Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την εφεύρεση μικροτσίπ που θα εμφυτεύεται και θα ανιχνεύει τον κορονoϊό

 



(πηγή το μπλογκ Κόκκινος Ουρανός )

..........................................................................

............................................................................

Η κατάσταση με τον κοροναϊό έχει οδηγήσει σε μια σειρά από γεγονότα που πιθανότατα θα έκαναν τον Τζορτζ Όργουελ να κοιτάζει έκπληκτος για το πώς μέσα σε ένα χρόνο η οργουελιανή κοινωνία διαμορφώθηκε.

Από τα αυστηρότατα lockdown, την καταστροφή των επιχειρήσεων και τα διαβατήρια εμβολίων για να «ζήσουμε», οι παραβιάσεις στην προσωπική ελευθερία ήταν τεράστιες.

Αλλά το Πεντάγωνο έχει τώρα μια νέα ιδέα που υποτίθεται ότι είναι για την ασφάλειά σας, αλλά ακούγεται σαν κάτι από εφιάλτη επιστημονικής φαντασίας, που περιλαμβάνει την εμφύτευση μικροτσίπ στο σώμα σας, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Οι επιστήμονες του Πενταγώνου που εργάζονται μέσα σε μια μυστική μονάδα που δημιουργήθηκε στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, δημιούργησαν ένα μικροτσίπ που θα εισαχθεί κάτω από το δέρμα, το οποίο θα ανιχνεύει τη μόλυνση από τον COVID-19 και ένα επαναστατικό φίλτρο που θα μπορεί να απομακρύνει τον ιό από το αίμα όταν συνδεθεί με μηχανή αιμοκάθαρσης.

Η ομάδα του Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) εργάζεται εδώ και χρόνια για την πρόληψη και τον τερματισμό των πανδημιών.

Αξιολογούν τα ζητήματα και καταλήγουν σε έξυπνες λύσεις, οι οποίες κατά καιρούς εμφανίζονται περισσότερο σαν να πηγάζουν από κάποιο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας παρά από ένα επιστημονικό εργαστήριο.

Μία από τις πρόσφατες εφευρέσεις τους, είπαν στην εκπομπή “60 Minutes” την Κυριακή το βράδυ, είναι ένα μικροτσίπ που ανιχνεύει την μόλυνση από COVID σε ένα άτομο πριν μπορέσει αυτή να εκδηλωθεί.

Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου είπαν στο "60 Minutes" ότι το Πεντάγωνο δεν ενδιαφέρεται να παρακολουθεί κάθε σας κίνηση, αλλά είναι σίγουρο ότι θα είναι μια τρομακτική προοπτική για πολλούς.

Ο στρατιωτικός γιατρός μολυσματικών ασθενειών, ο εν αποστρατεία  συνταγματάρχης Matt Hepburn, έδειξε στα «60 λεπτά» αυτό που φάνηκε σαν ένα τζελ με ιστούς, που θα δοκιμάζει το αίμα σας συνεχώς.

«Το βάζεις κάτω από το δέρμα σου και αυτό που σου λέει ότι υπάρχουν χημικές αντιδράσεις στο σώμα, και αυτό το σήμα σημαίνει ότι θα έχεις συμπτώματα αύριο», είπε ο συνταγματάρχης.

«Είναι σαν ένα φως “κινητήρα ελέγχου”», είπε.

«Μπορούμε να έχουμε αυτές τις πληροφορίες σε τρία έως πέντε λεπτά. Γίνεται η διάγνωση και έτσι σταματάμε τη μόλυνση στα ίχνη της», είπε.

 

Μια άλλη εφεύρεση της ομάδας είναι μια συσκευή που, όταν τοποθετείται σε μηχανή αιμοκάθαρσης, απομακρύνει τον ιό και τον αντικαθιστά με αίμα. Χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα σε σύζυγο στρατιωτικού γνωστό ως Ασθενής 16 που είχε ανεπάρκεια οργάνων και σηπτικό σοκ.

«Το περνάς, και βγάζει τον ιό και βάζει το αίμα πίσω», είπε.

Ο ασθενής ανάρρωσε πλήρως μέσα σε λίγες μέρες.

Ο Δρ Kayvon Modjarrad, ένας άλλος επιστήμονας που έδωσε συνέντευξη, είπε ότι εργάζεται επί του παρόντος πάνω σε ένα εμβόλιο που θα προστατεύει από όλους τους κοροναϊούς, παρόντες και μέλλοντες.

«Δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία, αυτό είναι επιστημονικό γεγονός», είπε στα «60 Λεπτά».

«Έχουμε τα εργαλεία, έχουμε την τεχνολογία, για να το κάνουμε αυτό τώρα», είπε.

Είπε ότι θέλουν να εμβολιάσουν ανθρώπους για να έχουν ανοσία από ιούς που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί.

«Θα προστατευόμαστε από θανατηφόρους ιούς που δεν έχουμε δει ούτε καν φανταζόμαστε», είπε.

Ωστόσο, είναι πιθανό να είναι υπάρχει σκεπτικισμός στο στρατιωτικό προσωπικό για το νέο μικροτσίπ, καθώς πολλοί διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο επειδή φοβούνται, συμπεριλαμβανομένου ενός μικροτσίπ που έχει σχεδιαστεί για να τους παρακολουθεί, ανέφεραν οι New York Times.

«Ο στρατός μου λέει τι, πώς και πότε να κάνω σχεδόν τα πάντα», λέει ο λοχίας Tracey Carroll, ο οποίος εδρεύει στο Fort Sill της Οκλαχόμα. «Τελικά μου ζήτησαν να κάνω κάτι και να έχω μια επιλογή, οπότε είπα όχι».

«Ο λοχίας Carroll, 24 ετών, αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα μελών του στρατού - ένα σε μεγάλο βαθμό νεαρό, υγιές σύνολο Αμερικανών από κάθε γωνιά του έθνους - που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο, το οποίο προς το παρόν είναι προαιρετικό μεταξύ του προσωπικού. Αναφέρουν μια σειρά πολιτικών και υγειονομικών ανησυχιών», γράφουν οι Times.

ΚΟ / πηγή

.............................................................................................................

..............................................................................................................

ΠΗΓΉ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ,  ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου