Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Καλή και κακή βία


Σημασία δεν έχουν τα γεγονότα. Σημασία έχει η ερμηνεία τους. Όπως λένε και οι μαρξιστές, «η βία είναι η μαμή της Ιστορίας».

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Δανίκας
Ας πούμε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Που περίπου θεώρησε «αυθόρμητη την αντίδραση του λαού». Οπως οι Χρυσαυγίτες παρέα με χιλιάδες κρυφοφασίστες που καταχάρηκαν με τον ανηλεή ξυλοδαρμό του απροστάτευτου Γιάννη Μπουτάρη.Γράφει ο Δημήτρης Δανίκας


Η βία, λοιπόν, είναι ζήτημα ερμηνείας. Γιατί δυσδιάκριτη η απόσταση που χωρίζει όλους αυτούς από τον άνθρωπο στο κτήνος. Ισως και χειρότερα.


Ολοι καταδικάζουμε τη βία. 

Ομως ο γερμανικός λαός, στη συντριπτική πλειονότητά του, αποθέωνε και προσκυνούσε τον Αδόλφο τον «μικροσκοπικό». Ομως ο ίδιος αυτός λαός όχι μόνο γνώριζε τα κρεματόρια και την «εξαέρωση» εκατομμυρίων Εβραίων, αλλά από πάνω καθόλου δεν δίσταζε, το αντίθετο μάλιστα, να καταδίδει τον γείτονά του προκειμένου να του αρπάξει την περιουσία και τα υπάρχοντά του! 

Και μη χαίρεστε. 

Παρόμοια, σε μικροκλίμακα, η κατάσταση που συνέβη στη Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα όπου ζούσαν χιλιάδες Ελληνες εβραϊκής καταγωγής.

Καλή και απαραίτητη η βία για την επανάσταση των Μπολσεβίκων. 

Εξίσου καλή και άκρως ευεργετική η «εξαφάνιση» εκατομμυρίων πολιτών της Σοβιετικής Ενωσης. Επίσης καλή και ωφέλιμη η εκτέλεση, από τον Στάλιν, των παλιών συντρόφων του Λένιν. Επειδή όλοι αυτοί ήταν «συνωμότες του σοσιαλιστικού καθεστώτος» και «εχθροί του λαού».


Καλή η βία και με την επέλαση των Σταυροφόρων στις αραβικές χώρες. Που, εκτός των άλλων και σύμφωνα με τους χρονικογράφους της εποχής, μαγείρευαν μικρά παιδιά σε μεγάλα τσουκάλια «πολιτισμένα» και ευρωπαϊκά.

Χάριν αυτής της ανελέητης και συστηματικής βίας που ασκήθηκε σε δεκάδες «τριτοκοσμικά» γεωγραφικά σημεία της Ασίας και της Αφρικής μεταφέρθηκε άφθονος πλούτος πρώτων υλών στις αποικιοκρατικές χώρες της Ευρώπης. 

Κάπως έτσι και ως αποτέλεσμα αυτής της ανατριχιαστικής βίας δεκάδες εκατομμύρια απλοί Ευρωπαίοι πολίτες σιτίζονταν καλύτερα από αυτούς τους «βάρβαρους», «καθυστερημένους» ιθαγενείς.

«Αναγκαστική» η βία με τους βομβαρδισμούς, τα γκρεμίσματα και τα μιλούνια προσφύγων από τα ερείπια της Συρίας. «Αναγκαστική» και η βία τρομοκρατίας και μαζικής εκτέλεσης χιλιάδων αθώων από τους τζιχαντιστές εις το όνομα του Αλλάχ και ως τιμωρία των Αράβων προς τους νεο-αποικιοκράτες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Βία, τυφλή, ανεξέλεγκτη, αιφνιδιαστική και απροειδοποίητη από τον 17χρονο Ελληνοαμερικανό ομογενή και μακελάρη Δημήτρη Παγουρτζή. Που θέρισε συμμαθητές και καθηγητές του στο Λύκειο Σάντα Φε του Τέξας. 

Συμπληρώνοντας, μάλιστα, την «αξιέπαινη» πράξη του με τη σαδιστική ομολογία ότι τους υπόλοιπους τους άφησε άθικτους προκειμένου να διηγούνται την ιστορία του!

πηγή: https://www.protothema.gr/blogs/dimitris-danikas/article/791423/kali-kai-kaki-via/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου