Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Nα ξοδέψεις χρόνο για τα παιδιά είναι πιο σημαντικό από το να ...



Πηγή: Τρελογιάννης
..................................................................................

"H αληθινή αγάπη είναι ανιδιοτελής

Δηλαδή δεν σου κάνω το καλό

για να σου το ζητήσω αύριο που θα σε χρειαστώ. 

Μια τέτοια αγάπη πηγάζει

από τη Σταυρική θυσία του Χριστού ."



3 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα καλή μου. Ξέρω κάποιον που ξοδεύει χρήματα για τα παιδιά του δίνοντας μυστικά ελεημοσύνη σε φτωχούς, και λέει σε εκείνους που τα λαμβάνουν. "Αυτά για την Πνευματική προίκα των παιδιών μου "!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρίνο αδερφέ
    καλημέρα!
    Ξέρω και γω κάποιον σαν αυτόν που περιέγραψες.
    Περιμένω να δω, αν ζήσω, τι τόπο θα πιάσει αυτή η πρακτική του!
    ;-)
    Ωστόσο το θέμα του ξοδέματος χρόνου ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ για τα παιδιά, παραμένει. Τα παιδιά χρειάζονται ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ γονείς τους, ως συνεχή σωματική και ψυχολογική παρουσία, όσο τίποτε άλλο στον κοσμο, προκειμένου να αποταμιεύσουν αίσθηση ασφάλειας και αγάπης για τους ανθρώπους και όχι μόνον...

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή μου Ευανθία, δεν θα συμφωνήσω με τη λέξη "ξοδεύω", αλλά με το "αφιερώνω", και "αφιερώνομαι"! Το "ξοδεύω", είναι συνυφασμένο με το άσκοπα, αποδίδοντας αρνητική έννοια.
    Κατόπιν αυτού, δεν συμφωνώ με το γενικευμένο "χρόνος και χρήμα", αλλά χρηστός χρόνος και αγάπη, που η αληθινή αγάπη δεν έχει συγκεκριμένο προορισμό, δηλαδή τα παιδιά για την περίπτωση της ανάρτησης.
    Η καλλιέργεια της αγάπης στον όποιο βαθμό, διαχέεται παντού όπως οι ακτίνες του Ήλιου που τα λούζουν όλα, και αυτής της αγάπης τα παιδιά γίνονται κοινωνοί, όχι της ενέργειας που γνωστοποιείται προς εκείνα, αλλά της Ζέσης και του Φωτός που πηγάζει εκ της καρδίας, καθώς είναι καθαρά σκεύη και λαμβάνουν ακώλυτα και καθαρά την πνευματική κατάσταση της καρδιάς! Αποτέλεσμα αυτής της καρδιάς είναι και η ενέργεια της αφιέρωσης χρόνου προς εκείνα.
    Πέραν όλων αυτών η εν Χριστώ παιδεία για τα τέκνα, είναι υπόθεση τριών προσώπων και όχι δύο (γονέων) που αναφέρεις.
    Το αρχικό μου σχόλιο, έχει τα στοιχεία της αφιέρωσης χρόνου και χρήματος, και είναι επένδυση, η μόνη ασφαλής επένδυση που αποδίδει απόδοση, ένα προς εκατό, την μεγαλύτερη απόδοση όλων των τραπεζικών συστημάτων όλου του Σύμπαντος κόσμου, από κτίσεως κόσμου, οπότε όποιος κατά αυτόν τον τρόπο "αγοράζει" τέτοιες "μετοχές" έχει σταθερή απόδοση, και σε αυτή τη ζωή αλλά και στην αιώνια ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή