Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

«Κεραυνοί» από τον γιο του Νετανιάχου κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική»

«Κεραυνοί» από τον γιο του Νετανιάχου κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική»
Έξαλλος ο γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Γιάρ Νετανιάχου, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν αναφορικά με την Αγία Σοφία, εκτόξευσε «κεραυνούς» κατά της Τουρκίας μιλώντας με θερμά λόγια για την Ορθοδοξία και την Βυζαντινή Αυτοκρατορία σε σημείο που κανείς Έλληνας δεν τολμά (πλέον) να πει.
Και όμως τα λέει ο γιός του Ισραηλινού πρωθυπουργού ο οποίος τόνισε πως "η Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική"! Είναι η δεύτερη φορά που το ακούμε αυτό σήμερα, αυτή τη φορά από τη σωστή πλευρά.
Πιο συγκεκριμένα ο Γιάρ Νετανιάχου έγραψε στο twitter απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο:
«Θα του θυμίσω τη γενοκτονία που έγινε κατά Ελλήνων, Κούρδων και Αρμενίων. Έκαναν εθνοκάθαρση διώχνοντας ολόκληρο το χριστιανικό πληθυσμό από τη Μικρά Ασία.
Και να του υπενθυμίσω ότι η “Ιστανμπούλ” στην πραγματικότητα είναι μια πόλη με το όνομα Κωνσταντινούπολη.
Η πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και το κέντρο του ορθόδοξου χριστιανισμού για περισσότερα από χίλια χρόνια πριν από την τουρκική κατοχή»έγραψε ο Γιάρ Νετανιάχου κάτω από σχόλιο του πατέρα του.

Ο γιός του Νετανιάχου όμως δεν σταμάτησε. Με νέο του tweet συμπλήρωσε:
«Ξέχασα ακόμη να πω ότι η Τουρκία αυτό το διάστημα πραγματοποιεί γενοκτονία κατά των Κούρδων και κατέχει παράνομα την βόρεια Κύπρο».

And I will remind him that Istanbul is actually a city called Constantinople! The capital of the Byzantine empire and center of orthodox Christianity for more then a thousand years before Turkish occupation!

Ο γιος του Νετανιάχου απάντησε με αυτόν τον τρόπο στις δηλώσεις του Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά που είχε κάνει νωρίτερα αντιδρώντας στην επίθεση στη Νέα Ζηλανδία.
Νωρίτερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε πει:
«Τi λέει; Δεν θα μας αφήσουν να περάσουμε δυτικά του Βοσπόρου, δηλαδή στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αλλιώς τί θα γίνει; Θα έρθει στην Κωνσταντινούπολη και θα μας σκοτώσει όλους, θα μας διώξει από τα εδάφη μας και θα απαλλάξει την Αγία Σοφία από τους μιναρέδες. Πόθοι που κρατούν ζωντανούς στα κεφάλια και τις καρδιές τους».
 «Ο τρομοκράτης στη Νέα Ζηλανδία αποκάλεσε την Ιστανμπούλ "Κωνσταντινούπολη" και έγραψε ότι θέλει να διώξει τους μιναρέδες και να μετατρέψει την Αγία Σοφία. Όσο υπάρχει αυτό το έθνος, αυτή η ψυχή, αυτό το δέρμα δεν μπορεί να επιτρέψει κάτι τέτοιο»
Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, o 26χρονος γιος του Βενιαμίν Νετανιάχου, Γιάρ προκάλεσε νέα ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, ενώ με ανάρτησή του στο Instagram χθες για λίγο διάστημα έγραψε “FuC*k Turkey” σε κόκκινο χρώμα. Ο υιός Νετανιάχου είχε προκαλέσει παρόμοιο επεισόδιο πέρυσι με ανάρτησή του τον Σεπτέμβριο εναντίον του εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.
Ο Βενιαμίν Νετανιάχου έγραψε τις προηγούμενες ημέρες εναντίον του Ερντογάν, κατηγορώντας τον για την κατοχή της Κύπρου και τη γενοκτονία των Κούρδων.

«Ο Ερντογάν, ο δικτάτορας που στέλνει δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή, διαπράττει γενοκτονία εναντίον των Κούρδων και κατέχει τη Βόρεια Κύπρο, κάνει κήρυγμα σε εμένα, στο Ισραήλ και στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις Άμυνας, τη δημοκρατία και την ηθική του πολέμου. Είναι αστείο».
πηγή για το δημοσίευμα: https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/758531_keraynoi-apo-ton-gio-netanviahoy-kata-erntogan-toy-ypenthymizo-oti-i (και  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Άλφα στις 15-3-2019)
..............................................................................................
..............................................................................................


2 σχόλια:

  1. Ημών σιωπούντων και καταπτοημένων...
    Οι λίθοι κεκράξονται...
    θαυμαστόν! Οι πετρωμένοι "εβραίοι"κράζουν ημών καθευδόντων ή εκ δειλίας σιωπούντων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΑΚΥΛΑ(κατά κόσμον Πέτρο Κουτσούκο)
    τον είχε κράξει τον Ερντογάν και ο πατήρ Νετανιάχου παλιότερα...Τώρα ξεσπάθωσε ο νεαρός Νετανιάχου...Πόσο χάρηκα! Καιρός ήταν να μας υπερασπιστεί και μας τους ταλαίπωρους Χριστιανούς κάποιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή