Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ε, να μην ξοδευτούν κιόλας για το Τζαμί, οι ανθρώποι!



[...]Η νέα χωροθέτηση τζαμιού στον Ελαιώνα αποφασίστηκε το 2006 
από τους κ. κ. Μαριέττα Γιαννάκου και Γιώργο Σουφλιά, σε έκταση 42 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του πολεμικού ναυτικού.

 Μια σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν ήταν πως

αποφασίστηκε να κατασκευαστεί 

αποκλειστικά με εθνικούς πόρους. 

Η απόφαση εξειδικεύτηκε το 2011 με τον ν.4014/11, 
ενώ την άνοιξη του 2013 το έργο εντάχθηκε 
στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων [..]

Πηγή:KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

...........................................................................
Υ.Γ.

Κάπου αλίευσα  αυτή τη σχιζοφάτσα.

Τι νομίζεις ότι προσπαθεί να πει;

Σαλογραία

συμπαθούν, δεν με συμπαθούν, δεν σε συμπαθούν, δεν με συμπαθει κανεις, γιατι με αντιπαθουν, δεν με συμπαθει κανεισ, δεν με συμπαθουν οι φιλοι του, τι κανω και με αντιπαθουν, συμπαθεια, εμπαθεια



10 σχόλια:

  1. Δυστυχως οι πολιτικοι αυτης της χωρας καθολου φιλοπατρεις δεν ειναι ουτε και Ορθοδοξοι..γιατι δεν εχουν αιμα να χυσουν.Που αντι της καμπανας,θα ακουμε τους χΟτζηαδες απο τα Τζαμια ,που οι φιλοσιωνιστες και φιλοτουρκοι''φιλανθρωποι''πολιτικοι μας ετοιμαζουν,τη στιγμη που τοσοι και τοσοι ναοι στην Τουρκια αλλα και σε αλλα μουσουλμανικα κρατη γκρεμιζονται με τις ευχες του Ερντογκαν .
    ---
    Για το δευτερο βιντεακι
    Κολπα του διαδικτυου...''ποσους φιλους εχεις να σου πω ποιος εισαι''...
    Το ακρον αωτον της λεξης ''στοχος''....π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή διαχειρίστρια, νομίζω ότι πας φιρί φιρί για άγριες αντιπαραθέσεις με αυτό το ποστ!... (καλοπροαίρετα το λέω). Έχω κάνει αυτή τη συζήτηση, που είναι και το πρώτο και κύριο φλέγον θέμα σήμερα (η οικονομία, κτλ. κτλ. είναι τ ί π ο τ α μπροστά σε αυτό) με διαφόρους, συμπεριλαμβανομένων και θρησκευομένων (εννοώ αρκετά περισσότερο από εμένα θρησκευομένων), οι οποίοι είναι και μορφωμένοι, γιατί διαπιστώνω με φρίκη (είμαι μόνη μου σε αυτή τη διαπίστωση;) ότι σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία η έννοια πατρίδα και η έννοια θρησκεία έρχονται σε αντιπαράθεση, κάτι που θα ήταν ασύλληπτο σε άλλους καιρούς. Η παράνοια της ακαμψίας του δόγματος "πάνω από όλα ο πλησίον", που ο κατά γράμμα Χριστιανισμός επιβάλλει, οδηγεί στην δικαιολόγηση της αυτοκτονίας, μέσω της απόλυτης απουσίας αυτοάμυνας. Ποτέ όμως μέχρι τώρα δεν τηρήθηκε αυτός ο κατά γράμμα Χριστιανισμός, ένας παράλογος Χριστιανισμός, ούτε βέβαια και από την Εκκλησία, γιατί διαφορετικά δεν θα υπήρχε κανένας εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας, και δεν θα υπήρχε ούτε η Ελλάδα ούτε καμμιά άλλη χώρα, αφού με τη μη αντίσταση θα επικρατούσαν παντού οι βάρβαροι. Σήμερα ξαφνικά η άκρα αριστερά ταυτίζεται με το παραδοσιακά αντίθετό της, την άκρα θρησκευτικότητα, εφόσον και οι δύο, για διαφορετικούς λόγους που όμως δυστυχώς καταλήγουν στην ίδια πολιτιστική αυτοκαταστροφή, κανακεύουν τον "άλλον", οι μεν γιατί είναι ο παγκόσμιος εργάτης αδελφός, οι δε γιατί είναι η "εικόνα του Θεού". Η Ελλάδα ως έννοια ας πάει να χαθεί, είναι δευτερεύουσα μπροστά στην απολυτότητα της "ανοχής" και της εντολής να μη χαλάσει η ζαχαρένια του "πλησίον", κι ας είναι αυτός ο "πλησίον" ένας έποικος εισβολέας, γιατί περί αυτού πρόκειται, με τα σημερινά αναξέλεγκτα πλήθη αλλοφύλλων. Συγγνώμη, αλλά στο δίλημμα, που μακάρι να μην ετίθετο, αλλά τίθεται με πρωτοφανή παραλογισμό, Θρησκεία (= χριστιανική αγάπη, βοήθεια, ανοχή, μπάτε σκύλοι αλέστε, είναι "αμαρτία" να μη σας δεχόμαστε με ανοιχτές αγκάλες) ή Ελλάδα, θα απαντήσω Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα είναι προυπόθεση για ό λ α, συμπεριλαμβανομένης και της Θρησκείας.
    Ευδοκία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ;-) Ευδοκία μου
    Ευχαριστώ για την τοποθέτηση.
    Εσύ το γενίκευσες το θέμα

    Προσωπικά ...
    Δεν θα γενικεύσω.
    Θα ξημερωθούμε με ανεβασμένη πίεση και δεν ενδείκνυται το ανέβασμα της πίεσης στην ηλικία μου.

    Μια απορία μόνο διατύπωσα.'

    Τελικά ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ή ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
    ;-(
    ΠΕΘΑΙΝΕΙ εδώ και τώρα, ο άστεγος και καταχρεωμένος ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ σαν το ποντίκι και η κυβέρνησή μας χρηματοδοτεί Τζαμιά!!!!!

    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑ!

    Γιατί κύριε Σαμαρά μου;

    ΤΟΣΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗΔΕΣ ΕΜΙΡΗΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

    Ας ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΙΑ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΑΚΙ ΤΟΥΣ.

    ΜΗΝ είστε τσίπηδες, ρε παλικάρια!

    Μέσα στις πετραιοπηγές κολυμπάτε !
    ;-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πηνελόπη μου

    Τους αρχηγούς μας, όπως φαίνεται, από τις ΠΡΑΞΕΙΣ τους και όχι από τα παραπλανητικά ΚΑΙ ΥΠΝΩΤΙΣΤΙΚΑ λόγια τους, ΔΕΝ τους ενδιαφέρει η Ελλάδα.

    Άλλα, τους ενδιαφέρουν.
    Δεν θα αναλύσω.

    Φοβάμαι την πίεση μου, τα εγκεφαλικά κλπ...
    ΔΕΝ επιτρέπεται τέτοια αντιπαράθεση στην ηλικία μου.

    Δεν θα επανέλθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι πολιτικοί μας δεν είναι ορθόδοξοι,μόνο κατ'όνομα,και ενδιαφέρονται πρώτα για το τομάρι τους και μετά για τη χώρα.Αυτό είναι αντιληπτό.Το τζαμί ορθώς χτίζεται με χρήματα του δημοσίου ώστε να μπορεί να ελέγχει και να διορίζει τους ιμάμηδες.Αν το χρηματοδοτούσαν οι Άραβες θα είχαν απαίτηση να διορίζουν αυτοί τους μουφτήδες.Επιπλέον είναι σωστό από άποψη διπλωματίας,τώρα αν χρησιμοποιηθεί σωστά,άλλο θέμα.Στην Κων/πολη την εποχή των πολέμων με τους Άραβες λειτουργούσαν 4 τζαμιά.Τέλος θα κλείσουν όλοι οι παράνομοι λατρευτικοί χώροι.
    Άλλο αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός και άλλο ένοπλη μάχη.Στο πρώτο συμμετέχει η Εκκλησία,στο δεύτερο όχι.Ο Πατροκοσμάς(πρώτος δίδαξε την ειρηνική αντίσταση,την οποία εφάρμοσε ο Γκάντι)αγίασε και όχι ο παπα-Φλέσσας.Ο Σεραφείμ Φαρσάλων και όχι ο Διονύσιος ο φιλόσοφος.
    παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α!Η μούρη που κατέβασες είναι το γκόλουμ από τον άρχοντα των δακτυλιδιών του Τόλκιν.Ένα απλό animated gif είναι που το στέλνει ο ένας στον άλλο για πλάκα.
    παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΙα στιγμή, για να ξεκαθαριστούν ορισμένα πράγματα, αυτονόητα κατά τη γνώμη μου -ίσως πάλι όχι για όλους- και χωρίς να αναφέρομαι με τα παρακάτω σε θέματα ένοπλης αντίστασης για τις παρούσες καταστάσεις (υπάρχει η πολιτισμένη απέλαση, αυτή που εφαρμόζεται στα κράτη που δεν είναι ξεχαρβαλωμένα και έχουν την εξυπνάδα να υποχρεώνουν την Ελλάδα να υπογράφει τα Δουβλίνα ΙΙ κι ας εξαφανιστεί ο νότιος γείτονας από το χάρτη, με τη λογική του "φύγε κακό από τα μάτια μου κι όπου θέλεις πήγαινε").
    Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας δεν είναι ένοπλος; Με το φτερό του ξεσκονίσματος γίνεται, και με προσευχές να πάει στο σπίτι του ως διά μαγείας ο μη ανήκων στο περιβάλλον του ξεσηκωμένου, ή με κουμπούρες; Και αν υποθέσουμε, και δεν αμφιβάλλω ότι έτσι είναι, σε εσχατολογικό επίπεδο, ότι ο άγιος που μπορεί και να "αυτοκτόνησε" για να μην σηκώσει όπλο, είναι ανώτερος ηθικά, πνευματικά, κτλ. από τον ήρωα που σήκωσε και παρασήκωσε όπλο, ας φανταστούμε έναν κόσμο όπου όλοι θα ήταν αυτού του τύπου άγιοι. Εντάξει, αρεστοί και πολύ μάλιστα στο Θεό, στα ουράνια δεδομένα. Βέβαια στη γη πολιτισμός γιόκ. Όλοι οι επήλυδες όλων των εποχών και των ιδιοτήτων απλώς θα επικρατούσαν σε όλα τα επίπεδα, προφανώς κατευχαριστημένοι που τους έτυχαν τέτοιοι "αντίπαλοι". Απλώς όμως η απόλυτη εξάπλωση μια τέτοιας αγιότητας είναι τελείως αδύνατη για λόγους φυσικής αυτοσυντήρησης, με την ίδια ακριβώς, να την πώ θεία πρόνοια (;), με την οποία είναι αδύνατη η απόλυτη εξάπλωση του μοναχισμού, εφόσον τότε θα εξαφανιζόταν το ανθρώπινο είδος από τον πλανήτη... Άρα ο άγιος άγιος και ο ήρως ήρωας, και οι δύο χρειάζονται από το μετερίζι τους, και έκαστος εφ ω ετάχθη...
    Ευδοκία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σημείωση/συμπλήρωση: όταν είπα "ας φανταστούμε έναν κόσμο όπου όλοι θα ήταν αυτού του τύπου άγιοι", εννοούσα όλοι οι Χριστιανοί βέβαια... Μόνο σε εμάς γίνεται πλύση εγκεφάλου με αυτό το επιχείρημα περί αγιότητας...
    Ευδοκία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γκάντι,Μ.Λ.Κινγκ,Ν.Μαντέλα είναι παραδείγματα ειρηνικής αντίστασης.Ήρωες για την Εκκλησία δεν υπάρχουν.Μετά τους πολέμους συγχωρητική ευχή διαβάζει στους νικητές.Ο πολιτισμός τελειώνει με την επικράτηση των όπλων.
    Αν επικρατήσει πλήρως ο μοναχισμός,οπότε θα σταματήσει η εξάπλωση των ανθρώπων,θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία.Αδύνατη η εξάπλωση του μοναχισμού είναι για άλλους λόγους.
    Στα υπόλοιπα συμφωνούμε.Η υπογραφή των "Δουβλίνων" είναι στα όρια της προδοσίας.Οι λαθρομετανάστες,αλλά και μερίδα των νόμιμων,πρέπει να φύγουν.Δεν υπάρχει χώρος και τροφή.Έτσι απλά.
    παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παπά-Κώστα

    αν δεν είχε πεταχτεί ο Ελληνικός Λαός σε Βαθύ Πηγάδι Δυστυχίας από τους ηγετίσκους του, θα έλεγα, ας πάει και το παλιάμπελο.

    Ας το πληρώσουμε και το Τζαμί το...τιμημένο, να το καταπιούμε ΚΑΙ αυτό, ενώ Ορθόδοξοι και Χριστιανοί γενικότερα σε Μουσουλμανικά κράτη σφάζονται ΆΓΡΙΑ και εκτοπίζονται.

    Επειδή όμως τώρα οι Έλληνες ΠΕΝΟΝΤΑΙ, το να βγαίνει ΤΕΤΟΙΟ κονδύλι για ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ, από τα ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΝΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, το θεωρώ ΠΡΟΚΛΗΣΗ του ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, πρόκληση την οποία την χρησιμοποιούν άλλοι ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ για να παρακινήσουν το λαό να εξεγερθεί με ΑΙΜΑΤΗΡΟΥΣ τρόπους, πράγμα που με βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ.

    ΔΕΝ θα αναλύσω τους λόγους της προσωπικής μου αντίθεσης αυτή τη στιγμή.

    Δεν είναι και το θέμα αυτής εδώ της ανάρτησης.

    Ευδοκία

    κάτω από αλλη ανάρτηση θα συζητήσουμε μια άλλη ώρα τις ενστάσεις σου.

    Προς το παρόν, αρκούμαι σε αυτά τα λίγα διότι έχω και κάτι κατσαρόλες στην κουζίνα που θέλουν ανακάτεμα

    (όχι, ΔΕΝ θα ρίξω μέσα βατραχοπόδαρα, ΟΥΤΕ φοράω μυτερό καπέλο, κακέ, εσύ τη γωνία ...κακιασμένο μου χιχι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή