Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ας βοηθήσουμε όλοι την Ιστορική Ιερά Μονή Βαρνάκοβας να αναγεννηθεί από τις στάχτες της..

2 σχόλια:

  1. Θεομηνίες μεγάλες είναι αυτά τα σημεία τών καιρών.
    Ποιός ακούει;
    Όλοι οι υπεύθυνοι θεωρούν βοήθεια να ανοίξει η κάνουλα γιά χρήμα από κανένα ΕΣΠΑ.
    Δηλαδή χρήμα θψηλά τοκιζόμενο από τά κονδύλια που τελικά τα πληρώνει ο Λαός με το αίμα του!
    Αλλού είδος βοήθεια χρειαζόμαστε όλοι...
    Μετάνοια νά μάς δώσει ο Θεός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mαρίνο αδερφέ εν Κυρίω

    επειδή έχω επισκεφτεί πριν χρόνια το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Μοναστήρι και έχω μέσα μου ΑΡΙΣΤΕΣ εντυπώσεις από το περιβάλλον αλλά και από την ηγουμένη που μας περιποιήθηκε σαν καλή μανούλα με απίστευτη τρυφερότητα, ακούραστη, με μας τους άγνωστούς της επισκέπτες, σου ομολογώ ότι ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΑ πολύ για την πυρκαγιά ...

    (ΔΕΝ θα μου φαινόταν περίεργο αν ήταν και ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ βαλμένος επί τούτω, από ενάντιες δυνάμεις προκειμένου να βλαφτεί η Ιερά Ιστορική Μονή της Παναγίας)

    Βλέπεις απέναντι στα γεγονότα, ΠΑΝΤΑ παίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μας συναισθηματική εμπλοκή. Λόγω αυτής της συμπάθειας λοιπόν, αλλά και της κοντινής απόστασης (Πάτρα-Βαρνάκοβα βρίσκονται σχετικά κοντά)όταν άκουσα για τη φωτιά, στενοχωρήθηκα ιδιαιτέρως. Πάντα λυπούμαστε όταν μία Ιερά Μονή, μπαίνει σε βάσανα αλλά αν γνωρίζεις και κάποιους μοναχούς από εκεί, αν έχεις μια ζωντανή καλή τους εικόνα, το αρνητικο συμβάν σε επηρεάζει περισσότερο..

    Οι συγκεκριμένες Μοναχές νομίζω ότι είναι μεγάλες αγωνίστριες ψυχές και το έχουν πληρώσει ακριβά τον ένθεο ζήλο τους. Ο Κϋριος θα τις βοηθήσει ωστόσο με τους άπειρους τρόπους που μόνον Εκείνος γνωρίζει.

    Η Μετάνοια μακάρι να δοθεί σε όλους μας κατά το παράδειγμα της περικοπής του Ασώτου, που διαβάστηκε σήμερα στους ναούς της Ορθοδοξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή