Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

AN ήμουν ο Διοκλητιανός...



[Τα παρακάτω, που θα διαβάσεις περιστεράκι μου,
τα κοπυπάστωσα από τη γνωστή σελίδα
του άγνωστού μου μπλόγκερ 
με το ψευδώνυμο "Τρελογιάννης". 
Δεν γνωρίζω ποιος το έγραψε
και πολύ θα ήθελα να το μάθαινα,
αμήν και γένοιτο!

Ευανθία η Σαλογραια ]
.........................................................................................................................................
.........................................................................................................................................

mini.press: Ιστορία-303 Ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Διοκλητιανός ...





ΑΝ ΗΜΟΥΝ Ο ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΣ...


Αγαπητέ Τρελογιάννη, Χριστός Ανέστη!

Ο Διοκλητιανός ήταν παντελώς ηλίθιος. Αν ήμουν Διοκλητιανός και ζούσα σήμερα, θα προσλάμβανα συμβούλους που να με καθοδηγήσουν ως εξής στη δίωξη των Χριστιανών:

1. Θα άφηνα να εννοηθεί ότι ο λόγος δίωξης των Χριστιανών είναι η μετάδοση αόρατης θανατηφόρου λοιμικής ασθένειας μέσω της θείας Κοινωνίας. Οι πρώτοι που κινδυνεύουν από αυτό είναι οι ίδιοι οι Χριστιανοί. Άρα, δεν πρόκειται καν για διωγμό, τα περί διωγμού είναι φανταστικές διαδόσεις και συνωμοσιολογίες. Πρόκειται για προστασία του "υπέρτατου αγαθού", της δημόσιας υγείας από έναν "αόρατο δολοφόνο".

2. Θα έφτιαχνα μία τριμελή επιτροπή για τη "διαχείριση της κρίσης" (δηλαδή του διωγμού), όπου ο άτυπα κύριος υπεύθυνος (eminence grise) θα ήταν ένας αντίχριστος κυνικός αρριβίστας, πρώην (;) κομμουνιστής του ΚΚΕ εσ. 
Ο συγκεκριμένος κάποτε θα είχε σπουδάσει γιατρός, δεν άσκησε ποτέ την πραγματική ιατρική, αλλά θα είχε "διαπρέψει" στο εξωτερικό. Επιπλέον, θα είχε τεκμήρια προϋπηρεσίας σε υψηλές θέσεις σε αριστερο-φιλελεύθερα "προοδευτικά" περιβάλλοντα.

3. Βιτρίνα της επιτροπής δεν θα έβαζα τον παραπάνω γλοιώδη, αλλά ένα χριστιανούλη καθώς πρέπει διακεκριμένο ιατρό, ώστε όλες οι γριές να συγκινούνται και να βλέπουν στο πρόσωπό του τον γαμπρό που θα ήθελαν για την κόρη τους (αλλά δεν τους προέκυψε...)

4. Είναι σημαντικό οι χριστιανοί να πειστούν ότι ο διωγμός δεν στρέφεται εναντίον τους, αλλά είναι για την προστασία της ζωής τους από την αόρατη θανατηφόρο λοιμική νόσο (με κύρια αιτία μετάδοσης τη θεία Κοινωνία, όπως θα εξυπακούεται, αλλά δεν θα λέγεται ανοιχτά, για να μην ενοχληθούν οι γριές και οι υποχόνδριοι χριστιανοί). 

Ως εκ τούτου, ο ανωτέρω χριστιανούλης επιστήμονας είναι ο τέλειος ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ, διότι παρέχει τη "χριστιανική" βιτρίνα στον διωγμό των χριστιανών και τους πείθει ότι αυτό που γίνεται είναι για το καλό τους. Είναι "πράξη υπέρτατης αγάπης".

5. Θα έδινα αρκετό χρήμα σε "ορθοφρονούντα" ΜΜΕ, ώστε οποιαδήποτε φωνή που διαφοροποιείται να στοχοποιείται ή να φιμώνεται. 
Ενώ εγώ προσωπικά, ως Διοκλητιανός, ποτέ δεν θα στρεφόμουν ανοιχτά εναντίον των Χριστιανών, τα ελεγχόμενα διεφθαρμένα ΜΜΕ θα το έκαναν αφειδώς, συνδυάζοντας το τερπνό (ιδεολογικό αντιχριστιανισμό) μετά του ωφελίμου (κυβερνητικό χρήμα, μέσω και κρατικών διαφημιστικών σποτ)...

6. Επειδή ο χριστιανούλης "διακεκριμένος επιστήμονας" - "χρήσιμος ηλίθιος" και τα προπαγανδιστικά "ορθοφρονούντα" ΜΜΕ δεν αρκούν, θα φρόντιζα ως Διοκλητιανός να είχα στην υπηρεσία μου ένα "κοκτέιλ" από αρχιεπισκόπους και επισκόπους φοβικούς, αθεολόγητους, μωροφιλόδοξους, διεφθαρμένους, καλοπερασάκηδες, γλοιώδεις, ψευτοδιανοούμενους. Οι επίσκοποι αυτοί θα έπαιζαν τον ρόλο που έπαιζαν οι αρχιραβίνοι σε πολλές εβραϊκές κοινότητες στη ναζιστική Ευρώπη, που επιτηρούσαν τα υποψήφια θύματα ή παρέδιδαν "ύποπτα" μέλη της εβραϊκής κοινότητας στον δήμιο, προκειμένου να "προστατευθούν" οι υπόλοιποι.

7. Για να είναι πιο μόνιμα τα αποτελέσματα της πολιτικής μου, θα φρόντιζα να έρχονται και να εγκαθίστανται στην επικράτεια, σιωπηρά  και με δόλωμα επιδόματα, πλήθος αλλοθρήσκων και αλλοφύλων πληθυσμών. Αυτό, σε συνδυασμό με την επερχόμενη μετανάστευση πολλών νέων γηγενών χριστιανών, θα προσδώσει μόνιμα αποτελέσματα στον διωγμό. Κρατικός-κοινωνικός αντιχριστιανισμός και αντικατάσταση πληθυσμού, πάντα με "αγάπη" και "για το καλό του τόπου και των αγαπημένων συνανθρώπων μας" θα αλληλοσυμπληρώνονται...

Στην ταινία Silence του Martin Scorcese, που αναφέρεται στους φοβερούς διωγμούς των Ιαπώνων χριστιανών τον 17ο αιώνα, 


ο εξωμότης κληρικός Φερέιρα δικαιολογεί την αποστασία του στον πρώην μαθητή του κληρικό ως "πράξη υπέρτατης αγάπης" έναντι των απλών χωρικών Ιαπώνων χριστιανών που σταυρώνονταν, κρεμιόνταν ανάποδα, πνιγόντουσαν, ζεματίζονταν, καίγονταν ζωντανοί.... "Αποστατώντας, σώζεις τις ζωές αυτών των ανθρώπων" του λέει...

Απορώ από πού πήρε την άδεια ο Εσταυρωμένος του Γηροκομείου Αθηνών και μάτωσε τη Μεγάλη Παρασκευή...

Σαν δεν ντράπηκε....

Αληθώς Ανέστη αδελφοί, 
ο Κύριος Ιησούς Χριστός ἐξῆλθε νικῶν καὶ ἵνα νικήσῃ...


1 ΣΧΌΛΙΟ:
Ανώνυμος είπε...
Δυο πράγματα να συμπληρώσω στα όσα λέει ο φίλος. Η τριμελής επιτροπή του Διοκλητιανού θα έπρεπε να αποτελείται από πέντε - έξι άτομα (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!). Αλλά και κάτι άλλο πιο σοβαρό. Τον καιρό του Διοκλητιανού φαντάζομαι ότι δεν θα υπήρχαν επίσκοποι όπως τους περιγράφει. Ήμασταν πριν την ανεξιθρησκία των Μεδιολάνων, πριν γίνει ο χριστιανισμός επίσημη θρησκεία, πριν αρχίσουν να διορίζονται επίσκοποι και πατριάρχες από το εκάστοτε παλάτι. Πριν αρχίσει η μακρά και αργή πορεία παρακμής που οδήγησε στα σημερινά χάλια. Τον καιρό του Διοκλητιανού, για να είσαι χριστιανός, πολλώ μάλλον επίσκοπος, έπρεπε να ριψοκινδυνεύσεις και να θυσιάσεις πράγματα, συχνά και τη ζωή σου. Δεν απολάμβανες προνόμια.
............................................................
............................................................



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου