Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Πάτρα: Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου, σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος


Στη Νάουσα ο Προκόπης Παυλόπουλος, για ...
Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών αναγορεύτηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο ειδικής τελετής, στην Πρυτανεία,μετά από πρόταση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών.Η τελετή ξεκίνησε με την προσφώνηση της Πρυτάνεως, Καθηγήτριας Β. Κυριαζοπούλου και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Κοσμήτορος της Σχολής Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγητή Δ. Σκούρα, και της Προέδρου του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Θ. Μονιούδη-Γαβαλά.
Το έργο και την προσωπικότητα του Τιμωμένου παρουσίασε ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Δρ. Νομικής, Μιχαήλ Παρούσης. Ακολούθησε η ανάγνωση του Ψηφίσματος και του κειμένου της Αναγόρευσης του Κυρίου Παυλοπούλου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Κοσμήτορα της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και η ανάγνωση του Διδακτορικού Διπλώματος από την Πρύτανι του Πανεπιστημίου.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η περιένδυση της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Πρύτανι και η επίδοση του μεταλλίου του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η Τελετή Αναγόρευσης ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Τιμωμένου, με θέμα: "Τα όρια παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά την πρόσφατη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας.»


1 σχόλιο:

  1. Κάτι που θάπρεπε να προστεθεί στην αναφορά: Ο Πρόεδρος, εξέφρασε τη χαρά του για τη διάκριση την οποία έλαβε ως μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας και για το ακαδημαϊκό του έργο.
    Επίσης τόνισε την αξία της αριστείας. Είπε ότι η πολιτική θα έπερεπε να είναι για τους άριστους, αυτούς που έχουν αριστεύσει στον επαγγελματικό και κοινωνικό τους βίο! Οι εξ επαγγέλματος πολιτικοί στερούνται αυτής της καταξίωσης (το είπε με αρκετή σαφήνεια)!
    Μακάρι να ακουστεί ο λόγος του!
    ΑΚΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή