσπαστη να την σκέφτομαι καθώς θα τηγανίζω κεφάτα, φρέσκιους κολοκυθανθούς σε κουρκούτι!
    (υπαινιγμούς για το δικό μου κουρκούτι μυαλό κάνω εδω...το έπιασες το υπονοούμενο;)
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι τού Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά . Όταμν την πρωτοδιάβασα έπεσα τ ανασκελα που λέν κατω απ τ αυλακι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φώτιε

    ;-) Την ελεγε και η συχωρεμένη η μανούλα μου
    τη φράση αυτή: "έπεσα τ' ανάσκελα"

    Οχι για να δείξει έκπληξη.

    Απλά για να περιγράψει μια στάση σώματος, σε περίπτωση ολισθήματος.
    ;-)
    Πραγματικά(αναφέρομαι στα παραπάνω σχόλια) το ένα επιχείρημα μπορεί να γεννήσει ένα αντεπιχείρημα αλλά... όμως ποιος μπορεί να αντιπαλέψει το ΒΙΩΜΑ;

    Το κακό βρίσκεται που στο διαδίκτυο, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ λόγω της φύσεως της επικοινωνίας να έχει κάποιος τη ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ για τα ΒΙΩΜΑΤΑ του όποιου απέναντι ευρισκόμενου και αρκείται στα ΛΟΓΙΑ (χωρίς αποδείξεις, εξ ανάγκης μια και η επικοινωνία ειναι άυλη και ά-γνωστη εν πολλοίς) ως επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα που και εκείνα πάλι ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ κατά το δοκούν, δηλαδή όπως νομίζει έκαστος, όπότε;

    οπότε, δε βρίσκουμε άκρη...απλώς εμείς εκφράζουμε τα δικά μας, οι άλλοι λένε τα δικά τους και ο Θεός κατευθύνει τους ΚΑΛΟπροαίρετους ανθρώπους εκεί που πρέπει να τους κατευθύνει...

    Δεν γίνεται όλοι να πεισουμε όλους.

    Πάντως η εποχή μας, μου αρέσει, το ξαναδήλωσα , και ΔΕΝ θα επιθυμούσα να ζω σε ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ εποχή διοτι έστω σε ενα επίπεδο ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ, η εποχή μας στη Δύση, σέβεται τη διαφορετικότητα και προσφέρει ελευθερίες.

    Ποιος θα τολμούσε να δηλώνει σατανιστής το μεσαίωνα π.χ;
    Θα τον ΕΚΑΙΓΑΝ επι τόπου ΖΩΝΤΑΝΟ.

    Σήμερα, δηλώνει ο άλλος και εωσφοριστής, και κτηνοβάτης και ό, τι άλλο κακο συναπάντημα γουστάρει και ο νόμος τον προστατεύει.

    Μας ενοχλεί; Το καταλαβαίνω ...ομως ας σκεφτούμε-προκειμένου να μη φαινόμαστε εντελώς γελοίοι στα μάτια των άθεων- ότι ΔΕΝ είμαστε οι χωροφύλακες του Θεού.

    Ο Θεός ΑΡΙΣΤΑ μπορεί να προστατέψει τον εαυτόν του, ΌΠΟΤΕ το θελήσει..

    ΠΛΗΝ όμως... ο Θεός αυτοπροσώπως ΔΕΝ φαίνεται να ενοχλείται από το γύρωθεν λαμβάνον χώραν αλάι- μαλάι και μας αφήνει ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ να επιλέξουμε ΚΑΙ την καταστροφή μας, εφοσον το επιθυμούμε.

    Ποιοι είμαστε εμείς, τα υπερφίαλα μικρά ανθρωπάκια που θέλουμε να κουνάμε τα... στραγαλάκια μας στη μούρη των άλλων ανθρώπων και να τους ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ επι ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ τους θεμάτων, τι θα πιστέψουν;
    και τι θα βιώσουν;

    Η α-νοησια μας, τέλος δεν έχει...
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή