Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

O Προκόπης Παυλόπουλος κλίνει γόνυ κατά τον Εσπερινό που διαβάζεται την Κυριακή της Πεντηκοστής για τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.Απροσδόκητη και όμως αληθινή αυτή η εικόνα!



Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα πάνω στο θέμα, πατώντας ΕΔΩ.

8 σχόλια:

  1. Εύγε στον Πρόεδρο της μοναδικής χώρας στην υφήλιο της οποίας το σύνταγμα αρχίζει με την επίκληση της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, Πίστη της μοναδικής Εκκλησίας της Ορθοδόξου. Δεν είμαι ψυχογνώστης για να γνωρίζω τα σώψυχα του Προέδρου, αλλά τίμησε το αξίωμά του και τον Όρκο του για Πίστη στο Σύνταγμα και στην Πατρίδα που παρέλαβε από Αγωνιστές που όταν πήραν τ' άρματα είπαν πρώτα υπέρ Πίστεως και υπέρ Πατρίδος μετά! Η σημασιολογία της γονυκλισίας του Προέδρου ήταν σημαντική! Όλη η Ελλάδα έκλινε γόνυ, ως ώφειλε! Εύγε στον πρώτο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που τίμησε έναν Καποδίστρια, τον οποίο προσπαθούν να ρίξουν στη λήθη οι Γραικύλοι απόγονοι των Κωλέτηδων. Οι "προοδευτικοί" ..., οι κοπτόμενοι για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, των μεταναστών, των...έσπευσαν να κατακρίνουν την κίνηση αυτή του Προέδρου και μάλιστα έφτασε και σοβαρός δημοσιογράφος να εκφέρει επικριτικά σχόλια με τη γελοία δικαιολογία ότι είμαστε ...κοσμικό κράτος...Ξεπουλήστε τις αξίες των Κολοκοτρωναίων και των μακρυγιάννηδων και θα σας δω "παιδιά του διασκοτισμού" σε τι βάραθρα θα καταποντισθείτε!
    Κρίμα που δεν άκουσα επαινετικά σχόλια από τους κομπλεξικούς παρακμιακούς ευρώδουλους...Δείκτης της παρακμής μας!!! Κρίμα και στους ένστολους υπασπιστές του Προέδρου που δεν τον μιμήθηκαν...Κάποιο πρωτόκολλο έβαλα υπεράνω;;
    Εύγε σου Προκόπη Παυλόπουλε που τίμησες τους γονείς σου, την οικογένειά σου, την πατρίδα σου και όλους όσοι παραμένουν σε αυτό τον τόπο με τη συνείδηση του Ρωμηού ζωντανή! Μας έδωσες ελπίδα!
    ΑΚΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ακύλα (Πέτρο Κουτσούκο, εν Πάτραις)

    Ευχαριστώ δροσερά (υπάρχει κλιματιστικό) για το σχόλιο!
    ;-)
    Αν τον έβλεπε και η συχωρεμένη η κυρία Μαρία,
    η μάνα του Προέδρου, η άγια εκείνη ψυχή, όπως ομολογούν άπαντες οι Καλαματιανοί που τη γνώρισαν, νομίζω ότι θα του έδινε για μια ακόμη φορά, την ευχή της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με όλο το θάρρος, δεν μπορώ να μην κάνω ένα σχόλιο εδώ γιατί το συγκεκριμένο θέμα (το θέμα "Πάκης") πατάει την ευαίσθητη χορδή μου. Καταλαβαίνω ότι εκτιμάτε την προσήλωση στη θρησκεία και τις παραδόσεις την οποία επέδειξε ο Παυλόπουλος. Και εκτιμητέα πράγματι θα ήταν, αν δεν υπήρχε μια άλλη παράμετρος που, για μένα, ακυρώνει τελείως την στάση του (μεταφορικά και... κυριολεκτικά, αφού πρόκειται περί γονυκλισίας). Ο Παυλόπουλος ήταν από τους βασικούς παράγοντες που διευκόλυναν, τότε, σε αρχικό στάδιο (ας πούμε αρχικό, με τα σημερινά δεδομένα, και πού είσαι ακόμα), τον αφελληνισμό της χώρας ως υπουργός εσωτερικών "δεξιάς" κυβέρνησης. Όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει την εισβολή των λαθραίων τριτοκοσμικών, αλλά είχε πει και εκείνο το περίφημο "ευχαριστούμε τους μετανάστες που μας επέλεξαν" (!!!!!! Φαντάσου να ήταν και υπουργός των Τσιπραίων, πόσο πια περισσότερο ξεπούλημα σε εθνικό επίπεδο...) Ο άνθρωπος ήταν και είναι απλά ανύπαρκτος πολιτικά, ίνα μη τι χείρον είπω. Το ότι μια κίνηση τού έμεινε από συνήθεια οικογενειακή, παιδιόθεν δεν τον καθιστά και σπουδαίο (ακόμα και συμβολικά, παραδειγματικά, άλλο να γονατίζει η κυρά Κατίνα κι άλλο ο αρχηγός κράτους, και τα συναφή). Μακάρι να δρούσε ως Έλληνας, και δη τότε που δεν ήταν μια διακοσμητική μαριονέττα αλλά είχε ουσιαστικό ρόλο, και ας έλειπαν οι γονυκλισίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δέν θα διαφωνήσω μέ τόν Ακύλα, όμως εάν ήταν γνήσια η γονυκλισία του, θά έπρεπε καί η Στρατιωτική του φρουρά νά γονατίσει.
    Ήταν μία μορφής Αγήματος, "Παρουσιάστε", πρός Τήν Αγία Τριάδα.
    Νά είναι ευλογημένο Ακυλα, συμφωνώ απόλυτα στό σχόλιο, απλώς θεωρώ ότι γονάτισε γιά την Κάθοδο Τού Αγίου Πνεύματος, γιά νά "φωτίσει" καί νά δώσει μεγαλύτερη λαμπρότητα γιά τη Σύνοδο στήν Κρήτη.
    Γονατισμένος ο Πρόεδρος, δίνει άλλη εικόνα για την προσπάθεια όλων νά "πετύχει" η Σύνοδος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρίνο
    η στρατιωτική φρουρά ήξερε ότι έπρεπε να γονατίσει ή περιήλθε σε αμηχανία από την κίνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας; Ποιος να ξέρει...δεν το έψαξα...
    και...
    μικρή μου ηλεκτρονική φίλη, Ευδοκία
    ΔΕΝ θα κρίνω στην παρούσα ανάρτηση,
    εφ' όλης της ύλης
    τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
    Αυτό είναι δουλειά της Ιστορίας και κυρίως του Τριαδικού Θεού, και όχι εμού της ασήμαντης και όχι τώρα, βεβαίως.
    Στο συγκεκριμένο ποστάκι, απλώς, χαρήκαμε που είδαμε έστω μια συμβολική κίνηση τιμής του Ανώτατου πολιτικού άρχοντα της Ελλάδας, προς την
    Παναγία Τριάδα.

    Εδώ που έχουμε ξε-πέσει με τους δηλωμένους λοιπούς αθέους που μας κυβερνάνε, κάτι τέτοιες σκηνές προσφέρουν μια κάποια παρηγορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Στρατιωτική φρουρά ξέρει το πρόγραμμα τού Προέδρου καί όλες τις κινήσεις, πάσι λεπτομέρεια. Είμαι σίγουρος ότι ήταν ενήμεροι.
    Θά έπρεπε λοιπόν, εφόσον θεωρήσουμε ότι γνήσια απέδωσε προσευχητικές τιμές ο Πρόεδρος, νά γονατίσουν καί εκείνοι.
    Ο Πρόεδρος βρέθηκε στην Κρήτη γιά την επιτυχή πορεία τής Μεγάλης Συνόδου; αυτό είναι γνωστό...
    Τά υπόλοιπα Κύριος γνωρίζει τις καρδιές μας, όμως έχε υπόψην σου ότι τόν Πάπα στήν Λέσβο ο Πρόεδρος τον κάλεσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρίνο μου
    ευχαριστώ για το σχόλιο. Εσύ ως αξιωματικός τα ξέρεις καλύτερα από μένα τη γραία που δεν πήγα κάν φαντάρος (ενώ θα έπρεπε νομίζω να πηγαίνουμε φαντάροι και οι γυναίκες να ξέρουμε τι τραβάνε τα μαυρόπαιδα σε ώρες εκπαίδευσης).
    :-(
    Αυτή η "Μεγάλη Σύνοδος" στην Κρήτη μακάρι να καταλάβει το βάραθρο στο οποίο έχουν περιπέσει οι συμμετέχοντες και αυτό ότι ο ΠτΔ κάλεσε τον πάπα στη Λέσβο, ομολογώ το είχα μισοξεχάσει μια και ού γαρ έρχεται το γήρας μόνον!
    ;-(
    Το Πνεύμα το Άγιο είθε να φωτίσει απαξάπαντες, εφόσον Του το επιτρέπουμε, ΠΡΙΝ Καταντήσουμε και μεις επισήμως...Βενεζουέλα!
    ;-(
    Υ.Γ. Αυτό στις σημερινές ειδήσεις το πρόσεξες;
    Πάνω από διακόσιοι αστυνομικοί των ΜΑΤ ζήτησαν μετάθεση, λέει, διότι...διότι...πολύ κακή είδηση μου φάνηκε. Πρωτοφανής...όμως..ΔΕΝ είναι αυτό το θέμα της σημερινής ανάρτησης, ας μην επεκτείνουμε το σχόλιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα ήθελα πρώτα να κάνω μια παρατήρηση στην Ευδοκία, με την οποία συμφωνώ ως προς την ουσία του σχολίου της. Πλην όμως, νομίζω ότι ξεκαθάρισα ότι πρόκειται για τη σημασιολογία (semantics στα Ελληνικά...) της κίνησης και όχι για την ουσία. Δυστυχώς, αν κοιτάξουμε την ουσία θα απελπιστούμε. Η τήρηση κάποιων τύπων ίσως μας διατηρεί την ελπίδα ότι ο εφιάλτης που ζούμε δεν είναι η πραγματικότητα...
    Για τους στρατιωτικούς, το σχόλιο του αξιωματικού Μαρίνου μου ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για την γνωστή περί τα εκκλησιαστικά αφασία των (περισσότερων) στρατιωτικών. (Ακόμα θυμάμαι ως νεοσύλλεκτος το 1972 στην ΕΒΑ-ακόμα-στον καθαγιασμό των δώρων μας βάζανε και κάναμε παρουσιάστε...αντί να γονατίζουμε....Αφασία!).
    Τέλος σε καμμία περίπτωση δεν θέλω να συσχετίσω την Γονυκλισία του προέδρου με την (Ο Θεός να την κάνει) σύνοδο. Αν δεν ήταν Εσπερινός Πεντηκοστής, δεν θα έκλινε γόνυ. Οφείλουμε να το δούμε αποκλειστικά σε αυτό το πλαίσιο. Όλα τα άλλα είναι ερμηνείες.
    ΑΚΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή