Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Συνήθιζε τη γλώσσα σου να λέει πάντα αλήθεια

2 σχόλια:

  1. Η "ΑΛΗΘΕΙΑ", αγαπημένη μου Σαλογραία, είναι αυτό που προτιμούσα πάντα στην ζωή μου. Όμως πονάει πάρα πολύ και οι άνθρωποι δεν την θέλουν.Δεν μιλάω φυσικά για τον εαυτό μου γιατί αυτό που ήθελα πάντα ήταν να λέω και να μου λένε την αλήθεια όσο σκληρή κι αν ήταν.Δεν ήθελα ν'αδικήσω ή να κοροϊδέψω ποτέ κανέναν. Γι'αυτό και το παράπονό μου ήταν που δεν μου έλεγαν την αλήθεια οι άλλοι.Κι αν όχι όλοι, σχεδόν όλοι.Ότι δεν θέλω να μου κάνουν δεν το κάνω πολύ απλό. Γι' αυτό και σ'αυτό το θέμα είμαι πολύ αυστηρή απομακρύνοντας πολλούς ανθρώπους από την ζωή μου.Ειδικά φιλίες.Αν ο άλλος μου πει την αλήθεια όσο σκληρή κι αν είναι, κάπως θα το παλέψω.Με το ψέμα όμως έχουν τελειώσει όλα!!! Δεν μπορώ με τίποτα την κοροϊδία γιατί τί βάσεις μπορεί να έχει μία τέτοια σχέση; Όποιο κι αν είναι το είδος της. Χάνεται η εμπιστοσύνη,γκρεμίζονται όλα!
    Εγώ δεν θέλω ν'αρέσω στον άλλο για κάτι που δεν είμαι.Θέλω να με αγαπήσει γι'αυτό που είμαι και να είναι αμοιβαίο.Δεν μπορούμε ν'αρέσουμε όλοι σε όλους, αν είναι δυνατόν! Γι'αυτό υπάρχουν και οι χημείες!
    Στην τελική αν δεν θέλει κάποιος ν'αποφύγει το ψέμα από θέμα ήθους, ας το αποφύγει από θέμα φόβου. Διότι όπως είπε σοφά και ο Σοφοκλής: "Αλλ'ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου". Κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο...

    Ηλιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηλιάνα γλυκιά μου

    Χρόοοονια είχα να ακούσω τέτοια καθαρή τοποθέτηση από νέο άνθρωπο.
    Πάρα πολύ με παρηγόρησες, με εξέφρασες και με ανάπαυσες. Προσυπογράφω κατά πάντα.
    Και για μένα η συνειδητή εξαπάτηση του πλησίον είναι από τα μεγαλύτερα κακά απάνω στον κόσμο και ΔΕΝ το αντέχω.

    Αν πιάσω "φίλο" να μου πει ψεματάκι, για μένα ο φίλος ΤΕΛΕΙΩΣΕ

    .Αρνούμαι να δώσω δεύτερη ευκαιρία εμπιστοσύνης.

    Εκείνο που με κάνει να φρικάρω ΕΝΤΕΛΩΣ είναι αν συλλάβω και ρασοφόρους να λένε ψέματα μικρά ή μεγάλα...

    Εκεί πια...άστα!

    Βγάζω καπνούς από τα αυτιά και τρελαίνομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή