Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Xτες Μεγάλη Δευτέρα, 13/26 Απριλίου στα 2021 ανεχώρησε για την Άνω Ιερουσαλήμ, ο αγαπημένος εν Χριστώ αδελφός μας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος ...ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ακούραστε, υπομονετικέ εργάτη στον Αμπελώνα Κυρίου και Ομολογητή! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

 


Ο πολυσεβαστός ιερέας της ενορίας των Αγίων Πάντων Πατρών, π. Νικόλαος Δημαράς έγραψε, για την εκδημία του Παναγιώτη, συγκινημένα και λιτά:

"Κοιμήθηκε σήμερα το πρωί [13/ 26-4-2021 ]στο νοσοκομείο της Λειβαδιάς ο αγωνιστής αδελφός μας Παναγιώτης Ηλιόπουλος, τέως καθηγητής φυσικής της Μέσης Εκπαίδευσης και εντεταλμένος ιεροκήρυκας της Γνήσιας Ορθοδοξίας μας.

Τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε από την ασθένεια του πάρκινσον.

Πολλά μας συνέδεαν με τον αδελφό Παναγιώτη, που αξιώθηκε και μεγάλης ευωδίας κατά την τελευταία Θεία Μετάληψη, λίγο καιρό πριν ο Κύριος τον καλέσει στην Βασιλεία Του!

Αρκετές φορές κοινώνησε στις αλησμόνητες συναντήσεις μας στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής, στο Κορωπί, στις αγρυπνίες και στις κατανυκτικές αλλά και στις πανηγυρικές Θείες Λειτουργίες που κάναμε μαζί τα τελευταία είκοσι χρόνια πριν τον καταβάλει η ασθένεια.

Ας είναι αναπαυμένος στην Χώρα των Ζώντων, κοντά στον Χριστόν μας και στην Παναγία μας, που τόσο αγάπησε και αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για την δόξα της Παναγίας Τριάδος, επ' ονόματι της Οποίας έκτισε και Εκκλησία μαζί με άλλους αδελφούς στην Λειβαδιά!
Ας τον μνημονεύουμε στις προσευχές μας υπέρ αναπαύσεώς του.

π. Νικόλαος"
.........................................................................................................................
..........................................................................................................................

Y.Γ. Επισυνάπτω- η υποφαινόμενη-
και φωτό, του -εις την Χώραν των Ζώντων-,
αποδήμησαντος αδελφού Παναγιώτη Ηλιόπουλου,
χαρακτηριστική,
της ειρηνικής,
γενναίας
και χαριτωμένης ψυχής του.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ

εκλεκτέ Ομολογητή και σπάνιε συναγωνιστή,

φίλε αγαπημένε μας...








2 σχόλια:

  1. Ο Κύριος να αναπαύσει από των κόπων αυτού τον Γνήσιο αγωνιστή της Ορθοδοξίας και στη Θεωρία αλλά και στην Πράξη. Αγωνιστή στην οικογένεια, στην αίθουσα διδασκαλίας, στην Ομολογία τη δημόσια, στο από άμβωνος κήρυγμα και στην ταπεινή διακονία στο αναλόγιο! Είθε να εύρη μιμητές το παράδειγμα του Αξίου κατά πάντα αδελφού μας και να είναι αιωνία του η μνήμη. Ο Κύριος να χαρίζει υγεία στην οικογένειά του και την διατήρηση ζωηρής της μνήμης της εκλεκτής τους κεφαλής!
    Όσοι είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε τον Παναγιώτη στη ζωή μας, να μας συνεπάρει με τον ενθουσιώδη του λόγο για Χριστό και για Πατρίδα, να μας ζεστάνει με τη θερμή του αγάπη και τα ελπιδοφόρα μηνύματα νιώθουμε φτωχότεροι στη Γη, αλλά πλουσιώτεροι στον ουρανό, στην Εκκλησία των πρωτοτόκων, όπου προστέθηκε μια ικετήρια ακόμα φωνή για το στηριγμό όλων ημών των περιλειπομένων. Πού γινόταν αγώνας και προσπάθεια για την Αλήθεια και τη Ορθοδοξία και ήταν απών ή στα μετόπισθεν ο Παναγιώτης;; Σε ποιό προσκλητήριο υστέρησε; Πάντοτε μπροστά, να ενθαρρύνει κάθε καλή προσπάθεια και να ενσιχύσει, με μόχθο και κόστος προσωπικό. Πόσες μάχες δεν έδωσε μετά των μακαριστών πατέρων Θεοδωρήτου, Καλλινίκου και Χρυσοστόμου, τους οποίους ευλογηθήκαμε να γνωρίσουμε!! Σφράγισε το δραστήριο επι της Γης βίο του με την υπομονή στη βάσανο της ασθενείας, δια της οποίας δοκιμάσθηκε και καθαρίσθηκε ως χρυσός εν χωνευτηρίω!!
    Ας είναι αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε και αείμνηστε αδελφέ μας Παναγιώτη. Χαίρε και ευφραίνου εν αναμονή της κοινής Αναστάσεως!! Χριστός Ανέστη! Και ουδείς εν των Μνήματι!
    Χριστός Ανέστη και κατεπόθη ο Θάνατος!
    Χαίρε αδελφέ μας εν τη Αναστάσει του ελθόντος νικών ίνα νικήση! Χριστός Ανέστη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΑΚΥΛΑ (κατά κόσμον Ομότιμο καθηγητή Χημείας στο Πολυτεχνείο Πατρών, ΠΕΤΡΟ Γ.ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ):

    Πετρή μου,

    ΑΝΑΠΑΥΘΗΚΕ πράγματι, ο εν Κυρίω αδελφός μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, μετά από μακροχρόνια εκ της ασθενείας σωματική ταλαιπωρία...

    Διαθέτουμε ως πληρωμα ενορίας, όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά, μια ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ για την ΠΑΡΡΗΣΙΑ που θα ΑΞΙΩΘΕΙ να βρει ενώπιον του Θρόνου της Παναγίας Τριάδος.

    Ο Κύριος θα παρηγορήσει την αφοσιωμένη οικογένειά του, και θα τους χαρίσει-και δι ευχών και του απελθόντος εις Ουρανούς, Παναγιώτη- πλούσιες όλες τις ευλογίες, προς σωτηρίαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή