Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ο τρόπος για να ζήσουμε μαζί

4 σχόλια:

  1. Σαλογραία , ετοιμάσου για fun club νεολαίας . Η ανάρτηση και τό σκίτσο καταπληκτικά . Φέρουν κοινό σταυρό . Ετσι αυτός γινεται ελαφρύτερος . Γι αυτή την αναρτηση θα μπορουσαν να γραφούν ποταμοί σχολίων . Ας μη σταυρώνουμε τον αδελφό , αλλα να τον βοηθούμε στην άρση του σταυρού του . Εκπληκτικό δέ ,η βοήθεια στην άρση αυτή του σταυρού ενός εκάστου διδεται δια του Σταυρού που μαζί φερουν τα παιδάκια . Έπαθα ζημιά με το σκιτσο Ευανθία .Συγκίνησε πολύ και τη Μαρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φώτιε, αδερφέ

    θα ήθελα και γω να μάθω, ποιος φιλοτέχνησε αυτό το πράγματι χαριτωμένο σκιτσάκι που ξεπατίκωσα και αναμετέδωσα, από τις δυο σελίδες στις οποίες παραπέμπω.

    Αυτή η Αμερικανιά της φράσης "it's your problem!" με την οποία μας φλόμωσαν επί δεκαετίες οι σινεμάδες, πραγματικά, έχει καταστρέψει τα μυαλά και εν συνεχεία τις ζωές πολλών ανθρώπων, που προσπαθούν ΜΟΝΟΙ τους να λύσουν τα διάφορα προβλήματα, με ένα ποτήρι αλκοόλ στο χέρι και άλλα χειρότερα υποκατάστατα.

    Νομίζω ότι πάνω στη φάση "it' s your problem" πρέπει να συζητήσουμε μια νέα ανάρτηση...
    ;-)

    ΚΑΝΕΙΣ, τελικά, δεν μπορει να λύσει ΜΟΝΟΣ του, ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα, επειδή είμαστε απαξάπαντες αλληλοεπηρεαζόμενοι.

    Ολοι ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ χρειαζόμαστε ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ, ΚΆΠΟΙΟΝ ΑΚΟΜΗ, ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...που θα μας ΒΟΗΘΗΣΕΙ να σηκώσουμε το μικρό ή μεγάλο σταυρό μας.

    Και το Θεό τον ίδιο, τον Θεάνθρωπο Ιησού, ΒΡΕΘΗΚΕ ένας άνθρωπος, ο Σίμων ο Κυρηναίος, και τον Σταυρό Του, για λίγο, Του τον κουβάλησε.

    Εκείνος, ο Ιησούς, ΚΑΤΑΔΕΧΤΗΚΕ αυτή τη βοήθεια.

    Το γράφω διότι πολλοί, ΕΞΟΡΓΙΖΟΝΤΑΙ με την προσφορά συμπαράστασης, συχνάκις. Συνάντησα τέτοιους χαρακτήρες πολλούς. Βλέπεις μας έχει εκθρέψει απίστευτο εγω-κεντρισμό, όλο το αντίΧριστο σύστημα μέσα στο οποία τάχα μορφωνόμαστε και εκπαιδευόμαστε.

    Τώρα βέβαια με την κρίση την οικονομική, υπάρχουν πιθανότητες κάποιες ανάνηψης και προβληματισμού βαθύτερου... αμήν και γένοιτοοο!

    Φιλιά στην αχτύπητη, τη Μαρία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως θα αποκτήσουμε την πολυτίμητη πραότητα δεν μας λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ;-)
    Πραότητα;
    πω πω δύσκολες ερωτήσεις απόψε! δεν με βρίσκω το πιο κατάλληλο πρόσωπο προς απάντηση, επειδή ΑΚΟΜΗ αυτή την κατάσταση, ΔΕΝ μπόρεσα, ούτε από μακριά να την προσεγγίσω.

    -Εμένα, πουλάκι μου, άμα με πειράξεις, θα σε πειράξω!
    Δεν θα κάνω μόκο! Δεν θα πω:"σφάξε με παπά μου να αγιάσω!"
    ;-)
    Δεν πρόκοψα , βλέπεις ακόμη και για τα επόμενα εκατό χρόνια το βλέπω πολύ χλωμό το άγιασμα...
    ;-)

    Εναν πράο που ευλογήθηκα να γνωρίσω και τον ρώτησα προ ολίγου πώς θα τα καταφέρουμε, μου απάντησε ότι οφείλουμε να μιμούμαστε το παράδειγμα του Κυρίου Ιησού σε κάθε περίπτωση.

    Εύκολο να το λες, ΔΥΣΚΟΛΟ να το εφαρμόσεις αδερφάκι μου!

    Πάντως πρακτικά, οι άνθρωποι αρχίζουμε και γινόμαστε πιο πράοι, από τη στιγμή που θα κατανοήσουμε ότι με την αγριάδα και τους τσαμπουκάδες, μάλλον χειρότερα όλα τα κάνουμε γύρω μας και όχι καλύτερα....


    ΑπάντησηΔιαγραφή