Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Αυτή είναι η ηλικία που είμαστε πιο ευτυχισμένοι

Αυτή είναι η ηλικία που είμαστε πιο ευτυχισμένοι
















Όχι  δεν  είναι η παιδική ηλικία, ούτε καν η περίοδος των 20-30 ετών που θεωρείται η «χρυσή εποχή» της νεότητας. Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα όσοι είναι άνω των 50 ετών είναι πιο χαρούμενοι και πιο ξέγνοιαστοι από ποτέ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, όχι μόνο είναι πιο ευτυχισμένοι αλλά δίνουν ώθηση στην οικονομία, καθώς ξεκινούν νέα χόμπι, ταξιδεύουν και είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες.
Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, αυτό που συμβάλει στην ευτυχία τους είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι πενηντάρηδες αισθάνονται, ψυχολογικά, τουλάχιστον δέκα χρόνια νεότεροι. Όπως λένε, πλέον χαίρονται περισσότερο τη ζωή τους, καθώς την αφιερώνουν σε πιο προσωπικές στιγμές και βρίσκουν χρόνο για προσωπικές δραστηριότητες.

πηγή: 
http://www.newmoney.gr/diethni/319525-aiti-einai-i-ilikia-pou-eimaste-pio-eitixismenoi
..............................................................................................................
...............................................................................................................
ΩΣ YΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

ΜΙΑ  ΕΙΔΗΣΗ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ  ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗς ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ 
ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

 ("αναπτερώθηκα, μωρή Σαλογραία!"):

Η γιαγιά ετών... 112 από τα Κρέστενα που δεν το βάζει κάτω!


© Παρέχεται από: imerisia.gr

Στα 112 χρόνια βαδίζει αισίως η Κατερίνα Καρνάρου, κάτοικος Κρεστένων, όντας ίσως ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ελλάδα!
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς, το βιβλιάριο υγείας του ΟΓΑ το έγραφε ολοκάθαρα: Η γιαγιά Κατερίνα έχει γεννηθεί στις 25 Ιουλίου του 1905, ενώ έχει και ΑΜΚΑ!
'Λίγο είμαι, δεν είμαι όσο λέτε, πρέπει να είμαι γύρω στα 105, αλλά δεν θυμάμαι και καλά. Δύσκολη η ζωή, όσο είχα τον άνδρα μου καλά έζησα. Τον έχασα νωρίς και μου άφησε τέσσερα μικρά παιδιά, αλλά ευτυχώς είχα καλά πεθερικά και με προσέξανε, και μένα και τα παιδιά μου, δεν έχω παράπονο…' είπε, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν.
Η κα Κατερίνα Καρνάρου έχει σήμερα τρεις κόρες, την Λαμπία, τη Σοφούλα και τη Θεοδώρα, όπως μας είπε, αρκετά εγγόνια, δισέγγονα, αλλά και τρισέγγονο!
'Ευτύχησε να αποκτήσει και τρισέγγονο, το οποίο είναι ενός έτους σήμερα. Όλα τα χρόνια είμαστε εδώ μαζί, περάσαμε καλά και την προσέχουμε και την αγαπάμε πάρα πολύ. Πρόσφατα έκανε μια επέμβαση στο πόδι και οι γιατροί εξεπλάγησαν από την ηλικία της. Μακάρι να πάρουμε τα χρόνια της αλλά δεν το νομίζω!', δήλωσε με χιούμορ στην εφημερίδα ο ανιψιός της, Παναγιώτης Καρνάρος.
'Ο κόσμος ήταν αλλιώς τότε. Και παλιά δύσκολα ήταν, αλλά κάποτε ήταν καλύτερα. Σήμερα είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Δόξα σοι ο Θεός να λέμε… Να έχετε την ευχή μου και να τα χιλιάσετε', είναι οι τελευταίες λέξεις της Κατερίνας Καρνάρου στους δημοσιογράφους της εφημερίδας.

Πηγή: skai.gr



2 σχόλια:

  1. Αυτό σαλεμενοτάτη μου είναι για να "ευλογήσουμε τα γένια μας" ? ;-)

    Δε λέω, χρειάζεστε κι εσείς που περάσατε τον κάβο του μισού αιώνα, λίγη παρηγοριά, αλλά σε μας τους νεότερους αυτή η ηλικία μοιάζει με πολύ μακρινό μέλλον. Με αγάπη, ως νεότερος,

    π. Βασίλειος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @labitocrhomis
    ;-)
    O άνθρωπος αρχίζει να γερνάει από τα εικοσιφεύγα, λέγαν οι βιολόγοι όταν ήμουν φοιτήτρια.

    Οι κοινωνιοψυχολόγοι στις Δυτικές κοινωνίες προσπαθούν να τροφοδοτούν τα πλήθη με γελοίες ψευδαισθήσεις βιολογικής νεότητας, ακόμη και στα 99 τους...

    Όσο για τους Χριστιανούς, η ψυχή διαθέτει μια αιώνια νεότητα όταν στέκεται κάτω από τη σκιά του Εσταυρωμένου και Αναστημένου Κυρίου μας.

    Η αλήθεια είναι ότι αυτό που ονομάζουμε "χρόνο" και "ώριμη ηλικία" κάποιους τους βοηθάει να ωριμάσουν, να κατανοήσουν μεγάααλες αλήθειες, να παραιτηθούν από αναζήτηση ματαιοτήτων και επομένως να ειρηνεύσουν εν Αγίω Πνεύματι, περισσότερο από τα χρόνια της πρώτης και ίσως πιο ταραγμένη νεότητάς τους.

    Το αρθράκι μου άρεσε διότι εκφράζει πολλούς "γέρους" που γνωρίζω, από την άνοιξη του βίου μου.
    ;-)

    Μακάρι και η δική σου γενιά αγαπητέ "π. Βασίλειε" να μεγαλώσει και να αξιωθεί αυτήν τη μυστική, την γεμάτη αγάπη και ελπίδα Χριστού, ήρεμη, ανθρώπινη δύση...

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή