Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ελένη Γιαμαρέλλου, μια κυρία καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ βιογραφικό! : Ποια είναι η καθηγήτρια που δήλωσε ότι ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ για κοροναϊό


Ελένη Γιαμαρέλλου: Ποια είναι η καθηγήτρια που δήλωσε ότι θα κοινωνήσει χωρίς φόβο για κορονοϊό



Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Ελένης Γιαμαρέλλου 
σε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με τη σχέση θείας κοινωνίας και κοροναϊού

Το βιογραφικό της λοιμωξιολόγου.
Η ίδια, ερωτηθείσα αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού από τη θεία κοινωνία απάντησε σε συνέντευξή της στον Real FM πως «η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο».
«Θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους», απάντησε η λοιμωξιολόγος σε ερώτηση που ακολούθησε για το αν η ίδια θα κοινωνούσε.
Από την άλλη, η κ. Γιαμαρέλλου συμβούλεψε τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, δηλαδή από 65 ετών και άνω, που ενδεχομένως πάσχουν και από καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, διαβήτη κλπ. να αποφύγουν να πάνε στην εκκλησία ώστε να αποφευχθεί η διασπορά κρουσμάτων. «Να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία από το σπίτι τους από την τηλεόραση», συνέστησε.

Ποια είναι
Σύμφωνα με βιογραφικό που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο, «η Ελένη Γιαμαρέλλου, είναι Καθηγήτρια Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. (1997 – Σήμερα), έχει διατελέσει Διευθύντρια της νεοϊδρυθείσας Δ’ Παθολογικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α. στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (1997-2003), μετεγκατάσταση στο Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟΝ" (2003-2009), καθώς και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας από το 1996. 
Διδάσκει στα πεδία της Νοσολογίας-Παθολογίας και τις Λοιμώξεις επί 40 έτη καθώς και Εισαγωγή διδασκαλίας των Λοιμώξεων στους 3μηνίτες φοιτητές Παθολογίας του ΕΚΠΑ με διαδραστικό σύστημα (interactive) για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Η Ελένη Γιαμαρέλλου πραγματοποίησε σπουδές στην Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., έλαβε την Ειδικότητα της Παθολογίας και Διδακτορικό στη Θεραπευτική Κλινική (Διευθυντής Καθηγητής Β. Μαλάμος). 
Μετεκπαιδεύτηκε στη Λοιμωξιολογία στις Η.Π.Α. (Abraham Lincoln School of Medicine, Chicago, Memorial Sloan Kettering, New York, Mayo Clinic, Rochester, Wadsworth Medical Center, Los Angeles). Τ
α Ερευνητικά ενδιαφέροντα της, εστιάζονται στην Αντιμικροβιακή θεραπεία, την πολιτική ορθολογικής χρήσης αντιβιοτικών (Antibiotic Stewardship), την επιδημιολογία λοιμώξεων τους μηχανισμούς αντοχής στα αντιβιοτικά, τις λοιμώξεις στη ΜΕΘ, PK/PDs αντιβιοτικών, τα πειραματικά πρότυπα λοιμώξεων (ενδοκαρδίτιδα, οστεομυελίτιδα, περιτονίτιδα), τις νοσοκομειακές λοιμώξεις και τις λοιμώξεις στην ουδετεροπενία. 
Είναι Μέλος 25 Ιατρικών Εταιρειών και 31 Συντακτικών Επιτροπών καθώς επίσης Fellow of Infectious Diseases Society of America. Κριτής εργασιών σε 29 Διεθνή Περιοδικά.
Το Ερευνητικό της Έργο περιλαμβάνει 1397 εργασίες (1154 δημοσιεύτηκαν στο εξωτερικό), πάνω από 480 ερευνητικές δημοσιεύσεις σε περιοδικά του εξωτερικού μετά κρίση, 13.500 αναφορές τους στη βιβλιογραφία – h-factor 60. 
Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνεται και η συγγραφή κεφαλαίων σε 54 βιβλία. 
Το 2014, κατά τη διεξαγωγή του 19ου συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας, τιμήθηκε με το 19ο Ιπποκράτειο Βραβείο το οποίο απονέμεται σε διακεκριμένους Παθολόγους ή συναφών ειδικοτήτων ιατρούς, διεθνούς εμβέλειας.
Το 2017 εξελέγη μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας (Academia Europaea)».
Πηγή: ιeidiseis.gr
............................................................................................
.............................................................................................

Και ένα σχόλιο  από ανώνυμο που  αλίευσα στο διαδίκτυο από την ιστοσελίδα Τρελογιάννης.

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ο καθηγητής του Κανονικού Δικαίου κ.Κυριαζόπουλος, σε άρθρο του, σχετικό με την κυβερνητική απαγόρευση της Θείας Λατρείας, με ακαταμάχητα επιχειρήματα, επισημαίνει και υπογραμμίζει, ότι με βάση το Σύνταγμα, η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να περιορίζει την ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας, αλλά όχι και να την καταργεί.
Η σχετική διατύπωση έχει ως εξής: » Απαγορεύεται από το Σύνταγμα (αρθ. 13 παρ. 2) και από το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων (αρθ. 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αρθ. 18 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα) η πλήρης κατάργηση της συλλογικής διάστασης της ελευθερίας της λατρείας, εξαιτίας οποιουδήποτε νόμιμου συνταγματικού ή διεθνούς περιορισμού, περιλαμβανομένου και εκείνου της δημόσιας υγείας».(Βλέπε https://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/35960-i-prosorini-apagoreusi-tis-latreias-gia-tin-prostasia-tis-ugeias-parabiazei-ti-thriskeutiki-eleutheria
Ερωτώνται οι ιεράρχες μας: γιατί δεν επεκαλέσθησαν το ανωτέρω κείμενο, το οποίο επ ουδενί καταλείπει περιθώρια παρερμηνειών, σοφιστικώς διατυπουμένων,προκειμένου να κατοχυρώσουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην άσκηση της θρησκευτικής λατρείας;
Η «χριστιανική» πολιτεία ταπείνωσε και εξευτέλισε την Εκκλησία και οι ιεράρχες μας, ενά διαθέτουν και το νομικό αυτό όπλο, το άφησαν αχρησιμοποίητο!

https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/36056-i-upourgiki-apofasi-gia-apagoreusi-leitourgion-einai-akuri-anupostasi-kai-antisuntagmatiki
Μολις προ ολίγου, είδαμε και αυτό το άρθρο, που αποδεικνύει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι άκυρη, ανυπόστατη και αντισυνταγματική.


Και οι ιεράρχες σιωπούν.

Λ.Ν.
(ερώτηση εμού της τρελόγριας Ευανθίας, πρός όποιον γνωρίζοντα: 
Αυτός ο Λου Νου του ανώνυμου σχολείου,
τυγχάνει  ο Λυκούργος Νάνης ο  ιατρός; φίνα, πάντως, τα γράφει ο καλός άνθρωπος!
Μπράβο φίλε! Μας ανοίγεις τα τσιμπλιάρικα μάτια...
Ο Κύριος να σε ευλογεί!  )








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου