Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Περί ψυχανάλυσης και σημειολογίας-Από το βιβλίο "Η ανάποδη των ανθρώπων-η μανία του Κωστή Παπαγιώργη"του Κ.ΘέμεληΑπό τον Παράδεισο. "Καλό και κακό είναι οι προκαταλήψεις του Θεού"-είπε ο όφις.

       Φρ. Νίτσε

[...]Το φίδι, "το φρονιμότατο πάντων των θηρίων  επί της γης", ήξερε πολύ καλά και ψυχανάλυση και σημειολογία [....]

       Γιαν Κοττ

3 σχόλια:

 1. Ανθρωπομορφικές ερμηνείες ενός ακατάληπτου, εκτός καρδιάς, Θεού. Εγκεφαλικές κι ακαταλαβίστικες, υποκείμενες στη φθορά και την πτώση.
  iris

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλό και κακό είναι οι προκαταλήψεις ανθρώπων που δεν γνωρίζουν προσωπικά τον Θεό, ο οποίος βρίσκεται έξω απ' αυτές τις έννοιες καθώς και απ' οποιοδήποτε άλλον ορισμό και έννοια.

  Αν το φίδι ήξερε πολύ καλά και ψυχανάλυση και σημειολογία, τότε πως ο Υιός της Παρθένου, μαζί με μερικά εκατομμύρια Αγίων Του, συνέτριψε την κεφαλή του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ;-)
  Συμφωνώ μαζί σας, καλοί μου φίλοι.
  Ιωάννη, ναι, όπως σχολίασες:
  "Καλό και κακό είναι οι προκαταλήψεις ανθρώπων που δεν γνωρίζουν προσωπικά τον Θεό, ο οποίος βρίσκεται έξω απ' αυτές τις έννοιες καθώς και απ' οποιοδήποτε άλλον ορισμό και έννοια".
  Ο Όφις με την υπόσχεση της Ψευδούς Γνώσεως, ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ και ΤΟΤΕ τους ανθρώπους, ΑΚΡΙΒΩΣ, όπως και Σήμερα.
  Μακάριοι ΌΠΟΙΟΙ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΙ- ΠΡΙΝ-δια του προσωπικού σωματικού τους θανάτου- ΑΠΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΒΙΟ- ενδυόμενοι τα όπλα του Φωτός τα ακαταμάχητα- δηλαδή, εγκομβούμενοι τη Χάρη της Ταπεινοφροσύνης, εν Πίστει, Ελπίδι και Αγάπη Κυρίου Ιησού, του ΣΩΤΗΡΟΣ μας...
  ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή