Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ο Ολυμπιακός...μία ιδέα η οποία ενσαρκώνει τις αρετές του γένους μας...

Αποτέλεσμα εικόνας για Ολυμπιακός Πειραιώς

"Ο Ολυμπιακός...μία ιδέα η οποία ενσαρκώνει τις αρετές
 του γένους μας, 
τη φιλοπατρία, την ευστάθεια, τον ανδρισμό, τη λεβεντιά, 
τη Ρωμιοσύνη του "ευ αγωνίζεσθαι"  
και γενικώς όλες τις αξίες 
που συνθέτουν και συγκροτούν την πατρίδα και τη φυλή μας ". 

- Τάδε  έφη  Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.
(πηγή " Βοανεργές" τεύχος 77 , σελ. 72)

- Θρύλος, ολέ! ολέ!

Ευανθία η Σαλογραία
..................................................................................................

16 σχόλια:

  1. Πρώτη φορά που συμφωνώ με τον Πειραιώς!Άξιος!
    (Όποιος γράψει αρνητικό σχόλιο,θα βρω που μένει και θα στείλω τον Τάκη τον Τσουκαλά μαζί με τα άλλα παιδιά να του το κάνουνε θερινό)
    Κι επειδή είμεθα παραδοσιακοί...
    https://www.youtube.com/watch?v=dBHwF1sH-6I

    παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ;-) παπα-Κώστα
    και γω Ολυμπιακάρα ήμουνα στα νιάτα μου
    μόνο και μόνο γιατί παθιαζόμουν με το κόκκινο χρώμα.
    Ποιος είναι ο Τάκης Τσουκαλάς, που κάνει τα μαγαζιά θερινά;
    ;-0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψάξε στο youtube να βρεις!Μη λένε μετά ότι προτείνω βίντεο με βωμολοχίες!
    παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αααααααα
    Τον βρισκω ενημερωμενο τον παπα-κωστα.
    Μα,δεν Ηξευρεις τον Τσουκαλα,τι Ολυμπιακαρα ησουν αγαπητη Σαλογραια;Απο ο,τι οι Ολυμπιακοι μου λενε εχει εκπομπη στην τηλεοραση.Οποιος Παναθηναικος παρει τηλεφωνο του λεει ''αντε γεια'' κ του κλεινει τη γραμμη.
    Νομιζω,...
    Σε καμμια περιπτωση οι ομαδες δεν μπορουν να αντικαταστησουν την αγαπη Του Χριστου.
    Πιθανολογω πως ηταν μια παρομοιωσις..για το ευ αγωνιζεσθαι εις το αθλημα,.... ινα μη...χανετε τον ανδρισμο σας,την φιλοπατρια σας κ τη Ρωμηοσυνη που πα-πακετο με την ορθοδοξια,μιας και εχουν αρχισει κ χανονται ολα αυτα...
    Οι παρομοιωσεις που περιεχουν μηνυματα για ιδανικα κ ηθικες αξιες,φρονηματα για πιστη κ πατριδα,πολλες φορες ειναι κ κοσμικες.Μηπως οι ποιμενες δεν ζουν με τον κοσμο κ δεν καταλαβαινουν οτι επειδη ζουν στη γη πρεπει να ειναι μονον επουρανιοι ;;;Και αυτον τον καψερο,πως θα τον πλησιασεις δηλαδη;;;Με το ''μη μου απτου'';;;
    Πως θα φθασεις στο ''απτου'' τον Χριστον ...
    Αλλωστε ο ολυμπιακος,μια ιδεα -ειπε οτι ειναι...
    Αμαν πια ψειριζετε τα κειμενα,.....
    Οι βασικες θεσεις εχουν αξια!
    Αλλωστε,....
    ...δεν ειμαστε αιχμαλωτοι της αιρεσεως ...αφου δεν παραδιδομαστε σε αυτην!
    Κατι αλλο..
    Αλλο να εισαι ζηλωτης της Ορθοδοξιας και αλλο να υπομενεις α-γογγυστως ως οφειλεις ως ποιμην κ να σηκωνεις τις αδυναμιες των αδυνατων ως να φεξει Φως Ο Κυριος...ινα ζωοοποιηση '
    ...........'τους θελοντας''...πην
    Αλλα περιεργως στην Πατρα μενεις κ εισαι Ολυμπιακος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ. πην. μένω στην Πάτρα 34 χρόνια αλλά..ούτε με ποδόσφαιρο ούτε με πολιτική ασχολούμαι στ' αλήθεια. Παριστάνω καμιά φορά ότι ασχολούμαι έτσι, για λόγους ...ιεραποστολικούς!
      ;-)
      Και ναι...μια και τα τρολερά του Πατριαρχούκου κ. Βαρθολομαίου ψειρίζουν τα δικά μου κείμενα, λέξη προς λέξη, είπα και γω να "ψειρίσω" και κάτω από τα δικά τους λογάκια.

      Το έκανα με σχετικό χαμόγελο τρυφερότητας.

      Ο κ. Σεραφείμ Πειραιώς, μου είναι συμπαθής, παρόλα αυτά.

      Μου αρέσουν τρελά, οι παλαιοημερολογίτικες μουστάκες του!

      ;-) (Δεν είναι φρεσκοξυρισμένος σαν γαμπρούλης, οπως μοιάζουν πολλοί άλλοι ... )

      Ο Κύριος ας τον ανταμείψει "κατά τα έργα του", που γράφει και ο μέγας Απόστολος Παύλος.


      ;-)

      Διαγραφή
  5. Καλέ σύ, Πηνελοπάκι
    ο παπά-Κώστας είναι παπά-γάτος με πέταλααα!
    Αμ πώς θα το μαζέψει το ποίμνιο, εντός του ναού, άμα δεν ήταν; Διαθέτει κοινωνικές δεξιότητες. Δεν είναι σαν πολλούς παπάδες που ξέρω, που καίτοι έγγαμοι, από κοινωνικές δεξιότητες είναι πολύ "γκάου μπίου" νάρκισσοι που δεν ξέρουν πώς να μαζέψουν κόσμο στην ενορία τους (ευτυχώς οι περισσότεροι λαΪκοί είναι εξαιρετικά καλοπροαίρετοι και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παπάδων να τους κρατήσουν ΜΑΚΡΙΑ από τους εκκλησιασμούς, αυτοί, σαν ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΑ πηγαίνουν ανελλιπώς στο ναό από μόνοι τους- ΜΗΔΕΝΟΣ βοηθούντος ανθρωπίνως - προς τούτο, θαύμα θαύμα, ορώ και ΠΑΡΑΔΟΞΟΝ, και όποιος ΑΝΤΕΞΕΙ πηνελοπάκι μου τον ΠΟΛΕΜΟ των διαόλων, την σήμερον, στεφάνι μεγαλομάρτυρος θα πάρει στην άλλη ζωή, έχω την ατράνταχτη βεβαιότητα!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το διαβάσαμε κι αυτό!!
    Ολυμπιακός! Μεγάλο θέμα, ποια πλευρά άραγε να πιάσουμε καθότι διαθέτει πολλές..
    Ο Ολυμπιακός, ως καλλιεργηθείσα θρησκεία τα τελευταία χρόνια, μια κι είστε θρήσκοι δω μέσα, δείχνει, για όποιον παρατηρεί με απίστευτη σαφήνεια κι ακρίβεια την κατάντια της χώρας, την έκπτωση της κουλτούρας, την ομογενοποίηση των πάντων, την κατάπτωση των αξιών. Φανερώνει, πάλι για όποιον θέλει να δει, την Ελλάδα της λαμογιάς, της αρπαχτής. Θα χει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πόσοι και ποιοί υπήρξαν πρόεδροι αυτής της ομάδας και με τι βαρύνονται.Η δικαιοσύνη τα λέει κι όχι εγώ.. Σαλιαρέλης, Κοσκωτάς, Κόκκαλης, μπορώ να πάω και πιο πίσω...Ο Κόκκαλης δε βαρύνεται με κάτι απλά ήταν για πολλάαααα χρόνια με την ιντρακόμ δημόσιος προμηθευτής..Με μια δύναμη, σόρρυ θρησκεία, από πίσω και τόσο κόσμο που εύκολα μασά κουτόχορτο εύκολα χτίζεις καραισκάκη με χρήματα δημοσίου, παίρνεις δουλειές(και καλά κάνεις) κλπ....
    Δεν συνωστίζονται τυχαία πίσω από την ομάδα αυτή και ενα σωρό βουλευτάδες, πειραιώς ειδικά...ε; Ο τσουκαλάς με το άντε γεια....διαβάστε κι αναζητείστε τι εχει γραφεί για αυτόν ...δεν τα γνωρίζω και δεν με αφορά..
    Να μιλήσουμε για το αγωνιστικό κομμάτι; Πόσα πέτσινα πρρωταθλήματα έχει πάρει; Κείνο το...κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη το θυμόμαστε; Ενδεικτικά αυτό..Μπορώ κατεβατά να γράφω.
    Όσο για το μητροπολίτη; Τούμπες και κυβιστήσεις, όχι εν ονόματι του Θεού, κατ ανάγκην..
    Και τυχαίο άραγε που ο δήμαρχος Πειραιά, ο σημερινός, είναι σημαντικός παράγοντας του Ολυμπιακού, κι ο νυν πρόεδρος συμβουλος δημοτικός....
    Πόσο πια κουτόχορτο; Φάτε σανό, έχει πολύ η αποθήκη!!

    Άλλο πράγμα το φίλαθλο πνεύμα κι άλλο η τυφλή οπαδοσύνη! 'Ολοι την κοροιδεύουν αλλά κι όλοι την επαινούν αναπαράγοντάς την και έμμεσα την αποδέχονται.

    Κρίμα. Αυτή η χώρα κι οι κατοικοί της έχουν να περάσουν πολλά ακόμα και τα αξίζουν όλα. Μα όλα.
    Να σημειώσω πως η ουσία των παραπάνω σχολίων αφορά το σύνολο των ελληνικών ομάδων, κατά κανόνα. Απλά ο ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
    Οι Ολυμπακοί που αρνούνται να χάσουν, που νομίζουν πως έχουν την υπερομάδα και που τρώνε σανό κόκκινο,παραδοσιακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασφαλως σε οσα ειπατε 3''45 καποια θα ειναι αληθεια.
    Δυστυχως ολα δεν ειναι για ολους ουτε και ο χρονος,,,διοτι και αυτος διαφερει απο ψυχη σε ψυχη που του δινεται ωστε να ακολουθησει εναν δρομο.
    Δεν αμφιβαλλω πως υπαρχει καποιο παρασκηνειο πισω απο τις ομαδες.
    Το κυριοτερο ειναι να εχει κανεις καλλιεργησει την ψυχη του ωστε σε οποιο επαγγελμα και να διαπρεψει,με την αρετη του να το αναδεικνυει.Ετσι ειτε μορφωμενος ειτε αμορφωτος να ειναι συνετος και να εχει την πιστη τους ωστε να κερδισει τη ζωη του με τον κοπο του +Θεω!
    Οσον αφορα τις ομαδες,καμμια δεν θελει να χασει...
    Οπαδοποιηση επισης εχουμε και στους τραγουδοποιους.
    Οι παλαιοι το γνωριζουν αυτο..δεν θα ξεχασω καποιον που ειχε πει για αλλον ''αυτος ειναι Μπιθικοτσικος''κλπ.δεν θα επανελθω..
    Οσο η τιμιοτητα στα επαγγελματα θα ειναι υπαρκτη,τοσο και θα αναδεικνυει ακομα και το πιο ταπεινο επαγγελμα με τη βοηθεια παντοτε του Θεου...
    Τα λοιπ[α για τον σεβασμιωτατο δεν με αφορουν...υπαρχουν θεματα που δεν μπορουμε να παρουμε θεση εαν δεν γνωριζουμε καλυτερα ας σιωπουμε...πην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλες οι ομάδες και οι αθλητικοί σύλλογοι,στην ίδρυσή τους,πρέσβευαν αυτά που λέει ο Πειραιώς.Αρχοντιά,Ρωμιοσύνη(τότε),ευ αγωνίζεσθαι κλπ.Όταν απέκτησαν όμως μεγάλη κοινωνική επιρροή και όταν αργότερα συνδέθηκαν με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα όλα αυτά έμειναν στη φαντασία κάποιων ρομαντικών.
    Μεγάλο πρόβλημα σε μια χώρα είναι όταν οι κάτοικοί της έχουν χάσει την αίσθηση του τι είναι σοβαρό και τι όχι,
    παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεγάλο, επίσης, το πρόβλημα σε μια χώρα όταν οι κάτοικοί της το σοβαρό, το πολύ σοβαρό και με απίστευτες προεκτάσεις, το θεωρούν αστείο και απλό και το περνάνε ανάλαφρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι επεικώς ατυχείς δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς ακυρώνουν, δυστυχώς, σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιβάλλει ικανό τμήμα του χριστεπωνύμου πληρώματος ένεκα των πεπαρρησιασμένων-ομολογιακών, παραδοσιακών θέσεων τις οποίες κατά καιρούς λαμβάνει και δημοσίως διακηρύττει, καθιστάμενος, τοιυτοτρόπως, αντικείμενο ελεεινών, αδίκων και εμπαθών επιθέσεων απ την πλευρά του πολιτικο-δημοσιογραφικού κατεστημένου που διαφεντεύει και λυμαίνεται το δημόσιο βίο.
    Προσωπικά, θεωρώ ότι το περιεχόμενο των επίμαχων επισκοπικών δηλώσεων κάθε άλλο παρά αντέχει σε σοβαρή κριτική αφού και οι πέτρες γνωρίζουν ότι οι σύγχρονοι αθλητικοί σύλλογοι δεν εκφράζουν ιδέες και δεν υπηρετούν αξίες αλλά τα πολυποίκιλα συμφέροντα των διαφόρων παραγόντων που λυμαίνονται το χώρο του αθλητισμού. Η κυριαρχία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, του ντόπιγκ, των στημένων αγώνων, των δωροδοκιών, της ωμής βίας και του χουλιγκανισμού, του φανατισμού κ.τ.ό., στο σημερινό αθλητικό περιβάλλον,, φρονώ ότι αφαιρούν κάθε λογικό και πραγματικό έρεισμα απ τη συλλογιστική του ειρημένου επισκόπου αποδομώντας την πλήρως.
    Επιπροσθέτως, θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, ο μητροπολίτης προτού προβεί στις εν λόγω δηλώσεις να σταθμίσει τις αντιδράσεις που ενδεχομένως θα προκληθούν απ τη μεριά των πιστών, αντιδράσεις οι οποίες, γιατί όχι, από ένα σημείο και πέρα αφεύκτως προσλαμβάνουν χαρακτήρα σκανδάλου, αφού, εκτός των άλλων, κάποιοι αναγνώστες των δηλώσεών του θα αναρωτηθούν εάν ο μητροπολίτης με τη συγκεκριμένη παρέμβασή του εξυπηρετεί άδηλες σκοπιμότητες και ο νοών νοείτω!
    Ο άγιος Πειραιώς τυγχάνει αξιέπαινος για το ομολογιακό του φρόνημα και την αγωνιστική του διάθεση! Τι τον εβάσκανε και προέβη στις ΕΠΕΙΚΩΣ ατυχείς αυτές δηλώσεις;
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι πρώτη φορά που κάνει τέτοιες δηλώσεις.Τον έπιασε αυτό που πιάνει τους περισσότερους δεσποτάδες όταν βλέπουν πολύ πλούσιο άνθρωπο.
      παπα-Κώστας

      Διαγραφή
    2. Σεβαστέ παπα-Κώστα ευλογείτε! Χριστός ανέστη! Βαρυαλγών οπωσδήποτε, οφείλω να ομολογήσω ότι η συλλογιστική σας κάθε άλλο παρά μπορεί, ελαφρά τη καρδία, να απορριφθεί. Ίσα-ίσα που αποτελεί εφαλτήριο ευρέως και βαθέος προβληματισμού αναφορικά με τα κριτήρια αξιολογήσεως προσώπων και πραγμάτων απ την πλευρά των εκκλησιαστικών αξιωματούχων. Υ.Γ. Ευχαριστούμε τη Σαλογραία για την παράθεση των επίμαχων δηλώσεων που αποτέλεσαν αφορμή ουσιαστικού προβληματισμού μας. Λ.Ν.

      Διαγραφή
  11. "Βαρυαλγών" άκου λέξη!
    Πού τη σκέφτηκε ο τίμιος άνθρωπος;
    ;-)

    Τη διαβάζουν οι νεότεροι και νομίζω αισθάνονται μια καρηβαρία, φίλε Λ.Ν.

    ( Αντε να το κάνω πιο... νιανιά το γλωσσικό επειδή διαβάζουν τη σελίδα και μαθητές μου από το Εσπερινό Λύκειο Πατρών, που με αγαπούν -

    καρηβαρία στα ελληνικά από τη λέξη κάρα =κεφάλι και βάρος, σημαίνει το βάρος στην κεφαλή, τον ελαφρό πονοκέφαλο, υπάρχει και ρήμα καρηβαρέω-ώ, που σημαίνει έχω πονοκέφαλο, ζαλίζομαι, τώρα πια δεν ακούγεται η λέξη. Προσωπικά την είχα ακούσει για πρώτη και τελευταία φορά εν τω βίω μου, από την επιστήμονα μαία τη συχωρεμένη τη μητέρα μου Καλλιρρόη ..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Λ.Ν
    Αγαπητε γιατρε σεβομαι την αποψη σου.Ομως πιστευω πως πως σε ολα τα επαγγελματα συμβαινουν αυτα και χειροτερα .Γνωριζω λιγα επι του ζητηματος κ αναμενω στα τεκμηριωμενα αποτελεσματα της δικαιοσυνης!
    Θελεις να πιασουμε στο χωρο της ιατρικης να δουμε τι γινεται κ ποσοι ανθρωποι πεθαινουν επειδη περιμενουν τη σειρα τους να κανουν εγχειρησεις καρδιας επειδη δεν εχουν χρηματα να δωσουν στον μεγαλο-γιατρο κ στο team του και οποιος βρει τα χρηματα προπορευεται των εγχειρησεων, ενω ο αλλος που ειναι σε μεγαλυτερο κινδυνο υπαρχει φοβος να χασει τη ζωη του;
    Ο καθε ενας θα αναλαβει τις ευθυνες του γι'αυτα που λεει,ο καθενας μας δηλαδη..
    Ποια ειναι η διαφορα στα συμφεροντα των παραγοντων σε σχεση με τα συμφεροντα των γιατρων στο κερδος η στο ποσον;
    Οχι οτι καποια πραγματα δεν σκανδαλιζουν,ουτε οτι και αν συμβει να τα ριχνουμε σε εναν...
    Παλι,εμαθα πλεον πως οταν θελεις να αφαιρεσεις το καρφος απο τον οφθαλμο του αδελφου σου μη παρεις δοκαρι.... διοτι υπαρχει κινδυνος να του ανοιξεις τετοια τρυπα που μπορει να του καταστρεψεις κ τον οφθαλμο.
    Εχω κατα νουν ολα αυτα που εχω διδαχτει κ θελω να ειμαι πολυ προσεκτικη.
    Μια ρηση του π.Ανδρεα Κονανου
    ''Μακαριοι οι επιεικεις'',εχει πολυ μεγαλη σημασια για μενα!
    Το βλεπουμε ολοι πως υπαρχει βια στα γηπεδα...
    Πρεπει να προβληματισει τους παραγοντες αυτο και να δουν τι θα κανουν.Βια ομως ειναι και αυτη ,του μεγαλογιατρου οταν αρνηται να σε χειρουργησει επειδη θελει χρηματα.Βια ειναι πολλα πραγματα κ μεσα στην εκκλησια παλι με τα λεφτα κ τα παγκαρια.
    Μου αρεσε το σχολιο του παπα-κωστα των 8''39.
    Συμφωνω και με καποια απο τα δικα σου σχολια Λ.Ν.
    στεκομαι στο
    ''Μακαριοι οι επιεικεις''...!
    Χριστος Ανεστη
    Αληθως Ανεστη!
    Σου ευχομαι καλο Παραδεισο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή