Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Για τον ιερομόναχο Ευφρόσυνο που τον καθαίρεσαν οι Αγιοταφίτες επίσκοποι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων


(Αναδημοσίευση τα παρακάτω από τη σελίδα " Τρελογιάννης")
...........................................................................................................................
Τούτο τον πονηρό καιρό είδαμε να διώκεται  ο εν λόγο πατήρ ο Θεός να τους  ελεήσει.

 Γράφει ο ίδιος ο π. Ευφρόσυνος ο Αγιοταφίτης

Μόλις χθες πληροφορήθηκα την ξαφνική, δίχως προειδοποίηση,άκυρη νομικά και πνευματικά καθαίρεση μου ως κληρικού και μοναχού ,από την Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. 

Δόξασα και δοξάζω τον άγιο Τριαδικό Θεό και την γλυκιά μας Παναγία,την κυρία Θεοτόκο,γιατί με αξίωσε υπέρ της αλήθειας και της δικαιοσύνης να διωχθω και μάλιστα την ημέρα του Ευαγγελισμού της Μεταστασεως της.

Θελω με κάθε ειλικρίνεια να ενημερώσω τον ορθόδοξο λαό μας,πως ξεκινάει ένας πιο σκληρός διωγμός σε κάθε έναν απλό και πιστό ιερέα ,που θα τολμήσει με παρρησία και διάκριση να ομολογήσει την αλήθεια της πίστεως,και να καταγγείλει την πλάνη των αιρετικών και αιρετιζοντων Πατριαρχών και επισκόπων ,που υπηρετούν πιστά τα σχέδια του Οικουμενισμού.

Σε λίγες μέρες θα δημοσιευθεί το κείμενο της ταπεινής μου ομολογίας προς τον Πατριάρχη,το οποίο ψευδώς απέκρυψαν,και στο οποίο εξηγώ τους λόγους για τους οποίους δεν μπορώ πια να υπηρετώ ένα τετοιο εκκλησιαστικό κατεστημένο.

Απλως θα ήθελα προς όλους τους φίλους των Αγίων Τόπων ,αλλά και σε όλους όσοι με γνωρίζουν προσωπικά,να τους πω:Μη σκανδαλισθειτε ο,τι και αν ακούσετε,ο,τι κι αν σας πούνε.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι υπάρχει μένος κατά των ανθρώπων του Θεού και όσων αγωνίζονται θυσιαστικά,από τον διάβολο και τα όργανα του.

Τοσα χρόνια σιωπούσα και θα σιωπω,εφ όσον αδικούμαι προσωπικά.ΟΜΩΣ,επειδή τώρα φιμωνεται η αλήθεια και λοιδορείται δημόσια η Πίστη μας,έχω χρέος ως ιερεύς και μοναχός,όπως έκανε ο άγιος Σάββας και όλοι οι Όσιοι της ερήμου,να διαμαρτυρηθώ και καταγγειλω την πονηρή αλλοίωση της Πιστεως και την ενεργουμένη βλασφημία του Αγίου Πνευματος. 

Ήθελα να ενημερώσω και ως πρώην καθηγητής της Πατριαρχικής Σχολής της Σιών τους γονείς και μαθητές,να προσέχουν που στέλνουν τα παιδιά τους,και ποιους διακονούν.

Τα Προσκυνήματα μας δεν έχουν αξία όταν έχουμε απεμπολησει την πίστη,φώναζε ο άγιος Σάββας και όλοι οι μοναχοί σε επιστολή τους προς τον Αυτοκράτορα.

Ειδικά τώρα ζούμε σε αποκαλυπτικούς χρόνους εσχάτης ανομίας,και οι νέοι που θα θελήσουν να αφιερωθούν στο Θεό να προσέξουν,διότι τα Μοναστήρια μας έχουν αλωθεί σχεδόν όλα από την αίρεση και τη διαφθορά.Οποιος θέλει να αγωνιστεί κατά Θεόν θα υποστεί διωγμούς! 

Κλείνοντας αυτήν την πρώτη και πρόχειρη ενημέρωση σας παραθέτω απλά, γιατί η ποινή της καθαίρεσης που μου επιβλήθηκε είναι εντελώς άδικη και παράνομη σύμφωνα με τους ιερούς Κανόνες. 

α)Διότι η αποχώρησή μου, συνοδεύτηκε απο επιστολή ομολογίας Πίστεως και λόγους μοναχικής συνειδήσεως.Αυτός ο λόγος είναι και η μοναδική αιτία αποχώρησης μου,επομένως είναι άκυρη. 

β)Η δήθεν ξαφνική και δίχως ενημέρωση φυγή μου, δεν συνιστά σε καμία περίπτωση ιεροκανονικό παράπτωμα προς καθαιρεση. 

γ)Είναι αντικανονικός και αδιανόητος ο αποσχηματισμος και μάλιστα Μοναχού που φέρει το Μέγα Αγγελικό Σχημα.

 δ)Δεν τιμωρείται ιεροκανονικά το υποτιθέμενο παράπτωμα της φυγής με δύο ταυτόχρονες ποινές(δηλ.καθαίρεσης και αποσχηματισμου).

ε)Δεν προηγήθηκε νόμιμη διπλή προειδοποίηση και δικαστήριο για την επιβολή της ποινής. Όλα αυτά,μετά την εορτή της Παναγίας θα δημοσιευτούν αναλυτικά και κατοχυρωμένα προς απάντηση στην παράνομη τιμωρία.

Εως τότε,ευχαριστούμε τον Θεό για το στεφάνι της ομολογίας και προτρέπουμε ταπεινά όλους να κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια τους από τις βλάσφημες σειρήνες της ψευτοαγαπης του πλησίον,που καθημερινά ξεφυτρώνουν στο διαδίκτυο προβάλλοντας την άκριτη υπακοη ως αρετή και μίμηση της οδού των Αγίων!

Όλοι οι Άγιοι μας ,παλιοί και νέοι,κατήγγειλαν την παναιρεση του Οικουμενισμού ως δυσώδη ,γεμάτη δαιμόνια,και δημόσια έλεγαν ότι η μόνη έλλειψη της Ορθοδοξίας είναι η έλλειψη σοβαρών και Πατερικών Ιεραρχών!(άγιος Παΐσιος).

Θα το επαναλαμβάνουμε συνεχώς, κι ας καίει και σκανδαλίζει πολλούς,όμως είναι η καθαρή αλήθεια.

Ολα όσα γίνονται στους ναούς μας με μάσκες,αντισηπτικά,αποστάσεις,κορδέλες στις εικόνες,μη ασπασμό της χειρός του ιερέως,σακουλάκια με αντίδωρο,και ιδιαιτέρως πολλά κουταλάκια μιάς χρήσεως στην Θ.Κοινωνια,είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος,και δεν συγχωρείται,παρά μόνο μετά απο δημοσια μετάνοια και ομολογία. 


Η Παναγία να μας σκεπάζει,φωτίζει και καθοδηγεί!!!
Ελάχιστοι οι σωζόμενοι,μην το ξεχνάμε!!

Υπογραφή:

Ιερομ.Ευφρόσυνος.


......................................................
........................................................
Θυμίζουμε την παρέμβασή του την περίοδο με το κλείσιμο των εκκλησιών .

8 ΣΧΌΛΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, από τη σελιδα "τρελογιαννησ"

Ανώνυμος είπε...
Η Κυρία Θεοτόκος θα τον Ενδυναμώσει στην Ομολογία του, θα τον σκεπάσει από το Φθόνο και θα τον Καθοδηγήσει μέχρι το τέλος...
Unknown είπε...
Άξιος!Άξιος!Άξιος!
Ανώνυμος είπε...
όταν λέει φεύγει που πάει εκτός εκκλησίας; στους παλαιοημερολογήτες; που;
Ανώνυμος είπε...
Τώρα θυμάμαι γιατί ο γέροντας Εφραίμ Αριζόνας πριν έξι χρόνια μουχε πει,σε όλα τα Ιεροσόλυμα μόνο αυτός αξίζει και θα αγιασει.ο άγιος Σάββας και η Παναγία μας τουδωσε τόση χάρη ώστε θα γινει μέγας ομολογητής και θα κατατροπωσει τους διωκτες του.θα ανήκει στην χωρια των ομολογητών όπως οι ιεράρχες Χρυσόστομος, Αθανάσιος, Βασίλειος.οσο γιαυτους που θα τον διώξουν τους περιμένει κόλαση.αλλα κι όσοι τον στηρίξουν και τον αγαπήσουν θαχουν μισθό Αγίου.ποσο λυπάμαι τους διώκτες του.ολοι τους λυπόμαστε.τι τους περιμενει.θα παραλύσει το χέρι που υπέγραψε καθαίρεση τέτοιου ανθρώπου.βεβαια η καθαιρεση από αιρετικούς οικουμενιστες είναι άκυρη κατά τους Αγίους πατέρες.και μισθό πήρε και άγιος θα γίνει προς καταισχυνη του οικουμενιστη πατριάρχη του.ολοι οι χριστιανοί καταλάβαμε τι είναι και οι Πατριάρχες και οι αρχιερείς.τετοιοι ήρωες σαν τον π.ευφροσυνο θα κρατήσουν την ορθοδοξία μας!!!!!!Άξιος!!!
Ανώνυμος είπε...
μου κάνει εντύπωση που υπέγραψε και ο Γέρων Ιουστίνος του φρέατος του Ιακώβ αυτήν την άδικη και ανίερη "καταδίκη" του π. Ευφροσύνου...!!!!

Σημεία των καιρών? Αλτσχάιμερ? δεν ξέρω τι να πώ.... μωραίνει Κύριος?
Ελένη Μπιτάδου είπε...
Άξιος πολλών επαίνων είναι ο ιερομόναχος Ευφρόσυνος,που τόλμησε,με παρρησία,να ομολογήσει την αλήθεια της Πίστεως και να καταγγείλει την πλάνη αιρετικών και αιρετιζόντων ιερωμένων,που υπηρετούν πιστά τα σχέδια του Οικουμενισμού.Μιμήθηκε τον Μέγα Αθανάσιο,τον Θείο Χρυσόστομο και άλλους Ομολογητές Αγίους,που επειδή εναντιώθηκαν στις αιρέσεις, συκοφαντήθηκαν,εκδιώχθηκαν και υπέστησαν άδικη και άκυρη καθαίρεση!Τιμή και δόξα Ομολογητού αρμόζουν στον πάτερ Ευφρόσυνο! Άξιος! Άξιος! Άξιος!
................................
................................
πηγή: http://trelogiannis.blogspot.com
......................................................................................................
.....................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου