Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Ένεκεν του Ονόματός Σου υπέμεινά Σε, Κύριε, υπεμεινεν η ψυχή μου εις τον λόγον Σου. Ήλπισεν η ψυχή μου επί τον Κύριον

Realistic vector sun and seagulls with lenses flare. No mesh.

3 σχόλια:

  1. Σκοντάφτω συνεχώς, σκεφτόμενος την αρχή τού επόμενου ψαλμού.

    "Μακάριος ο συνιών επί πτωχόν και πένητα, εν ημέρα πονηρά ρύσεται αυτόν ο Κύριος. Κύριος διαφυλάξαι αυτόν και ζήσαι αυτόν και μακαρίσαι αυτόν εν τη γη και μη παραδώ αυτόν εις χείρας εχθρών αυτού. Κύριος βοηθήσαι αυτώ επί κλίνης οδύνης αυτού, όλην την κοίτην αυτου έστρεψας εν τη αρρωστία αυτού. Εγώ είπα· Κύριε, ελέησον με, ίασαι την ψυχήν μου".
    Καί φυσικά αναφέρομαι στην πτωχή καί πένητα ψυχή μου! !!!
    Πάντως καί κυριολεκτικά να το δει κάποιος, έχει τεράστια πνευματική απογείωση, πλάτυνση της καρδιάς, άνοιγμα της αγκαλιάς στον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mαρίνο φίλτατε
    τη θεολογική αρετή της ελπίδος
    την αναζητεί ο άνθρωπος όταν πληθύνονται οι πόνοι των πειρασμών του και όποιος την λαμβάνει εντός του, λαμβάνει δώρο τεράστιο απ' τον Κύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Δεν ξέρω εάν οι δυσβάστακτες καί αβάσταχτες θλίψεις των πειρασμών, που καταπλακώνουν ως Μέγα βουνό όλο το μέσα σου, και σε φτανει σε σημείο να λές Παναγία μου βοήθα να αναπνεύσω, γεννά την ελπίδα. Αυτό πού αντιλαμβάνομαι σε αυτή την κατάσταση είναι η άπειρη ισοπέδωση καί γκρέμισμα όλου του μέσα μας. Είναι "παιχνίδι" που οδηγεί στην άπειρη ταπείνωση. Εκει γινεσαι ένα με την κόλαση. Διάβασε τον βίο τού Αγίου Ιακώβου του πρώην εκπεσόντος, 28 Ιανουαρίου εορτάζει, για να καταλάβεις τι εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή