Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

"Αξιοπρέπεια"- η λέξη των ημερών...




Λατρεμένο μου

τα κατεβατά των κατεβατών
θα μπορούσα να γράψω
για τις αξιοπρεπέστατες, παντρεμένες  γκόμενες
του μακαρίτη του συχωρεμένου  πατερούλη μου,
αλλά...άσ' το, για καμιά άλλη φορά, που θα νιώθω μεγαλύτερα κέφια,
επειδή με τα πολλά λόγια, νυχτιάτικα, άκρη δεν βρίσκεται.

Ο Θεός της Ελλάδος είθε να  σώσει αυτόν τον τόπο-
αν ποτέ, Του το επιτρέψουμε.

Καλή Φώτιση, λοιπόν, καλό βόλι -στο σακατευτικό για τα οικονομικά όλης της Χώρας,
δημοψήφισμα- και, Καλές Υπομονές όπως εύχονται στις χειροτονίες ρασοφόρων )
διότι "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά  και παραπίσω, φούντααα!"

Πάντα με αγάπη Χριστού - ανεξαρτήτως (και ΟΧΙ "ανεξαρτήτου"- έλεος... έλεος.. που ακούω και "δημοσιογράφους" να ξεφουρνίζουν, λυπηθείτε τη βάβω...),  αποτελέσματος...

Ευανθία η Σαλογραία

(αν πατήσεις πάνω στο υπογραμμισμένο όνομα, 
θα ξεφυτρώσει τσουπ! και διδακτικότατο  βίντεο...)






4 σχόλια:

  1. Αξιοπρέπεια δεν είναι αυτή που περιφέρεται στου κόσμου τα θέατρα και τις πλατείες..Αξιοπρέπεια είναι αυτή που φαίνεται στο ταμιείο του καθενός, εκεί που αν δεν έχει στραγγαλισθεί η συνείδηση λειτουργεί ο καθρέφτης του προσώπου μας...Αξιοπρέπεια είναι εκεί που όλα γίνονται δεκτά ως δώρα Θεού με Ευχαριστία, έστω και αν γύρω σου τρέχουν όλοι τρελλαμένοι..Αυτή την αξιοπρέπεια δεν θα τη μετρήσει κανείς και δεν θα την παινέσει δημόσια. Οι πολλοί έκλεισαν την Αξιοπρέπεια στο θέατρο και την περιόρισαν εκεί. Όταν πέσει η αυλαία, όταν το θέατρο κλείσει αυτή η αξιοπρέπεια, των πολλών, δε λέει για κανένα....Αξιοπρέπεια είναι μόνο εκείνη που αναγνωρίζεται από τον Ουρανό, εκείνη που χαρακτηρίζει το άνθρωπο τον ειρηνικό, που συνειδητοποιεί ότι είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου Εσμέν!
    ΑΚΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AKYΛΑ (Πέτρε μου)
    με συγκινείς....

    Για το σχόλιό σου, όπως και για όλα τα άλλα,
    ποολύ σ' ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Αξιοπρέπεια, είναι συνώνυμο τής Ελευθερίας της Πατρίδας μας στην σημερινή κατάσταση.
    Αυτή την αξιοπρέπεια είχαν όλοι οι ήρωες και θυμάμαι τον βίο τού Νικηταρά που επαιτούσε έξω από την Εκκλησία για να ζήσει, και όταν ρωτήθηκε από Ρωσο Στρατηγό "τι κάνει", που επί τούτου πήγε να τον συναντήσει για να τον βοηθήσει οικονομικά, εκείνος όχι μόνο δεν παραπονέθηκε που δεν ειχε τα απαραίτητα, αλλά απάντησε με Εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, "απολαμβάνω ελεύθερη Ελλάδα ".
    Για να επιτύχουμε αυτήν τήν Ελευθερία πρέπει να αγωνιστούμε, και είναι αιματηρός αγώνας ενάντια στις δυνάμεις του σκότους.

    Καλούμαστε ως Εθνος σήμερα να αποδείξουμε εάν είμαστε απόγονοι των Ελλήνων Ηρώων που θυσιάστηκαν για τήν Ελευθερία.
    Με το ΝΑΙ είναι σαν να αθωώνουμε όλους τους προδότες που μας φέρανε μέχρι εδώ, όλους τους πρίν και όλους τους μετέπειτα από εδώ και πέρα, με όλες τις συνέπειες των καταστάσεων πχ αυτοκτονίες.
    Θυμίζει την εποχή Μεταξά που οι Ιταλοί είπαν να παραδοθούμε και δεν θα μας πειράξουν, (και τότε εντολή του συστήματος), και ο Λαός είπε ΟΧΙ με οποιοδήποτε κόστος.
    Επιπλέον με το ΝΑΙ θα επικρατήσει διαχωρισμός κοινωνικών ομάδων, αυτών που τα έχουν, των ολίγων, και αυτών που θα πεινάνε, των πολλών χαμηλοσυνταξιούχων, που θα απομονώνονται ως πεινασμένοι και θα αισθάνονται παρατεταμένοι από όλους και θα πεθαίνουν αθόρυβα και στην αφάνεια.

    Με το ΟΧΙ, καταδικάζουμε όλους τους προδότες που μας φέρανε μέχρι εδώ, συμμαζεύουμε την αξιοπρέπειά μας, την ιστορία μας, το Έθνος μας, μένουμε ενωμένοι ως Εθνος και γνωρίζουμε, ότι και να συμβεί μας αφορά όλους, και έτσι θα το αντιμετωπίσουμε, κραζοντας βέβαια και την βοήθεια της Παναγίας μας, που κάποια ψυχή την είδε στις μέρες μας να παρακαλάει γονατιστή Τον οργισμένο Υιόν Της για να σώσει την Ελλάδα.

    Με το μακριά από το δημοψήφισμα, μου θυμίζει,  "δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν έχω γνώμη, αδιαφορώ, δεν έχω άποψη, κάντε ότι θέλετε δεν με νοιάζει, είναι "φυγή", από αυτό που ο Θεός επέτρεψε να δοθεί, και που πρέπει να αρπάξουμε την ευκαιρία.
    Επίσης με το μακριά απο το δημοψήφισμα, δίνεις άλλοθι στην Κυβέρνηση να πράξει αυτό που θέλει, διότι η αποχή εχει 50 % ποσοστιαία ευθύνη για το ΝΑΙ, το οποίο θεωρώ τελικά ότι είναι εντεταλμένο  να ανακοινωθεί  από τις ξένες δυνάμεις, ως τελική απόφαση του Ελληνικού λαού.
    Μη συμμετέχοντας στο δημοψήφισμα, τους δίνεις δύναμη στο ΝΑΙ, και στα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων να συνεχίσουν να επιβάλλουν  αυτό το θέλουν.
    Όλους αυτούς τους συστηματικούς τους εξωργίζει το ΌΧΙ εάν είναι απόφαση όλου του Έθνους των Ελλήνων, γιατί αντιλαμβάνονται ότι ξυπνάμε, και είναι εμπόδιο στο  να λυμαίνονται την Ελλάδα. Εκτός αυτού μπορεί το ΌΧΙ να λειτουργήσει ως μοχλός στους Ευρωπαίους, να χαλαρώσουν τις απαιτήσεις τους, και να γίνουν ομαλότερα τα πράγματα, και να υπογράψουν μία συμφωνία ελαστικότερη.

    Ειναι πολύ σημαντικό επίσης που μας δίνεται από Θεού μια ευκαιρία, με το ΟΧΙ να αποτάξουμε από πάνω μας οποιαδήποτε ευθύνη τυχόν φέρουμε για αυτήν την κατάσταση στην Χώρα μας, έχοντας ψηφίσει παλαιότερα Κυβερνήσεις που εργαζόντουσαν κρυφά και αθόρυβα αυτή τη σημερινή κατάσταση. Πχ τις κυβερνήσεις που εγώ ψήφιζα την δεκαετία του 90.
    Μία και μοναδική φορά έχουμε επιλογή, και λέω ΟΧΙ με χέρια και με πόδια, έστω και εάν φαινομενικά είναι επώδυνο.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρίνο μου

    Χρόνια και ζαμάνιαααα!
    ;-) Σαν τα χιόνιααα!

    Το θέμα είναι πιο σοβαρό από ο,τι θέλουν να λένε και σίγουρα απίστευτα πιο περίπλοκο, σκοτεινό και βαθύ...

    Εκαστος γέρος και εκάστη γραία, και έκαστος νεανίας, ας πράξει κατά συνείδησιν.
    ;-)
    Αυτό, πάντως, που έκανε ο Μητροπολίτης Ανθιμος Θεσσαλονίκης που μέσα στο ναό είπε στους πιστούς τι θα ψηφίσει ώστε να τους χειραγωγήσει, προς τη δική του κατεύθυνση, με έκανε έξαλλη και μου φάνηκε ΆΘΛΙΟ..

    Εύχομαι ΜΕΤΑ το δημοψήφισμα, ό,τι θα προκύψει να είναι για το καλύτερο των ψυχών και των σωμάτων ημών, αμήν και γένοιτοοοο!

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή