Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ντροπαλή εισαγωγή περί παρθενίας, παρθενορραφών και λοιπών δαιμονίων...



Τζετζεκάκι μου

το ξέρω πως βρίσκεσαι στο αχαλίνωτο ...σεξ-άλωμα.

Σεξ-αλώνεις αφόβως και χλευάζεις εμάς, τους δήθεν καταπιεσμένους σεξουαλικά, ενώ εσύ -δήθεν πάλι- δεν καταπιέζεσαι- αχαχαχούχα!

-Να την ξεκινήσω τη σκέψη μου από την αρχή;

-Να την ξεκινήσεις!

Εν αρχή, λοιπόν, ήτο η... θηλυκή παρθενίαααα!
(Διότι υπάρχει και η αρσενική τοιαύτη).

Η παρθενία της γιαγιάς μου, της μητρός μου, η εμή παρθενία.

Διαφυλαγμένες όλες αυτές οι παρθενίες από το... ρόπαλο κάποιου παππού-πατέρα-αδερφού-συζύγου, αφέντη, που εξασφάλιζε έτσι τη νομιμότητα των απογόνων και επομένως, τις διεκδικήσεις επάνω στην περιουσία.

Αυτή είναι η θεώρηση του κοινωνιολόγου, η οποία ...ελάχιστα με ενδιαφέρει!

-Δε σε ενδιαφέρει, μανδάμ επειδή δεν σου συνέβη ποτέ να...ψωμολυσσάξεις.
Προχώρα!
-Προσωπικά, με προβληματίζει η θεώρηση του γιατρού, του ψυχολόγου, και του θεολόγου.
-Του γιατρού , μανδάμ;
Τι εννοείτε ακριβώς.
-Πολλά και διάφορα εννοώ, ας πάρουμε ένα ένα με τη σειρά να μη ζαλιστεί ο καλοπροαίρετος αναγνώστης.

Eμπέδωσα παιδιόθεν το βαρύ σημαινόμενον της παρθενίας-όταν υπέπεσε στην αντίληψή μου...
( θυμίζω: η συχωρέμενη η μαμά, εργαζόταν ως επιστήμων μαία, στις ασπρόμαυρες επαρχίες των -ήντα... )
...ότι γονείς- μανάδες κυρίως- έφερναν τις κόρες τους στο ιατρείο που εργαζόταν η μακαρίτισσα, προκειμένου να τις υποβάλει στη διαδικασία της ... παρθενορραφήηης!

...λαλά έπαθα όταν μου το 'πε με ύφος εμπιστευτικό μέχρι αηδίας...

Μέχρι εκείνη την ώρα, οι μόνες ραφές που μπορούσα να ονοματίσω, ήταν τα εξώγαζα, οι ραφές για τα στριφώματα, άντε οι σταυροβελονιές στο κέντημα, αλλά για παρθενορραφές-η βιόλα- ιδέα δεν είχα.
Με έκπληξή μου- μάθαινα ξαφνικά - πως η νεαρά θα υπανδρεύετο οσονούπω ότι ο γαμβρός έπρεπε να ...ψηλαφήσει τα ...πειστήρια της ...παρθενίας στο σεντόνι- και ότι η επιστήμων μαία( και ας την αποκαλούσε <ποντικομαμή> χλευαστικά ο συμμαθητής μου ο Στάθης) μπορούσε να παράσχει μεγάλη βοήθεια επί τούτω, προκειμένου να μη μακελευτούν τα σόγια ή να μη μείνει η νύμφη...ανύμφευτη!
Οι συνεννοήσεις οι σχετικές δεν εγίνοντο γεγωνυία τη φωνή-τουτέστιν φωναχτά-που θα
γραφε και ο μακαριτάκος ο Παπαδιαμάντης, αλλά εγίνοντο χαμηλοφώνως, με βλέμματα κάπως ενοχικά και με -αόριστα - στον αέρα πλανώμενους- κώδικες σιωπής, επαγγελματικού απορρήτου, πλήν...!
-ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ!
Όσο πιεστικότερο -συναισθηματικά- το μυστικό, τόσο πιο βέβαιο είναι ότι θα το βγάλουν οι δαιμόνοι στην επιφάνεια- μία Κυριακήν μία γιορτήν μία πίσημον ημέραν κατά τα γνωστά- ωθώντας τους διαπράξαντας τα απαράδεκτα, σε θλίψη μεγάλη.

Από αυτά και απο κείνα, λοιπόν, εγκαίρως, τοποθετήθηκα πάνω στο ζήτημα και...το κυριότερον, φρόντισαν οι γονείς, οι δάσκαλοι, οι παπάδες, την αξία της παρθενίας να την θαυμάσω!
(όλοι ανεξαιρέτως τη θαυμάζαμε τότε και ήταν ντροπιαστικό να παντρευτεί μια... φιλημένη -από έναν μνηστήρα κοπέλα- με άλλον, επόμενο ανδρα- πολλές παρατημένες αρραβωνιαστικές μέναν στα αζήτητα- και συνιστούσε όνειδος μέγιστο βέβαια, το να χορέψει τον Ησαία η νύφη, με τον κουνενέ στην κοιλίτσα.
Σήμερα- αν δε βεβαιωθεί ό γαμβρός ότι γκαστρώνεται η μέλλουσα σύζυγος, ουδαμώς την παντρεύεται, Θε μου, Θε μου, πως μέσα σε λιγότερο απο μισόν αιώνα, σηκωθήκαν τα πόδια και χτυπούν αλύπητα το κεφάλι;
Απορώ και εξίσταμαι!
Θα μου πείς τώρα, περιστεράκι μου, γιατί ξεκινάω χαράματα, τέτοια κουβέντα, και τι σε νοιάζουν  οι παλαιολιθικές δικές μου εμπειρίες, εσένα που είσαι πανέμορφο νιάτο και βρίσκεσαι -από Κυριακής πρωίας μέχρι νυκτός- στο χαβαλέ και στο περίτεχνο – και μετά πολλών ανθυγιεινών, παραλλαγών- ερωτικό σου μπίρι μπίρι;
Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω.
Η αλήθεια είναι ότι εμείς που αγαπήσαμε -εκόντες άκοντες- την παρθενία εκ νεότητος, δεν καταλάβαμε σε τι προστατευτικό λούκι εμπειρίας, μάς τοποθέτησαν τα γεγονότα.

Προσωπικά, υπήρξα και τόσο μα τόσο ανεγκέφαλη που νόμιζα ότι είτε με έναν άντρα πήγαινα στη ζωή μου, είτε με πέντε, ότι θα ήταν το ίδιο!

Μάλισταααα!

Τοιαύτη αφέλεια –ίνα μη είπω τι χείρον –με έδερνε την κουπονοσυλλέκτρα!

Ανήκοντας, λοιπόν, σε κείνη τη γενιά γυναικών που διδάχτηκε τόσο στο σχολείο, όσο και στην οικογένεια ότι η παρθενία( σταμάτα τα χάχανα!) ήτο αγαθόν εφικτότατον, αυτή την παρακαταθήκη  δεν διανοήθηκα να την πετάξω στα - της προόδου δήθεν- σκουπίδια.

Ο πατέρας μου, επηρεασμένος από την αγάπη του για τα αυτοκίνητα, τσαμπουκαλίδικα, γαύγιζε:

- Οι γυναίκες πρέπει να παντρεύονται με μηδέν χιλιόμετρα!
(Για τους άνδρες, νύξη καμία ο καλός άνθρωπος.
Αρκετά χρόνια αργότερα, με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι και η Βασιλομήτωρ Ελισάβετ της Αγγλίας-με τα λυτά και δεμένα λαγωνικά των Μυστικών Υπηρεσιών της- είχε ακριβώς την ίδια άποψη σχετικά με τη σύζυγο που έπρεπε να νυμφευθεί το Καρολάκι της- Θεός σχωρέσ’την τη Νταιάνα και ο Κύριος ας συχωρέσει την (γ)Καμήλα, επίσης!)

Χρειάστηκαν να περάσουν επίσης πολλά έτη, προκειμένου να συνειδητοποιήσω ότι και τα νούμερα, επί του σεξουαλικού, έχουν τη σημασία τους(το δήλωσαν σε συνέντευξη, μέχρι οι παρθένοι του Χάρβαρντ προσφάτως) και παρακαλώ, ας μη στραβοκοιτάμε τους ερωτώντες παπάδες ή και τους ψυχίατρους, όταν τεχνηέντως εκμαιεύουν στα εξομολογητήρια-ψυχαναλυτήρια:

- Και...με πόσους πήγατε, μανδάμ;

-Πόσες φορές το... κάνατε;

-Το κάνατε εις την ιεραποστολικήν στάσιν ή εις την στάσιν του κανιβάλου;

Kαι άλλα χαριτωμένα παρόμοια.

Να μη κατακρίνωμεν, τέκνον μου, επειδή δεν είναι...ακουολάγνος υποχρεωτικά ο παπάς ή ο ψυχίατρος διότι, ό λ α έχουν τη σημασία τους και διότι οι
π ο σ ό τ η τ ε ς των εμπειριών μας, τ ε λ ι κ ά μετατρέπονται σε συναισθημάτων
π ο ι ό τ η τ ε ς- η νευροβιολογία, μας βεβαιώνει για τούτο.

Και ίνα μη μακρηγορώ και κουράζεσαι θα έρθω και στο "δια ταύτα"

-Γιατί τελικά, ήταν αξία η παρθενία;

Ειδικά των γυναικών η τοιαύτη;

-Διότι πέραν των θεμάτων της σωματικής υγείας και των ασθενειών που αποφεύγουν όσοι ζουν με εγκράτεια και καθαρότητα με τις γυναίκες παρθένες-συζύγους, παραμένουν και σταθερότεροι οι γάμοι, ένεκεν του ότι -δεν θα κουραστώ να το γράφω- οι παρθένες, αποφεύγουν –τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον- πριν τους τα γυρίσει ο Εξαποδώς τα μυαλά ανάποδα και εφόσον με το Χριστούλη δεν αγαπιούνται,τους σκοπέλους της σύγκρισης:
Οίον:<Αχ, ο Τάκης με ζούλαγε έτσι, αχ ο Μάκης με τράβαγε έτσι, αχ ο Λάκης με πάταγε αλλιώτικα...αυτό το βόιδι που πήγα και παντρεύτηκα γιατί δεν κάνει τίποτα από τα...τερπνά που μου κάναν οι σαρανταπέντε προηγούμενοί μου ...μνηστήρες;>

Και τότε αρχίζουν τα πράγματα και μυρίζουν- εντόνως- μπαρούτι.

Από τη στιγμή, λατρεμένο μου, που εκείνος αρχίζει να σε συγκρίνει στα οικιακά με τη μανούλα ή την αδερφούλα του, και από τη στιγμή, που εσύ αρχίζεις να τον συγκρίνεις στα ερωτικά με τους ...προπηδήσαντας, η συναισθηματική εν τω οίκω κατάσταση αρχίζει και παίρνει μια κατηφόραααα μα μια κατηφόραααααα, που μόνο οι δικηγόροι του διαβόλου(ούτε καν ο Κούγιας) τη σταματάνε!

Και όλο αυτό το σκηνικό δεν αποτελεί παρά ελάχιστη παράμετρο του σημαντικότατου ζητήματος  της παρθενίας, του οποίου από την αρχαιότητα κάποια φωτισμένα μυαλά, κατενόησαν το πολυτίμητον εις βάθος ...πολύ πριν έρθει και μας δώσει το Φως, ο λατρεμένος Χριστούλης...

Σαλογραία

119 σχόλια:

  1. Λοιπόν
    ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί σου (επί της ουσίας)
    ένα είναι βέβαιο πως γ ρ ά φ ε ι ς ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΑ!

    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε... καλά! Άλλο η εν Χριστώ παρθενία και άλλο η ... εν παρθενορραφή "αγνότης"(με την τσιφόρεια σημασία της αγνότητος)... Άλλωστε ο παράδεισος γέμει πρώην πορνών , που η μόνη τους έννοια ήταν να μπαλώσουν την ψυχή τους και όχι κάτι άλλο. Τελικά, τέτοιες κοινωνικές συμβάσεις και συνθήκες είναι μόνο κατ'όνομα χριστιανικές. Άμα δεν κρατάς την παρθενία σου για τον Χριστό από έρωτα Χριστού, αλλά για τον φόβο του μπαμπούλα και της γειτονιάς, έχεις ήδη χάσει την παρθενιά σου και μάλιστα σε κάποιο όργιο(κοκτέηλ υστερίας και υπερηφανείας).

    Πάντως,γράφεις απολαυστικά.
    Πρώτο σχόλιο που σ'αφήνω . Ελπίζω να μην με κατατάξεις στους "κακούς" παπάδες καίτοι, όπως θα καταλαβεις εν καιρώ, κακός στο φουλ.

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Meryl
    Όταν μια δασκάλα της γλώσσας, μου κάνει τέτοια φιλοφρόνηση δεν έχω παρά να ευχαριστήσω για την αγάπη της- εκ καρδίας!
    Να είσαι καλά, να γελάς πάντα, λατρεμένο μου! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παππούλη μου
    άμα έχεις διαβάσεις και Τσιφόρο, εντάξει!
    Σε με χίλιαααα!:-)
    Έτσι πρέπει να είναι ο παπάς που νοιάζεται για τα λογικά πρόβατα που ποιμαίνει:
    Μέσα στην ψυχολογία των ανθρώπων αλλά να τους ανεβάζει π ν ε υ μ α τ ι κ ά εν Aγάπη Κυρίου Ιησού Χριστού, του Σωτήρος ημών.
    Οι τοποθετήσεις περί της παρθενίας με εκφράζουν απόλυτα...
    Να εύχεσαι να βρούνε το δρόμο, τα καημένα τα παιδιά μας- τα παραζαλισμένα από γαργαλιστικές, πλήν... αποπροσανατολιστικές θεωρήσεις της ανθρώπινης φύσης και του κόσμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παππούλη
    - σε πάω με χίλια!
    Φαγώθηκε το ρήμα στην ανάρτηση γιατί είχα βάλει εισαγωγικά και το μηχάνημα δεν τα θέλει...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακούστε αγαπημένοι φίλοι και ένα τραγουδάκι που ψάρεψα σήμερα από τον Αναστάσιο:
    http://www.youtube.com/watch?v=MyO9J45PyAE
    Πάτερ μου προσπαθώ να μπω στην ιστοσελίδα σου και δεν τα καταφέρνω.
    Τι δεν κάνω σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διάβασα την ανάρτηση, τι να σου πω;
    Δεν ξέρω.
    Το επιχείρημα της σύγκρισης που αναφέρεις λογικό μου ακούγεται, πιστεύω βέβαια ότι το θέμα της παρθενίας χρειάζεται και άλλες προσεγγίσεις επειδή σήμερα μάς είναι κάτι αλλόκοτο.
    Μία κοπέλα που θα διάβαζε την ανάρτησή σου δεν νομίζω ότι θα πειθόταν για την αξία της παρθενίας. Πραγματικά το ήθος και η νοοτροπία του κόσμου, τους προηγούμενους αιώνες συγκριτικά με τα τελευταία 30 χρόνια είναι η μέρα με τη νύχτα!
    Εμένα ξέρεις τι με προβληματίζει;
    Είχα διαβάσει στο βιβλίο το σώμα του Χριστού και ο κήπος των τέρψεων ότι κάθε κοπέλα μπορεί να αγαπήσει και να δοθεί ολοκληρωτικά σε έναν άνδρα.
    Όμως με τις διάφορες σχέσεις, λίγο από δω και λίγο από εκεί, χάνεται αυτή η δυνατότητα.
    Δεν ξέρω αν συμβαίνει γενικά αλλά η προσωπική μου εμπειρία από τις όποιες συναναστροφές είχα μέχρι τώρα με κοπέλες μου λέει ότι ε, δεν είχαν και κάποια ιδιαίτερα αισθήματα, ωραία λόγια ναι, αισθήματα όμως αμφίβολο για να μην σου πω πως όχι.
    Δεν αναφέρομαι μόνο στα ερωτικά αλλά και για φιλία και για παρέα.
    Αυτό που αποκόμισα είναι ότι αν δεν έχει κάποια κάποιο άμεσο συμφέρον από σένα είσαι σαν να μην υπάρχεις για αυτήν.
    Δεν εννοώ μόνο ερωτικά μην με παρεξηγήσεις, μιλώ γενικά και για όλες τις περιπτώσεις!
    Τι συμφέρον;
    Να σου πω ένα που μου έχει τύχει πολλές φορές (σε Πανεπιστήμιο). το θέμα των καλών σημειώσεων.
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε, να σε πάρει η ευχή σαλεμένο γραιίδιο, δεν μασάς τα λόγια σου, και το γουστάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Cummulus
    Όταν ο άνθρωπος νιώθει...ετοιμοθάνατος, κάτω από κάποιες προυποθέσεις μπορεί να το...γλεντάει το ζήτημα και να είναι αρκετά...ο εαυτός του.
    Κάπου στην Αποκάλυψη λέει ότι η λίμνη η καιομένη πυρί και θείω ητοίμασται τοις ΔΕΙΛΟΙΣ και τοις απίστοις.
    Για μένα ανέκαθεν, το θάρρος ήταν μια αρετή που θα ήθελα να την προσεγγίσω.
    Και νομίζω ότι προσεγγίζεται λιγάκι και από μακριά, μόνο εν Κυρίω...
    Εδώ όμως δεν πρόκειται περί τέτοιου ζητήματος.
    Εδώ υπάρχουν αληθινά βιώματα, που απλά, με χαμόγελο, τα καταθέτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @A.
    Μου αρέσουν οι επισημάνσεις σου ...
    θα τοποθετηθώ λίγο αργότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γραια μου εγραψες παλι......πωπωπωπω!!!
    αλλα μη καβαλισεις δηλαδη κανενα καλαμι???

    μητσουσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μήτσουσ
    καλάμι καβάλαγα και κάλπαζα -μαζί με τα αγόρια , στους αγρούς, μαστιγώνοντας κιόλας το φανταστικό μου άλογο,για να τρέχει πιο γρήγορα- όταν ήμανε μικρή αδυνατούλα και ΠΟΛΥ χαζή.
    Τώρα ξύπνησαααα δεν καταδέχομαι τα καλάμιααα!
    Προτιμάω τα AUDI! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπημένο μου Α.
    Ξέρω πολλές φίλες που έχουν ξοδευτεί σε διάφορες ερωτικές σχέσεις.
    Όσες από αυτές είναι άγαμες και πιάνουν τα 35 -ως άγαμες- έχουν μια γεύση τρικυμίας στα χείλη, που λέει και ο ποιητής.
    Όσες έχουν παντρευτεί, απέκτησαν παιδιά και συνεχίζουν να το ...γλεντάνε με εραστές ίσως είναι λίγο καλύτερα ψυχολογικά, με την έννοια ότι δεν τις τρώει το άγχος της αποκατάστασης και της ευτεκνίας, πλην...εκεί στα σαράντα, αρχίζουν να παθαίνουν αναίτιες φαινομενικά κρίσεις πανικού και να καταπίνουν τα ηρεμιστικά με τις χούφτες, και πες μου εσύ αν μπορείς να καταλάβεις το λόγο.
    Οι μισές από τις συναδέλφους μου στη δουλειά είναι με χάπια.
    Το δηλώνουν από μόνες τους.
    Για τις άλλες μισές δεν γνωρίζω.
    Δεν είναι απλό το ερωτικό ζήτημα για κανέναν, αλλά ειδικά οι γυναίκες με το θέμα...τρελαίνονται.
    Νομίζουν ότι με την εναλλαγή συντρόφων προ του γάμου, ότι θα βρούν τον καλύτερο.
    Ταπεινή μου άποψη, ότι πλανώνται ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    Όσο πιο πολυ απευαισθητοποιείς το νευρικό σου σύστημα, εκθέτοντάς το, στις έντονες σεξουαλικές-ερωτικές καταιγίδες, τόσο περισσότερο η ψυχοσωματική υπόσταση φτωχαίνει από συναισθήματα και ισοπεδώνεται.
    Η επανάληψη της διέγερσης, κάποια στιγμή, κάνει τον άνθρωπο να ξυπνάει ανόρεχτος, μπουχτισμένος, βαριεστημένος, αχάριστος.
    Η εγκράτεια και η παρθενία προ του γάμου, βοηθάνε στη μακροβιότητα της ερωτικής επιθυμίας και της σχέσης μέσα στο γάμο.
    Άνδρες και γυναίκες που έχουν μάθει εύκολα να πηγαίνουν σε κρεβάτι, χωρίς την ευλογία της Εκκλησίας, πολύ ΠΙΟ εύκολα θα πάνε σε ξένο κρεβάτι και μέσα στη συζυγία τους, διότι θα έρθουν ποικίλοι δαίμονες δικηγόροι και θα τους ψιθυρίζουν τα μύρια όσα, στ’ αυτιά τους.
    Ειδικά σήμερα, η αμαρτία είναι εξαιρετικά ευπερίστατη.
    Ένα κλικ του υπολογιστή βρίσκεται κοντά μας η πορνεία και η μοιχεία αν δεν είμαστε Χερουβίμ πολυόμματα.
    Η ΠΡΟΣΟΧΗ μαζί με την ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ θα έπρεπε να συνοδεύει νύχτα και μέρα τον αγωνιζόμενο πιστό.
    Αλλά αυτό απαιτεί ένα ΚΟΠΟ.
    Και ζούμε στην εποχή της ραστώνης και της μαλθακότητας και του απίστευτου χαβαλέ...
    Έχουμε παγιδευτεί στις απαξιωτικές συνυποδηλώσεις του Πειρασμού της Παγκόσμιας Θέασης που γράφω σε παλιότερες αναρτήσεις.
    Τον καλύτερο σύντροφο πάντως, ΔΕΝ τον βρίσκεις με τη δική σου δοκιμή και μαγκιά.
    Τον βρίσκεις, όταν αναθέσεις το ζήτημα δια θΕΡΜΗΣ προσευχής στο Χριστούλη, διότι παρά Κυρίου, αρμόζεται ανδρί, γυνή...το ΠΙΣΤΕΥΩ και το έχω ΔΕΙ να ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με κάτι σκηνικά απίστευτα και απροσδόκητα που ούτε ο τολμηρότερος σκηνοθέτης δεν θα μπορούσε να στήσει, και που όμως για τους αγαπημένους Του, τα στήνει ο Κύριος.
    (συνέχεια πιο κάτω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Α. συνέχεια ....
    Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε και για τις αρρώστιες που παραμονεύουν όταν πορευόμαστε με τον ασύδοτο τρόπο ζωής.
    Γνωρίζουμε σήμερα για ιούς καρκινογόνους που μεταβιβάζονται από ΑΝΔΡΕΣ φαινομενικά ΑΠΟΛΥΤΑ υγιείς -και παρά τη χρήση προφυλακτικού- και δημιουργούν καρκίνους στον τράχηλο της μήτρας.
    Έχω μια φιλη γιατρίνα κυτταρολόγο, η οποία με πληροφορεί ότι υπάρχει μια αύξηση των καρκίνων του είδους αυτού, στις γυναίκες, κατά εβδομήντα τοις εκατό, τα τελευταία χρόνια, εξ αιτίας της ασυδοσίας ανδρών και γυναικων επί του σεξουαλικού ζητήματος, ας μη μιλήσουμε για άλλα νοσήματα χειρότερα που είναι σε άνθιση...
    Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο Θεός μάς έπλασε να είμαστε ΜΟΝΟΓΑΜΙΚΟΙ.
    Όταν εμείς επιθυμούμε να απαρνηθούμε τη θεϊκή πλευρά της υποστασής μας και φερόμαστε σαν χιμπατζήδες σε οίστρο, τότε, είμαστε άξιοι, της όποιας μοίρας, μας περιμένει...
    Κάτι που συμβουλεύω νεαρές φιλενάδες μου(όταν αδυνατούν να χαλιναγωγηθούν σκεπτόμενες τη σωματική τους υγεία ) είναι:
    -Κορίτσια, όσο πιο πολύ σας ενδιαφέρει ο λεγάμενος, τόσο πιο πολύ ΔΕΝ πρέπει να πάτε μαζί του σε κρεβατοκάμαρα, γιατί ΔΕΝ σας ΣΥΜΦΕΡΕΙ!(και μια ...μπακάλικη σκέψη μπορεί να αποβεί σωτήρια...)
    Μόλις σας δει ...γδυτές ο τύπος, σε χρόνο d.t. θα σας απομυθοποιήσει, σε σχέση με ωραιότερες πρώην φιλενάδες ή σε σχέση με τις εικονικές γκόμενες της τυφλεόρασης.
    Όσα περισσότερα δείχνετε τόσο περισσότερο ο άλλος σας βλέπει σαν κρέας, καταστρέφεται κάθε έλξη μυστηρίου(διότι ελκύει απίστευτα το Μυστήριο, που είναι αλήθεια ο Μυστήριος; το έχασα...) και ΧΑΝΕΙ κιόλας την εμπιστοσύνη του(όσο και αν δεν το ομολογεί ούτε στον εαυτό του, ενίοτε) λόγω της ευκολίας με την οποία του προσφέρεστε...
    Ακόμη όσο πιο εύκολα του ξαπλώνετε, τόσο σε πιο μειονεκτική θέση βρίσκεστε σε σχέση με την άψογη μανούλα του...η οποία διαθέτει ένα μοναδικό τρόπου να φανερώνεται στα μάτια του, ως άψογη, ακόμη και όταν στην πραγματικότητα , ουδόλως υπήρξε.
    Και πάλι χάνετε...
    Μη μου πείτε ότι αν δεν του ξαπλώσω θα...φύγει!
    -ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ!
    ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ!
    (αν και αν είναι πράγματι AΞΙΟΛΟΓΟ το παλικάρι και δει από κοπέλα υπευθυνότητα και σοβαρότητα, ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ!)

    ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ
    ΘΑ Χ Α Σ Ε Ι ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΑ Π Λ Η Ρ Ω Σ Ε Ι ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ.
    Διάβασα κάπου ότι αυτοί που παντρεύονται τη φιλενάδα τους επειδή την κατέστησαν έγκυο προ του γάμου, είναι συχνά θυμωμένοι- τόσο μαζί της, όσο και με το κυοφορούμενο παιδί- διότι θεωρούν ότι εκβιάστηκαν και παντρεύτηκαν -ενώ μπορεί και να μην το έκαναν αν έρχονταν τα πράγματα καλύτερα...
    Μπορούμε να γράφουμε και αναλύουμε ιστορίες και καταστάσεις ατελείωτες.
    Τα νέα κορίτσια που δεν πείθονται δεν πείθονται όχι διότι δεν υπάρχουν επιχείρηματα, αλλά διότι δεν επιθυμούν να πειστούν.
    Το ίδιο και τα αγόρια.
    Και βασανίζονται ψυχικά και σωματικά.
    Μου έκανε εντύπωση ένα ρεπορτάζ με κάτι αστέρια Φοιτητές του Χάρβαρντ που έχουν φτιάξει ένα είδος λέσχης παρθένων...και το υποστηρίζουν, και ας τους κοιτάζουν οι άλλοι σαν εξωγήινους.
    Αν ο άνθρωπος, δεν αποδέχεται το Χριστό ως Σωτήρα, δεν αποδέχεται ούτε και τις εντολές Του.
    Πορεύεται κατά τα θελήματα της εμπαθούς του προσωπικής διαθέσεως.
    Και μετά από κάποιο χρόνο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΡΙΒΕΤΑΙ.
    Και τότε αρχίζουν τα χάπια, το αλκοόλ, το τσιγάρο.
    Κάποιοι, μόνο αν χτυπηθούν οδυνηρά από πολλά ζόρια, σαν έσχατη λύση θα δοκιμάσουν και την Οδό του Κυρίου.
    Ακόμα και τότε ο Χριστούλης, τους δέχεται ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΕΙ.
    ΌΜΩΣ...πρέπει ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ.
    ΑΙΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΟΘΗΣΕΤΑΙ είπε ο ΚΎΡΙΟς.
    Αν δε ΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι δεν είσαι ακόμη ΕΤΟΙΜΟΣ να
    Κ ρ α τ ή σ ε ι ς με ΤΑ ΔΥΟ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ, ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ αυτό που θα ΣΟΥ ΔΟΘΕΙ...
    Μπορούμε να μιλάμε μέχρι το πρωί για το θέμα, και συ αγαπημένο μου είσαι εξπέρ στο να θέτεις ζητήματα και να προσπαθείς να φτάσεις στο βάθος του βάθους των πραγμάτων, η ίδια όμως είμαι γραία και...εξαντλούμαι..
    Τα υπόλοιπα αν θες, πάρε τηλέφωνο...
    Έχουμε καιρό να τα πούμε.
    Φιλιά στη μαμάααα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σαλό μου καλά τα λες εσύ αλλά η παρθενία στη γυναίκα είναι είδος προς εξαφάνιση.Δεν ξέρω αν συμφωνείς αλλά έτσι είναι τα πράγματα δυστυχώς(

    Να είσαι καλά χρυσαφένια μου πολύ σε πάω !


    Mysteri planet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απολαυστικό και ρεαλιστικό το κειμενάκι σου Σαλογραία. Αλλά όπως έλεγε κι ο γέροντας Παϊσιος όταν έρχονταν νεοι και του έλεγαν ότι ψάχνουν μια καλή κοπέλα για γάμο:
    "Βρε παιδιά και τις κακές κοπέλλες ποιός θα τις πάρει;

    Μην ξεχνάμε λοιπόν. Η παρθενία είναι στολίδι (σπάνιο στις ημερες μας) για την κοπέλα (και γιατι όχι και για τον άντρα). Ομως πολλές φορές αυτός που μετα μανίας ψάχνει "ανεγγιχτη" κοπέλα να παντρευτεί και να κανει οικογένεια απορρίπτωντας συλλήβδην όλες τις υπόλοιπες...φιλημενες...κινδυνεύει να δοκιμαστεί πολύ χειρότερα από τον Θεό. Και να πάρει καμιά τρελή (η και τίποτα χειρότερο) να τον παιδεύει.....Ωστε να πέσει και λίγο η μούρη του....

    Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαλέγει μέσα από τους ανθρώπους με γνωμονα την παρθενία τους.
    Αυτό είναι κριτήριο του Θεού κι όχι των ανθρώπων. Πολλές φορες μια ατυχήσασα μπορεί να είναι πολύ καλύτερη για να κάνεις οικογένεια από οποιαδήποτε παρθένα....

    Η παρθενία είναι στολίδι που εκτιμάται από τον Θεό αλλά κι από τους ανθρώπους (τουλαχιστον τους φυσιολογικούς). Ομως δεν πρέπει να είναι στοιχείο διαχωρισμού τους. Από εδώ οι παρθενοι κι από εδώ οι άλλοι......

    Αυτά για να δώσουμε και μια άλλη εκδοχή και να είμαστε προσγειωμενοι.

    Μου αρέσει το τσιφόρικο στυλ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μύστερυ και Θάνος
    σας ευχαριστώ που συμπληρώνετε σοφά το θέμα.
    Έτσι νομίζω πως είναι Θάνο μου.
    Και αν θα απαιτήσουμε παρθενία πρέπει να την απαιτήσουμε και από τους ΔΥΟ και όχι μόνο από τη γυναίκα, για Ονομααα!
    Και οι άνδρες που δεν άφησαν ...γάτα και ψάχνουν την άβγαλτη παρθένο, έξαλλη με κάνουν και τούμπαλιν...οι ξεβγαλμένες που παντρεύονται χαζούς παρθένους και τους χορεύουνε σε ταψάκια.
    Καλό είναι οι άνθρωποι να διαθέτουν κοινές εμπειρίες αλλά το σημαντικότερο είναι τι επίγνωση διαθέτουν και τι διάθεση μετανοίας, όταν προσέρχονται εις γάμου κοινωνίαν, διότι εν τέλει η προαίρεση θα μας δικαιώσει ή θα μας καταδικάσει στο τέλος του επίγειου χρόνου μας...
    Καλό σας βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γρηγόρης Ζαγοραίος8 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:42 π.μ.

    Καλή σου μέρα Χρυσαφένια μου...
    Πάλιν έπιασες τα γαργαλιστικά...για να μας "κουρδίσεις" τα ... άβγαλτα προβατάκια του Χριστού!
    Μα απορώ, με τις θεωρίες σου και τις πολλαπλές αναλύσεις σου...σε ποιούς άραγε απευθύνεσαι και ποιούς προσπαθείς να πείσεις? Το θέμα σου, από που κι αν το πιάσεις, κοινωνιολογικά, ιατρικά, ψυχολογικά ...πνευματικά, ήταν και παραμένει... απροσπέλαστο!
    Πώς θέτεις έτσι απλά (ένα και ένα κάνουν δύο) αυτό για το οποίο ο Ίδιος ο Πλαστουργός μας, είπε: "ου γαρ πάντες χωρούσι τον λόγον τούτον αλλ`οις δέδοτε"
    Οι άνθρωποι σε κάθε αιώνα, τηρούσαν την εγκράτεια που επέβαλλε η συλλογική υποκειμενικότητα της εποχής τους και ... τίποτε παραπάνω!!!!
    Αλλλά ευτυχώς για μας τους ταλαίπωρους ανθρώπους, που ενίοτε παρακινούμαστε από τα ένστικτα, ο Καλός Θεός δεν μας "πιάνει κουσούρι"!
    Και δεν δίνει "μία" γιά τα τεθραυσμένα ... αιδοία, αλλά θεραπεύει την τεθραυσμένη παρθενία (χωρίς βελόνες και επώδυνα ράμματα) και προετοιμάζει κατάλληλα τις ψυχές να βρεθούν "άμμωμες και ακηλίδωτες" στο Πλούσιο Συμπόσιο της Ουρανίου Παστάδος!
    Όσο δε γιά τα παρατράγουδα της εδώ ζωής, φυσικό είναι ο καθένας να πληρώσει τα οψώνια της πολιτείας του, για να αποκτήσει και το αναλογούν βίωμα πάνω στο οποίο θα δουλέψει η Χάρις, γιά την επανένταξη του στον Παράδεισο... Πάντως ο καθένας το DNA του ακολουθεί...
    Αυτό ακολούθησε και ο Μέγας Σολομών και πήρε 40 γυναίκες και 80 παλλακές και έμεινε στην ιστορία σαν ...Σοφός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να ζήσει η Λεβεντογέννα Κρήτηηη!

    Μεγάλεεε!:-))

    Να είσαι καλά και να με συγχωρείς αν σε...σκανδάλισα.

    Ο σκανδαλισμός σου, δεν περιλαμβάνεται στις... σεμνές προθέσεις μου...

    Μια και ρωτάς, σου θυμίζω ότι ό λ α όσα γράφω εδώ μέσα, τα ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ
    ( και τους φίλους τους, και τα παιδιά όλου του κόσμου που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να είναι ΔΙΚΑ μου),
    ώστε να τα διαβάσουν ΜΕΤΑ την κηδεία της φουκαριάρας της μάνας τους, εκεί επάνω στον καφέ της παρηγοριάς, να γελάν...και να λένε:

    - Μωρέ, δεν είχε το... Θεό της, η μακαρίτισσα!

    Γι αυτούς και μόνον γι αυτούς τα γράφω, λατρεμένο μου, άλλο που ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ, να ρίχνετε και σεις μια βαριεστημένη ματίτσα και ΜΕ ΤΙΜΑΤΕ,επίσης, με τα πολύ καλά σας σχόλια.

    Και πάλι σ' ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ...θα με κάνεις να μαλλώσω με την μαμά μου που δεν έκατσε να μου γράψει τίποτε στο internet...και δεν θάχω τίποτε μετά την εκδημία της, να την θυμάμαι την καϋμενούλα !!!
    Οι μέχρι τώρα παραινέσεις της (εκ διαμέτρου αντίθετες απο τις δικές σου προς τα απειθή τέκνα σου), με αφήνουν δυστυχώς ασυγκίνητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γρηγόρη μου
    πράγματι, οι σχέσεις με τους γονείς μας, είναι σχέσεις αγάπης-μίσους και κάθε τόσο μαζί τους πυροδοτούνται εντάσεις, που διαμορφώνουν μοντέλα γενικότερης εριστικής συμπεριφοράς, που δεν είναι και ό,τι καλύτερο...
    Από τα ελάχιστα που μπορώ να γνωρίζω, είμαι βέβαιη ότι η μανούλα σου, θα γράφει διάφορα σε τετράδια(είναι καλύτερα τα τετράδια απο το Internet ).
    Λίγες μέρες, μετά την κηδεία του πατέρα μου, βρήκα και γω σελίδες, από ένα ημερολόγιο λίγων ημερών, που είχε κρατήσει, όταν αντιμετώπιζε επαγγελματικά προβλήματα -σε μια ηλικία γύρω στα 35...
    Για πολλά χρόνια είχα τη βαθύτατη πεποίθηση ότι ο πατέρας μου δεν αγάπησε ούτε τη γυναίκα του, ούτε το παιδί του.
    Λοιπόν, αυτό το ημερολόγιο,που έπεσε τυχαία στα χέρια μου,μια δυο μέρες μετά το θάνατό του, κατέληγε με τρεις σειρές, που με κάναν λιώμα,καθώς σε αυτές τις τρεις σειρές, δήλωνε στον εαυτό του:
    - Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πόσο πολύτιμα πρόσωπα για τη ζωή μου, είναι η γυναίκα και η κόρη μου.Κανείς δεν φαντάζεται με πόση χαρά θέλω να πάω να τους συναντήσω!(βρισκόταν για δουλειές σε άλλη πόλη )
    Α! Έγινα χώμα!
    Και ευχαρίστησα με βαθιά συγκίνηση το Θεό, γι αυτή τη σύμπτωση, γι αυτή την πληροφορία...
    (θα μπορούσαν να είχαν χαθεί αυτές οι τρείς σκόρπιες σελίδες τετραδίου...που απάντησαν με λίγες σειρές, σε ένα ερώτημα που με βασάνιζε για ...δεκαετίες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Διαβάζοντας τα σχόλια του Γρηγόρη κατάλαβα ότι αναφέρεται γενικά στη παρθενία συμπεριλαμβάνοντας και τον μοναχικό βίο με τον οποίο δεν ασχολείται η ανάρτησή σου, επειδή λέει το λόγο του Κυρίου "όποιος μπορεί να το κάνει", δηλαδή και όποιος δεν μπορεί δεν πειράζει!
    Εγώ πιστεύω ότι η παρθενία του μοναχικού βίου ή στη σκέψη είναι άλλο θέμα το οποίο δεν ξέρω το κατά πόσο πρέπει ασχοληθούμε τώρα.
    Εδώ σωματική παρθενία μέχρι τον γάμο και ακούγεται αλλόκοτο - που να πούμε για την βαθμίδα της Αγνοίας της Κλίμακας!

    Γρηγόρης Ζαγοραίος είπε...
    Το θέμα σου, από που κι αν το πιάσεις, κοινωνιολογικά, ιατρικά, ψυχολογικά ...πνευματικά, ήταν και παραμένει... απροσπέλαστο!
    Πώς θέτεις έτσι απλά (ένα και ένα κάνουν δύο) αυτό για το οποίο ο Ίδιος ο Πλαστουργός μας, είπε: "ου γαρ πάντες χωρούσι τον λόγον τούτον αλλ`οις δέδοτε"
    Οι άνθρωποι σε κάθε αιώνα, τηρούσαν την εγκράτεια που επέβαλλε η συλλογική υποκειμενικότητα της εποχής τους και ... τίποτε παραπάνω!!!!

    Η υπακοή στο λόγο του Θεού είναι υποκειμενική??? Και ο Βαρθομομαίος λέει οι χριστιανοί πιστεύουν έτσι, οι Μουσουλμάνοι αλλιώς και τα έχουμε κάνει όλα γιουβέτσι!
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πες μου εσύ βρε αδελφέ, τι υπακοή κάνεις στον Λόγο του Θεού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ...υπενθυμίζω φίλε μου ανώνυμε, ότι εγώ σχετική ιστορική διαπίστωση κάνω...
    τα συμπεράσματα είναι δυστυχώς κι αυτά υποκειμενικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ , ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Α Ν Τ Ι Κ Ε Ι Μ Ε Ν Ι Κ Η.
    Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ των πεπραγμένων μας επί ηθικού βέβαια και είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΟ γι αυτό και απαγορεύεται καταδικάζουμε και να λέμε αυτός θα πάει στην Κόλαση γιατί π.χ....έσφαξε τα παιδιά του.
    Η ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΥ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΓΕΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΗΣΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΣΑΝΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. .......δεν είμαστε άνθρωποι μόνο για να πονούμε.....

    Αν είναι ανθρώπινος ο πόνος δεν είμαστε άνθρωποι μόνο για να πονούμε γι' αυτό συλλογίζομαι τόσο πολύ, τούτες τις μέρες, το μεγάλο ποτάμι

    αυτό το νόημα που προχωρεί ανάμεσα σε βότανα και σε χόρτα και ζωντανά που βόσκουν και ξεδιψούν

    κι ανθρώπους που σπέρνουν και που Θερίζουν και σε μεγάλους τάφους ακόμη

    και μικρές κατοικίες των νεκρών.

    Αυτό το ρέμα που τραβάει το δρόμο του και που δεν είναι τόσο διαφορετικό από το αίμα των ανθρώπων κι από τα μάτια των αυθρώπων όταν κοιτάζουν ίσια πέρα χωρίς το φόβο μες στην καρδιά τους,

    χωρίς την καθημερινή τρεμούλα για τα μικροπράματα ή έστω και για τα μεγάλα~

    όταν κοιτάζουν ίσια πέρα καθώς ο στρατοκόπος που συνήθισε ν' αναμετρά το δρόμο του με τ' άστρα,

    oχι όπως εμείς, την άλλη μέρα, κοιτάζοντας το κλειστό περιβόλι στο κοιμισμένο αράπικο σπίτι, πίσω από τα καφασωτά, το δροσερό περιβολάκι ν' αλλάζει σχήμα, να μεγαλώνει και να μικραίνει~

    αλλάζοντας καθώς κοιτάζαμε, κι εμείς, το σχήμα του πόΘου μας και της καρδιάς μας, στη στάλα του μεσημεριού,

    εμείς το υπομονετικό ζυμάρι ενός κόσμου που μας διώχνει και που μας πλάθει,

    πιασμένοι στα πλουμισμένα δίχτυα μιας ζωής που ήτανε σωστή κι έγινε σκόνη

    και βούλιαξε μέσα στην άμμο αφήνοντας πίσω της μονάχα

    εκείνο το απροσδιόριστο λίκνισμα που μας ζάλισε μιας αψηλής φοινικιάς.

    Κάιρο, 20 lουνίου '42 Γ.Σεφέρης

    μητσουσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σχολιασμοί.....
    των μαθητών στην παραβολή του Ασώτου:

    ''Καθένας έχει την''περιουσία'' του .Η αξιοποίησή της είναι προσωπική ευθύνη.''

    ''Η ελευθερία που αναζητάμε δεν οδηγεί πάντα σε ελεύθερους δρόμους...''

    ''Το πιο δύσκολο τελικά είναι να τολμήσεις να δεις τη αθλιότητα του εαυτού σου .Το επόμενο δύσκολο βήμα είναι να αποφασίσεις να αλλάξεις''

    ''Δε θέλω να με λυπούνται αυτοί που λεν πως μ'αγαπούν.Θέλω να με σπλαχνίζονται,να γίνονται σπλαχνα μου και να νοιώθουν ....''

    ''Αν ο θεός είναι έτσι τότε αξίζει να τον αναζητήσουμε''

    ''Το τραγικό πρόσωπο της παραβολής δεν είναι ο Ασωτος αλλά ο μεγάλος γυιος.Αυτός είναι ο ανάπηρος αφου δε μπορεί να σπλαχνιστεί ,να συγχωρέσει ,να αγαπήσει''

    ''Οταν είμαστε αδειοι απο αγάπη και αξίες ,τα ''ξυλοκέρατα''που αναζητάμε δε μπορούν να καλύψουν το κενό μας''

    ''Η χειρότερη συμφορα που μπορεί να σε βρει δεν είναι να μην σαγαπούν αλλά να μη μπορείς να αγαπάς...''


    μητσουσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές,

    όποιος δεν αλλάζει περπατησιά,

    όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του,

    όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει.

    Αργοπεθαίνει όποιος αποφεύγει ένα πάθος,

    όποιος προτιμά το μαύρο για το άσπρο και τα διαλυτικά σημεία στο " ι " αντί ενός συνόλου συγκινήσεων που κάνουν να λάμπουν τα μάτια , που μετατρέπουν ένα χασμουργητό σε ένα χαμόγελο, που κάνουν την καρδιά να κτυπά στο λάθος και στα συναισθήματα.

    Αργοπεθαίνει όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι,

    όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του,

    όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο,

    όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές.

    Αργοπεθαίνει όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του. Αργοπεθαίνει όποιος καταστρέφει τον έρωτά του,

    όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν,

    όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή.

    Αργοπεθαίνει όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει,

    όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει.

    Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής.

    Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.

    Pablo Neruda ( Μετάφραση από Ιταλική δημοσίευση : Βασίλη Χατζηγιάννη )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γρηγόριε ΑΠΑΓΕ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ!

    ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΩ
    Η ΚΑΡΑΚΑΛΤΑΚΑ
    ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΕΡΙ ΓΑΜΟΥ
    ΣΤΟΝ ΑΒΒΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ;

    ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑΝ!:Ο

    ΑΠΛΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ!

    ΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΕΣ ΟΤΙ ΤΟΛΜΗΣΑ Η ΑΙΣΧΡΗ ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΩ, ΗΜΑΡΤΟΝ ΉΜΑΡΤΟΝ!

    Πέφτω στο χώμα και ζητάω να με συχωρέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γρηγόρης Ζαγοραίος8 Φεβρουαρίου 2010 στις 1:22 μ.μ.

    πρόσεχε ... γιατί οι απότομες πτώσεις, έστω και μέχρι το χώμα, προκαλούν ενίοτε ισχυρά κατάγματα!
    Ακόμη δεν μπορώ να συνέλθω από το Πασχαλινό μου πέσιμο ...στίς πλάκες του HOLY SEPULCHRE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γρηγόρη
    δι ευχών σου, ο φύλακας άγγελος θα με φυλάξεια απο θανάσιμη πτώση.
    Ήδη το έχει κάνει μία φορά!
    Αν θες, μπορώ να σου γράψω την ε μ π ε ι ρ ί α.
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γρηγόρης Ζαγοραίος8 Φεβρουαρίου 2010 στις 1:31 μ.μ.

    θέλω...γιατί τον δικό μου τον φύλακα, συχνά τον στέλνω για ...λάχανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γρηγόρη μου Εντάξει.
    Θα σου κάνω υπακοή και θα την γράψω την εμπειρία για να την διαβάσουν και τα παιδιά κάποτε που τώρα είναι δεμένα στης άρνησης το καράβι με βύσμα πολύ στα αυτάκια τους και δεν καταλαβαίνουν...Χριστό!
    Θα κάνεις μόνο μικρή υπομονή, γιατί θέλω να την αφηγηθώ με λεπτομέρεια επειδή έχουν σημασία και οι λεπτομέρειες και θα πάρει λίγο χρόνο η πληκτρολόγηση.
    Μάλλον θα το κάνω σε συνέχειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η Δ. άφησε το σχόλιο που παραθέτω!

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ντροπαλή εισαγωγή περί παρθενίας, παρθενορραφών κα...":

    διαβαζω, εκτιμώ,σέβομαι τις αποψεις σας και απολαμβάνω τα κειμενα σας.. ωστοσο εχω μια απορια ως προς το: "εάν μη Κύριος φυλάξει οίκον εις ματην εκοποίασαν οι οικοδομούντες,εάν μη Κύριος φυλάξει πόλιν εις ματην ηγρύπνησαν οι φυλάσσοντες"...

    τι θελει να μας πει το "φυλαττειν";;;;;
    Δ.

    ................
    Απαντάω εδώ γιατί από αλλού δεν το ανεβάζει προς το παρόν...
    Σωστή η παρατήρηση, αγαπημένο μου.
    Η φύλαξη θέλει ΔΥΟ για να γίνει στο ΓΑΜΟ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ Δ Υ Ο !!!

    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΕΞΑΠΟΔΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ:

    ΚΟΙΤΑ, ΜΠΆΡΜΠΑ! ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΞΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ.

    ΕΚΕΙ Ο ΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, τον στέλνει ...στο διάλο το λογισμό και συνεχίζει με ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΕΙ λαλακίες του στυλ:

    H ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ είναι για πέταμα, ΑΥΤΗ Η σιτεμένη ΛΥΣΣΑΡΑ που μου κόλλησε τώρα είναι καλύτερη...
    Μπαρμπούτσαλααααα!
    Το πρόβλημα, είναι ότι ζούμε ΧΑΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΑΥΤΟΙΣ, που παρατηρεί και ο Απόστολος.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ , ΑΠΟΒΑΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟΝ ΘΕΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΠΙΚΡΟΤΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γρηγόρης Ζαγοραίος8 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:32 μ.μ.

    Να απαντήσω κι εγώ ...ταπεινά στην Δ.
    Το μόνο σίγουρο είναι αυτό που γράφεις...
    και μείς σαν άνθρωποι το μόνο που απομένει να κάνουμε, είναι να μη θαρρήσομε ούτε δυτερόλεπτο εις εαυτούς, αλλά σαν τους καταδίκους που οδηγούνται στο εκτελεστικό απόσπασμα, με απόγνωση να κράζομε με γοερούς στεναγμούς:
    "Ελθέ Κύριε Ιησού!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. εσείς όλοι οι εραστές της παρθενιάς έχετε υπόψη ότι έχουν γίνει τέρατα και σημεία στην ιστορία, από ανθρώπους που στο όνομα μιας στείρας ηθικής οι ορμόνες έπνιξαν τον εγκέφαλο τους?

    το σαρκικό συνδέεται άρρηκτα με την βασικότατη ορμή του ανθρώπου που είναι η αναπαραγωγή...οπότε οποιαδήποτε προσπάθεια τιθάσευσης ανθρώπινη είναι εξ αρχής καταστροφική....μόνο αν ο Δημιουργός του ανθρώπου επέμβει τότε μόνο μπορεί δια της Χάριτος να μπορέσει ο άνθρωπος να περάσει στο υπερφύση από το καταφύση. διότι μια παρθενία του είδους μη γιατί κάνει τσιζ στην εποχή μας όχι δεν σε πάει στο υπερφύση .αλλά κατευθείαν πας στο «παραφύση.»....σορρυ για το στυλάκι!!

    Η Παρθενία είναι τρόπος ζωής και όχι στάσης σένα συγκεκριμένο θέμα της ζωής όπως είναι η διαχείριση της σαρκός….προϋποθέτει πολλά άλλες επιλογές στο τρόπο ζωής που έχουν ως αποτέλεσμα την Παρθενία……

    (όσο το μόρφωμα αυτό που λέγεται κακό-εγώ μας καταδυναστεύει η σάρκα θα μας ….το νινί σέρνει καράβι …)

    μητσουσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τα θέματα που θίγονται εδώ.. είναι σημαντικά γιατί άπτονται στοιχειωδών αληθειών και θα
    ήθελα να προσθέσω μερικές σκέψεις στα όσα έχουν
    γραφεί.
    Είναι γεγονός για εμάς τους ορθόδοξους χριστιανούς
    η ηθικιστική αυτή διαστρέβλωση της πατερικής
    διδασκαλίας "περί της φυλακής των
    αισθήσεων" έχει καταργήσει σε πολλούς πιστούς τη
    συνείδηση της σχεσης που υπάρχει ανάμεσα στον καθένα
    από μας και στον κόσμο γύρω μας, την κτίση ολόκληρη.
    Έτσι έχουμε φτάσει να αντιμετωπίζουμε τον υλικό κόσμο,την ίδια τη δημιουργία του Θεού, σαν αίτια κακών καιδεν φλέγεται η καρδιά μας από αγάπη για τα πλάσματα του Θεού που συστενάζουν και συνωδίνουν..
    Αυτή τη χαμένη σχέση λόγω της πτώσης προσπαθεί να
    δείξει με μέσα ανθρώπινα και ανεπαρκή κάθε αληθινή
    τέχνη. Ο Θεός μας χάρισε τις αισθήσεις και την ηδονή
    δια των αισθήσεων ακριβώς για να βοηθήσει όλους εμάς
    τους "πνευματικώς νηπιάζοντας" και χτυπημένους από την οδύνη της φθοράς, να βρούμε το δρόμο μας και να
    επιστρέψουμε στην αρμονία της ύπαρξης μας που
    αμαυρώθηκε από την πτώση. Η ηδονή δεν είναι άλλο από
    τη χρήση των δερματίνων χιτώνων για να αντιμετωπίσουμε
    την πτώση. Ας μην βλασφημούμε το θέλημα του Θεού. Ούτε
    η οδύνη της φθοράς, ούτε η ηδονή το να μετέχουμε στα
    αισθητά, που μας βοηθάει να περισώσουμε τα γνωρίσματα του προσώπου, είναι πράγματα κακά και εφάμαρτα. Ο Χριστιανός τα χρησιμοποιεί για να βαδίσει το δρόμο προς την πνευματική ωριμότητα. Για τον άνθρωπο που είναι μακριά από τον Θεό αποτελούν αυτοσκοπό και προσθέτουν φθορά στη φθορά. Και όσο προχωράει ο άνθρωπος στη γνώση του Θεού τόσο το θειο κάλλος επισκιάζει κάθε άλλο φυσικό κάλλος. Γι’ αυτό ασκείται ο Χριστιανός στη φυλακή των αισθήσεων, ώστε να επιτρέψει στη Χάρη του Θεού να τον επισκιάσει ολόκληρο και πάντα κατά τα μέτρα του.. Όχι γιατί η φυσική ομορφιά και η χαρά των αισθήσεων είναι εφάμαρτα και κακά. Αν ο άνθρωπος στερηθεί τη φυσική χαρά πριν ο Θεός επιτρέψει να τον επισκιάσει η δική Του Χάρη, τότε καταλήγει να γίνει ύπαρξη τραγική που έχει αποτύχει στο σκοπό της.
    Όμως τα πράγματα περιπλέκονται σε κάποια σημεία:ποιες
    από τις επιθυμίες μας είναι ορθές(σε σχέση και προς
    τους άλλους)και ποιο είναι το κριτήριο της αξιολόγησης
    τους.
    Έχουμε τη Λογική και τη Φύση. τα δυο αυτά δε
    συμπίπτουν πάντοτε και το ένα αντίκειται στην επιθυμία του άλλου. π. χ έρωτας, Γάμος, παιδιά, επάγγελμα κ.λ.π Συχνά η Λογική απαγορεύει κάτι το Φυσικό, και αντίκειται η Φύσις σε κάτι Λογικό. Ποιο είναι εδώ το πιο σωστό; Κανείς μας δε γνωρίζει! θα μπορούσε να φανεί από το αποτέλεσμα, αλλά αυτό έρχεται πολύ αργά και με πολλές άλλες επιπλοκές και συναρτήσεις.
    Δυστυχώς δεν έχουμε αποκτήσει φερέγγυο κριτήριο
    αξιολόγησης και ορθής κρίσης της ζωής μας. κανένας μας
    δε γνωρίζει τι ήταν η είναι το καλύτερο και το ορθό
    για πράξουμε στη ζωή μας. Συχνά καταπιέζονται όμορφες και αγνές Επιθυμίες και Επιδιώξεις και δίνεται η προτεραιότητα σε άλλες που "συμφέρει" να εκπληρωθούν, αλλά είναι μακροπρόθεσμα καταστρεπτικές για τη προσωπικότητα μας.
    Γι’ αυτό θα αρκεστούμε στα θετικά που μας
    προσφέρει εκάστοτε η ζωή, όσο λίγα κι’ αν είναι
    αυτά!
    "Κύριε προς Σε κεκράξομαι ο Θεός μου, εδίψησέ Σε
    η ψυχή μου, ποσαπλώς Σοι η σαρξ μου εν γη ερήμω και
    αβάτω και ανύδρω".
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αγαπημένε μου Μήτσους
    διάβασα πολυ προσεκτικά τα όσα λες και δε διαφωνώ.
    Το θέμα επιδέχεται πολυεπίπεδους φωτισμούς.
    Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί...και ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ
    εν τ έ λ ε ι, ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ.
    Δόξα στον Κύριο, η εποχή μας δίνει μια ελευθερία έκφρασης και συμπεριφοράς που ήταν ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ για περασμένους αιώνες.
    Θυμάμαι που διάβαζα σε κάτι σχολικά βιβλία για τους Λουθηκαλβίνους, που κατασκόπευαν τα σπίτια και τις κρεβατοκάμαρες των ανθρώπων, προκειμένου να τσεκάρουν με σχολαστικότητα τι ακριβώς έκαναν οι χριστιανοί εκεί μέσα, με το...πουλί τους...
    Ο Απόστολος πάντως, μας εφιστά την προσοχή και μας παρακαλεί να μη χρησιμοποιούμε την πρόφαση της ελευθερίας προκειμένου να αμαρτάνουμε με διάφορους τρόπους.
    Και πάλι θα επιμείνω, ότι όλα παίζονται με το Δίκαιο Κριτή, τον προσωπικό αγώνα ενός εκάστου, τη συνείδησή του και τις...ορμόνες του.
    Εμείς οφείλουμε να πούμε ΤΙ διδάσκει η ΟΡΘΟΔΟΞΗ Εκκλησία και γιατί το διδάσκει.
    Το κάνει για να μας προστατεύσει από ποικίλες κακές παρενέργειες.
    Αν δεν επιθυμούμε να υπακούσουμε ο Θεός δεν θα βιάσει τη συνείδησή μας.
    Εφόσον Του το ζητήσουμε, θα μας βοηθήσει όσο μπορούμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, και βέβαια, όλα αυτά ακούγονται πολύ θεωρητικά.
    Το σεξουαλικό πρόβλημα είναι παγκόσμιο και ο καθένας ακολουθεί την οδό που επιθυμεί και δύναται να ακολουθήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δ.
    Μας άδειασες με τη ρωμαλέα σου τοποθέτηση...
    Ενα πολύ δικό μου πρόσωπο, πάντως, που είχε ζήσει πολυτάραχον ερωτικόν βίον -διότι το Θεό έψαχνε μέσα στα μπούτια της κάθε γυναίκας- που γράφει κάπου και ο Μάριος, απλά το αγνοούσε πόσο
    α π ε λ π ι σ μ έ ν α τον έψαχνε,όταν έφτασε στη Μετάνοια και κατάλαβε πράγματα, και τον επισκίασε η Χάρη του Παναγίου Πνεύματος, μου έλεγε ότι αν βάλει σε μια ζυγαριά όλες τις ερωτικές του περιπέτειες από τη μία, και στην άλλη μεριά, τη Χ α ρ ά ΜΙΑΣ Θείας Μετάληψης, η Χαρά εκ της Θείας Μετάληψης, είναι ασύγκριτη και εκείνη πλέον προτιμούσε πάνω από όλα...
    Υπήρξε απόλυτα ειλικρινής και έντιμος σε αυτή του τη δήλωση, αυτό μπορώ να το βεβαιώσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γρηγόρης Ζαγοραίος9 Φεβρουαρίου 2010 στις 8:37 π.μ.

    ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

    Μέσα στο Σπίτι της Ψυχής γυρίζουνε τα Πάθη
    ωραίες γυναίκες στα μεταξωτά ντυμένες
    και με σάπφειρους εις το κεφάλι.
    Από την πόρτα του σπιτιού έως μέσα εις τα βάθη ορίζουνε τες αίθουσες όλες.Στην πιό μεγάλη τες νύχτες που το αίμα των ζεστάθη
    χορεύουνε και πίνουνε με τα μαλλιά λυτά.

    Έξω απ`τες αίθουσες, χλωμές κακοεντυμένες
    με φορεσιές ενός παλιού καιρού,
    οι Άρετές γυρίζουν και με πίκρα ακούνε
    την εορτή που κάμνουνε οι εταίρες μεθυσμένες.
    Στων παραθύρων τα υαλιά τα πρόσωπα κολνούνε
    και βλέπουν σιωπηλές, συλλογισμένες,
    τα φώρα,τα διαμαντικά, και τ`άνθη του χορού.

    (Από τα κρυμμένα Ποιήματα του Κ.Π.Καβάφη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γρηγόρης Ζαγοραίος9 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:35 π.μ.

    ...και μιά άλλη θεώρηση από ένα ανώνυμο αμαρτωλό...

    Αθέτησα το Τάμα μου κι απόψε
    τον φοβερό όρκο πάτησα ξανά
    άγριο το ζώο, πώς να το μαντρίσω
    λακτίζει, δάκνει, βρύχεται, με τυραννά!

    Με δυναστεύει κι άς το ταπεινώνω
    λειώνω την δίψα του σαν ξεδιψά
    φλέγομαι, σχίζομαι στον πόνο
    μα κείνο ξέρει μόνο να ζητά.

    Ποιά`ναι η αιτία εγώ γνωρίζω
    η πόρνη πουν το κυβερνά η απατημένη
    λησμόνησε τον πλούσιο κι όμορφο Νυμφίο
    κι άνοιξε θύρα στους εχθρούς της νυσταγμένη!

    Έκαμε τάχα εραστές τους τυχοδιώκτες
    κι είναι χαρούμενη, η θλιβερή, κι ευτυχισμένη
    δεν το γνωρίζει τάχα; η έμπειρη, η ανόητη
    σε λίγο θάναι έρμη πάλι και γυμνή μωλοπισμένη..

    Μα Εκείνος που την είχε πριν, την αγαπάει
    κιάν τον αρνήθηκε αυτή,δεν έφυγε μόνο προσμένει
    δεν απεστράφη το γλυκύ Του Πρόσωπο το
    εμπτυσμένο_κρύπτεται διακριτικά
    δεν επεμβαίνει βιαστικά
    μόνο σαν κόρη οφθαλμού τήνε φυλάγει
    και αναμένει σιωπηλά, να εννοήσει η ίδια
    το σφάλμα πού` καμε, να επιστρέψει.

    Γιά κείνην ταπεινώθηκε κι έγινε πένης
    κι εμπέχτηκε κι εδάρηκε και ενεπτύσθη
    στο Ξύλο του Σταυρού καρφώθηκε κι έχυσε
    Αίμα Αγνό για πόρνη, γιατί αγαπά,
    γι`αυτό χαρίζει!

    Μυστήριο Μέγα όμως γνωστό με πείρα, η Σωτηρία
    κι εγώ ελπίζω σαν τους Τρείς Παίδες που απεγνώσθησαν απ`όλους σαν ρίχτηκαν στην φλόγα
    και μετατρέψαν το καμίνι των Περσών
    σε Ναό προς Δόξαν του Κυρίου Σαβαώθ!
    Ελπίζω σαν την αμαρτωλή Αιγυπτία πέραν του Ιορδάνου_δεν εδειλίασε στην πείνα,τα θηρία.τον καύσωνα, το ψύχος
    μον`έκανε άλμα στο κενό και γίνηκε
    πιό καθαρή κι απ`τις ακτίνες
    Έλπίζω σαν της Σαλή της Ταβεννήσου την Αγία
    πού`διωξε τα μυαλά για χάριν της Σοφίας
    κι ενέπαιξε τους νοητούς εχθρούς και ταις φρονίμους!

    Ελπίζω εκείνη η αθάνατη που διαφεντεύει το θηρίο
    να δεί το σφάλμα της, να λάβει το χαμένο
    και να καλέσει τον Γλυκύ Νυμφίο
    με τ` Όνομά Του το Μέγα, το Ευλογημένο
    να γίνει πάλιν του οίκου της Κυρία
    να Χαίρει με Εκείνον Χαρά Αιωνία!

    Γράφτηκε 16 Φεβρουαρίου στα 1995

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. "Και ο Αδάμ έγνω Εύαν την γυναίκα αυτού". Μετά τήν Πτώση! Και πάει η χαρά που είχε πριν κάθε φορά που τη θωρούσε. Έκτοτε απαξάπαντες γίναμε εγωκεντρικά καθίκια κι ο έρωτας σεξ και συχνά απόπατος... Η παρθενιά ποτέ δε γλίτωσε απ' την εγωκεντρικότητα -εκτός ίσως μια φορά στο πρόσωπο της Παναγίας- κι έγινε φλάμπουρο στις προηγούμενες γενιές και εφαλτήριο για ισόβια σβερκοκαβαλικέματα και άλλες υποχθόνιες εκδουλεύσεις. Σήμερα, ευτυχώς,η παρθενιά πάει περίπατο και κανείς πλέον δεν έχει το άλλοθι να πιστεύει πως πράττει τα του Χριστού. Τώρα δε μένει άλλο από το να προσδοκούμε ταπεινά τον χαμένο στις απαρχές του κόσμου έρωτα, και να γευόμαστε χωρίς πνευματικές ή άλλες φιοριτούρες το παρηγορητικό σεξ, άχρι καιρού. Σκέφτομαι συχνά πως αν δεν είχαμε τη δυνατότητα της σαρκικής μίξης, ίσως η ανθρωπότητα να τα είχε τινάξει προ πολλού, όχι λόγω ελλείψεως απογόνων, αλλά απλά γιατί πουθενά δε θα 'βρισκε μια τόση δα παρηγοριά!
    Φιλάκιααα,
    ΝΙΚΟΣ ΑΓΝΑΝΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ...Ο Χριστός μας ετίμησε την παρθενία και γεννήθηκε από Παρθένο... αλλά οι χριστιανοί μας βλέπω, το γλεντάν και το "στολίζουν" κιόλας!
    Μπράβο ρε παιδιά ... να ζήτε να το χαιρόσαστε το sex!
    Μόνο να αποδίδετε και καμιά δοξολογία σ`Αυτόν που σας το χάρισε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αχαχα!ΝΊΚΟΣ ΑΓΝΑΝΤΟΣ...
    Λατρεμένο μου...
    Και σε περίμεναααα!
    Μας δίνεις ωραίο μαλλί για ξάσιμο, με τις απόψεις σου!
    Θίγεις πολλά θέματα σε λίγες σειρές, τι να πρωτοσχολιάσει κάποιος...
    Για τα σβερκοκαβαλικέματα θα συμφωνήσω.
    Πράγματι.
    Δεν τηρούν οι άνθρωποι τις επιταγές του Χριστού, και ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ ο ένας τον άλλον ΕΝΤΟΣ του γάμου πλέον- που κατ' όψιν μόνο είναι χριστιανικός και όχι κατ' ουσίαν.
    Το να εξοβελίσουμε όμως την παρθενία, τόσο πριν το γάμο, όσο και τη συζυγική πιστότητα ΜΕΤΑ το γάμο, κατά την ταπεινή μου άποψη,ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, δημιουργεί ΠΟΛΛΑ περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει.
    Στις μέρες μας, οι Εξαποδοί τα έχουν καταφέρει περίφημα.
    Μας ωθούν με κάθε μέσο στην πορνεία προ του γάμου, και δια της ανίας εντός του γάμου- στη μοιχεία μετά.
    Ενώ η εντολή του Χριστού, είναι εγκράτεια ΠΡΟ του γάμου και ΠΟΛΥΣ ΕΡΩΤΑΣ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑ...

    Εδώ βέβαια, παίζουν παγκάκιστο ρόλο και πολλοί άγαμοι, ως επί το πλείστον παπάδες, που με τις συμβουλές τους, κάνουν Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΨΥΧΡΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΞΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ στα τίμια αντρόγυνα.

    ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ(για να μην πω τίποτ άλλο χειρότερο) ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΝ ΗΜΕΡΑ ΚΡΙΣΕΩΣ!

    Διατί θα γίνει αυτό;

    Διότι πάνε και γίνονται βασιλικότεροι του Βασιλέως
    και είναι ΑΘΛΙΟΙ πνευματικοί οδηγοι τυφλών ανθρώπων.

    Γιατί παπά μου, επειδή είσαι άγαμος εσύ, ΚΑΡΑΖΗΛΕΥΕΙΣ το τίμιο αντρόγυνο που ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ τον έρωτά του, και το βλέπεις να ΛΑΜΠΕΙ από τη χαρά του;

    ΓΙΑΤΙ ΔΑΙΜΟΝΙΖΕΣΑΙ παπά μου, ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

    ΕΥΦΡΑΙΝΟΜΕΝΗ ΤΩ ΙΔΙΩ ΑΥΤΗΣ ΑΝΔΡΙ, γράφει η ακολουθία του Γάμου.
    Καταλαβαίνεις τι θα πει το ΕΥΦΡΑΙΝΟΜΕΝΗ;

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, παπά μου;

    ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ- ΤΗ ΣΤΡΙΓΚΛΙΤΣΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΕΜΕΝΑ- ΛΑΤΡΕΥΑ, ΌΤΑΝ ΧΩΝΟΜΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ αγαπημένου ΜΟΥ.
    ΤΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΣΑ Ο Λ Α ως και ΣΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ!
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ.
    ΜΕΧΡΙ ΕΓΚΩΜΙΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΠΛΕΞΑ ΣΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ, ΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ!
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Παπά ΜΟΥ, ΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΙ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΟΓΥΝΟΥ;
    Γιατί, μαυρόπαπα, πας να του στερήσεις του έρμου του Χριστιανικού αντρόγυνου, την ΚΟΛΛΑ της αγάπης που είναι το σεξ;
    Με αυτή την κόλλα αυτή της αγάπης, η καθημερινή τους ανηφόρα γίνεται πολύ πιο εύκολη και όλες οι ουρές των Εξαποδών της μοιχείας που ΑΕΝΑΩΣ πάνε να μπουν ανάμεσα, αποκρούονται ΠΟΛΎ πιο ΕΥΚΟΛΑ!

    Αλλά δυστυχώς ...είναι τυφλό το ποίμνιο, ΑΚΑΤΑΡΤΙΣΤΟ,είναι ΤΥΦΛΟΙ και οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ πνευματικοί οδηγοί και έτσι, από τη στέρηση και ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ, μας παίρνουν τα διαόλια και μας σηκώωωνουν!
    ΤΡΙΒΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ...
    Σε ρωτώ, φίλε, Νίκο, αφού το σκέτο σεξ , νομίζεις ότι μας ελευθερώνει και -εκτός του γάμου, δια παραπλεύρων περιπετειών, που υποθέτω ότι εννοείς- πες μου, γιατί ΤΟΣΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ , ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ;

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΓΔΟΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ;

    Προφανώς η σεξουαλική αποχαλίνωση προ και μετά του γάμου, δεν καταφέρνει να δώσει ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, βοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αχαχούχα, Σαλογραία σάλεψες και παρεξήγησες εν μέρει τα γραφόμενά μου. Κάτι παπάδες είχα κι εγώ στο νου μου σαν κι αυτούς που γράφεις. ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟ ΣΕΞ, αλλά αυτό που δωρήθηκε μετά την Πτώση προς παρηγορίαν και ένωση ψυχών και σωμάτων. Και ασφαλώς η παρηγορία και η γλυκιά αίσθηση ενότητας δεν επιτυγχάνεται με ασκήσεις του τύπου "κάθε κλαδάκι και πουλί κάθε πουλί κι αηδόνι"! ΤΟ "ΣΑΡΚΑ ΜΙΑ" της Ακολουθίας του Γάμου το αναλύω αρκούντως σε ομώνυμο μικρό πόνημα του γράφοντος.
    ΝΙΚΟΣ ΑΓΝΑΝΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΝΙΚΟΣ ΑΓΝΑΝΤΟΣ είπα και γωωωω!
    Τα γράφεις ΠΟΛΥ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΑ ενίοτε και με μπέρδεψες, μια και είμαι πολύ κοντά στο Αλτσχάιμερ η Γραία...
    Για δώσε τον ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ του βιβλίου που έγραψες πάνω στην ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ.
    ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΙΣΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΝ ΚΥΡΙΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κάπου, δε θυμάμαι αυτήν τη στιγμή πού, ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος γράφει ότι, "τον έρωτα ο Θεός τον χάρισε στους ανθρώπους για δύο λόγους: ο ένας είναι για να αυξάνονται οι άνθρωποι και να πληθύνονται και ο άλλος για να ενώνονται μεταξύ τους. Ο πρώτος λόγος έχει ήδη επιτευχθεί, επομένως παραμένει ενεργός ο δεύτερος". ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΙΩΝΑ - είχαν ήδη, κατά τη γνώμη του πληθυνθεί πολύ οι άνθρωποι!
    Το βιβλίο μου ονομάζεται ΣΑΡΚΑ ΜΙΑ και κυκλοφορεί σε τέταρτη έκδοση από τις Εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ.
    ΝΙΚΟΣ ΑΓΝΑΝΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΝΙΚΟΣ ΑΓΝΑΝΤΟΣ
    πολύ καλή η διευκρίνιση και σε ευχαριστώ για την πληροφορία.
    Το ανάλογο, ότι τώρα γέμισε η γη ανθρώπους και η αύξηση και η πλήθυνση του αντρογύνου νοείται περισσότερο αγαπητικά και πνευματικά, το αναφέρει και ο έγγαμος επίσκοπος άγιος Γρηγόριος Νύσσης.
    Κάπου μου βρίσκεται το κείμενο, αλλά οι παπάδες που ψυχραίνουν τα αντρόγυνα, ούτε τα σχετικά κείμενα για έρωτα μεταξύ...γέρων(μεγάλη παρηγοριά ο εν Κυρίω έρωτας και για τους γέρους, αδελφοί!) που λέει ο αΓιαννης ο Χρυσόστομος αναφέρουν ούτε το Γρηγόριο Νύσσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ...γιά τους γέρους είναι άλλα πράγματα καλή μου σαλογριούλα και όχι... το sex! Μη τους βρεί και ο Αρχάγγελος που έρχεται οσονούπω, σε καμιά περίεργη στάση και ...του πέσουν τα φτέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γρηγόρη
    μη γίνεσαι βασιλικότερος του Αγιάννη του Χρυσόστομου, που λέει υπέροχα πράγματα και για τους γέρους έγγαμους.
    Ο ΑΡχάγγελος ό,τι γίνεται εν Κυρίω, το δέχεται.

    Εδώ κοτζά Προφητάκταξ είχε στα γεράματά του και χίλιες παλακίδες να τον ζεσταίνουν και ο Κύριος της Δόξης, δεν του κράταγε...μούτρα, και θα κρατήσει μούτρα σε μένα που θα αγκαλιάζω το ένα και μοναδικό(Ολόκληρου του βίου μου, μοναδικό)... γεροντάκι μου;
    Για Όνομα!:-)
    Κούνα λίγο το κεφάλι σου, να συνέλθεις!

    ΜAKAΡΙ να το βρει το αντρόγυνο, ο θάνατος αγκαλιασμένο εν τρυφερότητι.
    Υπάρχει καλύτερος θάνατος;

    ΣΤο προσκλητήριο του γάμου μου είχα βάλει ως μότο τη φράση από το Ασματα Ασμάτων:
    ΘΕΣΟΝ ΜΕ ΩΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΠΙ ΤΗΝ καρδίαν ΣΟΥ,
    Ως ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΠΙ ΤΟΝ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΣΟΥ,
    διότι είναι ΚΡΑΤΑΙΑ,
    ΩΣ ΘΑΝΑΤΟΣ,
    Η ΑΓΑΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Διόρθωση σε μια λέξη, που ίσως δεν την ξέρουν κάποιοι νεότεροι.
    Είναι Προφητάναξ.
    Γράφτηκε λάθος εκ παραδρομής...
    Προφήτης δηλαδή και άναξ, γενική του άνακτος.
    Ο άναξ είναι ο βασιλεύς.
    Η άνασσα είναι η βασίλισσα.
    Πρόκειται για τον Δαβίδ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Γρηγόριος Ζαγοραίος9 Φεβρουαρίου 2010 στις 12:44 μ.μ.

    ...ήμαρτον, ήμαρτον,ευλόγησον, ευλόγησον Σαλογραία μου!
    Αφού το θέλεις και σύ κι ευλογεί ο Χρυσόστομος κι ο Νύσσης ...να το χαίρεσαι το παληκαράκι σου...
    μόνο να προσέχεις την μέση σου ... στην ηλικία που είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Το σώμα, ναός του Αγίου Πνεύματος
    (Α’ Κορ. 6:12-20)

    "Αδελφοί, πάντα μοι έξεστιν, αλλ’ ου πάντα συμφέρει• πάντα μοι έξεστιν, αλλ’ ουκ εγώ εξουσιασθήσομαι υπό τινος. Τα βρώματα τη κοιλία, και η κοιλία τοις βρώμασιν• ο δε Θεός και ταύτην και ταύτα καταργήσει. Το δε σώμα ου τη πορνεία, αλλά τω Κυρίω, και ο Κύριος τω σώματι• ο δε Θεός και τον Κύριον ήγειρε και ημάς εξεργεί δια της δυνάμεως αυτού. Ουκ οίδατε ότι τα σώματα υμών μέλη Χριστού εστιν; Άρας ουν τα μέλη του Χριστού ποιήσω πόρνης μέλη; Μη γένοιτο! Ή ουκ οίδατε ότι ο κολλώμενος τη πόρνη εν σώμα εστιν; «Έσονται» γαρ, φησίν, «οι δύο εις σάρκα μίαν». Ο δε κολλώμενος τω Κυρίω εν πνεύμά εστι. Φεύγετε την πορνείαν. Παν αμάρτημα ο εάν ποιήση άνθρωπος εκτός του σώματος εστιν, ο δε πορνεύων εις το ίδιον σώμα αμαρτάνει. Ή ουκ οίδατε ότι σώμα υμών ναός του εν υμίν Αγίου Πνεύματος εστιν, ου έχετε από Θεού, και ουκ εστέ εαυτών; Ηγοράσθητε γαρ τιμής. Δοξάσατε δη τον Θεόν εν τω σώματι υμών και εν τω πνεύματι υμών, άτινά εστι του Θεού."

    (Μετάφραση: Όλα μου επιτρέπονται, αλλά δεν συμφέρουν όλα. Όλα μου επιτρέπονται, αλλά εγώ δεν θα αφήσω τον εαυτό μου να εξουσιασθεί από τίποτα. Τα φαγητά είναι για την κοιλιά, και η κοιλιά για τα φαγητά• ο Θεός θα καταργήσει και αυτήν και εκείνα. Αλλά το σώμα δεν είναι για τηνπορνεία• είναι για τον Κύριο και ο Κύριος για το σώμα. Ο δε Θεός και τον Κύριο ανέστησε και εμάς θα αναστήσει δια της δυνάμεως Του. Δεν ξέρετε ότι τα σώματά σας είναι μέλη του Χριστού; Να πάρω λοιπόν τα μέλη του Χριστού και να τα κάνω μέλη πόρνης; Μη γένοιτο. Δεν ξέρετε ότι εκείνος που προσκολλάται στην πόρνη είναι ένα σώμα μ’ αυτήν; Γιατί θα γίνουν, λέγει, οι δύο μία σάρκα. Εκείνος δε που προσκολλάται στον Κύριο είναι ένα πνεύμα μ’ Αυτόν. Αποφεύγετε την πορνεία. Κάθε άλλο αμάρτημα που κάνει ο άνθρωπος είναι έξω από το σώμα, εκείνος όμως που πορνεύει, αμαρτάνει προς το ίδιο του το σώμα. Ή δεν ξέρετε ότι το σώμα σας είναι ναός του Αγίου Πνεύματος που είναι μέσα σας και το οποίο έχετε από το Θεό, κι ότι δεν ανήκετε στους εαυτούς σας; Έχετε αγορασθεί αντί τιμήματος. Δοξάστε λοιπόν το Θεό με το σώμα σας και το πνεύμα σας, τα οποία ανήκουν στο Θεό.)



    Η ρίζα του προβλήματος


    Η απάντηση του Παύλου αρχίζει περίεργα, αλλ’ όχι ανεξήγητα, από την κοιλιοδουλεία. Γιατί οι «σαρκικές επαναστάσεις» έχουν ως βασική τους αιτία την γαστριμαργία. Από αυτήν γεννιέται το πάθος της πορνείας. Και ως «πορνεία» νοεί ο Απόστολος, και μαζί του οι Άγιοι Πατέρες μας, όχι φυσικά μόνο τη σαρκική σχέση με κάποια πόρνη, αλλά κάθε χρήση του γενετησίου ενστίκτου για σκοπούς έξω από το θέλημα του Θεού, που είναι η δημιουργία οικογένειας. «Το σώμα του Χριστιανού δεν επλάσθη δια να τρυφά και εκ της τρυφής να πίπτη εις την πορνείαν, αλλ’ επλάσθη δια να ενωθή με τον Κύριον, Ος τις είναι η κεφαλή του» (άγ. Νικόδημος ο Αγιορείτης). Η νηστεία και η χαλιναγώγηση του σώματος, ουσιαστικά στοιχεία της Ορθόδοξης ασκητικής, αυτόν ακριβώς τον στόχο έχουν: να αποφευχθεί η «θεοποίηση» της κοιλίας (Φιλιππ. 3:19), ώστε να μην υποθάλπωνται τα σαρκικά πάθη, που έχουν ως κύρια αιτία την ευζωία και κοιλιοδουλεία/ «Τι δε σαρκός ευπαθούσης, και νεότητι περιφερομένης, αφρονέστερον;» - θα πει ο Μ. Βασίλειος.


    (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αναγκαία προϋπόθεση


    Γίνεται, λοιπόν, φανερό, ότι η «σεξουαλική αγωγή» στο χώρο της Ορθοδοξίας δεν είναι παρά θεολογία του ανθρώπινου σώματος, μέρος της Ορθόδοξης ανθρωπολογίας.
    Δεν πρόκειται, συνεπώς, για μια «επιστημονική» ανάλυση και περιγραφή της σωματικής λειτουργίας ή για ηθικοκοινωνική καθοδήγηση, αλλά για θεώρηση του ανθρώπου μέσα από το πρίσμα της Θείας Αποκαλύψεως. Μια τέτοια αντίληψη, άρα, για τον άνθρωπο και το σώμα του δεν «διδάσκεται» θεωρητικά, ούτε, πολύ περισσότερο, επιβάλλεται!
    ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ μονάχα στα πλαίσια της εν Χριστώ ζωής και του πνευματικού αγώνα της Ορθοδοξίας.
    Ο Χριστιανός νέος μαθαίνει κοντά στον Γέροντα-Πνευματικό του να ζει εν Χριστώ, με προσευχή και άσκηση, αγώνα και εγκράτεια, γνωρίζοντας ότι ο στόχος του είναι Ο ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΔΟΞΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ.
    Αν δεν ισχύει η προϋπόθεση αυτή, δεν είναι περίεργο η διδασκαλία του Απ. Παύλου να απορρίπτεται σαν μύθος.


    (Πηγή: "ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ")

    Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Γρηγοράκη μου
    με συγκινεί τα μάλα το χριστιανικό ενδιαφέρον σου δια την υγείαν μου, βέβαια δεν κατανοώ τι σχέση έχει η μέση εν προκειμένω, αφού δεν πρόκειται για...σκάψιμο, αλλά...μιας και σε ανησυχεί το ζήτημα σου λέω ότι χάρη στους 150 κοιλιακούς(ευθείς και πλάγιους) και αλλους τόσους ραχιαίους που μου έχει επιβάλει -εκ νεότητος- ο ορθοπεδικός, μια χαρά είναι και η μέση μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΑΛΙ:(Έρχονται απανωτά τα μηνύματα δεν ανεβάζω όλα και έχω μπερδευτεί)
    To κείμενο που ανέβασα εδώ πριν λίγο ΔΕΝ το υπογράφει ο π.Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος αλλά ο π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλημερα Σαλογραια μου καλο μου κοριτσι...θα ηθελα και εγω μιας και ανηκω στην γενιατων 40 ρηδων να πω και εγω την γνωμη μου για αυτο το θεμα.Οτι ειναι η γυναικα ,ειναι και ο ανδρας για τον θεο.Εαν η γυναικα[η κοπελα] πριν το γαμο ενωθει ερωτικα με καποιον ανδρα πορνια θεωρειται για τον θεο πριν τον γαμο.Αραγε πορνια ειναι για την γυναικα;ΠΟΡΝΙΑ ειναι και για τον ανδρα.Διοτι ο θεος ανδρα και γυναικα εποιησεν....Υπαρχει και η πορνια επι χρημασι αλλα αυτο θα το πουμε αλλη φορα.Οταν μια κοπελα ερθει ερωτικα με καποιον και μετα κατι γινει και η σχεση χαλασει....εξακολουθει να πεφτει στην πορνια με αλλες και αλλες σχεσεις και αδειαζει η ψυχη της διοτι τα εδωσε ολα και δεν μπορει να δωθει στον εκαστοτε συζυγο ολοκληροτικα διοτι εχει αδειασει πλεον.Και ακους βεβαια τον παπα να λεγει παντρευεται η δουλη του θεου τον δουλο του θεου ....αλλα μεσα της νιωθει οτι ας πουμε παντρευεται τον 25 ο δουλο του θεου...ταδε.Αν κανει κανεις την αρχη και μπει σε αυτον τον δρομο νομιζει οτι δεν μπορει να γυρισει πισω και πεφτει απο κρεβατι σε κρεβατι μεχρι να παντρευτει.αλλα αν καταλαβει τι παει να κανει και μετανοησει και κοψει αυτη τη φυσικη μεν αναγκη αλλα οδυνηρη για την ψυχη....τοτε τα βλεπει ολα....βλεπει τα εμποδια της ζωης του βλεπει τον χλεβασμο των ανδρων στο προσωπο της διοτι γιατι δεν δινεσαι πλεον την στιγμη που δωθηκες; ΣΟΥ ΛΕΓΕΙ Ο ΑΛΛΟς....Απο εκει αρχιζει η πνευματικη αναστροφη που στην αρχη πιστευει κανεις οτι δεν προκειται να βρει ανθρωπο να την παντρευτει και απογοητευεται αλλα τα αδυνατα παρα ανθρωποις δυνατα παρα τω θεω εστιν διοτι ο θεος βλεπει τον αγωνα σου και σπευδει ταχεως προς τακτοποιησιν σου....και φυσικα καπου υπαρχει καποιος ανδρας ο οποιος θα καταλαβει τις θεσεις σου στα πραγματα και θα σε δεχτει οπως εισαι και θα σε εκτιμησει διοτι εκανες αυτην την αναστροφη αλλα και διοτι του απεδειξες πως ο,τι ησουν εσυ στο παρελθων ηταν και εκεινος....πορνια ηταν αυτο που εκανες εσυ....πορνια ηταν και αυτο που εκανε και αυτος....αραγε 1-1 ισοπαλια....και ξεκιναμε με νεα δεδομενα του οτι παμε να γνωριστουμε και αν τερειαζουμε τοτε προχωραμε σε γαμο.Αυτο το ανταρτικο που ξεκιναει να κανει αυτη η κοπελα θεωρειται στις μερες μας για τον κυριο ''μαρτυριο'' και ως γνωστον ολα τα μαρτυρια μονον ο κυριος μπορει να τα δυναμωνει ...Αλλα μαρτυριο θεωρειται και για τον εκαστοτε ανδρα ο οποιος κανει αυτην την παραχωρηση επειδη ενδειαφερεται πραγματικα για την κοπελα αυτη γιατι κατι ειδε σε αυτη την ψυχη και γιατι η ιδια του εδωσε και καταλαβε....και φυσικα αυτο που κανουν και οι δυο θα ειναι φρενο μεν για τους ιδιους για τον θεο ομως ειναι προσεγγηση αγιοτητας οπωτε συγκινειται και ο ιδιος και αρχιζει αυτη η σχεση με νεα δεδομενα και παντα με τον θεο -την εξομολογηση και των δυο και στη συνεχεια την κοινη πορεια ζωης.Αργοτερα δε οι ιδιοι θα καταλαβουν ποσο ομορφο ηταν να περιμενει κανεις για χαρη του κυριου---ποσο ταπεινωθηκαν πριν απο την κακη χρηση ελευθεριας των επιλογων τους και ποσο υψωθηκαν και ανεβηκαν ο ενας στα ματια του αλλου αλλα και η ικανοποιηση που θα αισθανονται στα ''ματια ''του θεου οτι αλλαξαν τροπο ζωης,συμπεριφορα και ακολουθησαν τον κυριο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Πηνελόπη μου
    φωτισμένα το έθεσες το ζήτημα και όλο το κλειδί νομίζω ότι βρίσκεται στη ΜΕΤΑ-ΝΟΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ αμφοτέρων των ενωμένων εις Γάμου κατά Θεόν, κοινωνία.
    Αυτά είναι πολύ εύκολα να τα λέμε, αλλά...ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ...και το έχω παρατηρήσει ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ λόγω των αμφοτέρωθεν αναφυομένων εγωκεντρισμών, λόγω της ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΕΩΣ που ξεφυτρώνει εκεί που δεν περιμένει κανείς και τα χαλάει όλα...
    Όλα π α ί ζ ο ν τ α ι στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ αμφοτέρων των συντρόφων και στη διάθεσή τους,ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΤΙΝΑΖ ΓΙΑ ΔΥΟ, ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΓΟ... και τα αδύνατα παρ'ανθρώποις...δυνατά παρά τω Θεώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Τελευταία κυκλοφορεί στους σινεμάδες το έργο ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ, το βασισμένο στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό ευπώλητο βιβλίο της Σομαλής τοπ μόντελ, που αφηγείται την τρομακτική εμπειρία του σωματικού ακρωτηριασμού της, στην ηλικία των τριών ετών, από τη μάγισσα -μαμή της φυλής της, στο όνομα της διαφύλαξης της παρθενίας, προκειμένου να την ξεπαρθενέψει τη μέρα του γάμου, με βίαιο τρόπο, ο άνδρας που θα την αγοράσει
    (συνήθως γέροι αγοράζανε μικρά κοριτσάκια)
    Βλέποντας ο όποιος νουνεχής το έργο, δε μπορεί να μη σκεφτεί το ύψος στο οποίο αναβίβασε τη γυναίκα και τα παιδιά, ο Κύριος Ιησούς Χριστός, με το Λυτρωτικό Κήρυγμά Του.
    Βλέποντας την ταινία, μπορούμε να διακρίνουμε το μίσος του Εωσφόρου κατά της υγείας και ακεραιότητος του ανθρωπίνου σώματος.
    Με πρόφαση τη θρησκεία των Μουσουλμάνων και καθε ψεύτικη θρησκεία και αίρεση, ο Εωσφόρος επιθυμεί να καταστρέφει τόσο τα σώματα, όσο και τις ψυχές των ανθρώπων.
    Βλέπε και τον Ινδουισμό, που μέχρι πρόσφατα-δεν ξέρω και τώρα-έκαιγαν τη χήρα ζωντανή μαζί με το νεκρό σώμα του συζύγου της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Να κάνω ένα σχόλιο κι εγώ. Ετεροχρονισμένο βέβαια, αλλά δεν έχει σημασία. Η παρθενία που αποδέχεται η εκκλησία αφορά και τα δύο φύλα. Κακώς , κάκιστα, περιορίστηκε στη γυναίκα ενώ στον άνδρα συγχωρούνται τα πάντα απλά και μόνο γιατί είναι...άνδρας!!! Με τις ευλογίες πολλών παπάδων και πολλών εκκλησιαστικών ανθρώπων. Χριστιανών δεν ξέρω αλλά...αλλά. Η πραγματικότητα είναι πως οι ατελείωτες ερωτικές εμπειρίες είναι μεγάλο ξόδεμα ψυχικό για κάθε άνθρωπο. Φυσικά για το θέμα αυτό μπορούμε να γράψουμε ατελείωτες σελίδες αλλά το θέμα είναι αν μπορούμε να το προσεγγίσουμε απόλυτα χριστιανικά και με αναφορές και στα δύο φύλα. Χρόνια στην εκκλησιαστική πιάτσα έχω ακούσει ατελείωτες μπούρδες γι αυτά τα θέματα κι ομολογώ πως έχω θυμώσει και πάρα πολύ. Διαπίστωσα δε τον εγωισμό πολλών ανδρών που επιζητούσαν γυναίκα άσπιλη κι αμόλυντη, και τη βρήκαν, κι όταν την κατεστησαν κι έγγυο τρέχανε να σβήσουν τη φλόγα τους με τις ταλαίπωρες μετανάστριες, εν αγνοία φυσικά της γυναικός!! Μεγάλα θέματα αυτά και μάλλον έρχεται ο χρόνος να τα βρούμε οι άνθρωποι πάλι μπροστά τους αναθεωρώντας τη ζωή τους και επαναφέροντας αρχές, σε σωστό πλαίσιο, του παρελθόντος. Για να συμβεί ομως αυτό είναι ίσως απαραίτητο να εκλειψουν κάποιες γενιές που ήταν γεμάτες κομπλεξισμό και μισος για τη γυναίκα.
    Σαλογραία γράφεις πολύ ωραία!! Εύγε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. lpap
    Χαίρομαι που συμφωνούμε και χαίρομαι που οι νεότεροι πιστοί αποκτούν μια σοφότερη θεώρηση των ανθρωπίνων πραγμάτων, η οποία δεν έρχεται σε αντίθεση με την σκέψη των αγίων πατέρων.

    Ό,τι βλέπουμε ως καταπίεση της γυναίκας δια μέσου των αιώνων, προκύπτει από την μη εφαρμογή της αμοιβαίας, μέχρι θυσιαστικού θανάτου αγάπης που οφείλει το χριστιανικο ανδρόγυνο εκατέρωθεν...

    Σ'ευχαριστώ για το γενναιόδωρο λόγω σου, φίλη ψυχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Η παρθενία της ψυχής αποκαταστά και την παρθενία του σώματος.

    Η αποκατασταθείσα παρθενία του σώματος είναι Aγία παρθενία.

    Είναι Σώμα Χριστού.
    Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. :-)
    Ιωάννη μου
    το πιστεύω και γω ότι δια της παρθενίας της μετα-νοημένης ψυχής, αποκαθίσταται και η παρθενία του σώματος, και ξαναγίνεται το σώμα, ο ναός του εν ημίν ενοικούντος Αγίου Πνεύματος, που αναπαύεται μόνον σε καθαρότατο εσωτερικό τόπο.
    Χτές, με αφορμή τη μέρα κατά του AIDS, μίλησα με μια ομάδα νεαρών παιδιών.
    ΛΥΠΗΘΗΚΑ που είδα τα καημένα τα ΑΚΑΤΗΧΗΤΑ αγόρια και κορίτσια, να είναι όλα σχεδόν- εκτός ενός που δήλωσε άγνοια- να είναι ΥΠΕΡ των προγαμιαίων σεξουαλικών σχέσεων, χωρίς, ωστόσο, ακόμα, να έχουν εμπειρία τέτοιων σχέσεων τα ίδια, στην προσωπική τους ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιο το κατεβατο! Διαφωνει με σας ο αγιος ιωαννης της κλιμακος στο εξης: η αγνεια επανέρχεται, οχι η παρθενια...επισης πιο πανω δειχνετε να γλεντατε τον ερωτα σας με τον συζυγο και καλά κανετε...αλλα οποιος θελει να ανεβαίνει πνευματικά, το σεξ ακομα και μεσα στον γαμο ειναι εμποδιο...

      Διαγραφή
    2. π.Γ.Θ. δεν κατάλαβα τι θέλετε να πείτε ακριβώς.
      Μάλλον δεν θα διατύπωσα κάτι με ακρίβεια. Προσωπικά το πιστεύω ότι με σκληρό αγώνα η αγνεία (σώματος και ψυχής) επανέρχεται, όχι η παρθενία.
      Η παρθενία ΔΕΝ επανέρχεται όπως και η εμπιστοσύνη ΔΕΝ επανέρχεται άπαξ και κάποιος την ...παραβιάσει...
      Περισσότερο δεν θα επεκταθώ..όταν κάνει ζέστη, οταν κάνει κρύο, κλπ κλπ χάνω τον ...οίστρο!
      ;-)

      Διαγραφή
    3. γκουτ...παρακάτω για συμπλήρωμα κάτι που ανέβασα και έχει σχέσι με το θέμα:
      ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ
      Ο Θεός μας έδωσε τα γεννητικά όργανα για να γεννιουνται παιδιά. Κάθε λάθος χρήση τους δημιουργει προβλήματα (μεγάλα ή μικρά), ακόμα και μέσα στον γάμο. (σήμερα οι άνθρωποι θέλουν μόνο ηδονή και όχι ευθύνες, και όταν δεν ικανοποιουνται οι επιθυμίες του ατόμου ψάχνει αλλου να ικανοποιηθει, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα προβλήματα).
      Ο Ιερός Χρυσόστομος λέει, «έγινε ο γιός σου 17 ετων; Πάντρεψέ τον για να μην πάει στις πόρνες». ...
      Ποια είναι η θεραπεία αυτων των προβλημάτων, με δεδομένο ότι είναι ουτοπία η επιστροφή στις κλειστές αγροτοκτηνοτροφικές κοινωνίες; Η θεραπεία βρίσκεται στη ζωή της Εκκλησίας. Στην Εκκλησία διατηρειται το ανθρώπινο πρόσωπο, υπάρχει η προοπτική του μέλλοντος αιωνος, υπάρχει η προσευχή και η μυστηριακή ζωή που μας ενώνει με τον Θεό και τον συνάνθρωπο, υπάρχει η ευθύνη του καθενός μας απέναντι στον Θεό, τον συνάνθρωπο, τον εαυτό μας και την φύση -που προέρχεται από την ελευθερία του προσώπου-, υπάρχει η πνευματική χαρά και όχι η ευχαρίστηση από τις ηδονές -τις οποίες διαδέχονται οδύνες-, υπάρχει η νοηματοδότηση της ύπαρξής μας που φέρνει αρμονία μέσα μας και έξω μας, υπάρχει η αλήθεια για ό,τι μας αφορα και αυτό μας δίνει δύναμη να αντιμετωπίζουμε και τον γάμο και τα προβλήματά του αποτελεσματικά, με την βοήθεια πάντοτε του Χριστου και των Αγίων. Αμην.

      http://apologhtika.blogspot.gr/2015/07/blog-post_24.html
      https://www.youtube.com/watch?v=hLlJSl6Aw14&index=10&list=PLVSe3KRn8Oaf6uDTXgLqIJcOiS_xrear0

      Διαγραφή
    4. Πάτερ Γ. Θ.
      συμφωνώ απολύτως μαζί σας.
      Μια χαρά Ορθόδοξα τα λέτε..
      Μπορώ να ρωτήσω αν είστε έγγαμος και αν έχετε τέκνα περίπου τι ηλικία έχουν;

      Διαγραφή
    5. Χαιρετε. Χαιρομαι που σας αρεσαν τα ανωτερω. 2 κοριτσια, γυμνασιο-δημοτικο...

      Διαγραφή
    6. Xαιρόμαστε.
      Να σας ζήσουν, πάτερ μου, τα κοριτσάκια.
      Να τους χαρίσει κάθε ευλογία η Κυρία Θεοτόκος.
      ;-)

      Διαγραφή
    7. @π. Γεώργιο υστερόγραφο: και γω μένω στην Πάτρα πολλά χρόνια, έγγαμος με δυο άρρενα τέκνα...ζωή να χουνε όλα τα χρυσά μας...
      ;-)

      Διαγραφή
  64. Α΄ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13 (ΙΓ)

    Ἐὰν ταῖς γλώσσαις τῶν ἀνθρώπων λαλῶ καὶ τῶν ἀγγέλων, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, γέγονα χαλκὸς ἠχῶν ἢ κύμβαλον ἀλαλάζον. 2 καὶ ἐὰν ἔχω προφητείαν καὶ εἰδῶ τὰ μυστήρια πάντα καὶ πᾶσαν τὴν γνῶσιν, καὶ ἐὰν ἔχω πᾶσαν τὴν πίστιν, ὥστε ὄρη μεθιστάνειν, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, οὐδέν εἰμι. 3 καὶ ἐὰν ψωμίσω πάντα τὰ ὑπάρχοντά μου, καὶ ἐὰν παραδῶ τὸ σῶμά μου ἵνα καυθήσωμαι, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, οὐδὲν ὠφελοῦμαι. 4 Ἡ ἀγάπη μακροθυμεῖ, χρηστεύεται, ἡ ἀγάπη οὐ ζηλοῖ, ἡ ἀγάπη οὐ περπερεύεται, οὐ φυσιοῦται, 5 οὐκ ἀσχημονεῖ, οὐ ζητεῖ τὰ ἑαυτῆς, οὐ παροξύνεται, οὐ λογίζεται τὸ κακόν, 6 οὐ χαίρει ἐπὶ τῇ ἀδικίᾳ, συγχαίρει δὲ τῇ ἀληθείᾳ· 7 πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ἐλπίζει, πάντα ὑπομένει. 8 Ἡ ἀγάπη οὐδέποτε ἐκπίπτει. εἴτε δὲ προφητεῖαι, καταργηθήσονται· εἴτε γλῶσσαι, παύσονται· εἴτε γνῶσις, καταργηθήσεται. 9 ἐκ μέρους δὲ γινώσκομεν καὶ ἐκ μέρους προφητεύομεν· 10 ὅταν δὲ ἔλθῃ τὸ τέλειον, τότε τὸ ἐκ μέρους καταργηθήσεται. 11 ὅτε ἤμην νήπιος, ὡς νήπιος ἐλάλουν, ὡς νήπιος ἐφρόνουν, ὡς νήπιος ἐλογιζόμην· ὅτε δὲ γέγονα ἀνήρ, κατήργηκα τὰ τοῦ νηπίου. 12 βλέπομεν γὰρ ἄρτι δι' ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι, τότε δὲ πρόσωπον πρὸς πρόσωπον· ἄρτι γινώσκω ἐκ μέρους, τότε δὲ ἐπιγνώσομαι καθὼς καὶ ἐπεγνώσθην. 13 νυνὶ δὲ μένει πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, τὰ τρία ταῦτα· μείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπη.

    Τάδε έφη ο Απόστολος Παύλος. Ας μιλήσουμε τώρα, περί παρθενίας...

    Ήλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Τί είναι αλήθεια η παρθενία;
    Ενας υμένας; Μά τότε,παρθενία έχει μόνον η γυναίκα καί όχι καί ο άνδρας. Αλλά η Εκκλησία μάς κατηχεί,μιλώντας γιά τήν παρθενία αμφοτέρων τών φύλων.
    Επομένως,ο υμένας,ΔΕΝ είναι παρθενία.
    Τί είναι τότε παρθενία;
    Είναι στό σώμα;
    Όχι δέν είναι,γιατί όσες άγιες βιάσθηκαν,έγιναν δεκτές,λέει πάλι η Εκκλησία,στούς ουρανούς,ως παρθένες.
    Επομένως η παρθενία ΔΕΝ έχει σχέση μέ τήν κατάσταση τού σώματος.
    Παρθενία είναι η μή συμμετοχή στήν γεννετήσια πράξη;
    Ούτε κι αυτό.Γιατί υπήρχαν καί ίσως νά υπάρχουν ακόμη πολλές,πού κρατούν τήν κυρία πύλη εισόδου κλειστή,ώς γαμήλια προσφορά στόν τυχερό (ή άτυχο,όπως τό δεί κανείς),χρησιμοποιώντας κάποια ή καί όλες τίς υπόλοιπες οδούς.
    Η Παρθενία,είναι κατάσταση ψυχής.
    Μιά κατάσταση,η οποία αφορά εξ΄ίσου καί τά 2 φύλα.
    Μπορεί κανείς,παρθένος ών,νά έχει κάνει μέσα στήν φαντασία του,τά πιό τρομερά όργια.Λογίζεται παρθένος από τόν Θεό άραγε;
    Από τήν άλλη,ο Θεός μάς έδωσε τά μάτια γιά νά κοιτάμε,τό στόμα γιά νά μιλάμε,καί τά σεξουαλικά μας όργανα,γιά τήν γενετήσια πράξη.
    Μιά πράξη,πού όταν γίνεται από αγάπη,ποτέ δέν είναι καταδικάσιμη.Γιατί η αγάπη,είναι πάντα καί μόνο καλή. Ο Ιησούς είπε στήν Μαγδαληνή πώς τήν συγχωρεί,γιατί: Πολύ ηγάπησας.
    Η αγάπη χρησιμοποιεί τό σώμα,αλλά μεταγγίζει τήν ψυχή.Είναι πολύ σημαντικό αυτό.
    Τό κακό είναι νομίζω,νά τρώει κανείς γιά νά τρώει,γιά τήν τέρψη τής γεύσεως καί μόνο.
    Τό κακό είναι νά σπαταλιούνται τά μάτια σέ ανούσια θεάματα.
    Τό κακό είναι νά έρχεται κανείς σέ μίξη,γιά τήν χαρά τής αμαρτίας.
    Τό κάθε τί,μπορεί νά χρησιμοποιηθεί σωστά καί λάθος.Στόν καθένα μας εναπόκειται η σωστή χρήση. Εντός ή καί εκτός γάμου.
    Καλύτερα είναι εντός,αλλά είπαμε: Η αγάπη καθαγιάζει.
    ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ;-)Αγαμέμνονα ας ορίσουμε ποια είναι η ΥΓΙΗΣ αγάπη και όχι μια ΑΠΑΤΗΛΗ απομίμησή της...

    Σεξουαλική σχέση ΕΚΤΟΣ του γάμου, ΔΕΝ την δέχεται η σοφία της Εκκλησίας, γιατί τάχα;

    ( Δεν μιλάω για σύγχρονους μοντέρνους παπάδες που έχουν "πατήσει" και οι ίδιοι τις υποσχέσεις της παρθενίας και επομένως, αρχίζουν και επαναξιολογούν με "φλου" διάθεση, την πρακτική των λαϊκών που τους προσεγγίζουν ως εξομολογούμενοι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Δέν θέλω νά σού αντιλέξω καλή μου :) :)
    H χαρά πού μού δίνεις μ΄αυτήν τήν πότε περισπούδαστη,πότε γαργαλιστικά απλοική καί πάντα ψυχολογικά ακέραια γραφίδα σου,είναι τέτοια,πού θά ήθελα νά σού απαντήσω ναί,ακόμη κι άν ισχυριστείς πώς αύριο ο ήλιος θά ανατείλει από δυσμάς.
    Μά θεωρώ πώς είσαι ειλικρινής καί επομένως δικαιούσαι απαντήσεως εξ΄ίσου ειλικρινούς. Άλλωστε,δέν είναι πιά καί απαραίτητο νά συμφωνούμε όλοι σέ όλα...θά ήταν ...κάπως ανάλατο;
    Θά μού επιτρέψεις λοιπόν νά εκθέσω απλώς τήν γνώμη μου,χωρίς νά απαιτώ νά εκληφθεί ώς η μόνη σωστή.
    Καλά καί άγια πράττει η Εκκλησία,μή αποδεχόμενη τήν εκτός γάμου σχέση.Πρέπει νά οριοθετούμε τά πράγματα καί νά βάζουμε κανόνες,ώστε νά εξασφαλίζουμε τήν μέγιστη δυνατή απόδοση ή αποτέλεσμα.
    Μεγαλώνουμε τά παιδιά μας μέ αρχές,έτσι ώστε νά μπορούμε νά είμαστε κατά τό μάλλον ήσυχοιπώς αργότερα,άν παραστρατήσουν,άν γιά κάποιο λόγο χάσουν τόν ίσιο δρόμο,ενθυμούμενα τό καλό μας παράδειγμα καί τίς διδαχές,θά βρούν τήν δύναμη νά επιστρέψουν στό σωστό.
    Καί βέβαια,η σεξουαλική σχέση θά πρέπει νά έχει ως αφετηρία καί τέρμα της τόν γάμο.Αυτή είναι η ιδανική κατάσταση.Πόσους όμως ιδανικούς ανθρώπους έχουμε γύρω μας; Λέμε στά παιδιά μας πώς δέν πρέπει νά λένε ψέματα.Πόσοι από εμάς,δέν έχουμε πεί ποτέ,ούτε ένα ψέμα;
    Εκείνο πού θέλω νά πώ,μέ κάθε σεβασμό στήν γνώμη σου,καί στίς απόψεις όλων,είναι πώς άν γίνει τό λάθος,είναι άμεσα συγχωρήσιμο,εφ΄όσον συνέβη επειδή κάποιος αγάπησε πολύ.Τό κακό είναι νά σκορπά κανείς τόν εαυτό του σέ εφήμερες καί αδιάφορες σχέσεις,σκεπτόμενος πώς έτσι,περνάει δήθεν καλά.Αυτό τό περνάω καλά πού λένε πολλοί,είναι τό λάθος.Πώς όμως μπορεί νά είναι λάθος τό νά λιώνει η ψυχή σου γιά έναν άνθρωπο; Νά είσαι έτοιμος ή έτοιμη νά πεθάνεις γιά χάρη του; Κάπου εκεί γίνεται καί τό στραβοπάτημα. Καλό είναι νά είμαστε εγκρατείς.Άριστο.Αλλά,συμβαίνουν καί τά λάθη.Θέλεις τό νεαρό τής ηλικίας,θέλεις η αδυναμία τής στιγμής...Ποιός ή ποιά από εμάς,είναι σέ θέση νά κρίνει;

    Συνεχίζω νά σέ συμπαθώ αδιαταράκτως,φιλτάτη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. :-)Με αυτή την υπέροχη φράση:

    "Συνεχίζω νά σέ συμπαθώ αδιαταράκτως,φιλτάτη!" :)
    ...............
    Μου έφτιαξες τη μέρα, ω ευγενές αναγνώστα.
    ;-)
    Νομίζω τώρα, ότι μπορώ να επισκεφτώ μια δημόσια υπηρεσία (Εφορία εν προκειμένω) με πλεονάζον σθένος, και να χαμογελάω με τους γραφειοκράτες, μέχρι το μεσημέρι!

    Ευχαριστώωω!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Eδώ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ!
    χα,χα.... ξέχασα νά υπογράψω τό σχόλιό μου;
    Συγγνώμη...:( :( ένεκα η λεξιλαγνική ηδυπάθεια στήν οποία μέ βυθίζουν τά κείμενά σου σαλή γραία...
    εφάμαρτο κι αυτό......
    ΑΓΑΝ ΜΕΜΝΩΝ (εντελώς άγαν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ;-)
    "Λεξιλαγνική ηδυπάθεια",oh my God!
    Περι Παρθενίας εδώ συζητώμεν, αγαπητέ!

    ;-0

    εμπασπεριπτωσ'...
    ΤΟ καταλάβαμε, καλέ, το καταλάβαμε( από το παιγνιώδες και φιλόφρον του ύφους...)

    -Το ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ τυγχάνει ψευδώνυμον, ή το real? μα... κάτι... νογάμε και μεις από ύφος, για Όνομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Περι Παρθενίας εδώ συζητώμεν, αγαπητέ!

    άμεσος η απόδειξις τής πολυμορφίας τής παρθενίας. Σύ είπας....

    ψευδώνυμο βέβαια,μού θυμίζει τόν εγωισμό μου

    Γραία,
    ήδυσμα τής διαδικτυακής μου περιπέτειας,μέ τό θάρρος τού (καθ΄υπολογισμόν μου) ομοίου τής ηλικίας μας,έχω ελπίζω τήν άδειά σου νά σού εκφράσω τήν έκμετρη αγάπη μου διά τήν μητρική μου Γλώσσα. Ηδυμελίφθογγή μου,βρίσε με ελληνιστί κι εγώ θά σιωπήσω...Μή μού ταράττεις όμως τήν ψυχή μου μέ βάρβαρους ήχους,δίκην προφυλακτικού σέ μίξη ανόσια,πρός αποφυγήν ακουσίας συλλήψεως.
    Απαρασάλευτα μέ θέλγουν τά κείμενά σου,άν καί δέν συμφωνώ πάντοτε μαζί σου :)
    AΓΑΜΕΜΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ηδυμελίφθογγή μου,βρίσε με ελληνιστί κι εγώ θά σιωπήσω.........

    Κι η παρθενία έχει τα..βίτσια της!! Σεβαστό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ;-0

    - Α πα πα! Τι άλλο θα ακούσω, κυρία μου!

    Άκου, ατάκα, ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ:
    "Γραία,
    ήδυσμα τής διαδικτυακής μου περιπέτειας"!!!

    Είπαμε να μας κάνετε μια φιλοφρόνηση οι περαστικοί, αλλά...ΜΗΝ το παραξηλώνουμε, για Όνομααα!

    Θα ανησυχήσει ο σύνευνος και δεν επιθυμούμεν τοιαύτας διαθέσεις εις την παλαιολιθικήν ηλικίαν μας...έλεοοςςς...

    ;-0

    (Αυτά έγραψε απόξω της η γραία. Από μέσα της σκέφτεται:"ήθελα να ήξερα, ποιος...ΜΗ κερατάς γνωστός, μου κάνει τρελές γλωσσικές πλάκες...μωρέ ποιος να 'ναι, ποιος νά ναι...πού θα μου πάει! θα τον ανακαλύψω αργά ή γρήγορα, χαχαχούχα!"

    ;-)
    ΑΠΟΞΩ ΤΗΣ ΠΑΛΙ Η ΓΡΑΙΑ έγραψεν:

    -Να είσαι καλά αδερφέ. Με έκανες και γέλασα.
    Μου χρειαζόταν πάλι μετά την κρυάδα και τη γραφειοκρατία της εφορίας σήμεραααα!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ;-0

    Αγαμέμνονα, Φίλτατε, πώς το βλέπεις το ζήτημα;

    Με φέρνεις εις εξαιρετικά δύσκολον θέσιν...

    Είσαι από αυτούς που γουστάρουν και βρίσιμο από πάνω; Σε στόλιζε και σένα η μανούλα στην παιδική σου ηλικία;
    Και μένα με έλεγε "κνώδαλο", "κωθώνι" και τα τούτοις παρόμοια ... η μακαρίτισσα- στ'άγια η ψυχούλα της.

    -Και τι έπαθα;
    -ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα!
    Μια χαρά γραία κατάντησα- η έξαλλη παρέα των επισκεπτών μου!

    ;-) Τελοσπάντω...

    Με φέρνεις σε δύσκολη θέση, αλλά ΑΝ επιμένεις για το βρίσιμο, να σου συστήσω ένα μπλογκάκι που ξέρω.

    Εκεί βρίζουν τους επισκέπτες, ΑΓΡΙΩΣ, ευκαίρως ακαίρως, είτε το ζητούν οι επισκέπτες, είτε όχι.

    Το μόνο πρόβλημα ότι χρησιμοποιούν εντελώς πεζοδρομιακάς εκφράσεις, αι ανέραστοι παλιοχαμαιτύπαι...

    ;-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Δέν προσπαθώ νά φλερτάρω Κυρία.
    Ζητώ συγγνώμη άν άθελά μου έδωσα τέτοια εντύπωση.
    Πιστεύω ότι αθελήτως μετεφέρθη τό βάρος τής συζήτησης από τούς βάρβαρους ήχους πού ανέφερα,στήν τρελλή γλωσσική πλάκα όπως τήν ονομάζετε.Δέν κάνω πλάκα,προσπαθώ νά μήν σάς πληγώσω,γιατί πραγματικά δέν τό θέλω. Απλώς αντιτίθεμαι στήν υποστήριξη τής ελληνοφραγκικής,η οποία είναι πολύ τής μοδός τελευταία.
    Ζητώ καί πάλι συγγνώμη,άν δημιούργησα λάθος εντυπώσεις.
    ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ.
    Μπορώ νά φύγω άν τό θέλετε :0)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. :-)
    Αγαμεμνονάκο, λατρεμένο μου, μην κλαις...
    Δεν είχαμε κακή πρόθεση...
    ;-)
    Η παρουσία σου, μας δίνει χαρά και το ξέρεις.
    Μπορείς να μας στέλνεις ό,τι ωραίο θες, όχι μόνο σε ελληνικά, ακόμη και σε ετρουσκικά, δεν έχουμε πρόβλημα, χιχι...αρκεί να υπάρχει και η μετάφραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Συμπέρασμα: ό,τι έχει σχέση με το σεξ, με συναίσθημα ή χωρίς, με γάμο ή χωρίς, πάντα εγείρει το έντονο ενδιαφέρον των ανθρώπων. Οι συζητήσεις δεν τελειώνουν ποτέ γι αυτό το θέμα. Είναι εντυπωσιακά δε όλα όσα γράφονται! Θετικά ή αρνητικά.
    Τι βγάζει ο άνθρωπος στο χαρτί και με την κουκούλα του ίντερνετ.

    ;-)
    Αν και στην καθημερινή ζωή μίλαγαν οι άνθρωποι τόσο θα ταν πιο ευτυχισμένοι. Αν ήταν κι ειλικρινείς θα χαν λιγότερα μέτωπα εντός κι εκτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ;-)
    Τελευταίε ανών. των 8:40 πολύ μέγκλα η τελευταία τοποθέτηση που μας έκανες.
    Προσυπογράφω!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ευχαριστώ. Να συνεχίσω όμως τη σκέψη μου. Γιατί έλκουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων όλα αυτά τα θέματα; Επειδή προσφέρουν ηδονή; Επειδή είναι πιασάρικα; Επειδή ταυτίζονται με τα κατώτερα, όπως λένε, ένστικτα; Είναι έτσι;
    Προσωπικά πιστεύω πως ο έρωτας, που τον έχουν θεοποιήσει εντελώς παραγκωνίζοντας την αγάπη που τον ακολουθεί,αυτό το τόσο έντονο κι αχαλίνωτο συναίσθημα πάει πακέτο με τη φύση του ανθρώπου. Διαρκώς ο άνθρωπος αναζητά την αιωνιότητα και την παρουσία του στη γη μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία. Κι ο μοναχός που αρνείται φαινομενικά τη ζωή και τον έρωτα στρέφεται στο θείο έρωτα. Έρως έρωτι νικάται, που έλεγε μεταφέροντας τα λόγια των πατέρων ένας παλιός μου καθηγητής(τι θυμάται ο άνθρωπος και που κολλά το μυαλό, τυχαίο;χαχχα).
    Είναι μεγάλο ζήτημα ο έρωτας, ο γάμος, η παρθενία, το σεξ(μεταξύ μας και με όλη τη μπλογκόσφαιρα δηλαδή, πολύ ξενερουά και πολύ κρύα μου φαίνεται αυτή η λέξη, μα εντελώς!!).
    Όπως διάβαζα και χτες, ένας μεγάλος γέροντας των ημερών μας έλεγε πως η ηδονή σε αυτή τη διαδικασία έγινε επειδή ο Θεός ήθελε και θέλει ο άνθρωπος να χαίρεται τη φύση και τη ζωή κι όσα έδωσε ο Θεός. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς μια ζωή(για όσους δεν γνωρίζουν έτσι γεννιούνται τα παιδιά, πλάκα κάνω) και να νιώθεις χαρά, ικανοποίηση. Όπως σοφά συμπλήρωνε είναι λεπτά πράματα αυτά και θελουν πολλή προσοχή.
    Να σκεφτούμαι τώρα πόσο ανορθόδοξα πίεσαν και καταπίεσαν και έστειλαν στο πυρ το εξώτερον διάφορες οργανώσεις κι ο ευσεβίστικος τρόπος ζωής όλες αυτές τις διαδικασίες.
    Επειδή όμως όλα τούτα δεν τελειώνουν παρά μόνο στον τάφο(λέτε να συνεχίζονται και στην άλλη ζωή; οιμε!!) ας μείνω εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. ;-)προς ανων. περιστεράκι των 9:06

    όπως έλεγε ένας γνωστός που βρίσκεται τώρα στη φυλακή για σεξουαλικά παραπατήματα:

    "Το πρόβλημα σαρξ, το λύνει μόνον η πλαξ!"(ο δύστυχος το δικό του ΔΕΝ κατάφερε να το λύσει γι αυτό τον χώσανε στη "στενή")

    Και ναι," Έρως έρωτι νικάται",όπως έλεγε ο καθηγητής σου, και "έρωτι έρωτα διακρούσασθαι"που τόνιζε ο αγιώτατος Ιωάννης ο Δαμασκηνός.

    Δεν γίνεται να μείνει άδεια είτε από θείο είτε από ανθρώπινο έρωτα η ανθρώπινη ψυχή.
    Όταν νιώθει άδεια από έρωτα, δυστυχεύει πολύ και πέφτει στα κάθε είδους ναρκωτικά, ξεκινώντας από την πολυφαγία και πηγαίνοντας στα χειρότερα.

    Η Παναγία ας φυλάξει κάθε ψυχή καλοπροαίρετη που ψάχνει να βρει δρόμο μες στα σκοτάδια του απατηλού βίου των σαρκικών αισθήσεων...
    .............
    Αγαμεμνονάκι, που είσαι;
    Δεν πιστεύω να μου κρατάς ..."μούτρα" ακόμη;
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. όπως έλεγε ένας γνωστός που βρίσκεται τώρα στη φυλακή για σεξουαλικά παραπατήματα:....
    !!!!
    Ωραίους γνωστούς έχεις!!
    Τι σόι παραπτώματα σεξουαλικά οδηγούν στη φυλακή; Ο βιασμός μόνο, εξ όσων γνωρίζω!! Τα λοιπά, προς το παρόν, συγχωρούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. ;-)Αγριοπεριστεράκι μου των 1:35

    το ήξερα ότι θα με ρωτήσεις, χαχα...λέω...πάει!
    θα την φάει η περιέργεια, χαχα...καλέ!
    ΟΤΑΝ τον ήξερα, ήτο άτομον ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ, που λένε κάθε φορά και οι έκπληκτοι δημοσιογράφοι στα δελτία των ειδήσεων.

    ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ, ΑΓΙΟΥΣ ΚΛΠ;
    Ε ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΚΑΙ ΓΩ!
    ΠΑΘΑΜΕ ΤΟ ΣΟΚ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ, ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΜΕ. ΕΝΤΑΞΕΙ.

    ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΚΟΙΝΟΤΟΠΟ στο τέλος.

    Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ
    ΘΑ Ρ Ε Π Ε Ι ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ, ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΕΙ, ΟΤΙ ΤΩΡΑ, δήθεν, ελευθερώθηκε και καλά και ΑΓΙΑΣΕ, ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΗΚΕ, ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ.

    ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΡΕΜΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΠΑΡΑΔΩΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ.

    Εμάς τους άσχετους, οι κερατάδες οι ψυχίατροι της Φρουδικής σχολής και δώθε, μας αφαίρεσαν τις ενοχές λέει,διότι λέει...οι ενοχές γερνάνε πρόωρα την επιδερμίδα- α να χαθούνε, πια οι κερατάδες!

    Τον καιρό που οι άνθρωποι είχαν ενοχές και για ΜΙΣΟ ΣΤΡΑΒΟ ΛΟΓΙΣΜΟ, ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΓΙΟΙ...επειδή έβαζαν τον πήχυ των απαιτήσεών τους ψηλά...

    Σήμερα, σκοτώνει ο άλλος τα παιδιά του και λέει:ε μωρέ, σιγά και τι έγινε!"

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΗ.

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΥΣΤΗΡΗ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΟΙ.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΩ μοντέρνο γέρατο, έχω βάλει και γω ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΟΥ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
    Καλά μου τα λέει ένας αδελφός εδώ μέσα...

    ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ
    Κ Α Μ Ι Α ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ χώρο του διαόλου, στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ!

    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΑΛΛΗ ΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.

    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Με αδικείς.
    Γνωριζόμαστε;
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. ;-)
    αγαπημένο των 1:54

    Με κανέναν από όσους σχολιάζουν εδώ σε αυτήν τη στήλη εκ του σύνεγγυς(δηλαδή, στην μη ηλεκτρονική ζωή, δεν γνωριζόμαστε...αλλά για πες μου να καταλάβω, σε τί σε αδίκησα, περιστέρι μου;
    και αν σε αδίκησα, βεβαίως και ζητάω με εδαφιαία μετάνοια συγνώμη.
    Δεν επιθυμώ να πληγώσω κανέναν, στα αστεία.
    ΜΟΝΟΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΛΗΓΩΝΩ, ΑΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

    Καμιά φορά πλάκα κάνουμε, αν και η λέξη "πλάκα", αντηχεί πολύ χυδαία(και δικαίως) στα ευαίσθητα γλωσσικά ώτα του φίλου μου του Αγαμέμνονα.
    ........................
    Αγαμεμνονάκιιιι!!!!!!!!!!!μου κρατάς "μούτρα"ακόμη;
    Κλαις ακόμα; Εμείς σε συμπαθούμε, για Όνομααα!

    -Στήθι ορθός, και ανάβηθι το ζωηφόρον του βίου άναντες μονοπάτι!

    ;-)

    (τώρα που το σκέφτομαι, κανονικά ΕΓΩ θα έπρεπε να μουτρώσω, με κάτι ατόπους συνειρμούς του ΑΓαμέμνονα περί της ηλικίας μου αλλά...ας δώσω τόπον εις την παρεξήγησιν...χαχα...;-) που είσαι Ιωάννη...σε θυμήθηκα πάλι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Έλα, είπα να σε ψαρώσω και ψ'αρωσες....
    γνωριζόμαστε, μ έπιασες,..οκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. όσο μασάνε κι οι κατσίκες ταραμά!!!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ;-)
    Αυτό με τον ταραμά και την κατσίκα είναι νέα ατάκα; δεν την ήξερα.

    Αν είναι νέα και μπαίνει ο ταραμάς στα λεξιλόγια της νεολαίας μαζί με τις κατσίκες, σημαίνει ότι είμαστε σε οδό νηστείας και ποιμενικής ενασχόλησης.

    Γιατί όχι;

    Τι καταλάβαμε οι άνοες μικροαστοί εις τα πόλεις; πλην...ας μείνωμεν, ΟΜΩΣ, εις το θέμα μας...το θέμα μας ήτον η παρθενία...

    Ας πούμε κάτι για τη διαφορά δυναμικού σε αντρόγυνα όπου η ΓΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΣ, ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΕΧΕΙ ΜΑΤΩΣΕΙ ΤΑ ΠΕΛΑΓΑ(ή και τούμπαλιν) που έλεγα και κάπου αλλού ανωνύμως...

    Νομίζω ότι ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, είναι μια ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ.

    Ο μακαρίτης ο μπαμπάς, δεχόταν ΤΑ "χιλιόμετρα"στα "σερνικά"αλλά τα "θηλυκά"τα ήθελε με "μηδεν χιλιόμετρα".

    Θες να μου πεις τη γνώμη σου;

    Προσωπικά, με την άποψη του μακαρίτη...ΣΕΛΗΝΙΑΖΟΜΟΥΝΑ

    (από μέσα μου ΣΕΛΗΝΙΑΖΟΜΟΥΝΑ, απόξω μου δεν κόταγα να το δείξω, θα με έκανε σολιό στο ξύλο- πω πω άρχισα την αργκώ της υπαίθρου των -ήντα...θες μετάφραση; δεν θα κάνω, βαριέμαι...χαχα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ας πούμε κάτι για τη διαφορά δυναμικού σε αντρόγυνα όπου η ΓΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΣ, ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΕΧΕΙ ΜΑΤΩΣΕΙ ΤΑ ΠΕΛΑΓΑ(ή και τούμπαλιν) που έλεγα και κάπου αλλού ανωνύμως...
    Κάπου πήρε το μάτι μου το σχόλιο....
    χαχαχχαχα

    παλιά η ατάκα...παμπάλαια///
    ήμουνα νια και γέρασαα

    χαχαχχαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. ;-)
    Περιμένω τοποθέτηση, διότι...έχω μαζεμένα πολλά σε κυρίους που θέλουν παρθένες και αυτοί δεν κοιτάνε τα ΜΑΥΡΑ χάλια τους.

    -Γιατί, ρε θείο, θα πάρεις παρθένα;
    -Εσύ είσαι παρθένος;
    -Δεν είσαι;
    -Με πόσες πήγες προ του γάμου; Με δώδεκα, έμαθα. Φρίκη!
    - Με δώδεκα εσύ και με κανέναν η δικιά σου. Λοιπόν; -Εσύ είναι ΗΔΗ, ΕΝΑΣ ΒΡΟΜΟΓΕΡΟΣ ΒΑΡΙΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ, ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΥΡΙΠΝΟΟΝ ΑΝΘΟΣ ΑΚΟΜΗ...
    -Μανδάμ, μη με κατακρίνεις! Μετανόησα που πήγα με τις δώδεκα!
    -Χά! Μετενόησες, ναι, αλλά, ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΟΥ, ΣΒΗΣΤΗΚΑΝΕ; ΔΕ ΣΒΗΣΤΗΚΑΝΕ, ΧΡΥΣΟΥΛΙ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΘΑ ΤΗ ΒΑΣΑΝΙΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΡΜΗ ΤΗΝ ΝΕΟΝΥΜΦΗ...και τη ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ, το ΒΛΕΠΕΙΣ...

    (Όλο αυτό ετέθη ως υποθετικός διάλογος με κάτι γνωστούς που βασανίζουν τις κυρίες τους...δε λέω ότι δεν υπάρχουν και στριγκλίτσες που πίνουν το αίμα ΑΓΝΩΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙΩΝ...ΥΠΑΑΡΧΟΥΝ! )

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Τι να πω; Τα πες όλα. Με μία BIOS 5 πλάι μου θα βρω κάτι να πω, αφού πρώτα πω στην υγειά σου.
    Κάποτε είχα γνωρίσει ένα Μ@@@@@@Α χριστιανό ο οποίος ήταν και ψάλτης σε ένα κεντρικό ναό μιας μεγάλης πόλης της χώρας. Αυτός λοιπόν είχε την επιθυμία η γυναίκα του να είναι άσπιλη κι αμόλυντη. Τα κατάφερε. Βρήκε μια τέτοια κοπέλα εντελώς άβγαλτο βόδι του χριστιανικού χώρου και την παντρεύτηκε με δόξες και τιμές. Είχε και μια θεία μοναχή αυτός και εισέπρατε από το χριστιανικό χώρο τα δέοντα σέβη(λες κι αγωνίζονταν μαζί!!).
    Τέσπα, μην τα πολυλογώ, μετά από καιρό έμαθα από κοινό μας φίλο, παντρεμένος κι αυτός, πως του πρότεινε, ενώ η γυναίκα του ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί, να κανονίσει ραντεβού με βουλγαρορουμανόρωσίδες και να συνευρεθούν για τα περαιτέρω!!!
    Ο φίλος αρνήθηκε, πονεμένη ιστορία αυτός, αλλά αυτός το διοργάνωσε και μια και δυο και τρεις φορές. Κι η γυναίκα δεν γνώριζε τίποτα απολύτως.
    Με το πέρασμα του χρόνου μπορεί και ν αντιλήφθηκε, δεν γνωρίζω.
    Η δική μου εμπειρία λέει πως αυτοί οι τύποι είναι κομπλεξικοί, απόλυτα εγωιστές και δεν νοιάζονται για κανένα άλλο εκτός από τον εαυτό τους. Καλύτερα πόρνος ή πόρνη παρά υποκριτής. Οι πρώτοι έχουν ελπίδα. Οι τελευταίοι καμία. Μην ξεχνάμε πως ο Χριστός την υποκρισία στηλίτευσε, σε αυτή έδωσε ονοματεπώνυμο..

    Δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα. Οι άνθρωποι μεταβάλλονται συνεχώς, αδειάζουν ή είναι άδειοι. Τώρα δε που οι τσέπες άδειαζαν και δεν μπορούν να κρύψουν το κενό φαίνεται πιο έντονο το κενό της καρδιά, η άδεια καρδιά.
    Δεν υπάρχει πιο θλιβερή εικόνα από αυτή!!
    ;-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. πω πω τι είπες τώρα! ανων. των 3:02
    ;-)
    ........................

    "Είχε και μια θεία μοναχή αυτός και εισέπραττε από το χριστιανικό χώρο τα δέοντα σέβη
    (λες κι αγωνίζονταν μαζί!!)".
    ..................
    ΦΟΒΕΡΟ!
    ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ την ανοησία ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΥΣΕΒΩΝ...

    ΑΛΛΟΣ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΣΚΗΣΗ(ο συγγενής μοναχός) ΑΛΛΟΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΣΑ ΓΥΦΤΙΚΟ ΣΚΕΠΑΡΝΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΥ(χωρις να κάνει ΤΙΠΟΤΑ στην ΠΡΑΞΗ ο ίδιος για να μοιάσει στον αυτοσταυρούμενο μοναχο συγγενή του)...

    ........Και με την επόμενή σου φράση, συμφωνούν κάτι αξιόλογα,κοσμικά παλικάρια που γνωρίζω:

    " Καλύτερα πόρνος ή πόρνη παρά υποκριτής. Οι πρώτοι έχουν ελπίδα. Οι τελευταίοι καμία. Μην ξεχνάμε πως ο Χριστός την υποκρισία στηλίτευσε, σε αυτή έδωσε ονοματεπώνυμο.."

    -Με την πόρνη, ΞΕΡΕΙΣ, ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ...ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΤΟΝ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ...

    ΗΞΕΡΕ ΚΑΛΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΙΧΑΙΝΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ.

    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΛΑΤΡΕΣ ΤΗς ΣΉΜΕΡΟΝ, ΟΙ πανηθικοί, ευσεβιστές ΘΡΗΣΚΕΥΑΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΜΕ "ΑΨΟΓΑ" ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΙ "ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ"ΚΑΙ "ΥΓΙΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ" ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΑΝΑ ΤΑΣ ΟΔΟΥΣ, ΤΑΣ ΡΙΜΑΣ, (ενίοτε και ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΙΑ)

    ΠΟΥ Ο Λ Α -ΝΟΜΙΖΟΥΝ- ΤΑ ΤΗΡΟΥΝ ΑΨΟΓΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΟΜΑΡΑ ΘΑ έχουν να λάβουν όταν οι βίβλοι των πεπραγμένων και των προθέσεων ανοιγήσονται.

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ-οι εν λόγω ευσεβιστές- μεγάλη διαφορά στην καρδία, ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ που ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΛΑ, ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ.
    ...........
    Υπομονή, αδερφή!
    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΖΟΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ, ΑΛΛΑ...
    ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ...

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΘΕΟΣ.

    ΕΚΑΣΤΟΣ, ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ μυστική ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ...

    Ο ΥΠΟΜΕΙΝΑΣ ΕΙΣ Τ Ε Λ Ο Σ, ΟΥΤΟΣ
    ΚΑΙ Σ Ω Θ Η Σ Ε Τ Α Ι τονίζει η Γραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Είχα μία φίλη,πού δυστυχώς τήν έχασα πρό μερικών ετών.Οξύνοη στό έπακρο.Καλλιεργημένη στήν λεπτομέρεια (γιατί αυτή μετράει).Ευγενική στόν υπερθετικό.Είχε τήν ηλικία περίπου τής μητέρας μου.Από τούς ελάχιστους ανθρώπους πού ευχαρίστως θά έσκυβα νά τής φιλήσω τό χέρι μέ σεβασμό (μιλώ ακόμη γιά τήν φίλη καί όχι γιά τήν μητέρα μου).
    Όταν μπήκα σ΄αυτήν τήν σελίδα,η γραφίδα σας Κυρία,μού τήν θύμησε.Πότε αστεία,πότε σοβαρά...ήταν σάν νά τήν άκουγα... Επαναλαμβάνω πώς είχε τήν ηλικία της μητέρας μου καί έφυγε πλήρης ημερών.Αυτό πρός αποφυγήν χυδαίων σκέψεων από οποιονδήποτε διαβάζει.
    Μεγάλωσα σέ ένα περιβάλλον πού τά εκτιμούσε πολύ αυτά.Τό προσεγμένο λεξιλόγιο,τήν μαλακή προσέγγιση,τήν ευγένεια πού τόσο εύκολα παρεξηγείται...
    Εκείνο πού πάντα μέ ενοχλούσε,είναι πού,ενώ έχουμε τόσο όμορφη καί πλούσια γλώσσα,κανείς δέν τό θεωρεί παράξενο,νά ρίχνει εμβόλιμα στίς φράσεις του αγγλικά,γκρίκλις καί ό,τι άλλο.
    Μέσα σ΄αυτά λοιπόν τά κείμενά σας πού τά καμάρωνα Κυρία,είδα κάτι αγγλικά πού μέ ξένισαν.Ήθελα νά δηλώσω τήν αντίθεσή μου,αλλά από τήν μιά είσθε η οικοδέσποινα κι από τήν άλλη,είναι ντροπή καινούργιο πρόσωπο νά κάνει παρατηρήσεις.Μέ ποιό θάρρος....
    Προσπάθησα νά τό πώ γλυκά.Όσο γιά ανάρμοστους συνειρμούς όσον αφορά τό άτομό σας,δέν έκανα καί ξαναδιαβάζοντας τό κείμενό μου,συγχωρήστε με,δέν τούς βρήκα...
    Παρεξηγήθηκα όπως φαίνεται.Οι καλοί τρόποι,δέν συνιστούν σεξουαλική παρενόχληση,μήν βιάζεστε νά κρίνετε Κυρία. Όσον δέ αφορά τήν γλωσσική ιδιομορφία ...έτσι εκφράζομαι! Γιατί σάς προξενεί έκπληξη;; Κι εσείς κεντάτε όταν γράφετε. Βέβαια έχω διαφορετικό στύλ,αλλά όπως πρόσφατα επισημάνατε,κάτι ξέρετε από ύφος...
    Καί βέβαια,τό επόμενο σχόλιο,ήταν ακόμη πιό υποτιμητικό από τήν ή τόν αναγνώστη.
    Λοιπόν,ζητώ συγγνώμη ακόμη μία φορά.Λάθος μου.Ίσως φταίει ότι τά γραπτά παρανοούνται ευκολότερα.Λείπει η έκφραση τού προσώπου,τού σώματος,τών χεριών...καί συνήθως τά συμπληρώνουμε μόνοι μας,όπως τού τραβάει τού καθενός η καρδούλα του.
    Χάρηκα γιά τήν σύντομη γνωριμία,ήταν μέ τόν τρόπο της επιμορφωτική.
    ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ;-)
    Φίλε Αγαμέμνονα ευχαριστώ για το σχόλιο.

    Ναι, τα γραπτά μηνύματα παρεξηγούνται ευκολότερα διότι μας λείπουν τα εξωγλωσσικά στοιχεία του λόγου.

    Προσωπικά ΔΕΝ έβαλα κάτι πονηρό στο μυαλό μου για τις προθέσεις σου, επί της ΟΥΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΑΑ!
    Απλά υποπτεύθηκα κάποιον γνωστό που χειρίζεται άριστα τη γλώσσα και που θα μπορούσε να κάνει τέτοιου είδους προσέγγιση, ως ...άσκηση, για να μου το πει μετά και να γελάσουμε.

    Αν σε στενοχώρησα, άθελά μου, ζητώ και πάλι συγνώμη.
    ;-)

    Η συμπάθεια είναι αμοιβαία...

    Μόνο μη με ξαναποκαλέσεις Κυρία, (όχι καν κεφαλαίο στο Κυρία)
    Δεν το αξίζω από τη μία το κεφαλαίο, και από την άλλη, μου θυμίζει κάτι παγκάκιστες, αξέχαστες γιατρίνες στο Παίδων "Αγία Σοφία" κάποτε( όταν είχα μπει επειγόντως με το μικρό μου νεογέννητο) και με προσφωνούσαν "Κυρία" με τον ξυλιαστικότερο και ψυχρότερο τρόπο του κόσμου, ενώ για την υγεία του παιδιού του νεογέννητου τότε τρελαινόμουν.

    Πάρα πολύ με είχε πληγώσει..

    Και πάλι καλό βράδυ

    Πάντα εν αγάπη Κυρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. "Πάρα πολύ με είχε πληγώσει"

    Αν είναι δυνατόν, οι πανκάκιστες, ντιπ κατανόηση κι ανθρωπιά δεν είχαν; έλεος. έλεος.

    Αναρωτιέμαι.. αυτοί οι άγιοι.. και είναι τόσο καλοί, και έχουν και την κακία των ανθρώπων κι από πάνω.. Μα, καλά, αυτοί δεν πληγώνονται; Πώς τα καταφέρνουν;

    Τελοσπάντων.
    Ευχές :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. ;-)
    Αγαπημενο μου ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΟΤΗΤΑ.
    ΑΔΥΝΑΤΩ,ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ...
    Πάντως, ο κάθε άνθρωπος, για την όποια αρνητική συμπεριφορά, ΕΧΕΙ ΤΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ του...ωστόσο, με πρόσωπα που ΔΕΝ θα τα ξαναδούμε, αρκεί ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΛΗ, ή ΚΑΚΗ, για να απολιθώσει μια φωτογραφία τους-ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ- στη μνήμη μας. για χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΟΛΥ...ΓΑΜΙΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ...ΘΕΪΑ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ: ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΤΑΔΕ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΚΩ ΕΤΣΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΛΥΨΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΤΣΙΟ-ΘΕΛΩ-ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΓΚΗ. Η ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ Η ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ-ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ(ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΙΣΤΕΣ, Η ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΕΞΙΤΑΡΕΙ...). ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΝΟΥΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΤΟΙΓΑΡΟΥΝ ''ΠΟΛΥΘΕΙΣΤΗΣ'' ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΘΕΣ ΟΛΑ, ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΣΟΥ ΜΑΖΙ, ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΙΟ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΛΟ...Ο ΑΥΤΟ-ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΧΙ ΩΣ ΗΘΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΜΕ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ ΤΟ ΙΣΟΡΟΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ...ΩΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΑΦΟΒΑ ΚΑΙ ΑΚΕΡΑΙΑ. Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΤΟ FOCUS ON ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ? Ο ΘΕΟΣ ΜΕΤΑ ΘΕΟΝ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ? Ο ΘΕΟΣ/ΘΕΑ (Ο/Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ) ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΕΙΝΑΙ? ΠΑΝΤΩΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΜΑΣ, ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ...ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ? ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΥΠΕΡ ΤΟ ΔΕΟΝ ΤΟΤΕ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΣΧΗΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ-ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΩΣ ΑΓΑΠΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΘΟΣ ΘΗΡΙΟ. ΓΕΝΙΚΩΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΟΣΟ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ. Ο ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ...ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (ΦΕΤΙΧΙΣΜΟΣ). ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΧΕΤΕ...ΜΕΧΡΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΚΕΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΓΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ Ο ΝΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΤΡΕΛΛΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΑΝΙΑ...

    ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. ;-)
    @Ευγενικό και φιλόσοφο ανών. των 10:33: Χαίρομαι που με καταλαβαίνεις, και διαβάζοντας κοίταξες το γραπτό μου με τη συμπάθεια με την οποία κοιτάμε, προσφιλή αδερφό, ομογάλακτο.
    Εύχομαι και σε σένα, ΥΓΕΙΑ κατ'άμφω, ΔΥΝΑΜΗβ πνευματική, ΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ,στον καθημερινό σου αγώνα, ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
    Από πού διαβάζεις αυτή τη σελίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΑΛΗΘΗ!!!

    ΕΚΕΙ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΕΣΑΣ
    ΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ sdoukos_panos@yahoo.gr

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. :-) @sdoukos ...

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΔΙΟΤΙ...ΜΕ ...ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ, ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ- ΤΙς ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!
    ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΡΘΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. ΛΕΓΟΜΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΔΟΥΚΟΣ ΕΧΩ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ΣΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ...ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑΑΑΑΑ....ΧΕΧΕ. ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΑΠΑΣ ΟΥΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΑΟΙΔΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΑΚΟΥ ΑΥΤΟ ...ΑΠΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΑΧΕΡΩΝΤΑ...http://www.youtube.com/watch?v=cezBpS_hyD0.

    ΑΠΛΑ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ...

    Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
    ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ ΕΥΧΟΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
    ;-)
    ΜΟΥ ΑΡΈΣΟΥΝ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΑ. Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΆΠΗ, ΘΑ ΑΚΟΎΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΎΔΙ.
    ΕΎΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΕΥΛΟΓΙΆ,ΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝ ΠΑΝΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Τι είναι ευτυχία… “Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι είναι ευτυχία. Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια… Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμήσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαιδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια. Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν… Χάσιμο χρόνου. Θα το δείς κι εσύ όσο μεγαλώνεις… Θανάσης Βέγγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Aνων.των 10:26 μ.μ
    ;-)
    Πολύ σοφή αυτή η κουβέντα του Βέγγου.
    Ας είναι ο καλός μας άνθρωπος, ο τίμιος οικογενειάρχης, στην αιώνια ανάπαυση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. ;-) Αυτή την ανάρτηση αυτή τη στιγμή την αφιερώνω στη Βασούλα από το Γενικό Εσπερινο Λύκειο Πατρών
    με όοοολη μου την αγάπη και την εκτίμηση στο αγνό παρθένο μυαλό της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή