Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Σε αντίθεση προς την υποκριτική θρησκεία...(και δυο τρία σχολιάκια ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ για τις ενέργειες της ΜΑΙΜΟΥΣ-"Νέας" Εσφιγμένου, Χριστέ μου φύλαγέ μας, από ΚΑΚΟγέρους!)



[....]

Σε αντίθεση προς την υποκριτική θρησκεία, 
ο καλλιτέχνης δεν καλείται απλώς 
να μιμηθεί το Χριστό, 
αλλά να γίνει σαν αυτόν
στην εσώτατη ύπαρξή του, 
με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

[....]

Jonathan Jackson 

(Από το βιβλίο: "Το Μυστήριο της Τέχνης"
εκδόσεις "Εν Πλω", σελ. 58)

4 σχόλια:

  1. Η αναφορά σου στην υποκριτική θρησκεία συνέπεσε με την ειδηση που διάβασα στο φύλο του ΟΤ2144 της 16/12/2016 στο οποίο αναγράφεται ότι: "Μοναχοί της νόμιμης αδελφότητας" (ευτυχώς χρησιμοποιεί η εφημερίδα εισαγωγικά για να μη πει το αληθές: Μαϊμούδες) προσέφυγαν στο πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ζητώντας να τους καταβληθεί το ποσό των 3,314,769 Ευρώ (!) για...τη "θετική και αποθετική ζημία η οποία προέκυψε από την..κατάληψη των κτηρίων της μονής...". Η προσφυγή είναι ενατίον του Δημοσίου. Κατάλαβες;;; Καταλάβατε κόσμε ταλαίπωρε;;; Οι γαστέρες οι αργές ζητάνε να φάνε τα ψιχία των συνταξιούχων τα οποία ΔΕΝ τους τα δίνει το Δημόσιο για να πληρώσει τις πενιχρές τους συντάξεις- αν τυχόν καταδικαστεί. Δυστυχώς αυτά περνάνε στα ψιλά. Αντί να πάρουνε σανίδες βρεμένες να λιανίσουν τα οπίσθια τόσο αυτών των κηφήνων όσο και των πατρώνων τους μικρών και μεγάλων κατά τα οφίκια ασχολούνται με τα καμώματά τους...Δεν θα βρεθεί ένας φιλότιμος εισαγγελέας να τους κλείσει τα στόματα τα απύλωτα των θρασύτατων αυτών υποκειμένων;;;Ακούς εκεί! Ο Έλληνας πένεται και οι αργόσχολοι θέλουν να τον απομηζύσουν έτι και έτι! Αναίσχυντοι! Μόνο για την άθλια γαστέρα τους μεριμνούν! Ας μιλήσουν τα ιστολόγια! Ας ξεμπροστιάσιυν την αθλιότητά τους όπως μπορούν μια και κανένα δεν σέβονται! Ντροπή και αίσχος τους!!!
    ΑΚΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΑΚΥΛΑ (κατά κόσμον Πέτρο Γ. Κουτσούκο)
    Εντάξει! Πσυχραιμία! Μην το κάνουμε θέμα!
    Το γνωρίζουμε. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και οι επί χρήμασιν εκδιδόμενες γυναίκες ξεφωνίζουν ως (...μπιπ) τις τίμιες, έτσι...για να θολώνουν τα νερά.

    Ποιος εισαγγελέας να περιλάβει την αναισχυντία των Μαιμούδων 5-6 νέο "Εσφιγμενιτών" .Εύκολο το έχεις να το βάλει με τέτοιους ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ρασοφόρους; Θα τον φάνε ζωντανό τον εισαγγελέα.
    Παρόλα αυτά...ΕΠΕΙΔΉ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ...δεν ξέρεις ποτέ...ΜΠΟΡΕΙ και να αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και να πάνε οι Μαιμούδες Εσφιγμενίτες στα κλουβιά που τους ταιριάζουν.

    Το ΘΛΙΒΕΡΟ είναι ότι ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΊΣ οι λαικοί και οι Αγιονορείτες καλογέροι, που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ τα θυσίασαν ΌΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ της ψυχής τους, κάνουνε μόκό μόκο μόκο.
    Κάνουνε πώς δεν βλέπουν την ΑΔΙΚΙΑ εις βάρος της πολιορκουμένης Αρχαίας ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.
    Εχουν ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ φίλε μου. Εκεί που τους χρωστάγανε, θέλουνε να τους πάρουνε και το βόδι.
    ΦΟΒΕΡΟΟΟΟ!
    ΑΧ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ μου, πώς κρατάς τα κεραμίδια του Αγίου Όρους, ακόμη καρφωμένα στη θέση τους;
    ΑΠΟΡΩ!
    -Τι απορείς, μωρή Σαλογραία! Στον καιρό της Εικονομαχίας, για πάνω από ΕΚΑΤΟΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, συμβαίναν ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΑ απο "Χριστιανους" παπάδες και καλογέρους, εναντίον Χριστιανών παπάδων και καλογέρων.

    Ούτε οι παπικοί τέτοια χάλια.
    Ούτε οι Ειδωλολάτρες.

    ΕΛΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἀγαπητή μου Σαλογραία, δυστυχῶς, οἱ "ἁγιορεῖται" ὑποστηρίζουν τήν "νόμιμον" Μ. Ἐσφιγμένου τῶν Κατσουλιέρηδων καί κατατρέχουν τήν ἀληθινήν! Σημεῖον τῶν Καιρῶν καί αὐτό. Συμφωνῶ μέ τό ὡς ἄνω σχόλιον του ΑΚΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτριε Χατζηνικολάου αδερφέ μου
    μην την λές "νομιμο" τη Μαιμού -Εσφιγμένου που έφτιαξαν οι αχρείοι για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των αδαών περί τα εκκλησιολογικά. Από πού και ως πού "νόμιμο" ένα κατασκεύασμα που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2000 (είδαμε, θυμάμαι την καταχώριση στην εφημερίδα τότε και ΦΡΙΞΑΜΕ με το ΘΡΑΣΟΣ τους)

    Να τη λες Μαιμού-Εσφιγμένου, διοτι ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΜΟΥ. Και οι "μοναχοί" της οι πεντέξι όλοι κι όλοι ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΙΝ ΕΧΟΥΝ με το ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΜΟΝΑΧΩΝ, που έχουν ενάρετο ηγούμενο τον κ. Μεθόδιο Παπαλαμπρακόπουλο, εκ Πατρών.

    Αυτή η "Νέα" Μονή Εσφιγμένου λοιπόν, των ελάχιστων εγκάτων με τον επίσης ΆΣΧΕΤΟ και εγκάθετο "ηγούμενό" τους κ.Βαρθολομαίο, είναι ΜΑΙΜΟΥ ΜΟΝΣΤΗΡΙ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΝ για ΒΙΤΡΙΝΑ.

    Πλην όμως το ΘΡΑΣΟΣ αυτής της ΜΑΙΜΟΥΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, ΕΊΝΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ που κάθε τόσο σαλτάρουνε άνθρωποι από τη ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ λέγω, έχουν το ΘΡΑΣΟΣ, να ζητάνε από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΑ ως "αποζημίωση" λέει, για την "κατάληψη" των κτιρίων της ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ και των ΥΠΕΡΕΚΑΤΟΝ ΜΟΝΑΧΩΝ της που μένουν εκεί ΤΙΜΙΩΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΙΜΑ...

    Απορώ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ; ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΘΕΟ;
    ΔΕΝ ΑΙΣΧΥΝΟΝΤΑΙ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή