Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αύριο -Νικηφόρος Βρεττάκος

Αύριο

Φορώντας μια φτηνή αλλαξιά σαν τον σπουργίτη,
θα τριγυρνώ σαν άγγελμα στον κόσμο και θα γράφω
σα να κόβω τον ήλιο σ'ανοιξιάτικο χαρτοπόλεμο.

Νικηφόρος Βρεττάκος

5 σχόλια:

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΦΩΤΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι από τον ένα ποιητή στον άλλο:
    " Κι αν πρέπει να σας πω κάτι ακόμη, ας είναι το εξής: Μην πιστέψετε πως αυτός που προσπαθεί να σας παρηγορήσει, ζει χωρίς να μοχθεί ανάμεσα στις απλές και σιωπηλές λέξεις, που έχουν ενίοτε ευεργετική επίδραση επάνω σας. Η ζωή του κρύβει πολλή κούραση, πολλή θλίψη και βρίσκεται πίσω απ'τη δική σας. Όμως, αν ήταν διαφορετική, δε θα μπορούσε ποτέ να βρει τις λέξεις αυτές."
    (Ράινερ Μαρία Ρίλκε)
    Τελικά αυτό κάνει τη διαφορά, το βίωμα. Το βίωμά σου κάνει και τα λόγια σου πιστευτά και αποδεκτά κι εσένα αληθινό, αυθεντικό κι όχι κύμβαλον αλαλάζον. Να τι λείπει πιο πολύ από τους πολιτικούς: το βίωμα. Γι αυτό τα λόγια τους είναι κούφια, γι αυτό δεν αγγίζουν κανενός την καρδιά. Και στον αντίποδα, να γιατί ο Κύριος συγκλονίζει. Δεν μίλησε μόνο, βίωσε τον πόνο μας. Έτσι, ναι, τον ακούς. Είθε να βιώσουμε κι εμείς την Ανάστασή Του (εγώ ακόμα στα λόγια είμαι μόνο). Χριστός Ανέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ;-)Φιλ. Ανών. μου άρεσε τόσο το σχόλιο μαζί με το κείμενο του Ρίλκε που μου έστειλες, ώστε το ανάρτησα ΕΥΘΥΣ μόλις το είδα, ως κύρια ανάρτηση.
    Φιλιάαα!

    Ωρά Ελλάδος 12:20 μμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φιλιά, σταυρωτά, και στο χέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή