Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Η σύχρονη ηθικότητα...αποτελεί μια μορφή της πιο αισχρής ανηθικότητας



H σύγχρονη ηθικότητα
συνίσταται στην αποδοχή του προτύπου της εποχής σου.

Θεωρώ πως το να δέχεται
οποιοσδήποτε καλλιεργημένος άνθρωπος
το πρότυπο της εποχής του,

αποτελεί μια μορφή
της πιο αισχρής ανηθικότητας.

(Όσκαρ Ουάιλντ-εκδόσεις Πατάκης σελ.103)

3 σχόλια:

  1. Η σύγχρονη " ηθικότητα " κατά τις επιταγές και τα πρότυπα της νέας τάξης πραγμάτων είναι η γνωστή παραδοσιακή ανηθικότητα, που θελει να επιβληθεί χωρίς σύνορα.
    Κατάργηση των συνόρων που προπαγανδιζουν οι νεοταξίτες, είναι η κατάργηση της παραδοσιακών θεσμών, ιδανικών και αξιών, και στη θέση τους εισαγαγεται βίαια και πραξικοπιματικά η απελευθέρωση των ηθών, δηλαδή η ανηθικότητα.
    Εργαλεία αυτής της επεκτατικής πνευματικής αλλοτρίωσης δεν είναι άλλα από τις διαστρεβλωμενες έννοιες, ομοφοβικός, συντηρητισμός που τον ισοσκελίζουν με τον κονσερβατισμό, ποικιλομορφια, πολυπολιτισμικός παράδεισος, αλληλεγγύη, ίσα δικαιώματα στη ζωή, ελευθερία έκφρασης σκέψης συνείδησης και τέχνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγκλονιστική και επίκαιρη η ρήση του Όσκαρ Ουάϊλντ! Δεν είναι απίθανο να σχετίζεται με το μυστήριο της ανομίας το ενεργούμενο στις μέρες μας και που θα κυριαρχήσει στις έσχατες ημέρες. Όπως πολύ σωστά σχολιάζει ο Μαρίνος, πρόκειται για επιβολή ανηθικότητας χωρίς σύνορα! Αυτής της ποιότητας είναι και η πλάνη του οικουμενισμού (όπως ήταν και της εικονομαχίας) στο πλαίσιο του οποίου αναζητείται πρακτικός τρόπος υιοθεσίας των προτύπων της εποχής (ειρήνη, αγάπη κλπ δώρα του Αγίου Πνεύματος, χωρίς Χριστό, χωρίς Πνεύμα Άγιο!). Μάλλον έχουμε περάσει τις διαχωριστικές γραμμές και ο δρόμος για την ανθρωπότητα είναι χωρίς επιστροφή! Ο συσχηματισμός με τον νύν αιώνα έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις, έχει γίνει "αξία" καθολικής αποδοχής! Αλλά πρέπει να αποδειχθούμε υπομονετικοί: Ο Άγιος αγιασθήτω έτι...Ο Ο.Ο. μας υπενθυμίζει την επιταγή του Απ. Παύλου: Μη συσχηματίσζεσθε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρίνο και Ακύλα μου

    η μετά Χριστών Ανομία των Χριστιανικών ψυχών αλλά και κρατών επί των ημέρων μας φαίνεται να κορυφώνεται και να επαληθεύει τη ρήση του Μεγάλου Αντωνίου για τους ανθρώπους των Εσχάτων που θα τρελαθούν ολότελα από την εμπαθή κακία τους και οι οποίοι θα χαρακτηρίζουν ως "κακούς" όσους δεν θα συμπορεύονται μαζί τους στο μονοπάτι των δικών τους πρακτικών και θεωρητικών τοποθετήσεων...

    Το βλέπουμε όλο και πιο καθαρά να συμβαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή