Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ τις Θείες Λειτουργίες στις εκκλησίες! [Α ρε "πατερούλη" ΚυρΜητσοτάκη, που νοιάζεσαι τόσο για την υγεία μας! ]


Απαγόρευσαν τις λειτουργίες στις εκκλησίες! - Κ.Μητσοτάκης: «Επιβάλλονται ξεκάθαρες αποφάσεις» - Πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως αναστέλλονται οι θρησκευτικές εκδηλώσεις σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, ανεξαρτήτως δόγματος και απαγορεύονται οι λειτουργίες.
Πρόκειται για μία απόφαση πρωτοφανή στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.
Ανακοίνωση που έρχεται λίγη ώρα μετά την απόφαση της Ιερά Συνόδου να περιορίσει την λειτουργία των εκκλησιών λόγω κορωνοϊού.
Χαιρετίζοντας ουσιαστικά την απόφαση της ΔΙΣ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».
Δείτε τι ανήρτησε ο Πρωθυπουργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις.
Σε δήλωσή της από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση:
α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και
β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας).
Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε αυτά που του ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την απόφαση να μην τελούνται λειτουργίες στις εκκλησίες και σε όλους τους τόπους θρησκευτικής λατρείας στην Ελλάδα εν μέσω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.
Μεταξύ άλλων ο Α.Χαρίτσης δήλωσε:
«Σήμερα με μεγάλη καθυστέρηση, ο κ. Μητσοτάκης επιτέλους ανακοίνωσε αυτό που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή, αυτό που επέβαλε η κοινή λογική, αυτό που απαιτούσε η επιστημονική κοινότητα».
Πριν την απόφαση κλεισίματος των ναών και της αναστολής των θρησκευτικών λειτουργιών, η Ιερά Σύνοδος [της Κρατικής Εκκλησίας της Ελλάδος ] είχε αποφασίσει μια δέσμη μέτρων που δεν ικανοποίησαν την κυβέρνηση:
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν δια του εκπροσώπου της, η Δ.Ι.Σ. απεφάσισε:
«1. Οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για κατ’ ιδίαν προσευχή των πιστών.
2. Παρακαλεί τους πάντες και ιδιαιτέρως τους ηλικιωμένους ανθρώπους και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να παραμένουν στις οικίες τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός τους με άλλους συνανθρώπους τους. Ο καθένας πρέπει να αισθάνεται σαν να είναι φορέας του συγκεκριμένου ιού, τον οποίο οφείλει να μην μεταδώσει στον διπλανό του, και ως εκ τούτου πρέπει να προφυλάξει τους συνανθρώπους του και τον εαυτό του.
Με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης λοιπόν υποδεικνύει την λιτή τέλεση της Θείας Λειτουργίας από την ερχόμενη Κυριακή (22.3.2020) μέχρι του Σαββάτου του Λαζάρου (11.4.2020), από 7:00 έως 8:00 π.μ., ως και κατά την εορτή του Ευαγγελισμού.
3. Αναβάλλονται προσωρινώς όλες οι καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και όλα τα προγραμματισμένα Μυστήρια Βαπτίσεως και Γάμου, εν περιπτώσει δε ανάγκης η τέλεση των ανωτέρω Μυστηρίων θα πραγματοποιείται με την παρουσία αποκλειστικώς και μόνο των γονέων, του αναδόχου και του παρανύμφου.
4. Οι κηδείες θα πραγματοποιούνται εντός του Ιερού Ναού με την παρουσία μόνον του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κεκοιμημένου. Καθ’ όμοιο τρόπο θα τελούνται και τα μνημόσυνα μόνον επί του τάφου των κεκοιμημένων.
5. Στις Ιερές Μονές θα τελούνται οι προβλεπόμενες Ιερές Ακολουθίες υπό των Μοναστικών Αδελφότητων άνευ της συμμετοχής προσκυνητών.
6. Υιοθετεί όλα τα μέτρα, που λαμβάνει άμεσα η Ελληνική Πολιτεία για την αντιμετώπιση διασποράς του ιού και το ίδιο θα πράξει σε ο,τιδήποτε άλλο υποδειχθεί σε σχέση προς την πορεία εξέλιξης του ιού κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
7. Συνιστά ηρεμία, αυτοσυγκράτηση, εμπιστοσύνη στις Υγειονομικές Αρχές και στην Κυβέρνηση και προτρέπει στην αποφυγή δημιουργίας αισθήματος πανικού και ανασφάλειας. Τονίζει δε και πάλι ότι υποχρέωση όλων είναι η συμμόρφωση στους κανόνες υγιεινής και στις εντολές των αρμοδίων υπηρεσιών Δημοσίας Υγείας σύμφωνα και με τις προηγούμενες Εγκυκλίους της Ιεράς Συνόδου.
8. Εκτιμά την διακριτικότητα με την οποία η Πολιτεία εκφράζει τον σεβασμό της προς το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών της Εκκλησίας μας. Δηλώνει επίσης ότι εάν η εξέλιξη στο επόμενο χρονικό διάστημα οδηγήσει τις αρμόδιες αρχές στην απόφαση για την λήψη επί πλέον εκτάκτων μέτρων, θα επανέλθει προκειμένου να εξετασθεί και πάλι το θέμα
πηγη: Pronews.gr
.........................................................................................
Aπό τη σελίδα ΑΚΤΙΝΕΣ αλίευσα και ένα ανώνυμο σχόλιο. 
Το παραθέτω στην κρίση και τη  νοημοσύνη σου, αγαπημένε, αναγνώστη: 
σχόλιο :Πρόκειται για καταπάτηση της θρησκευτικής ελευθερίας. 
Η τέλεση της λειτουργίας νωρίς το πρωί δεν θα δημιουργούσε κανένα συνωστισμό. Εξάλλου, και σε κανονικές συνθήκες ο όρθρος που ψάλλεται τέτοια ώρα, έχει πολύ μικρό εκκλησίασμα. 
Στα σούπερ μάρκετ και στα μέσα μεταφοράς παρατηρείται μεγαλύτερος συνωστισμός παρά τους περιορισμούς.
Ντροπή για την απόφαση! 
Προσιδιάζει(=ταιριάζει) 
σε αθεϊστικό ολοκληρωτικό καθεστώς 
παρά σε κυβέρνηση 
που έδωσε όρκο 
στο Όνομα της Παναγίας Τριάδος.
.......................................
.......................................


Και επειδή στην τελική, 
πάρα πολύ ψυχοπλακώθηκα με τα τεκταινόμενα, 
ω λατρεμένο μου, 
πάρε στα καπάκια  και ένα κεφάτο τραγουδάκι 
όσο ακόμα  μπορούμε 
και ανασαίνουμε κάπως ελεύθερα...
προτού μας χώσουνε 
οι Νεοδημοκράτες, 
στη Μπουζού...για το καλό μας!

Ευανθία η Σαλογραία  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου