Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Κουτσούμπας: Φανταστείτε να έλεγε κανείς το «Χριστός Ανέστη» μέσα στο Μπλε Τζαμί

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Ως ένα κρίκο σε μία αλυσίδα προκλήσεων χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ έκανε λόγο για ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που προκαλεί δέος στον επισκέπτη με το κάλλος και την ιστορική φόρτισή του. «Δεν σέβεται η τουρκική αστική τάξη αυτή την κληρονομιά, ούτε τους ανθρώπους που σκέπτονται διαφορετικά ή πιστεύουν σε κάτι άλλο», σχολίασε και πρόσθεσε ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή σε αυτά τα θέματα.


«Η απάντηση δεν μπορεί να είναι η έξαρση του ρατσισμού και του εθνικισμού», τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, εγκαλώντας όσους επιδίδονται σε τέτοιες πρακτικές ότι «παίζουν παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού».


«Φαντασθείτε να έλεγε κάποιος το ''Χριστός Ανέστη'' στο Μπλε Τζαμί, τι θα έλεγε τότε η τουρκική αστική τάξη και οι φίλοι της στην κυβέρνηση;», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Πηγή

4 σχόλια:

  1. Μμμμμπα;... Πόθεν η ευαισθησία για το... όπιο των λαών ο κουκουές;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδες; Είδες;
    Ευδοκάκι μου
    κάποιο Θεό μέσα του
    θα έχει και ο κουκουές!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....καί όμως εάν ρωτούσαμε τούς Τούρκους το γιατί, φοβούμαι μήπως κανένας γνώστης τών πραγμάτων απαντούσε. "Εδώ οι κάτοικοι του Φαναρίου Αρχιερείς καί λοιποί, δέν σέβονται τίς Άγιες παρακαταθήκες τών Αγίων Πατέρων, καί τίς ισωπεδώνουν στόν Οικουμενισμό, καί το ότι διαβάστηκε το Κοράνι στήν Αγία Σοφία σάς ενόχλησε ";;
    Κάποιος είπε, καλύτερα σαρίκι Τούρκικο παρά Τιάρα Παπική.
    Κάτι ήξερε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρίνο
    οποία χαρά!
    Τι γίνεσαι, καλή ψυχή;
    ;-)
    Λες να έχουν οι Τούρκοι τόση πληροφόρηση για τα δικά μας; Δεν το νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή