Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Η κυματική θεωρία της ύλης και οι χαμένοι παπάδες(επανάληψη)



Δημοσιεύω για δεύτερη φορά μια παλαιότερη ανάρτηση πού ίσως ενδιαφέρει καινούργιους επισκέπτες.
Πρώτη ανάρτηση στο:
http://salograia.blogspot.com/2009/10/blog-post_16.html
...........................................................

Αγαπημένε- πάντα- του Χριστούλη
πρώην ιερέα, που κορδακίζεσαι ότι σου άνοιξαν τώρα τα μάτια -οι ξανθιές της τυφλεόρασης γκόμενες και είδες το φώς το αληθινόν, το εκ της οθόνης του υπολογιστή σου προερχόμενο- και γι αυτό έβγαλες τα ράσα και επιδίδεσαι- urbi et orbi- σε κατά συρροήν βλασφημίες, ως κουλτουριάρης δήθεν,προκειμένου να ζήσεις και σύ τώρα -σαν δυστυχής έφηβος στα πενηνταφεύγα, βιολογικά σου χρόνια- την μίζερη του μικροαστισμού σου, ζωούλα σου, ο ΘΕΟΣ που έφτυσες και που βλασφήμησες, είτε το θες, είτε δεν το θες,
ΥΠΗΡΞΕ,
ΥΠΑΡΧΕΙ
ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ,
ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ
ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ,
ΑΜΗΗΗΝ!

Το πρόβλημα όπως καταλαβαίνεις δεν είναι του Θεού, χρυσούλι μου.

Το πρόβλημα είναι ότι η φτυσιά σου, θα πέσει επάνω σου, και θα πνίξει στο βρόμικο σάλιο της, εσένα τον ίδιο...

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, σε λίγο, άμα τα τινάξεις αυτά τα πέταλα, και στην ευειδή- πλην ώριμη φυσιογνωμία σου- αρχίσουν να έρπουν τα σχετικά του θανάτου σκουλήκια, θα είναι ΟΛΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.

Και κανείς τότε δεν θα μπορεί να σου γράψει ηλεκτρονικά ραβασάκια μήπως και σε ξυπνήσει εγκαίρως!

Επειδή στα αυτάκια μου, έπεσαν κάτι υπαινιγμοί σου, ότι δήθεν και συ είχες υπερφυσικές εμπειρίες κάποτε που ήσουν παπάς, αλλά αυτό δεν αποδεικνύει-κατά την άποψή σου- ότι ο Χριστός είναι Ζωντανός και Αναστημένος, έχω να δηλώσω ευθέως, πως στην περίπτωσή σου, ισχύει απολύτως η παροιμία που τονίζει:

-Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!


Έχεις καταντήσει κουφός λόγω συγκατάθεσης σε πάθη

(κενοδοξίας κυρίως, σαρκικά ίσως...)

και κατά απόλυτο μαθηματική ακρίβεια,όποιος γίνεται δούλος σε πάθη,
τ υ φ λ ώ ν ε τ α ι
με έναν ιδιαίτερο τρόπο και το Σκοτάδι το ερμηνεύει ως Φως, το Φως το ερμηνεύει ως Σκότος.

Εισέρχεται -ο συγκατατιθέμενος συνειδητά σε πάθη, ιερέας- σε κυκεώνα παρ-αισθήσεων που δεν έχουν τέλος, μέχρι να αυτοκτονήσει από απελπισία κάποια στιγμή, ή μέχρι να παραφρονήσει ολότελα, εμφορούμενος από το πνεύμα του Φθόνου και της Οργής του Εωσφόρου, λαμβάνοντας, και αιώνια κόλαση, διότι εν τω Αδη ουκ έστι μετάνοια,!

Μετά- νοια μπορούμε να βιώσουμε, όσο φοράμε ακόμα τη φθαρτή τούτη σάρκα, και διαχειριζόμαστε τον υλικό μας εγκέφαλο, ως όργανο σωτηρίας.

Δεν αμφισβητώ ότι ως ιερέας, κάποτε, μπορεί να έζησες , πνευματικές εμπειρίες, τις οποίες τώρα αναπλαισιώνεις σε κάδρα θετικισμού και υλισμού- απορρέοντα από τις χονδροειδείς επιστήμες του 19ου αιώνα, τις, σε μηδενισμό, οδηγούμενες.

Ο Θεός ακούει, κάνει και θαύματα -ακόμη και σε πολύ αμαρτωλούς όπως εγώ- και σε αλλόθρησκους, ακόμη και σε άθεους, όταν του ζητήσουν βοήθεια.

Πέρα πάντως, από το να ήταν ο Θεός αυτός που απάντησε στις προσευχές σου, <παίζει>(για εξέτασέ το λιγάκι) και το ενδεχόμενο να ήταν και ο Αρχέκακος όφις, αυτός που σου έδωσε κάποια σημεία, ώστε να κοιταχτείς στο καθρέφτη σου υπερηφάνως- σαν την γκρινιάρα μάγισσα στο παραμύθι της Χιονάτης- και να καυχηθείς ότι είσαι ο παπάς ο καλυτερότερος των υπαρχόντων παπάδων...και όπου υπερηφανία προκατέλαβεν, εκεί επακολούθησε πτώμα φοβερόν και εξαίσιον...κατά των Αγίων Πατέρων τις διαπιστώσεις και διατυπώσεις, τα γνωρίζεις από μένα καλύτερα, αλλά ε π ι λ έ γ ε ι ς να τα λησμονείς, αγαπημένε μου.

Είμαστε πολύ μικροί όλοι μας, φίλτατε, πρώην πάτερ, ώστε να αποφαινόμαστε με τη δική σου έπαρση και αυθάδεια ότι ο Χριστός δεν αναστήθηκε.

Και όπως έγραφα πριν λίγο και σε έναν ταλαίπωρο, τώρα μόλις η επιστήμη αρχίζει και μας βάζει σε βεβαιότητες για τη διττή φύση του κόσμου και των φαινομένων του.

Αυτό που λέει η Γραφή ότι η σαρξ επιθυμεί κατά του πνεύματος και το πνεύμα επιθυμεί κατά της σαρκός νομίζω ότι εκφράζεται- για κάποιον που είναι σε θέση να κάνει τις σχετικές αναγωγές- με επιστημονικό τρόπο, από την υλοκυματική θεωρία, και την αρχή της απροσδιοριστίας του Heisenberg που μας λέει ότι τα ηλεκτρόνια του σώματός μας, μπορεί να εκτείνονται και μέχρι την άλλη άκρη του σύμπαντος, άρα και από καθαρά υλική άποψη, ο άνθρωπος -ως σωματική υπόσταση- μπορεί να μην είναι τόσο μικρός και μηδαμινός, όσο ο εωσφορικός υλισμός επιθυμεί να του υποβάλλει, οδηγώντας τον σε σαρκολατρία και ειδωλολατρία.
Θα παραθέσω το κείμενο που σου έστειλα στο πριβέ- για τον καλοπροαίρετο αναγνώστη- για να μη λές ότι σε βρίζω.

Αλήθεια;Πιστεύεις ότι σε βρίζει όποιος σου ασκεί μια αυστηρή κριτική;

Δεν έχω ανάγκη να βρίσω κανέναν, αγαπητέ μου.

Λόγω παλαιάς εκτίμησης προς το πρόσωπό σου,τότε που ήσουν άψογος -κατά το φαινόμενο, όπως ομολόγησες και συ- ιερέας, και λόγω θλίψης για το τωρινό σου κατάντημα, προσπαθώντας να σε αφυπνίσω, έγραψα τα κάτωθι:
.....................................................................

Αγαπημένε του Θεού, κύριε... μιλώντας χτες με έναν δυνατό επιστήμονα στο χώρο της φυσικοχημείας- άκουγα τα της υλοκυματικής θεωρίας.

Η ύλη -λέει- είναι και σωματίδιο είναι και κύμα.

Οι Thomson -πατέρας και υιός- ανακάλυψαν την σωματιδιακή φύση του ηλεκτρονίου και την κυματική φύση του.

Πήραν, γι αυτή τους την ανακάλυψη και οι δυο Νόμπελ, πατέρας και γιος με λίγα χρόνια διαφορά.

Τι υποστηρίζει η υλοκυματική θεωρία;

Λέει ότι ΔΕΝ γίνεται να παρατηρηθεί συγχρόνως ή ύλη ως σωματίδιο και ως κύμα.

Ανάλογα με τα όργανα παρατήρησης, άλλοτε φανερώνεται ως ύλη και άλλοτε φανερώνεται ως κύμα.

Τη θεωρώ καταπληκτική αυτήν την εκ της επιστήμης πληροφορία,διότι με ανάγει στα Λόγια του Κυρίου που λέει ότι όταν λειτουργούμε κάτω από τους νόμους της σάρκας δεν μπορεί το Άγιο Πνεύμα να φανερωθεί στο πνεύμα μας- ζωή μας(το γράφω σε ελεύθερη απόδοση)και το αντίστροφο.

Λοιπόν...το να θέλει κάποιος να στενεύει τα όρια της σκέψης,και να καταργεί την Παρουσία της Παναγίας Τριάδος εν τω κόσμω, σήμερα που υπάρχει τέτοια ανάπτυξη επιστήμης, το βρίσκω τουλάχιστον εωσφορικό και...πολύ αφελές...
........................................................................................
Και συνεχίζω αυτή τη στιγμή , τις σκέψεις τις προηγούμενες:

Τα της υλοκυματικής-κβαντικής θεωρίας, ακριβώς λόγω των πνευματικών αναγωγών στις οποίες μπορούν να οδηγήσουν έναν καλοπροαίρετο νου, τα πολέμησαν λυσσαλέα στο Σοβιετικο καθεστώς επί πολλά έτη.
Τώρα πλέον κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν ειναι σε θέση να τα αμφισβητήσει...

(Εμείς, οι πιστοί οι Ορθόδοξοι δεν έχουμε ανάγκη τις επιστημονικές αυθεντίες.
Σε μάς αρκεί η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ, παραθέτω όμως τα εκ της επιστήμης απορρέοντα κοσμοείδωλα, επειδή κάποιοι κινούνται και σε τέτοια χωράφια και δεν τα θεωρούν του πεταμάτου)

Ο μέγας Luis de Broglie (τιμήθηκε και αυτός με Νόμπελ) σκέφτηκε ότι άν ένα κύμα φωτός μπορεί να δρα ως σωματίδιο, γιατί όχι και τα υλικά σωματίδια να μη μπορούν να δρουν ως κύματα;
Και το απέδειξε.

Τι λέει η κυματική θεωρία της ύλης;

Λέει ότι κάθε κινούμενο σωματίδιο έχει συνδεδέμενο κύμα(Pilot wave).
H συχνότητα
(το πόσες δηλαδή φορές επαναλαμβάνεται η μορφή του κύματος στη μονάδα του χρόνου)
και το μήκος του οδηγητικού κύματος, σχετίζονται με τη σχετική μάζα m και την ταχύτητα υ του κινούμενου σωματιδίου.

Η κυματική φύση των ηλεκτρονίων αποδεικνύεται από τα φάσματα περίθλασης
(όταν πέφτει ένα κύμα πάνω σε ένα εμπόδιο, λέμε ότι περιθλάται, δηλαδή, ότι αλλάζει δρόμο).

Η πρακτική εφαρμογή της κυματικής φύσεως των ηλεκτρονίων, είναι το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα από τους επιστήμονες.

Η Ορθόδοξη Πίστη, μάς διδάσκει εξ Αποκαλύψεως, ότι αποτελούμαστε απο σώμα και ψυχή-μια ζωοποιό ενέργεια που συνοδεύει το σώμα σε κάθε του κύτταρο όσο είναι ο άνθρωπος εν ζωή, όπου η ψυχή μας είναι και αυτή υλική, όπως υλικά είναι και τα σώματα των αγίων Αγγέλων, πλην, λεπτοτέρας υφής σώματα από τα δικά μας- άυλος-άκτιστος πραγματικά, είναι μόνο Ο Ακτιστος Θεός, στην Τριαδικότητά Του.

Δεν μπορείς, όμως, ταυτόχρονα να παρατηρήσεις και τις εκδηλώσεις του σώματος και του πνεύματος.

Χρειάζεσαι άλλα όργανα παρατήρησης κάθε φορά.

Για να παρατηρήσεις τα του Πνεύματος, πρέπει να είσαι γνήσιος υπηρέτης του Πνεύματος και ο ίδιος.

Αν είσαι ένας απλός υλιστής, αποκομμένος από το Σώμα του Χριστού, που είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία Του,και με την εγκόσμια-μόνο- κουλτούρα ανά χείρας,
φ α ν τ ά ζ ε σ α ι
ότι είσαι και αληθινός άνθρωπος του Πνεύματος, τόσο το χειρότερο για σένα τον ίδιο!

Όταν θα σε ξυπνήσει η Πραγματικότητα του προσωπικού σου θανάτου, θα είναι πάρα πολύ αργά για να επανορθώσεις οτιδήποτε- όπερ απεύχομαι να συμβεί, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητή που κάποτε πολύ τον αγάπησες, αμήηηην!

Σαλογραία

26 σχόλια:

  1. Άσε τους νεκρούς "θάψαι (εαυτούς και) τους εαυτών νεκρούς".
    Μην ασχολείσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένε μου Κυπριανέ
    υπάρχει ένας λόγος που ασχολούμαι- εξάλλου δε λέμε ονόματα,
    όποιος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα θα καταλάβει μόνο,
    οι άλλοι θα εννοήσουν κάτι γενικότερα.

    Επίτρεψέ μου πάντως να σημειώσω την ταπεινή μου άποψη ότι εσύ ασχολείσαι με πολύ περισσότερους νεκρούς από την αφεντιά μου.

    :-)
    φιλιάαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Θεός είναι σαν τα ραδιοφωνικά κύματα.

    Αν δεν έχεις ραδιόφωνο, νομίζεις ότι δεν υπάρχει.

    Αν έχεις όμως ραδιόφωνο, τον "πιάνεις" και τότε βλέπεις, και καταλαβαίνεις, και γνωρίζεις πλέον μετά λόγου γνώσεως ότι υπάρχει, διότι βλέπεις ότι η "κεραία" δεν έχει σύνδεση πουθενά και αυτά που το ραδιόφωνο "παίζει" έρχονται ΑΠ'ἘΞΩ και ΟΧΙ από μέσα.

    - Σιλουανός ο Αθωνίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαλογραία λεβέντισσα, σ ευχαριστούμε που μας θυμήθηκες και πάλι.
    Καταπληκτικοί οι συνειρμοί, σε σχέση με τα τεχνολογικά επιτεύγματα.

    Είχα διαβάσει ένα βιβλίο όταν ήμουν νέος, του Φρίτζοφ Κάπρα το ''ΤΑΟ & η Φυσική''. Βέβαια δεν πήγε ο Χριστιανός- αν είναι ουσιαστικά- να σκαλίσει τα δικά μας Πατερικά, αλλά τον τράβηξε ο απατηλός μαγνήτης ο Ανατολικός. Τέλος πάντων ας ελπίσουμε πως θα έχει καταλάβει την πλάνη, εν τω μεταξύ. Αυτό όμως που θέλω να τονίσω, είναι πως δεν κάνει τίποτε άλλο το βιβλίο , απ το να τονίζει την πλάνη όσων εκ των σύγχρονων επιστημόνων νομίζουν πως είναι αυτόφωτοι κι αυτοί και οι επιτεύξεις τους. Πλείστα όσα έχουν επαληθευθεί εργαστηριακώς, έχουν προηγουμένως και απο χιλιάδες χρόνια μέσω προσευχής ειδωθεί απο τους μοναχούς και τους δικούς μας ασφαλώς Πατέρες και καταγραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μόνη συχνότητα στην όποια μπορούμε
    να μιλήσουμε με το Θεο
    ειναι δια της ταπεινωσεως+αγαπης
    ανωνυμε 11.29 απο πανω....

    σαλογραια
    τι επαθες σημερα?
    δεν αναπαυεται η ψυχη μας με τετοια κειμενα...
    συγνωμη...
    η εκφραση "παπαδες"λεγεται κατα κορον
    απο ξανθιες+ανεγκεφαλους της τβ που κατακρινεις...

    οσο για τον πρωην ιερεα
    δεν ξερεις αν αυτη τη στιγμη
    αυτο το λεπτο μετανοησε+αλλαξε.........

    μη χαλας την ηρεμια της ψυχης σου
    με εκ του πονηρου πραγματα...

    Ειρηνευε+
    σκυψε μεσα σου με προσευχη,να βρεις γαληνη....

    συγχωρα με-
    αλλα δεν σου ταιριαζει να εισαι ετσι...
    με αγαπη στο λεω.
    Ειρηνευε+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αΝΩΝ.
    ευχαριστώ για τις συμβουλές...αλλά μη σε ξεγελάει το ύ φ ο ς της ανάρτησης...από μέσα μου ήρεμη ειμαι.

    Δεν είναι όλα τα κείμενα κατάλληλα για όλους αγαπημενο μου...
    Μη μου στενοχωριέσαι και εύχου για τη μετάνοια όλων των σκοτισμένων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. υστερογραφον+
    εως την ημερα/ωρα της Κρισεως
    δεν μπορουμε να πουμε
    ουτε εχουμε εμεις καμιά δικαιοδωσία-
    για το ποιος ειναι χαμενος
    ή οχι
    και ειδικα για ιερεις
    Η Ιερωσυνη ειναι φωτια
    σαλο....
    αστους
    ειρηνευε+
    μην μιλας ετσι με τοση απεχθεια.
    εσυ χανεις διοτι λυπαται ο Κυριος διπλα...

    μην χαλας την πνευματικη σου κατασταση
    παει χαμενος ο αγωνας σου
    με τετοια λογια...

    σε παρακαλω,ακουσε με.
    με πονο ψυχης στα λεω,
    και με οση Αγαπη μου δινει ο Κυριος+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ.
    ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ...
    ΟΣΟ ΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΣΧΑΤΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΙ, ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΙ..

    Ευχαριστώ που με συμβουλεύεις...
    Αδελφός υπό αδελφού βοηθούμενος ως πόλις οχυρά!
    :-)
    Κρίμα μόνο που δεν υπάρχει ακόμη,
    Κ Α Μ Ι Α προοδευμένη πνευματική κατάσταση ενώ είμαι γραιότατη και ετοιμοθάνατη...
    Ευχου υπερ ημών των παπαδοδιωκτών ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σαλογραία,

    Πρόσεξε, για να καταλάβεις τη διαφορά. Ο ένας πολεμά τη θρησκεία με την αθεΐα, ο άλλος (άλλοι) με αυτή την ίδια τη θρησκεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. bre giatre! merikes fores milas yperoxa kai synoptika oute h PYTHIA den ta elege toso ziparismena!
    Esena psyfizw gia to xeirourgeio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @777
    Το διάβασα το ΤΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ σε καιρό που αν και χριστιανή ήμουν παγιδευμένη σε μια υλιστική θεώρηση του κόσμου και των πραγμάτων του.
    Πραγματικά, ήταν η πρώτη για μένα αφυπνιστική προσέγγιση,μια εισαγωγή για βαθύτερη κατανόηση του Μυστηρίου που μας περιβάλλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγνώμη Σαλογραία αλλά αυτή η ανάρτηση έχει τα χάλια της δεν βγάζω νόημα απα πααααααααα τη έχεις πάθει το φωτάκι είναι εδώ να σου φτιάξει τη διάθεση γιατί αγαπώ το μπλοκάκι σου :-)

    http://www.youtube.com/watch?v=0QRb-fCIIVM

    Στην φιλία μας ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φωτάκι μου ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΜΟΥ, ΕΥΘΥΜΗΣΑ!
    ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΆΡΕΣΕ!
    νΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!
    :-)

    ΣΕ ΦΙΛΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα σε όλες τις καρδιές και σε εσένα Σαλογραία μου με τις αναρτήσεις σου-Πάνω στη ώρα που διάβασα ένα καταπληκτικό βιβλίο του Αγ.Νικοδήμου [περί σκανδάλων και διορθώσεως του αδελφου]-Δεν θέλω να πω τίποτε παρά με αγάπη να κατανοήσουμε τι λέγει ο αγιος αν μου επιτρέπεις,προκειμένου να βοηθηθούμε όλοι:------------------Παν φρόνημα εναντίως έχων τω φρονήματι του Θεού σκάνδαλον τουτο εστί..Οι χριστιανοι ,δεν πρέπει να προξενούν σκάνδαλον ο εις του άλλου..Ευκόλως δε δεν θα πρέπει να σκανδαλίζονται.Κάθε αμαρτία φανερά σκάνδαλον εστι .και κάθε τι που είναι εις αποστασίαν της κατ ευσέβειαν αληθείας η πρόσκληση πλάνης σκάνδαλον λογίζεται.Αρα κάθε πλάνη και αίρεσις και κάθε παράβασις των εντολών του Θεού,κάθε κακία και αμαρτία φανερά σκάνδαλον λογίζεταιδιότι είναι ενάντιο στο θέλημα του Θεού.Ετσι οι Αρχιερείς και ποιμένες λέγει ο άγιός μας,δύνανται να μην σκανδαλίζουν το ποίμνιον.Κατά τον ίδιον τρόπον οι άρχοντες τον λαόν,οι γονείς τα παιδιά κ.λ.π οπότε οι μικρότεροι να μιμούνται τους μεγαλύτερους.Η ψυχή του ιερέως θα πρέπει να είναι καθαροτέρα και από τον ήλιονετσι ώστε να μπορεί να πει δεν ζω εγώ..ζει Κύριος ο Θεός μου!!!ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΡΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΗ.>>>ΠΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα σε όλες τις καρδιές και σε εσένα Σαλογραία μου με τις αναρτήσεις σου-Πάνω στη ώρα που διάβασα ένα καταπληκτικό βιβλίο του Αγ.Νικοδήμου [περί σκανδάλων και διορθώσεως του αδελφου]-Δεν θέλω να πω τίποτε παρά με αγάπη να κατανοήσουμε τι λέγει ο αγιος αν μου επιτρέπεις,προκειμένου να βοηθηθούμε όλοι:------------------
    Παν φρόνημα εναντίως έχων τω φρονήματι του Θεού σκάνδαλον τουτο εστί..
    Οι χριστιανοι ,δεν πρέπει να προξενούν σκάνδαλον ο εις του άλλου.
    Ευκόλως δε δεν θα πρέπει να σκανδαλίζονται.
    Κάθε αμαρτία φανερά σκάνδαλον εστι .και κάθε τι που είναι εις αποστασίαν της κατ ευσέβειαν αληθείας η πρόσκληση πλάνης σκάνδαλον λογίζεται.
    Αρα κάθε πλάνη και αίρεσις και κάθε παράβασις των εντολών του Θεού,κάθε κακία και αμαρτία φανερά σκάνδαλον λογίζεται διότι είναι ενάντιο στο θέλημα του Θεού.
    Ετσι οι Αρχιερείς και ποιμένες λέγει ο άγιός μας,δύνανται να μην σκανδαλίζουν το ποίμνιον.

    Κατά τον ίδιον τρόπον οι άρχοντες τον λαόν,οι γονείς τα παιδιά κ.λ.π οπότε οι μικρότεροι να μιμούνται τους μεγαλύτερους.

    Η ψυχή του ιερέως θα πρέπει να είναι καθαροτέρα και από τον ήλιονετσι ώστε να μπορεί να πει δεν ζω εγώ..ζει Κύριος ο Θεός μου!!!
    ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΕΤΗ.>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΗΝ.(που έστειλες το προηγούμενο σχόλιο...)

    Εγώ, πουλάκι μου, γι αυτό σε αγαπάω!
    Επειδή έχεις μείνει- αγαθοπροαιρέτως- ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τρεις αιώνες πίσω, από την εποχή
    που με τη δαιμονική της κακία,
    μέχρι θανάτου, μας γδέρνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. >>>ΕΤΣΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΞΕΝΟΥΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ.

    Ο δε κακώς σκανδαλίσας θα πρέπει να ζητεί συγχώρησιν απο αυτούς που εσκανδάλισε.
    Δεν λογίζεται σκάνδαλον,όταν τηρεί κάποιος τους κανόνας και τας εντολάς του Θεού κατά το [Πειθαρχείν δει τω Θεώ μαλλον η ανθρώποις -πραξ.ε!29]
    Ο Καλόν λόγον η έργον ειπών και ποιήσας,εάν άλλος σκανδαλισθή ,καθαρός είναι από την αμαρτίαν του σκανδαλισθέντος-'
    Τότε μόνον πρέπει να καταφρονωμε το σκάνδαλον,όταν το κέρδος είναι μεγαλύτεροναπό την βλάβην του σκανδάλου...
    Ο Κύριος αλλοτε μεν κατεφρόνησε τα σκάνδαλα και άλλοτε οχι.
    Ετσι κάθε χριστιανός ,δεν πρέπει να σκανδαλίζεται όπου ακούει κακόν λόγον.
    Πρέπει να βοηθεί δε εις την διόρθωσιν και σωτηρία του αδελφού του,να τον ελέγχη με αγάπη ενω οι χριστιανοι θα πρέπει να δέχονται με χαρά τον έλεγχο.

    ''Και ενετειλάτο αυτοίς εκάστω περί του πλησίον-Σ.Σειραχ.ιζ!14''

    Πως όμως πρέπει να βοηθει ομως πρέπει να βοηθεί χριστιανόν και να μην λέγει ''τι με μέλει εμένα δια τον πλησίον μου'';>>>πην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου Πηνελοπάκι, με τις νουθεσίες σου!
    Ευθύμησα!
    Όσο υπάρχουν Πηνελόπες, αυτός ο κόσμος θα εξακολουθεί να υπάρχει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Με τρεις τρόπους :1] με την προσευχην 2]με το καλόν παράδειγμα 3]με τον λόγον και την συμβουλήν--
    Πρέπει να υπάγει ο 'ιδιος να τον συμβουλέψει με αγάπη και οχι μια αλλά πολλάκις προκειμένου να ντραπεί και να αισθανθεί την παράβασιν του έναντι του θεού και να επανέλθει.
    Δια την ψυχήν έγινε η κτίσις-δια την ψυχήν ο νόμος και δια αυτην και την σωτηρία της
    ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ έγινε άνθρωπος.

    Ετσι κάθε χριστιανός ας σπουδάζει να αυξήσει τον πλούτο με κέρδος την σωτηρία του αδελφού του,επειδή τόσο πολύτιμο πράγμα είναι η ψυχή και τόσο ακριβή η σωτηρία της,όπου δεν είναι μιας ψυχής όλος ο κόσμος[Μαρκ η!36]---

    Δεν έχω να πω τίποτ άλλο καλή εν Χριστω ημέρα με αγάπη
    πηνελόπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΗΝΕΛΟΠΑΚΙ...
    να είμαστε καλά...και συ και εγώ στην καρακοσμάρα μας
    που λένε και κάτι αγαπημένα μου...
    Σε ευχαριστώωωωωωωωωω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σαλογραία μου,ελπίζω να μην έχω σκανδαλισει στην ζωή μου κανέναν άνθρωπο και εγώ αμαρτωλή είμαι...ο θεός να ας βοηθήσει όλο τον κόσο να σταθεροποιηθεί το αυτεξούσιο του στο καλό ,στο αγαθό ,στο αγιο και οχι στο πονηρό,στο προστυχο,στο κακό--Αμην!πην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πηνελοπάκι
    μη λες τέτοια και με τρελαίνεις περισσότεροοοο! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Διαβάζοντας αυτή τήν ανάρτηση σου Σαλόγραια, η πρώτη μου σκέψη ήταν.. Εωσφορική έπαρση!

    Είπε κάποιος..
    «Η πίστη έχει μίαν απομίμησιν κακήν η οποία λέγεται
    δεισιδαιμονία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανων. σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.
    Λες την αλήθεια , εφόσον αναφέρεσαι σε μένα.

    Αν δεν είχα έπαρση φίλε/η μου,θα ΣΙΩΠΟΥΣΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, θα είχα αγιάσει και δεν θα καθόμουν να πληκτρολογώ εδώ μέσα τα διάφορα, κολάζοντας επιπλέον την άθλια ψυχή μου...και προσπαθώντας να αφυπνίσω ξε-πεσμένους παπάδες...

    Εύχου, να αποκτήσω ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

    Τι εννοείς, όμως, με τη δεισιδαιμονία δεν κατάλαβα.
    Πού αναφέρεται;
    Θες να εξηγήσεις περισσότερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η δεισιδαιμονία είναι η θρησκεία του αδύνατου νου.

    Καλή ΜΕΤΑΝΟΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αΝΩΝ.
    σ'ευχαριστώ και πάλι και αντεύχομαι τα καλύτερα και για τη δική σου ψυχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή