Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

Και βέβαια θα σηκωθούν οι πρόγονοι από τους τάφους τους και θα μας φτύσουν!

Αποτέλεσμα εικόνας για πρόγονοι


Το "γιατί" θα συμβεί αυτό, ευλογημένο μου,
το γιατί δηλαδή 
θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους τους
και θα μας αγριοκοιτάξουν 
μέχρι να μαρμαρώσουμε από την τρομάρα
(στην καλύτερη των περιπτώσεων)

μπορείς να το καταλάβεις αν διαβάσεις το αρθράκι
στο Πρώτο Θέμα.

Και για μένα, βέβαια, και πολλούς σαν και μένα,
αυτές οι τωρινές  εξελίξεις Δεν δημιουργούν  έκπληξη.

Από τη στιγμή που άρχισε το Ξέφτισμα των Ορθοδόξων χριστιανικών  συνειδήσεων, στο κοντινό 1924, με την αποδοχή/ σχίσμα, της επάρατης (καταραμένης θα πει η λέξη "επάρατη", το γράφω για σένα το νιάτο, που με διαβάζεις... ) 
και Βίαιης αλλαγής του εκκλησιαστικού, Ορθόδοξου Εορτολογίου, από κει και μετά, προσωπικώς, η σαλεμενότητά μου, όλα τα χειρότερα, τα περιμένει. 

Ευανθία η Σαλογραία

(και αν ζουλήξεις το "ποντίκι" πάνω στην υπογραφή
θα πεταχτείς στα  πάντοτε επίκαιρα παραληρήματά  μου
περί του ότι, "όλοι ανεξαιρέτως πουλιούνται" σε κάποιον
που τους εξαγοράζει...

Αλήθεια, εσύ, περιστεράκι μου,
σε Ποιον σκέφτεσαι να πουληθείς; )
...................................................................................................
....................................................................................................


....................................................................................................................
....................................................................................................................
Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος είναι αντίθετη με την αλλαγή φύλου στα 15. Δείτε τι αναφέρει σε επιστολή της...
Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος σε επιστολή της δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη στην αλλαγή φύλου στα 15 θεωρώντας ότι η διαδικασία θα επιβαρύνει παρά θα βελτιώσει την ψυχική κατάσταση αυτών των παιδιών.
Οι παιδοψυχίατροι, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση για τις βαρύτατες και μη αναστρέψιμες συνέπειες από τη φυλομετάβαση στην ηλικία των 15 που επιχειρεί να νομοθετήσει. Με αφορμή το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή , η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος απέστειλε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνθο. Η εν λόγω Εταιρεία κάνει ευθέως λόγο για υψηλή συννοσηρότητα κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας στις περιπτώσεις αλλαγής φύλου στα 15 μέχρι την ενηλικίωση. Η  συννοσηρότητα αυτή δεν υποχωρεί με την αλλαγή φύλου μέσω της ιατρικής διαδικασίας αλλαγής φύλου (ιατρικές επεμβάσεις). Την ίδια στιγμή, γράφει το ρεπορτάζ, επισημαίνει και την υψηλή δυσφορία που «εγκαθίσταται» στα άτομα αυτά, όπως και την πολύ υψηλή ψυχοπαθολογία που μπορεί να δημιουργηθεί.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ως συννοσηρότητα ή διπλή διάγνωση ορίζεται η συνύπαρξη στο ίδιο άτομο μιας διαταραχής οφειλόμενης στη χρήση ψυχοδραστικής ουσίας και μιας άλλης ψυχιατρικής διαταραχής.
«Θεωρούμε καθήκον μας», υπογραμμίζει η Εταιρεία, «να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για την επέκταση της δυνατότητας αλλαγής φύλου σε άτομα αυτής της ηλικίας (15 μέχρι την ενηλικίωση), ηλικία η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστότητα της διαμορφούμενης ταυτότητας φύλου, καθώς και τις ανησυχίες μας ότι η εμπλοκή των εν λόγω νέων στη διαδικασία θα επιβαρύνει παρά θα βελτιώσει την ψυχική αποκατάσταση».
Οι παιδοψυχίατροι δεν κρύβουν ότι σε όλο αυτό το συγκρουόμενο ψυχικό κόσμο των εφήβων οι οποίοι εκφράζουν τάσεις μετάβασης από το ένα φύλο στο άλλο, δεν αποκλείεται να έχει συμβάλει και η ίδια η οικογένεια, που τώρα με το νομοσχέδιο Κοντονή, καλείται να συναινέσει στην αλλαγή φύλου. 
Ειδικότερα, αναφέρουν «η προϋπόθεση συναίνεσης των γονέων δεν φαίνεται ικανή να αποτρέψει δυσμενείς εκβάσεις, καθώς είναι γνωστό ότι η επιμένουσα στην εφηβεία δυσφορία φύλου μπορεί να έχει τροφοδοτηθεί από γονεϊκή ανοχή ή και ενθάρρυνση».
πηγή
..................................................
( Υ.Γ.
Για τα θέματα της αλλαγής φύλου (θε μου, θέ μου...Σόδομα και Γόμορραα! )
μπορείς να επισκεφτείς και την αξιόλογη σελίδα 
του Νεκρός για τον κόσμο με νεότερα  επί του θέματος .)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου