Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

...Κβαντικός εναγκαλισμός ή κβαντική διεμπλοκή: Παράξενη δράση από απόσταση και...(επανάληψη): Η κυματική θεωρία της ύλης και οι χαμένοι παπάδες

(επανάληψη από το http://salograia.blogspot.gr/2009/10/blog-post_16.html)

Αγαπημένε- πάντα- του Χριστούλη, πρώην ιερέα, που κορδακίζεσαι ότι σου άνοιξαν τώρα τα μάτια -οι ξανθιές της τυφλεόρασης γκόμενες και είδες το φώς το αληθινόν, το εκ της οθόνης του υπολογιστή σου προερχόμενο- και γι αυτό έβγαλες τα ράσα και επιδίδεσαι- urbi et orbi- σε κατά συρροήν βλασφημίες, ως κουλτουριάρης δήθεν,προκειμένου να ζήσεις και σύ τώρα -σαν δυστυχής έφηβος στα πενηνταφεύγα, βιολογικά σου χρόνια- την μίζερη του μικροαστισμού σου, ζωούλα σου, ο ΘΕΟΣ που έφτυσες και που βλασφήμησες, είτε το θες, είτε δεν το θες,
ΥΠΗΡΞΕ, 
ΥΠΑΡΧΕΙ 
ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ,
ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ
ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ,

ΑΜΗΗΗΝ!

Το πρόβλημα όπως καταλαβαίνεις δεν είναι του Θεού, χρυσούλι μου.

Το πρόβλημα είναι ότι η φτυσιά σου, θα πέσει επάνω σου, και θα πνίξει στο βρόμικο σάλιο της, εσένα τον ίδιο...

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, σε λίγο, άμα τα τινάξεις αυτά τα πέταλα, και στην ευειδή- πλην ώριμη φυσιογνωμία σου- αρχίσουν να έρπουν τα σχετικά του θανάτου σκουλήκια, θα είναι ΟΛΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.

Και κανείς τότε δεν θα μπορεί να σου γράψει ηλεκτρονικά ραβασάκια μήπως και σε ξυπνήσει εγκαίρως! 

Επειδή στα αυτάκια μου, έπεσαν κάτι υπαινιγμοί σου, ότι δήθεν και συ είχες υπερφυσικές εμπειρίες κάποτε που ήσουν παπάς, αλλά αυτό δεν αποδεικνύει-κατά την άποψή σου- ότι ο Χριστός είναι Ζωντανός και Αναστημένος, έχω να δηλώσω ευθέως, πως στην περίπτωσή σου, ισχύει απολύτως η παροιμία που τονίζει:

Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!


Έχεις καταντήσει κουφός λόγω συγκατάθεσης σε πάθη

(κενοδοξίας κυρίως, σαρκικά ίσως...)

και κατά απόλυτο μαθηματική ακρίβεια,όποιος γίνεται δούλος σε πάθη,
τ υ φ λ ώ ν ε τ α ι 
με έναν ιδιαίτερο τρόπο και το Σκοτάδι το ερμηνεύει ως Φως, το Φως το ερμηνεύει ως Σκότος.

Εισέρχεται -ο συγκατατιθέμενος συνειδητά σε πάθη, ιερέας- σε κυκεώνα παραισθήσεων που δεν έχουν τέλος, μέχρι να αυτοκτονήσει από απελπισία κάποια στιγμή, ή μέχρι να παραφρονήσει ολότελα, εμφορούμενος από το πνεύμα του Φθόνου και της Οργής του Εωσφόρου, λαμβάνοντας, και αιώνια κόλαση, διότι εν τω Αδη ουκ έστι μετάνοια,!

Μετά- νοια μπορούμε να βιώσουμε, όσο φοράμε ακόμα τη φθαρτή τούτη σάρκα, και διαχειριζόμαστε τον υλικό μας εγκέφαλο, ως όργανο σωτηρίας.

Δεν αμφισβητώ ότι ως ιερέας, κάποτε, μπορεί να έζησες , πνευματικές εμπειρίες, τις οποίες τώρα αναπλαισιώνεις σε κάδρα θετικισμού και υλισμού- απορρέοντα από τις χονδροειδείς επιστήμες του 19ου αιώνα, τις, σε μηδενισμό, οδηγούμενες.

Ο Θεός ακούει, κάνει και θαύματα -ακόμη και σε πολύ αμαρτωλούς όπως εγώ- και σε αλλόθρησκους, ακόμη και σε άθεους, όταν του ζητήσουν βοήθεια.

Πέρα πάντως, από το να ήταν ο Θεός αυτός που απάντησε στις προσευχές σου, <παίζει>(για εξέτασέ το λιγάκι) και το ενδεχόμενο να ήταν και ο Αρχέκακος όφις, αυτός που σου έδωσε κάποια σημεία, ώστε να κοιταχτείς στο καθρέφτη σου υπερηφάνως- σαν την γκρινιάρα μάγισσα στο παραμύθι της Χιονάτης- και να καυχηθείς ότι είσαι ο παπάς ο καλυτερότερος των υπαρχόντων παπάδων...και όπου υπερηφανία προκατέλαβεν, εκεί επακολούθησε πτώμα φοβερόν και εξαίσιον...κατά των Αγίων Πατέρων τις διαπιστώσεις και διατυπώσεις, τα γνωρίζεις από μένα καλύτερα, αλλά ε π ι λ έ γ ε ι ς να τα λησμονείς, αγαπημένε μου.

Είμαστε πολύ μικροί όλοι μας, φίλτατε, πρώην πάτερ, ώστε να αποφαινόμαστε με τη δική σου έπαρση και αυθάδεια ότι ο Χριστός δεν αναστήθηκε.

Και όπως έγραφα πριν λίγο και σε έναν ταλαίπωρο, τώρα μόλις η επιστήμη αρχίζει και μας βάζει σε βεβαιότητες για τη διττή φύση του κόσμου και των φαινομένων του. 

Αυτό που λέει η Γραφή ότι η σαρξ επιθυμεί κατά του πνεύματος και το πνεύμα επιθυμεί κατά της σαρκός νομίζω ότι εκφράζεται- για κάποιον που είναι σε θέση να κάνει τις σχετικές αναγωγές- με επιστημονικό τρόπο, από την υλοκυματική θεωρία, και την αρχή της απροσδιοριστίας του Heisenberg που μας λέει ότι τα ηλεκτρόνια του σώματός μας, μπορεί να εκτείνονται και μέχρι την άλλη άκρη του σύμπαντος, άρα και από καθαρά υλική άποψη, ο άνθρωπος -ως σωματική υπόσταση- μπορεί να μην είναι τόσο μικρός και μηδαμινός, όσο ο εωσφορικός υλισμός επιθυμεί να του υποβάλλει, οδηγώντας τον σε σαρκολατρία και ειδωλολατρία. 
Θα παραθέσω το κείμενο που σου έστειλα στο πριβέ- για τον καλοπροαίρετο αναγνώστη- για να μη λές ότι σε βρίζω.

Αλήθεια;Πιστεύεις ότι σε βρίζει όποιος σου ασκεί μια αυστηρή κριτική;

Δεν έχω ανάγκη να βρίσω κανέναν, αγαπητέ μου.

Λόγω παλαιάς εκτίμησης προς το πρόσωπό σου,τότε που ήσουν άψογος -κατά το φαινόμενο, όπως ομολόγησες και συ- ιερέας, και λόγω θλίψης για το τωρινό σου κατάντημα, προσπαθώντας να σε αφυπνίσω, έγραψα τα κάτωθι:
.....................................................................

Αγαπημένε του Θεού, κύριε... μιλώντας χτες με έναν δυνατό επιστήμονα στο χώρο της φυσικοχημείας- άκουγα τα της υλοκυματικής θεωρίας. 

Η ύλη -λέει- είναι και σωματίδιο είναι και κύμα.

Οι Thomson -πατέρας και υιός- ανακάλυψαν την σωματιδιακή φύση του ηλεκτρονίου και την κυματική φύση του.

Πήραν, γι αυτή τους την ανακάλυψη και οι δυο Νόμπελ, πατέρας και γιος με λίγα χρόνια διαφορά.

Τι υποστηρίζει η υλοκυματική θεωρία;

Λέει ότι ΔΕΝ γίνεται να παρατηρηθεί συγχρόνως ή ύλη ως σωματίδιο και ως κύμα. 

Ανάλογα με τα όργανα παρατήρησης, άλλοτε φανερώνεται ως ύλη και άλλοτε φανερώνεται ως κύμα.

Τη θεωρώ καταπληκτική αυτήν την εκ της επιστήμης πληροφορία,διότι με ανάγει στα Λόγια του Κυρίου που λέει ότι όταν λειτουργούμε κάτω από τους νόμους της σάρκας δεν μπορεί το Άγιο Πνεύμα να φανερωθεί στο πνεύμα μας- ζωή μας(το γράφω σε ελεύθερη απόδοση)και το αντίστροφο.

Λοιπόν...το να θέλει κάποιος να στενεύει τα όρια της σκέψης,και να καταργεί την Παρουσία της Παναγίας Τριάδος εν τω κόσμω, σήμερα που υπάρχει τέτοια ανάπτυξη επιστήμης, το βρίσκω τουλάχιστον εωσφορικό και...πολύ αφελές...
........................................................................................
Και συνεχίζω αυτή τη στιγμή , τις σκέψεις τις προηγούμενες:

Τα της υλοκυματικής-κβαντικής θεωρίας, ακριβώς λόγω των πνευματικών αναγωγών στις οποίες μπορούν να οδηγήσουν έναν καλοπροαίρετο νου, τα πολέμησαν λυσσαλέα στο Σοβιετικο καθεστώς επί πολλά έτη.
Τώρα πλέον κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν ειναι σε θέση να τα αμφισβητήσει...

(Εμείς, οι πιστοί οι Ορθόδοξοι δεν έχουμε ανάγκη τις επιστημονικές αυθεντίες. 
Σε μάς αρκεί η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ, παραθέτω όμως τα εκ της επιστήμης απορρέοντα κοσμοείδωλα, επειδή κάποιοι κινούνται και σε τέτοια χωράφια και δεν τα θεωρούν του πεταμάτου)

Ο μέγας Luis de Broglie (τιμήθηκε και αυτός με Νόμπελ) σκέφτηκε ότι άν ένα κύμα φωτός μπορεί να δρα ως σωματίδιο, γιατί όχι και τα υλικά σωματίδια να μη μπορούν να δρουν ως κύματα;
Και το απέδειξε.

Τι λέει η κυματική θεωρία της ύλης;

Λέει ότι κάθε κινούμενο σωματίδιο έχει συνδεδέμενο κύμα(Pilot wave). 
H συχνότητα 
(το πόσες δηλαδή φορές επαναλαμβάνεται η μορφή του κύματος στη μονάδα του χρόνου)
και το μήκος του οδηγητικού κύματος, σχετίζονται με τη σχετική μάζα m και την ταχύτητα υ του κινούμενου σωματιδίου.

Η κυματική φύση των ηλεκτρονίων αποδεικνύεται από τα φάσματα περίθλασης
(όταν πέφτει ένα κύμα πάνω σε ένα εμπόδιο, λέμε ότι περιθλάται, δηλαδή, ότι αλλάζει δρόμο).

Η πρακτική εφαρμογή της κυματικής φύσεως των ηλεκτρονίων, είναι το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα από τους επιστήμονες.

Η Ορθόδοξη Πίστη, μάς διδάσκει εξ Αποκαλύψεως, ότι αποτελούμαστε απο σώμα και ψυχή-μια ζωοποιό ενέργεια που συνοδεύει το σώμα σε κάθε του κύτταρο όσο είναι ο άνθρωπος εν ζωή, όπου η ψυχή μας είναι και αυτή υλική, όπως υλικά είναι και τα σώματα των αγίων Αγγέλων, πλην, λεπτοτέρας υφής σώματα από τα δικά μας- άυλος-άκτιστος πραγματικά, είναι μόνο Ο Ακτιστος Θεός, στην Τριαδικότητά Του. 

Δεν μπορείς, όμως, ταυτόχρονα να παρατηρήσεις και τις εκδηλώσεις του σώματος και του πνεύματος.

Χρειάζεσαι άλλα όργανα παρατήρησης κάθε φορά. 

Για να παρατηρήσεις τα του Πνεύματος, πρέπει να είσαι γνήσιος υπηρέτης του Πνεύματος και ο ίδιος.

Αν είσαι ένας απλός υλιστής, αποκομμένος από το Σώμα του Χριστού, που είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία Του,και με την εγκόσμια-μόνο- κουλτούρα ανά χείρας, 
φ α ν τ ά ζ ε σ α ι 
ότι είσαι και αληθινός άνθρωπος του Πνεύματος, τόσο το χειρότερο για σένα τον ίδιο!

Όταν θα σε ξυπνήσει η Πραγματικότητα του προσωπικού σου θανάτου, θα είναι πάρα πολύ αργά για να επανορθώσεις οτιδήποτε- όπερ απεύχομαι να συμβεί, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητή που κάποτε πολύ τον αγάπησες, αμήηηην!

Ευανθία η Σαλογραία
.................................................................................................................
.......................................................................................................................
Κβαντικός εναγκαλισμός ή κβαντική διεμπλοκή: 
Παράξενη δράση από απόσταση

Η κβαντική διεμπλοκή είναι το φαινόμενο, κατά το οποίο δύο σωματίδια όπου δημιουργούνται μαζί (για παράδειγμα δύο ηλεκτρόνια) μένουν σε κατάσταση διεμπλοκής μεταξύ τους, ασχέτως του χώρου που μεσολαβεί πλέον από το ένα στο άλλο. Αν σταλεί το ένα από τα δύο στο άλλο άκρο του σύμπαντος και συμβεί κάτι σε οποιοδήποτε από τα δύο, το άλλο αντιδρά ακαριαία. Έτσι, φαίνεται είτε πως η πληροφορία μπορεί να ταξιδέψει με άπειρη ταχύτητα, είτε πως στην πραγματικότητα τα δύο αντικείμενα βρίσκονται ακόμα σε «επαφή», σε σύνδεση μεταξύ τους, σε κατάσταση διεμπλοκής.
Η κβαντική διεμπλοκή είναι υπαρκτό φαινόμενο και παρατηρείται σε πειράματα, όχι μόνο στο μικρόκοσμο, αλλά και σε μεγαλύτερες κλίμακες.

Συνέπειες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προέκταση της κβαντικής διεμπλοκής, με την προϋπόθεση πως συνέβη η μεγάλη έκρηξη, είναι πως τα πάντα, αφού δημιουργήθηκαν μαζί, είναι ακόμα συνδεδεμένα μεταξύ τους, «ακουμπούν» υπό μία έννοια ακόμα το ένα το άλλο. Έτσι, ο χώρος εμφανίζεται σαν ένα κατασκεύασμα που δίνει την ψευδαίσθηση πως υπάρχουν χωριστά αντικείμενα. Υπό την έννοια αυτή, η κβαντική διεμπλοκή κάνει να καταρρέει η εμπειρία του ανθρώπου για τον χώρο.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1935 ο Άλμπερτ Αινστάιν και οι συνεργάτες του Μπόρις Ποντόλσκι (Boris Podolski) και Νέιθαν Ρόζεν (Nathan Rosen) (EPR) έγραψαν ένα άρθρο για τις "διαπλεγμένες ή εναγκαλισμένες καταστάσεις", συστήματα δηλαδή τα οποία σύμφωνα με την κβαντομηχανική πρέπει να τα μεταχειριζόμαστε ως ενιαίο σύνολο, όσο μακριά και αν βρίσκονται τα τμήματα που τα αποτελούν. Το συμπέρασμα αυτό τους οδήγησε τότε στην παραδοχή ότι η κβαντομηχανική δεν μπορούσε να αποτελεί μια πλήρη θεωρία. Συμπέραναν ότι χρειάζονται και άλλες πρόσθετες φυσικές ποσότητες (οι λεγόμενες κρυμμένες μεταβλητές) για να περιγραφεί η φυσική πραγματικότητα. Από τότε, η θεωρητική και πειραματική δουλειά που έγινε στο μεταξύ, έχει αποκλείσει τις πιο απλές εκδοχές των κρυμμένων μεταβλητών και μας υποδεικνύει ότι ο κβαντομηχανικός εναγκαλισμός είναι πραγματικό χαρακτηριστικό του κόσμου.
Ο κβαντικός εναγκαλισμός (διεμπλοκή) αναφέρει ότι σε ένα σύστημα το οποίο αποτελείται από ένα ή περισσότερα υποσυστήματα, δεν μπορούμε να αποδώσουμε μια συγκεκριμένη κβαντική κατάσταση στο κάθε υποσύστημα τη στιγμή που τα αντίστοιχα σωμάτια δεν έχουν δικές τους ιδιότητες. Αν επιχειρήσουμε να κάνουμε μέτρηση του ενός, επιφέρεται αυτομάτως η αλλαγή των ιδιοτήτων του άλλου, όσο μακριά και αν είναι το ένα από το άλλο.
..............................πηγή: Βικιπαίδεια.....................................πηγή για το άρθρο http://www.freethinking.gr/kvantikos-enagalismos/

Στην κβαντομηχανική, τα εναγκαλισμένα σωματίδια παραμένουν συνδεδεμένα έτσι ώστε όταν μια ενέργεια πραγματοποιηθεί σε ένα από αυτά, τότε αυτόματα επηρεάζεται και το άλλο, ακόμα και αν απέχουν μεταξύ τους κατά τεράστιες αποστάσεις. Το συγκεκριμένο φαινόμενο «ταλαιπώρησε» τόσο πολύ τον Albert Einstein που το ονόμασε παράξενη δράση από απόσταση (spooky action at a distance).
Οι κανόνες της κβαντομηχανικής λένε ότι ένα φωτόνιο (σωματίδιο φωτός) που δεν έχει παρατηρηθεί ακόμα, υπάρχει σε όλες τις πιθανές του μορφές (κύμα και σωματίδιο), αλλά μόλις παρατηρηθεί ή μετρηθεί τότε υπάρχει μόνο σε μία κατάσταση.
Ένα βασικό χαρακτηριστικό των υποατομικών σωματιδίων το οποίο θα μας βοηθήσει για την κατανόηση του φαινομένου είναι το λεγόμενο spin( περιστροφή) του σωματιδίου το οποίο είναι εξίσου σημαντικό όσο και η μάζα αλλά και το ηλεκτρικό φορτίο.Το spin στη συγκεκριμένη περίπτωση αναπαρίσταται σαν ένας άξονας περιστροφής αν και στη πραγματικότητα τα σωματίδια δεν περιστρέφονται.
Ο εναγκαλισμός λοιπόν συμβαίνει όταν ένα ζευγάρι σωματιδίων, όπως τα φωτόνια, αλληλεπιδρούν. Μια ακτίνα laser που πυροδοτείται μέσα από ένα συγκεκριμένο είδος κρύσταλλων μπορεί να προκαλέσει ορισμένα φωτόνια να χωριστούν σε ζευγάρια εναγκαλισμένων φωτονίων τα οποία μπορούν μετά να χωριστούν μεταξύ τους κατά τεράστιες αποστάσεις, χιλιάδες χιλιόμετρα ή και παραπάνω.
Όταν παρατηρηθεί, το φωτόνιο Α παίρνει για παράδειγμα spin προς τα πάνω.Την ίδια στιγμή το αντίστοιχο εναγκαλισμένο φωτόνιο Β, που είναι πλέον χιλιόμετρα μακριά παίρνει την ακριβώς ανάποδη ένδειξη δηλαδή spin προς τα κάτω.Η μεταφορά κατάστασης μεταξύ φωτονίου Α και φωτονίου Β γίνεται με ταχύτητα τουλάχιστον 10,000 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός, πιθανότατα ίσως και ταυτόχρονα, ανεξαρτήτως απόστασης.
Ένα πείραμα που έχει προταθεί είναι να στείλουμε το ένα εκ των δύο εναγκαλισμένων φωτονίων στον διεθνή διαστημικό σταθμό που είναι σε τροχιά γύρω από τη γη σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων.Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη απόσταση που θα έχει ελεγχθεί το φαινόμενο πειραματικά.
Οι πρακτικές εφαρμογές, αν καταφέρουμε να δαμάσουμε το φαινόμενο του κβαντικού εναγκαλισμού θα είναι τεράστιες.Από την δημιουργία υπερσύγχρονων κβαντικών υπολογιστών, της δραματικής βελτίωσης της κρυπτογράφησης, ίσως ακόμα και της κβαντικής τηλεμεταφοράς πληροφοριών.
Το επιστημονικό κανάλι Veritasium του youtube έφτιαξε ένα πολύ ωραίο βίντεο για να εξηγήσει το συγκεκριμένο φαινόμενο και σας το παραθέτουμε παρακάτω.

1 σχόλιο:

 1. Αγαπητέ κ. Λ.Σ.
  έλαβα σήμερα το μήνυμά σας και σας ευχαριστώ για τον κόπο που κάνατε να μου γράψετε.

  Με ωφελήσατε με τον καλό σας τρόπο.

  Δεν είμαι φυσικός, ούτε θεολόγος.

  Μια λωλή γραία είμαι που συμβουλεύομαι ειδικότερους εμού, όταν είναι κάτι σχετικό να γράψω.

  Κολυμπάμε μέσα στα ασύλληπτα μυστήρια του Σύμπαντος και η μόνη ασφαλής προσέγγιση είναι εκείνη που διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

  Εύχομαι τα καλύτερα για σας και όλη την οικογένειά σας.

  ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή