Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Αποζημίωση «μαμούθ» για φοιτητή που έμεινε «φυτό»-Σοβαρολογείς ότι ήταν αποζημίωση "μαμούθ". Γέλασα πικρά όταν το άκουσα...

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάπηρος
Ποσό ύψους 659.512,42 ευρώ επιδικάστηκε ως αποζημίωση στους γονείς 23χρονου παχύσαρκου φοιτητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος έμεινε «φυτό» έπειτα από έξι επεμβάσεις στις οποίες υπεβλήθη προκειμένου να χάσει βάρος. 
 Ο άτυχος φοιτητής εισήχθη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για να υποβληθεί σε γαστρεκτομή - γνωστή ως sleevegastrectomy - προκειμένου να χάσει βάρος και λόγω ιατρικών λαθών και παραλήψεων, μετά από έξι επεμβάσεις, πήρε εξιτήριο αλλά είχε ήδη υποστεί οριστική μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη με πλήρη ανικανότητα αυτοεξυπηρέτησής του. 
 Οι τραπεζοϋπάλληλοι γονείς του 23χρονου είχαν προσφύγει στα δικαστήρια, διεκδικώντας συνολικά 4.855.478,34 ευρώ. Συγκεκριμένα, διεκδίκησαν αποζημίωση για την αποκατάσταση της ζημίας που έχουν ήδη υποστεί το ποσό του 1.234.844,55 ευρώ, για χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης τους, το ποσό των 3.620.633,79 ευρώ, με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής, και επιπλέον το ποσό των 4.014,49 ευρώ μηνιαίως επί τρία χρόνια (2013-2016). 
 Τελικά τους επιδικάστηκε αποζημίωση 659.512,42 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους, και μηνιαία αποζημίωση 3.000 ευρώ για τρία χρόνια (2013-2016), ενώ οι δικαστές επιδίκασαν στους υπεύθυνους γιατρούς και την ιδιωτική κλινική δικαστικά έξοδα που ανέρχονται στο ποσό των 32.000 ευρώ. 
   Πηγή: ΑΜΠΕ  .......................................................................................................................................
Δεν μπορώ να αποφύγω, αγαπημένο μου,
ένα λυπημένο σχόλιο στα παραπάνω,  
διότι γνώρισα τον Στέλιο Κ.
ως νέο, ωραίο,  πανύψηλο φοιτητή
στην Πάτρα όπου κατοικώ πολλά χρόνια...
Τον γνώρισα τον παθόντα,  
λίγον καιρό  πριν  παχύνει,
πριν αποφασίσει το κατεδαφιστικό  χειρουργείο
με το οποίο βουτήχτηκε η οικογένειά του
και ο ίδιος, στης ξαφνικής, βαρύτατης αναπηρίας, την Κόλαση...
Εντελώς τυχαία χτες στις ειδήσεις έμαθα τη σχετική εξέλιξη με την... " μαμούθ" αποζημίωση. 
Και γέλασα  πολύ πικρά...
Κύριοι  δικαστές, 
που επιδικάσατε στο μεγαθήριο ιδιωτικό θεραπευτήριο,  
αυτό το πενιχρότατο για την περίπτωση ποσόν, 
άραγε, αν το παιδί σας( έχετε παιδί;)
βρισκόταν στη θέση του Στέλιου
ίδια θα ήταν η απόφαση; 
 Φοβούμαι πως όχι.
Αν πάθαινε το κακό  στην Αμερική ο Στέλιος,  
οι γιατροί, θα πλήρωναν πανάκριβα ... την αβλεψία τους (εκφράζομαι μετριοπαθώς)
Οι Αμερικάνοι σε αυτά δεν αστειεύονται και μπράβο τους. Εδώ όμως δεν είμαστε Αμερική. Καταντήσαμε  Ελλαδιστάν.
Και η ζωή και η αρτιμέλεια του Έλληνα, 
μοιάζει να μην έχει και ιδιαίτερη σημασία για κανέναν. 
-Τι κρίμα! 
Το μεταφυσικό στην υπόθεση του Στέλιου, είναι πως ο νέος, βγαίνοντας απ' το γραφείο του γιατρού, με τον οποίο συζήτησε τις λεπτομέρειες της εγχειρήσεώς του,  μια μέρα ΠΡΙΝ μπει στο χειρουργείο... 

(με άριστες περγαμηνές  ο γιατρός κατά τ' άλλα, πλην..."η ώρα η κακή" παιδάκι μου, που λέγαν και  παλιές, καρτερικές  γερόντισσες),

 ...συνάντησε μια άγνωστη γυναίκα η οποία ξαφνικά του απηύθυνε το λόγο και τον προειδοποίησε  με στόμφο προφήτισσας:

-Πρόσεξε νεαρέ! Ένας Δημήτρης και μια Ελένηθα σου κάνουν μεγάλο  κακό! . 
Δεν έδωσε σημασία ο Στέλιος. 
-Ποιος πολιτισμένος και ορθολογιστής νεαρός φοιτητής σε θετικές επιστήμες , θα έδινε σημασία; Μάλλον κανένας. 
Ωστόσο, Δημήτρης λεγόταν  ο μοιραίος για κείνον, χειρουργός. 
Ελένη δεν γνωρίζω  ποια ήταν, δεν έμαθα
 ( συνειρμός έρχεται τώρα...άσχετος...κάποτε στο σχολείο, μια γυμνάστρια Ελένη, μου έκανε αλησμόνητη  ζημιά στη σπονδυλική στήλη, με ακατάλληλη, πιεστικά επιβαλόμενη   άσκηση, που πλέον- ευτυχώς- την κατάργησαν...)
Και... το   κακό, στην περίπτωση του φοιτητή, έγινε. Τι να πούμε; Μόνο να προσευχηθούμε μπορούμε.
-Χριστέ μου και Κύριέ μου, δυνάμωσε  τη μάνα του Στέλιου, την άγια  συμμαθήτρια και  φίλη μου, τη Χρυσάνθη, και βοήθα την επιστήμη να δώσει σωτήρια  λύση στο πρόβλημά τους, σε κάποια κοντινή στιγμή, στο μέλλον,
-Κυρά Παναγία μου, για όλα τα πονεμένα παιδιά του κόσμου, για όλες τις συντετριμμένες μανάδες και τους  πατεράδες, θερμά σε παρακαλώ, απάλυνέ τους τον πόνο και χάρισε τη δική Σου, μοναδική παρηγορία! 

9 σχόλια:

  1. Προς τον ανώνυμο φίλο Π

    (από το μακρινό Βέλγιο, κατά δήλωσίν του)

    να πω ότι ευχαριστώ πολύ
    για το μήνυμα και να τον ενημερώσω ότι ναι,
    ΑΛΛΑΞΑ
    τις ρυθμίσεις στο μπλογκ ώστε να μην λαβαίνω ΠΛΕΟΝ
    από ανώνυμους μηνύματα.

    Λαβαίνω μηνύματα μόνο από ανθρώπους
    που έχουν ένα προφιλ στο Google.

    Εύχομαι υγεία, ευλογία και Καλό Καλοκαίρι, φίλτατε..
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή διαχειρίστρια
    Μια είδηση που μπορεί να σε ενδιαφέρει (δεν ξέρω αν την έχεις υπ'όψιν σου). Όπως ξέρεις, δεν υπεισέρχομαι στο θέμα των ημερολογίων, γιατί, τέλος πάντων, δεν με αγγίζει και δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Με απασχολεί όμως ιδιαίτερα το θέμα της ισλαμοποίησης της Ελλάδας. Και είδα σε κάποια είδηση ότι αυτήν την ώρα γίνεται ομιλία στο Πολεμικό μουσείο εναντίον της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους, και από ιερωμένους συμμετέχει ιερωμένος του παλαιού (μόνον!!!).
    http://www.elkosmos.gr/ekdiloseis/ekdiloseis/ethnikes-ekdiloseis/15062-2015-06-06-14-49-41.html
    Θα άξιζε μια ανάρτηση. Το ζήτημα είναι το σημαντικότερο του αιώνα για την Ελλάδα. Δεν έχουμε άλλη ζωή ως έθνος.
    Ευδοκία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσθήκη:
    από ότι παρατηρώ, μόνο "χαρακτηρισμένα" ακροδεξιά ιστολόγια ειδήσεων παρουσίασαν την είδηση (εξ ου και η παραπομπή στο προηγούμενο μήνυμα). Είναι απαράδεκτη αυτή η εσκεμμένη περιθωριοποίηση μιας αντικειμενικής είδησης και του δικαιώματός της να εξαπλωθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευδοκία μου
    ευχαριστώ για την ενημέρωση.

    Θεωρώ ότι υπάρχουν δεκάδες μπλόγκια καλύτερα του δικού μου που ασχολούνται με το ζήτημα που θέτεις.

    Οι Έλληνες θα εισπράξουμε αυτό ακριβώς που μας αξίζει, επειδή η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ λαού και ποιμένων από τα Ιερά και τα Όσια που ΆΓΙΟΙ άνθρωποι με το ΑΙΜΑ τους μας παρέδωσαν, τυγχάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

    Δέκα χρόνια πριν ξεσπάσει η Κρίση, βλέποντας και την κατάπτυστη προφητική μόδα των ακριβοπληρωμένων κουρελιώνε στα ρούχα, του έλεγα του κολλητού μου:

    -' Δεν πάει καλά το Δοβλέτι. Από ακολασία σε αποστασία...και από Αποστασία σε Επίσημο Δαιμονισμό...κοίτα τις παρελάσεις των..υπερήφανων για τις ανωμαλίες...πριν 35 χρόνια που ήμουν κοπέλα, οι πσυχίατροι ΘΕΡΑΠΕΥΑΝ υποτίθεται αυτά τα προβλήματα.

    Μετά...ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΕ η...πάθηση από τα κιτάπια της Αμερικάνικης ψυχιατρικής Εταιρείας...και τώρα...είμαστε και περήφανοι ντε...για τους "ιερούς γάμους" των ΑΡΡΩΣΤΩΝ...θου Κύριε...

    ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ θα μας αφήνει τους απογόνους ηρώων και Χριστιανών Μαρτύρων να σοδομιζόμαστε έτσι;

    Νομίζεις ότι δεν θα μας πέσει φωτιά και μάχαιρα στο κεφάλι;

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα μας πέσει.

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΕ ΛΑΟΣ , ΟΥΤΕ ΙΕΡΑΤΕΙΟ, ΜΕΤΑΝΟΕΙ , στην πλειονότητά του...
    Η ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑ των ανθρώπων των ΕΣΧΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, έχει προφητευτεί και από την Απόκαλυψη..

    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ χαμπαριάζει..
    Αν χαμπάριαζε...ΔΕΝ θα χρειάζονταν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. ΔΕΝ θα υπήρχε αντικείμενο...Θα είχε εκ των προτέρων εξαλειφθεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και δεν θέλω να μιλήσω θρησκευτικά, και μόνον επειδή το έφερε η κουβέντα: μα, δεν αναγνωρίζεις ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαικό (και παγκόσμιο) και το Ισλάμ αποτελεί για όλον τον πολιτισμό την μεγάλη απειλή; Στο κάτω κάτω, δεν υπάρχουν προφητείες που προβλέπουν μια μεγάλη σύγκρουση του Χριστιανικού και του Μουσουλμανικού κόσμου; (άντε πια να γίνει να γίνει να τελειώνουμε με δαύτους!). Αυτή η σύγκρουση, αν δεχθούμε ότι είναι προ των πυλών, όπως άλλωστε φαίνεται και τοις πράγμασιν, είναι λογικό να περιλαμβάνει όλον τον πολιτισμένο κόσμο, όχι μόνο τους Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευδοκία μου
    πολλά χρόνια τώρα με είχε εντυπωσιάσει εκείνο το γλυκό στρουμφάκι ο Χάντιγκτον με τις θεωρίες του για τις συγκρούσεις των πολιτισμών όμως εμείς οι μικροαστοί του Νότου της Ευρώπης πραγματικά μοιάζουμε ως οι τελευταίοι τροχοί της Παγκοσμιοποιημένης Αμάξης.

    Οικονομικά δεν ξέρουμε, νομικά δεν ξέρουμε, από Πολιτικά τερτίπια και παιγνίδια ιδέα δεν έχουμε, τι να πούμε;

    Ό,τι και να πούμε, αφελές θα ακούγεται και θα γελάν οι Δαιμόνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαστε μικροί και ασήμαντοι λόγω μεγέθους, αλλά σημαντικοί γεωπολιτικά. Όποιος διαβάσει το βιβλίο του Νταβούτογλου καταλαβαίνει γιατί. Απλώς βυθιζόμαστε αυτοκαταστροφικά πάντα στην μοιρολατρικότητα που περιγράφεις. Είναι το Λουξεμβούργο πιο σημαντικό; Όμως μόλις αποφάσισε με δημοψήφισμα κατά του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών. δίνοντας σε όλους μάθημα και παράδειγμα. Γιατί να είμαστε τόσο ηλίθιοι ώστε να μην το μιμηθούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @προς την ηλεκτρονική φίλη που κάτι με ρώτησε.

    Αν θέλετε στείλτε με μέιλ ένα προσωπικό σας τηλέφωνο να το προωθήσω και αν θέλουν επικοινωνία μαζί σας, θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή