Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

O νεαρός ΙΧΘΥ(Σ)οκαλλιεργητής που του άρεσε- κατά βάθος - το Παστίτσιο




Ξεκαρδισμένο  μου

τα έμαθα τα νέα, τα έμαθα! 

Εκείνον τον 27 χρονο, κεφάτο -τον  Ιχθυοκαλλιεργητή, ντε, απ' το Βόλο, τον εργαζόμενο  στα  Ψαχνά Ευβοίας-

(εκείνον, καλέ, τον άγνωστο νεαρό που με τα τούτα και  με τ' άλλα, κατάφερε και έγινε  γνωστός-μήπως περιστεράκι μου,  αυτός ήταν κύριος στόχος του; ίσως και όχι. Δεν είμαι  στην ψυχή του, δεν μπορώ να ξέρω, προτιμώ να κρατήσω τη θετική μου αρχική υπόθεση ότι δηλαδή, -κατά βάθος- ο νέος αυτός,  για να χλευάζει τους μοναχούς, ελκύεται ανεπιγνώστως από τα μυστήρια της Πίστεως)

 τον πλακατζή, λοιπόν, που διαχειριζόταν το χλευαστικό μπλογκ, τον μπουζούριασε-λέει-

η αστυνομία κατόπιν χιλιάδων- ξαναλέει-  καταγγελιών ...ευσεβών και... αμέμπτων χριστιανών  ανθρώπων, που μιμήθηκαν εσχάτως, του Ισλάμ τον εκδικητικό-παλουκωτικό  ζήλο προς τους απίστους.

Δεν θα γράψω πολλά.

Σύμφωνοι, ο νεαρός το παράκανε το χοντρό καλαμπούρι με έναν αποδημήσαντα εις Κύριον ευλαβή  καλόγερο , ο οποίος αδυνατεί να υπερασπιστεί τον εαυτόν του-αν θα ήθελε.

 Ωστόσο, δεν το κρύβω: αναρωτιέμαι τι θα  έπραττε ένας  πραγματικά άγιος άνθρωπος, γι αυτόν  τον εικοσιεπτάχρονο δηλωμένο "άθεο", μπλογκοναύτη.

Ρωτώ: Πιστεύει ο όποιος μη εμπαθής θρησκευόμενος άνθρωπος, ότι τέτοιου είδους αντιμετώπιση του 27χρονου, ότι θα αποτρέψει τη μελλοντική παρουσία στο διαδίκτυο αναρτήσεων με ανάλογο περιεχόμενο;

Ήδη έμαθα ότι ξεφύτρωσαν δυο τρεις ανάλογες σελίδες άλλες.

-Επομένως; 
Ποιο είναι το ουσιαστικό κέρδος απ' αυτή την τακτική ιεροεξεταστικού τύπου;

Τι αναφέρει  η Γραφή; 
Δε λέει ότι "ο αποθανών δεδικαίωται"; ότι πλέον δεν τον αγγίζουν οι κρίσεις των ανθρώπων διότι βρίσκεται, αυτός, εξ ολοκλήρου μέσ' στη θεία παλάμη -προστατευμένος δια του θανάτου του- περιμένοντας την Τελική Κρίση;

Αν κάποιος είναι πράγματι άγιος , τότε τίποτε, απολύτως τίποτε δεν μπορούν να του κάνουν οι αμφισβητήσεις-γελοιοποιήσεις, ανώριμων  παιδαρίων, ούτε κάν  καλογέρων ή και οικουμενικών Συνόδων, βεβαίως.


Μου έρχεται  στο νού, η "πρόγκα" που "έφαγε" για  συνεχόμενες Κυριακές -ως ιεροκήρυκας- ο άγιος Νεκτάριος, τον καιρό που υπήρξε  νέηλυς  στην Ελλάδα, φτωχότατος κι διοικητικά εξόριστος- καλά κρατούσε ο φρικτός φθόνος των συνεπισκόπων του- εξ Αιγύπτου.

-Τι είχε συμβεί τότε;

-Κατέφθασε  ομάδα ανθρώπων μέσ' στο ναό-ενεργούμενα  των κακόβουλων-   τα αναφέρει λεπτομερώς και παραστατικά,  ο Σώτος Χονδρόπουλος,  στην βιογραφία που έγραψε για τον  κατατρεγμένο, μέγιστο άγιο .

Αυτοί, λοιπόν,  οι  τυφλωμένοι από  δαιμονικό μίσος εγκάθετοι,  όταν έβγαινε ο άγιος Νεκτάριος στην Ωραία Πύλη για  το κήρυγμα,  τον έκραζαν, τον έβριζαν, τον χλεύαζαν ανάξιο, τον έφτυναν, τον πρόσταζαν να ξεκουμπιστεί  να φύγει από το ναό,  να ράψει το στόμα του,  να το... βουλώνει!

Εκείνος ο αγιότατος, ο  θεσπέσιος  Πενταπόλεως Νεκτάριος... 

( που-φαντάσου   αβρότητα, να το ακούς και  σου φεύγει το σκαλπ δηλαδή- όταν προσευχόταν, ιδιωτικώς, στην Παναγία, τής μιλούσε στον πληθυντικό-  όπως θα ταίριαζε- εφόσον  απευθυνόταν  ως κοινός θνητός στων Ουρανών  τη  Βασίλισσα

...τι έκανε;

Έμπαινε, ο σεβαστός,  μετά το  άγριο γιουχάϊσμα εν ώρα θείας λειτουργίας,  έμπαινε 
μέσ' στο άγιο βήμα σιωπηλός, με  δάκρυα πολλά  προσευχόμενος υπέρ των αδίκως υβριζόντων  την ιερά  διακονία του.

Δεν έκανε(ούτε σε κείνη την περίπτωση ούτε σε άλλες χειρότερες, αργότερα) δεν έκανε  αγωγή και μήνυση, δεν  φώναξε την αστυνομία του καιρού εκείνου, ώστε τους "κακούς"να τους συλλάβει.

Δεν είχε σκεφτεί να  υπερασπιστεί νομικά, τη προσωπική του "αξιοπρέπεια".


Και ακόμη- το έχω ξαναθυμίσει σε σχόλιο- τότε  που  διετέλεσε Διευθυντής στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, όταν κάποιος ιεροσπουδαστής παραφερόταν απ'την την ορμή της νεότητάς του, τι έκανε ο μακάριος Νεκτάριος; 

Τιμωρούσε όχι το μαθητή που είχε ξεφύγει, αλλά τιμωρούσε τον ίδιο τον εαυτόν του με κάποιους τρόπους, θεωρώντας  σοφά,  με γνήσια ταπείνωση -και όχι ψεύτικη, παπαδίστικη ταπεινολογία- ότι ο σπουδαστής θα ήταν καλύτερος εφόσον και ο Διευθυντής της Σχολής θα ενεργούσε πιο φωτισμένα και με μεγαλύτερη Χάρη Κυρίου, απέναντί του.

Πώς να μην αλλοιώνονται μετά οι ιεροσπουδαστές με  αγαθήν αλλοίωσιν; πώς να μη τον  ευλαβούνται βαθύτατα; πώς να μην αφοπλίζονται όλες οι κακές τους ροπές,  ενώπιόν του;

Ατελείωτη  χριστιανική  υπομονή σε κάθε συκοφαντία -και αντιμετώπισε τις χειρότερες δυνατές για την εποχή του- ο μέγας Νεκτάριος.

Γι αυτό βέβαια και  -κατά θεία παραχώρηση και ευαρέσκεια- φάνηκαν 
α μ έ σ ω ς μετά το θάνατό του,  τα συγκλονιστικότατα :

α)της μυροβλυσίας του ιερού σκηνώματός του- επί εξαήμερο, πριν γίνει η ταφή- και ενώπιον των έκπληκτων οφθαλμών του πλήθους που συνέρρεε στη Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου  να αποτίσει τον έσχατο φόρο τιμής, στον ποιμένα του,

β)της τέλειας  θεραπείας του παραλύτου του διπλανού κρεβατιού,  στο Νοσοκομείο, μόνο με το άγγιγμα  της φανέλας τού άρτι  αποβιώσαντος  επισκόπου Νεκταρίου,

γ)το φοβερό και υπερφυές και ανερμήνευτο με τους νόμους της φύσεως -κατά τους χημικούς επιστήμονες-  σημείο τής επί είκοσι έτη α φ θ α ρ σ ί α ς και ευωδίας, του αγίου του λειψάνου  και χιλιάδες άλλα θαυμαστά  σκηνικά αργότερα,  σε όλον τον κόσμο.

Ο Τριαδικός Θεός δια φανερώσεων και θεραπειών εκπληκτικών, τον Νεκτάριο  εμεγάλυνε   και τον δόξασε.

Και οι ναοί που τιμούν τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου,  σε όλη τη γη, είναι δεύτεροι στον αριθμό, μετά τους  ναούς,  τούς αφιερωμένους στην  Παναγία. 

Αναρωτιέμαι πώς θα  φερόταν

 (στο νεαρό  ΙΧΘΥ(Σ)οκαλλιεργητή), 

ο άγιος,  Νεκτάριος, ως γνήσιος μιμητής του Κυρίου Ιησού, αν ζούσε σήμερα.

Αναρωτιέμαι πώς θα ήθελες, εσύ,  να  φερθούν

(στον  ΙΧΘΥ(Σ)οκαλλιεργητή), 

αν ο φιλοσκώμμων...

( ;-(  γενική "του φιλοσκώμμονος", αιτιατική "τον φιλοσκώμμονα", ονομαστική πληθυντικού "οι φιλοσκώμμονες",  άντε να  μαθαίνουμε και λίγο τα βασανισμένα τριτόκλιτα, λατρεμένο μου, που όλο σ' ακούω και κάθε τόσο στην κουβέντα τα θανατώνεις, για Όνομααα! 

...ξαναπιάνω το νήμα μετά την παρένθεση ...)  αν ο αγαπών υπερβολικά τη σάτιρα, δηλαδή, και ο υπερβαίνων τα εσκαμμένα   νεαρός, εάν τύγχανε φίλος, αδερφός, σύντροφος, εγγόνι ή  παιδί σου.

Αναρωτιέμαι επίσης  και πώς θα ήταν η Ιστορία του κόσμου, αν ο Χριστός δεν υπέμενε σιωπηλά , και υπομονετικά μέχρι θανάτου, τους χλευασμούς των μυκτηριζόντων Αυτόν-κατά  τη Φρικτή ώρα της Σταύρωσης.

Αναρωτιέμαι πώς θα ήταν η Ιστορία του κόσμου, αν ο Χριστός, εκνευριζόταν-και με το δίκιο Του δηλαδή, απολύτως- και προσλάμβανε δικηγόρους(τον Κούγια π.χ.) να Τον υπερασπιστούν, υποβάλλοντας ενάντια στους Αχάριστους Κερατάδες, τους  Φαρισαίους- τουλάχιστον δέκα αγωγές για πρόκληση ηθικής βλάβης και ψυχικής και σωματικής οδύνης.

(" Χα! μακάρι και να τους έλειωνε τους υβριστές και παλουκωτές,  να τους έκανε σαπούνι, να τους αφάνιζε  τελείως από προσώπου γης, μακάρι να τους μεταμόρφωνε σε...  σε κάμπιες,  σε στήλες άλατος, έτσι! για να "μάθουν" τα παλιοτόμαρα, που δεν ήξεραν ...τρόπους! μανδάμ Σαλογραία μου" μουρμουρίζει τσατισμένος, ένας νευρώνας στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μου-μη δίνεις σημασία, εσύ, ω ευλαβικέ αναγνώστη...)
....................................................................................................

Ειλικρινά αυτή την εκδικητικότητα  των "Χριστιανών" που επιστρατεύουν νομικούς και ...χωροφύλακες πάντα   στο όνομα της "αξιοπρέπειας", και των "δικαιωμάτων" τους,   των ...χριστιανικών, αδυνατώ   θεωρητικώς να την εννοήσω.

-Πρακτικώς, ναι, αλίμονο, την κατανοώ απόλυτα!

-Απόλυτα!

-Μας πάτησε κάποιος τον κάλο;
-Μας έθιξε -έστω και κατά φαντασίαν- τα χρηστά ήθη
( εν πολλοίς, τα οικονομικά μας συμφέροντα δηλαδή);

-Μαύρο φίδι και κολοβό που τον έφαγεεεεε! 
Θα τον κάνουμε (δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω) να ξεράσει από τα μαρτύρια 
ως και το γάλα της μάνας που βύζαξε, για να μάθει! 

Θα φροντίσουμε το ταχύτερο και  με κάθε βεβαίως βεβαίως ..."χριστιανικό" και κοσμικό μέσο,  θα φροντίσουμε, ξαναλέω, ειδικά  τον ιερόσυλο, να τον πάρει ο γέρο διάλος και να τον σηκώσει!!!

Μάλιστα!

Αυτή τυγχάνει η εκδικητική πρακτική μας.
Γνωστή και σπανίως εξαιρετέα.

Το βλέπουμε συνεχώς να συμβαίνει.
Και υποπίπτουμε άπαντες σχεδόν, εις το εν λόγω αμάρτημα.

Τουλάχιστον, αδελφοί μου αγαπητοί και περιπόθητοι, 
ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας,  και  ας μην τολμάμε, εαυτούς και αλλήλους-
 ως Χριστιανούς- 
ως  μιμητές δηλαδή της ανεξικακίας,  του Ιησού Χριστού, 
να ονομάζουμε,  διότι...

αυταπατώμεθα οικτρώς

και καταντάμε, Παναγιώτατέ τους,  δαιμόνων επίχαρμα,
 τουτέστιν χαίρονται τα δαιμόνια, 
τρώνε σου λέω, ψητή, καλαματιανή γουρνοπούλα 
και πουπουλομαδιούνται από  απελπισία
για τα χάλια μας,  
 οι υπομονετικοί  φύλακες άγγελοί μας.

Δεν θα προσθέσω περισσότερα. 

Είθε ο  Τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας
που σήμερον τιμάμε και εορτάζομεν οι Ορθόδοξοι όλης της γης,
είθε να χαρίσει  σε όλους,

Συγχώρηση 
Φώτιση
και Μετάνοια, Αμήηηηηην!

Σαλογραία

..........................................................................................

59 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!
    Τα λέγεις πολύ ορθά. Και περί της μυστηριώδους "κλήσεως" του παλιόπαιδου, και του τι θα έκανε ένας γνήσιος χριστιανός, και όλα καλά.
    Αυτό που δεν προσέξαμε αρκετά είναι ότι την σύλληψη την προκάλεσε, όχι η ιερά σύνοδος, ούτε κάποιος δεσπότης, ούτε καν κάποιος παπάς, αλλά λαϊκοί και μάλιστα, λένε, πολιτικό κόμμα.
    Σε ότι αφορά αν θα έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο από την πολιτεία ή όχι, νομίζω ότι ταιριάζει γάντι μεν το "υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν από του οφθαλμού σου και ύστερον έκβαλε το κάρφος από του οφθαλμού του αδελφού σου" ή όπως ήταν η διαφήμηση της σοκολάτας εκείνης που όταν την έτρωγε ο τελωνειακός πέρναγαν μέχρι και ελέφαντες πίσω του, ενώ όταν τέλειωσε το διάλειμμά του έπιασε τη γιαγιά που έσερνε την βαλιτσούλα της.
    Αλλά (γιατί μετά το "μεν" έχει "αλλά") τελικά έπρεπε η πολιτεία -αν ήταν ευνομούμενη και έκλεινε και κανέναν απατεώνα στη φυλακή- να επέμβει; Νομίζω ναι.
    Ο κύριος αυτός (δεν τον αποκαλώ ειρωνικά, αλλά είναι ήδη αρκετά χρόνια ενήλικος -αν ήταν αξιωματικός, ας πούμε, θα ήταν λοχαγός ή αν θέλεις σε πολιτική υπηρεσία προϊστάμενος) είναι πολύ μεγάλος για να διακωμωδεί έναν πεθαμένο, έναν μοναχό και μια θρησκεία. Και μάλιστα όχι σε ένα άρθρο που έγραψε κάποια στιγμή κάπου, κάποτε, αλλά συντηρώντας ιστοσελίδα με προσβλητικό όνομα. Όταν μάλιστα δεν έχει τα κότσια να παραδεχτεί ότι "κάνει αντίσταση στο σύστημα" ή έστω "βρίζει την άχρηστη εκκλησία" ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, αλλά λέει "δεν ήταν πρόθεση μου να προσβάλλω τα θεία, αλλά μονάχα να κάνω σάτυρα" για να αφεθεί ελεύθερος. Το γεγονός βέβαια ότι στην ιστοσελίδα ήταν και βλάσφημες εικόνες της Παναγίας και του Χριστού (σαν allien) ήταν επίσης σάτυρα...
    Τελειώνοντας, δεν ξέρω πως θα ένοιωθε αυτός, αν για έναν πεθαμένο, αγαπημένο του ηγέτη της αριστεράς (που στο κάτω-κάτω πείραξε πολλούς, όχι όπως ένας καλόγερος που δεν πείραξε κανέναν), έβγαινε κάποιος και έφτιαχνε ιστοσελίδα για να τον διακωμωδεί...
    Πάντως με εκφράζει αυτό αντιγράφω από τον "ιερέα ανατολικής εκκλησίας":
    "Δεν θα ήταν φανταστικό, παρμένο σαν την πλέον συγκινητική ιστορία μέσα από την Καινή Διαθήκη και τις Αββάδικες Ιστορίες, η Εκκλησία να επλήρωνε την εγγύηση του φυλακισμένου νεαρού και να του παρείχε πνευματική βοήθεια; Μετά την αποφυλάκιση του αυτός θα βίωνε την μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής του! Και ίσως την μετάνοια."

    Μου θυμίζει εκείνη την ιστορία, που ο δικαστής βρέθηκε να δικάζει τον ένοχο φίλο του: Τον καταδίκασε σε ένα βαρύ πρόστιμο, και μετά έβγαλε το πορτοφόλι του να πληρώσει αυτός για το φίλο του...

    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα μια άποψη ακόμη:http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=225785&fb_action_ids=4361152462393&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.nooz.gr/prosopa/o-geron-pastitsios-kai-i-eleu8eria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή Σαλογραία μας,

    είναι αλήθεια πως δεν τυγχάνω σε φάση πνευματικής καθαρότητος και φωτισμού νοός.

    Χθες έβαλα δύο ερωτήματα κάπου λοιπόν, λόγω συγχύσεως.

    1) Άραγε το ίδιο λάθος διέπραξαν κι αυτοί στη Ρωσία με τους Riots ;

    2) Τι γίνεται αν μου βρίσουν τον Πατέρα και την Μητέρα, ή τον πατέρα και την μητέρα;
    Ή όταν βρίσουν κάποιον ασθενέστερο και είμαι παρόν;

    Που είναι η διάκριση δηλαδή, όταν μας λέει ο Χριστός να μην υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας, αλλ όμως να δίνουμε και την ζωή μας για τον άλλον;

    Καταλαβαίνω πως κάθε περίπτωση έχει την ιδιαιτερότητά της.

    Επίσης πως σίγουρα αδιακρίτως περιπτώσεως, επιβάλλεται ο τρόπος να είναι το πολύ αυστηρός στα πάνω όριά του και ταυτόχρονα στο βάθος της έκφρασης να αναπαύεται η αγάπη.
    Εκεί παίζεται και το αντικρουόμενο θέμα "ιερή αγανάκτηση VS θυμός".

    Καθώς επίσης καταλαβαίνω, πως άλλο το βρίσιμο και άλλο να κινδυνεύει ή σωματική ζωή κάποιου.

    Διάβασα ρύσεις του π. Παισίου και π. Πορφυρίου, σχετικά με το θέμα, όπως αναφέρονται στην τελευταία της ανάρτηση της ΟΟΔΕ .
    Ωστόσο ακόμη μου λείπουν λεπτομέρειες.

    Εκτός των άλλων,πάντα αισθάνομαι μια σύγχυση στην διάκριση μεταξύ προσωπικών αντιδράσεων και αυτών ενός συνόλου ατόμων και μηχανισμών, όπως ένα κράτος, ή στρατός κ.ο.κ.

    Έβαλα πολλά, για να πάρω εύκολη απάντηση δεν γίνεται, αλλά....

    Θα μου πεις γιατί δεν προσεύχεσαι να σε φωτίσει ο Κύριος και μας τυραννάς.... αμ έλα που θέλει και προυποθέσεις κάτι τέτοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ;-)
    Στέλιο, Λάμπρο,
    προς το παρόν ας προσευχηθούμε και ας ζητήσουμε Φώτιση λοιπόν.

    Περισσότερα σχόλια...προσεχώς!

    Σας ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν γνωρίζω αγαπητέ ανώνυμε των 4.57, τι εννοείς με τις P.Riot. Νομίζω ότι το θέμα είναι ξεκάθαρο εκεί. Οι τύπισσες με τη γνωστή ημίγυμνη εμφάνιση που έχουν οι ποπ σταρ, μπήκαν μέσα στην εκκλησία και άρχισαν να τραγουδάνε διαμαρτυρία για τον Πούτιν. Είναι πολύ ροκ κατάσταση που ούτε στην Ελλάδα δεν θα την αντέχαμε. Πόσο μάλλον στη Ρωσσία που δεν έχουν καν στασίδια ώστε να μην κάθονται μπροστά στο Θεό...
    Φαντάσου τη σκηνή να συμβαίνει στην ενορία σου: μερικές ημίγυμνες να μπαίνουν στην εκκλησία και να αρχίσουν να τραγουδάνε ροκιές βρίζοντας τον πρωθυπουργό!(έλα, δεν λέω για το Σαμαρά!!!!!) πρωθυπουργούς)
    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aγαπητοί,
    Το θέμα ο οποίο προβάλλεται στην ανάρτηση είναι πολυσχιδές και έχει και πολλές αναγνώσεις.

    Ενδεικτικά είναι και τα δημοσιεύματα στους συνδέσμους που παρατέθηκαν πιο πάνω στο πλαίσιο της ενδιαφέρουσας αυτής συζήτησης.

    Αυτό που γνωρίζουμε ή μάλλον που παραλάβαμε, είναι ότι τα δένδρα γνωρίζονται από τους καρπούς των...

    Τι προέκυψε λοιπόν από τον όλο θόρυβο (ο οποίος συνίσταται στην παρακάτω αλληλουχία γεγονότων): Δημοσιεύματα χαμηλής στάθμης περί γ.Π., Καταγγελίες "θιγομένων", κινητοποίηση αστυνομίας, σύλληψη "αρθρογράφου", απελευθέρωση υπό όρους...;;

    Να μάθουν και όσοι δεν γνώριζαν, τι είναι ο γ.Π., να γίνει "διάσημος" ο αρθρογραφών ηλεκτρονικώς εν ελαφρότητι (ίνα μη είπω τι χείρον..), να δημιουργηθούν πρόσθετα μπλόγκς αναλόγου προς το κατακριθέν αστυνομικώς, ελφρότητος, να δοθεί βήμα και αιτία σε κατακρίνοντας τους ευσεβείς και την ευσέβεια.

    Αν λοιπόν διακρίνω καλώς τα..φρούτα, καλόν δεν προκύπτει από του είδους αυτού τις ενέργειες. Αν κάποιος είναι σοβαρός (ως προς τα Πνευματικά) και ασχολείται με χυδαιότητες (φτηνιάρικες δηλαδή εκδηλώσεις), δεν μένει αμέτοχος της (σύνολης) έκπτωσης...

    Κατά τούτο είμαι της γνώμης πως τέτοιας φύσης θέματα και "αρθρογραφίες" πρέπει να μπαίνουν στον χώρο που τους ανήκει και τους αρμόζει: Της λήθης, της πλήρους ανυπαρξίας.

    Γραφτά και πράξεις ανάξια, στερούνται συνέχειας και ως εκ τούτου πρέπει να είναι παντελώς αδιάφορα δια τους ζώντας και στοιχούντας εν Πνεύματι.

    ΑΚΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι p.riot είναι κάτι πολύ πιο βρώμικο από έναν αργόσχολο που ξοδεύει χρόνο και φαιά κύτταρα για να ειρωνευτεί τη θρησκεία των άλλων (αυτά περί σάτυρας να πάει να τα πει στο Λαζόπουλο). Οι riot έχουν από πίσω τους χρηματοδότηση από τα γνωστά κέντρα, βλ. Soros κ Σια, γι' αυτό πέρασε νόμος στη Ρωσία που εμποδίζει τη χρηματοδότηση ΜΚΟ επί του εδάφους της από το εξωτερικό - για να περιορίσει την ξένη επιρροή. Αλλά η Ρωσία είναι κράτος. Εδώ τόσος κόσμος διαμαρτυρήθηκε για την προσβολή ενός νεκρού που στη συνείδηση εκατομμυρίων είναι (όχι ήταν) άγιος, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΣΕΛΙΔΑ, και μόλις σφύριξαν οι χρυσαυγίτες στην αστυνομία μπαγλαρώσανε τον μπέμπη που έσπαγε πλάκα με αποτέλεσμα:
    1) οι αντίχριστοι παγανιστές χρυσαυγίτες να περιφέρουν την επιτυχία τους ως απόδειξη ορθόδοξου χριστιανικού φρονήματος
    2) οι χριστιανοί να μυκτηρίζονται ως απολίτιστοι καθυστερημένοι φασίστες (όπως συνέβη και με τους μουσουλμάνους λίγο νωρίτερα - άλλωστε "οι θρησκείες είναι το όπιο του λαού" και "ευθύνονται για τους περισσότερους πολέμους")
    3) ο Τατσόπουλος και τα λοιπά παλικάρια της αριστερής φακής που πετάνε καντήλες στο άκουσμα της λέξης "Εκκλησία" να ξεσπαθώνουν υπέρ της κατάργησης του νόμου περί βλασφημίας γιατί δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2012 να μην υπάρχει ελευθερία του λόγου (κι εγώ η εμπαθής νόμιζα ότι τα ΜΜΕ τα φιμώνουν τα κόμματα, τς τς τς..). Και δεν καταλαβαίνουν οι ανόητοι ότι ο νόμος δεν υπάρχει για να προστατεύει το Θεό από τις προσβολές μας αλλά ως ένα μέτρο προστασίας της κοινωνικής ειρήνης.

    Κατά τα άλλα αγαπητή μας σαλή οικοδέσποινα :):):) κι εσύ δεν τα 'χες χώσει άγρια (και ΕΠΩΝΥΜΑ) σ' εκείνον τον πρώην παπά που πέταξε τα ράσα (με βάση τη δική σου κρίση επειδή τον ενοχλούσε το... πτηνό του!), όχι επειδή πέταξε τα ράσα, αλλά ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΤΕΙΝΟΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ότι οι εμπειρίες θεοπτίας των πατέρων μας είναι ένα και το αυτό με τις δαιμονικής προέλευσης ανάλογες όλων των υπολοίπων θρησκειών; Του τα έσουρες χοντρά γιατί προσέβαλλε τα ιερά και τα όσιά σου. Και καλά έκανες. Και είμαι βέβαιη ότι κατά τα άλλα κακία δεν του κρατάς. Στην περίπτωση όμως του 27χρονου (που είτε είναι νηπιακής διανοητικής ηλικίας είτε του ζάλισε ο διάολος τα μυαλά) προβάλλεις το επιχείρημα ότι θα μπορούσε να είναι φίλος, γιος, αδερφός ή μπατζανάκης μας και έφτασες στο σημείο να θυμηθείς τον Άγιο Νεκτάριο και τις ύβρεις που υπέφερε. Βέβαια εκείνον τον έβριζαν γιατί υπήρξαν εναντίον του βαρύτατες ηθικού τύπου κατηγορίες, και όχι για να κάνουν την πλάκα τους εις βάρος του. Πράγμα που κάνει το φτωχό μυαλό μου να πάρει μια περίεργη στροφή και να αναρωτιέται (:) :) :)βάζω πολλά γελάκια για να μην αγριέψεις :) :) :) ): θα ήσουν τόσο ήπια με αυτό το παιδί αν είχε προσβάλλει κάποιον που κι εσύ ως ΓΟΧ θεωρούσες άγιο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. "Ως ράκος αποκαθημένης πάσα η δικαιοσύνη ημών" λέει ο προφήτης Ησαϊας και εμείς τον γράφουμε κανονικά ως καλοί χριστιανοί.Υπάρχουν όμως κάποια θέματα εδώ.Πρώτον τους υβριστές μας τους αφήνουμε στη δικαιοσύνη του Θεού.Δεύτερον,όλοι αυτοί που μιλάνε για Μεσαίωνα,πριν δυο μέρες μίλαγαν για τη δίκαιη αγανάκτηση των Μουσουλμάνων.Έπειτα κάτι πρέπει να γίνει και με αυτούς που πλουτίζουν σε βάρους του γ.Παϊσιου αλλά και με αυτούς που βάζουν στο στόμα του ένα κάρο βλακείες και τον μετέτρεψαν από ένα σοφό και βαθειά πατερικό αββά σε ένα κράμα γκουρού,ουφολόγου και μέντιουμ.Τέλος γενικά κράτος,αστυνομία και δικαστήρια δεν τα πολυσυμπαθώ.
    παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πως να εξηγήσεις με την λογική με την οποία νομίζει ότι μπορεί να τα σκέφτεται όλα ο 27-χρονος άθεος ότι ο υιός του Θεού πέθανε; Αυτό είναι παράλογο. Ή ότι τον έθαψαν και ενώ ήταν νεκρός για αρκετή ώρα μετά αναστήθηκε. Αυτό είναι και αδύνατο. Φυσικά υπάρχουν πολλά παραδείγματα που η λογική είναι αδύνατο να δώσει απαντήσεις. Και αν πει ότι αυτό δεν απαντάει στα ερωτήματά του και δεν τον ικανοποιούν αυτές οι αναλογίες, τότε θα πρέπει να μάθει αν δεν το ξέρει ότι αναλογίες υπάρχουν και στις ρίζες της λογικής καθώς και αξιώματα που "απλά τα δεχόμαστε". Αν δει ότι η λογική είναι λιγότερο τέλεια απ' ότι νόμιζε ίσως αφήσει ένα περιθώριο ύπαρξης και σε αυτούς που πιστεύουν στο Θεό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Στέλιο,
    (έχω υπογράψει, Λάμπρο με λένε, δεν θα το πρόσεξες, δεν πειράζει)

    σ ευχαριστώ που πραγματικά με βοηθάς, δίνοντάς μου την επεξήγησή σου.

    Ναι είναι πολύ λεπτές οι διαχωριστικές γραμμές και μου άρεσαν πολύ οι 2 τελευταίες παράγραφοί σου.

    Στην Ρώσικη λοιπόν περίπτωση μάλλον έχεις δίκηο, χρειαζόταν κρατική παρέμβαση και ίσως ταυτόχρονα εκκλησιαστικό αγκάλιασμα

    Ξέρεις τι σκέφτομαι τώρα όμως για το δικό μας θέμα;
    Ξεκίνησα χθες και σε ένα μπλόκ κατέθεσα άποψη περί εκατέρωθεν καπηλεύσεων, των Χρυσαυγιτών περί των Χριστιανικών αληθειών και των «προοδευτικών» περί της ελευθερίας.
    Και μέχρι εδώ καλά.
    Μετά αισθάνθηκα πως κάποιος πρέπει να σταματήσει αυτήν την ελευθεριότητα, άρα καλώς έγινε έτσι η δουλειά με την σύλληψη.

    Μετά είχα αμφιβολίες, αφού διάβασα άλλων τις θέσεις.

    Τώρα λοιπόν που σου γράφω μου βγαίνουν τα εξής.
    Ο δρόμος της Εκκλησίας είναι η αγάπη.
    Με αυτό το αίσθημα δεν είναι που λέμε, πως θα πρέπει να τον αγκαλιάσω τον άλλον και όχι να τον διώξω νομικά και να τον εξοντώσω;

    Οπότε εδώ μπερδεύεται το θέμα.
    Την υποστήριξη αναλαμβάνει ένα εξωεκκλησιαστικό όργανο (βλ Χ.Α εν προκειμένω), υποκαθιστώντας την Εκκλησία και μάλιστα επι το χείρον, με νομικό τρόπο.

    Δύσκολο άραγε δεν είναι, στο σημείο αυτό για την Εκκλησία να "αδειάσει" με δηλώσεις, ή άλλου είδους παρέμβαση, το θεσμικό όργανο του Κράτους, όταν μάλιστα υπάρχει αλληλεξάρτηση;

    Το ότι το ζήτησαν λέει χιλιάδες πιστοί, δεν είναι που μετά δυστυχίας μας διαπιστώνουμε την ανυπαρξία της Εκκλησιαστικής πρωτοβουλίας και πνευματικής καθοδήγησης του ποιμνίου; Τι δουλειά θα είχαν οι πιστοί, να καπελώνουν τους πνευματικούς μας πατέρες εκεί πάνω στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών;

    Σημειωτέον όπως επισημαίνεται, το γεγονός αυτό άνοιξε ασκούς μπόλικους και έχει γίνει χειρότερος χαμός τώρα με υβρεοπόστς.

    Δεν πάω παρακάτω για να πάμε αν θέλεις βήμα βήμα.
    Κοίτα εμένα τώρα μου βγαίνουν σιγά σιγά και πιο ξεκαθαρισμένα, με την κουβέντα.
    Κάλιο αργά παρά ποτέ ( με βολεύει ξέρεις….).
    Ο Θεός να μας φυλάει αδελφέ μου.-



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ;-)
    Είχα έναν καθηγητή ψυχολογίας κάποτε στο Αθήνησι, που έλεγε ότι "ο πιο διεφθαρμένος δεκαοχτάρης είναι αγνότερος από τον αγνότερο σαραντάρη"

    Λοιπόν, φιλτάτη των 7:05
    ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ είναι το ίδιο, ένας πενηντάρης πρώην ιερομόναχος που έβγαλε τα ράσα και εκδίδει βιβλία σε σοβαρό οίκο, γράφοντας με καταπληκτική μαεστρία λόγου ότι όλα τα περί Θεού είναι μια μπούρδα και μισή και βέβαια ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ του "τα έχωσα" κάμποσο στην ανάρτησή μου με τίτλο:"Η κυματική θεωρία της ύλης και οι χαμένοι παπάδες" http://salograia.blogspot.gr/2009/10/blog-post_16.html
    Δεν είναι λέω το ίδιο ο ακατονόμαστος ιερομόναχος πο διδάσκει και θεολογία(!) ως λαΪκός καθηγητής τώρα σε σχολείο της Αθήνας, δεν είναι το ίδιο με τον Ιχθυοκαλλιεργητή τον 27χρονο, που έκανε κακού γούστου πλάκα της συφοράς.

    Ο 27χρονος, μόνο γιατί είναι 27 χρονος έχει τα μύρια ελαφρυντικά.
    Έχω δουλέψει πολλά χρόνια και με νέους αυτής της ηλικίας και γνωρίζω τις δυνατότητες του μυαλού τους.
    Το εύχεται και η εκκλησία όταν παρακαλεί:
    "αμαρτίας και αγνοίας νεότητας μη μνησθής Κύριε"

    Προσωπικά, με αναπαύει απολύτως η τοποθέτηση του λατρεμένου Ακύλα.

    Με τις ρωσίδες δεν ασχολήθηκα.

    Δεν ξέρω πώς είναι το κλίμα εκεί, αν διαθέτουν τους ναούς σε συναυλίες, πραγματικά, δεν έχω στοιχεία και κατά πάσα πιθανότητα, ήταν και αυτό όπως μύρια γύρω μας, απολύτως στημένο και κατευθυνόμενο.

    Πού να πρωτοαπολογηθούμε, αδερφή;
    Που να πρωτοαπολογηθούμε;

    Στην ερώτησή σου αν θα ήμουν το ίδιο ήπια με το παιδί άν είχε προσβάλλει κάποιον που θα τον θεωρούσα εγώ άγιο, η απάντηση είναι ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ!

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ή ΙΔΙΑ,ΜΈΧΡΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΒΡΙΖΑ, ΩΣ ΧΑΣΑΠΗ ΚΑΙ ΜΑΚΕΛΛΑΡΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΤΟΝ ΑΓΙΩΤΑΤΟ ΤΣΑΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟ.

    ΤΟ ΕΧΩ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

    ΤΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ε Π Α Ρ Κ Η ΣΤΟΙΧΕΙΑ;

    ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ του νεαρού ιχθυοκαλλιεργητή, ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ακατονόμαστου καλογέρου του ρίψασπι και επηρμένου από την πολλή δήθεν επιστήμη που ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΕΠΑΡΚΩΣ ΔΕΝ κατάλαβε ΚΑΙ ΚΑΚΟΧΩΝΕΨΕ.

    ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.

    Να μην κουράσω άλλο τους φίλους αναγνώστες.
    .................................
    Να πω και στο Λάμπρο, ότι ο μέγας Ιωάννης Χρυσόστομος είπε ότι ο μεγαλύτερός μας εχθρός μας είναι οι αμαρτίες μας.

    Κανείς άνθρωπος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΑΨΕΙ, ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΝ ΒΛΑΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.

    "Τον εαυτόν μη αδικούντα, μηδείς παραβλάψαι δύναται"
    Και φίλε Λάμπρο, μου έχουν βρίσει και τη μάνα και τον πατέρα.
    Και η μάνα μου και ο πατέρας μου δεν περίμεναν να τους υπερασπιστώ εγώ.
    Δεν υπερασπίστηκαν ούτε οι ίδιοι τον εαυτόν τους.
    Απλώς, ΣΟΦΑ ΣΙΩΠΗΣΑΝ.
    ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΚΑΙΩΣΕ.
    ΔΙΟΤΙ ΤΑΔΕ ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ:"Εμοί εκδίκησις, εγώ ανταποδώσω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. παπα Κώστα (είδες φόρτωσα κι άλλη μουσική για χάρη σου)
    ;-)
    και ανων. των 8:10 μ.μ.
    μου άρεσε ο προβληματισμός σας.
    Στο Λάμπρο απάντησα συνοπτικά.
    Μη γράψουμε και βιβλίο απόψε!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λίγη ηλεκτρική κιθάρα βρε παιδιά!Αν δεν κάνω κατάχρηση την καλωσύνη σας δηλαδή!Ας ζήσουμε εμείς ως χριστιανοί και οι άλλοι θα ακολουθήσουν,έλεγε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος.Αυτό φτάνει.Και βεβαίως δε συγκρίνονται οι δυο περιπτώσεις του πρώην ιερομόναχου και του 27χρονου.Ο πρώτος απέτυχε στο σκοπό του και φόρτωσε την απουχία του στο Θεό ενώ ο δεύτερος είναι προϊόν της παρηκμασμένης κοινωνίας μας.
    παπα-Κώστας


    παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο ιερομόναχος και δεν έχει σημασία. Όμως το να λέμε πως απέτυχε στο σκοπό του είναι λίγο παρακινδυνευμένο. Εγώ θα έλεγα πως δεν απέτυχε ντε και καλά ο ίδιος, αλλά ένα σύστημα που τον ώθησε στο να μονάσει. Σημασία έχει πότε χρονικά έγινε, κάτω από ποιές συνθήκες, πόσο ώριμος ήταν....κι ένα σωρό άλλα. Πολύ απλοποιημένο και γενικό να πούμε πως απλά απέτυχε. Οι περισσότεροι άνθρωποι, κατά τη δική μου άποψη, γνώση και θέαση των πραγμάτων, υποφέρουν κάτω από το ράσο γιατί όταν το ενδύθηκαν δεν ήταν ούτε ώριμοι ούτε απόλυτα βέβαιοι, ίσως κι ούτε πιστοί, για την επιλογή τους.

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα ισχύουν όλα αυτά.Υπάρχει ένα σύστημα που οδηγεί είτε στην ιερωσύνη είτε στο μοναχισμό το οποίο όχι απλά νοσεί,αλλά είναι και άθλιο.Το ζω καθημερινά.Αυτό όμως δεν απαλλάσσει τον κάθε ρασοφόρο,κι εμένα μαζί,από την προσωπική του ευθύνη.Προσεγγίζουμε το Θείο με απίστευτη περηφάνεια και εγωισμό και ακόμα κι αν μας χτυπήσει καμπανάκι ΄με κάποιο τρόπο,δεν κάνουμε τον κόπο να προσπαθήσουμε να διορθωθούμε.
      παπα-Κώστας

      Διαγραφή
    3. παπα-Κώστα μου
      ευλογημένε μου
      σε συμπαθώ, κι ας μην γνωριζόμαστε προσωπικά, μόνο και μόνο επειδή κάνεις αυτή τη ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ δήλωση.

      Όταν βλέπω ιερέα και ταπεινώνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, μπορώ να του δώσω ό,τι έχω και δεν έχω( μέχρι αποκληρώσεως, ούτως ειπείν, και των γλωσσοκοπανούδικων τέκνων μου), χαχα!

      Αν καταλάβαιναν οι παπάδες ειδικότερα αλλά και ο καθένας μας, ΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ, με τον ΤΕΡΑΤΩΔΗ, και κυριότατα ΒΛΑΚΩΔΗ εγωκεντρισμό μας, θα θρηνούσαμε σαν τους Εβραίους χαχαμίκους, στουμπώντας και μεις την άδεια κεφαλή μας, στα τείχη της νοητής Ιερουσαλήμ, από την οποία δια τας ανομίας ημών, τυγχάνουμε αποκλεισμένοι.

      Διαγραφή
    4. Φυσικά, πάτερ, η προσωπική ευθύνη είναι δεδομένη. Αλλά..κατανέμεται με βάση και την ηλικία και το βαθμό ωριμότητας του κάθε προσώπου. Οι κύριες ευθύνες αφορούν τους εκμαυλίζοντες. Ίσως το "πέταγμα" των ράσων να είναι και ένδειξη ωριμότητας. Ανάλογα. Τίποτα απόλυτο. Κανείς δεν μεγάλωσε στο τέλειο περιβάλλον, με τις προυποθέσεις εκείνες που δε θα τον έβαζαν σε αδιέξοδα.
      Μεγάλα ζητήματα.
      Μια σκέψη για τη Σαλογραία: που γράφεις πως έχει ταπείνωση ο παπα Κώστας, επειδή διατύπωσε καποιες αλήθειες. !! Δηλαδή όποιος λέει μια αλήθεια είναι και ταπεινός; Ε, όχι φυσικά. Να με συγχωρεί ο πάτερ, με αφορμή αυτόν γίνεται η συζήτηση. Δεν τον γνωρίζω, αν κι από το λόγο φαίνεται συνειδητοποιημένο πρόσωπο και με επίγνωση του τι συμβαίνει τριγύρω.
      Να μη δημιουργούμε, λοιπόν, εντυπώσεις. Είναι νομίζω καλό, κυρίως προστατεύει.

      Διαγραφή
    5. προς ανων. φιλ. των 11:20 μ.μ.

      Σχετικά με τον παπα-Κώστά, ήμαρτον,κυρία, ήμαρτον!
      ;-)
      Ισως να μην το διατύπωσα σωστά.

      Αδύνατον, των αδυνάτων αδύνατον, να γνωρίζω, Αν πράγματι έχει ταπείνωση ο όποιος διπλανός μου, διότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ.

      Αυτά ΜΟΝΟΝ ο Θεός τα γνωρίζει.

      Απλώς με ΑΝΑΠΑΥΣΕ η κουβέντα του παπα-Κώστα, και το εξέφρασα, διότι από παπάδες, την σήμερον, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΛΟΓΟ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ να ακούω.

      Δυστυχώς οι περισσότεροι πάσχουν από το "Σύνδρομο του Θεού" και επειδή τούς ΔΟΘΗΚΕ το ΔΙΑΚΟΝΗΜΑ τού να ΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ πολύ συγκεκριμένη ΕΡΓΑΣΙΑ, αυταπατώνται οι κακόμοιροι και νομίζουν ότι μεταμορφώθηκαν συγχρόνως και σε εκπροσώπους του Θεού(!) στέλνοντας τους "κακούς" στην κόλαση με συνοπτικές διαδικασίες, ή-ακόμα χειρότερο- ότι μεταβλήθηκαν και σε θεούς ...αυτοπροσώπως-Χριστέ μου φύλαγε!
      ;-)
      Μετά...αφηνιάζουν οι πιστοί σκεφτόμενοι κάποιες κτηνωδίες των παπάδων, και γεμίζει το Ίντερνετ, συνταγές για... Παστίτσια, αντί για κάτι...πνευματικότερο.
      Με πιάνεις;
      ;-)

      Ελπίζω τώρα να έγινα πιο σαφής, σχετικά με την πρόθεσή μου πίσω από την προηγούμενή μου τοποθέτηση.

      Διαγραφή
    6. Βεβαίως και είμαι ταπεινός!Ένα σκουλήκι της γης!Και οφείλει ο Θεός να με δοξάσει γι'αυτό!Το λέει και ο γέροντάς μου!Το γεγονός ότι άγιοι μεγάλοι ουδέποτε ζήτησαν ΤΙΠΟΤΑ από το Θεό όπως φαίνεται στους βίους τους,τους οποίους τους διαβάζει κανείς πολύ εύκολα,δεν με ενδιαφέρει.Άμα βρω τα σκούρα θα τα πετάξω τα ράσα,θα χωρίσω τη γυναίκα μου γενικά θα παρατήσω τη μάχη και ΦΥΣΙΚΑ δεν θα κοιτάξω να βρω τα λάθη μου.Ελπίζω να έγινα αντιληπτός.
      παπα-Κώστας

      Διαγραφή
    7. παπά, δε σε κρίνω, αλλά και δε με αφορά αν είσαι ταπεινός ή όχι. Εσύ κι ο Θεός ξέρετε. Δεν έχει νόημα να μάθω κι εγώ λοιπόν. Ήθελα μόνο να πω πως μια κουβέντα δεν αρκεί να μιλάμε για ταπείνωση. Κανενός. Γενικά δε μ αρέσει να βάζω ταμπέλες και ταμπελάκια σε οτιδήποτε. Ούτε να μυθοποιώ, πιότερο μ αρέσει να απομυθοποιώ. Οι ταμπέλες κι οι ιδιότητες κι οι προσδιορισμοί άλλοτε εκφράζουν αυτό που θα θελαν οι ταμπελοποιούντες, άλλες φορές μαρτυρά άγνοια, οπωσδήποτε όμως αδικεί(μην εξηγήσω τώρα το γιατί) τον προσδιοριζόμενο.
      Να είσαι καλά εύχομαι κι αναρωτιέμαι, ειλικρινά τ αναρωτιέμαι, αν στο δέσποτα π ανήκεις, κάπου ανήκεις να υποθέσω, αρέσει ο παπα Κώστας. Γιατί μου φαίνεσαι κομματάκι ανεξάρτητος και κριτικός(έχων κριτική σκέψη) κι αυτό δεν αρέσει στους εκκλησιαστικούς γενικά, στους έχοντες εξουσία ακόμα περισσότερο. Από προσωπική εμπειρία ομιλώ. Που είχα και την τύχη να συναναστραφώ με τα ιδανικότερα περιβάλλοντα που κυκλοφορουν στους χριστιανικούς χώρους.
      φιλικά

      Διαγραφή
    8. Το σχόλιό μου αφορούσε το πως βλέπουν την ταπείνωση οι ρασοφόροι.Σαφώς και δε λέω πως είμαι ταπεινός.Είναι αστείο από μόνο του να λέει κάποιος πως είναι ταπεινός.Και σου ξαναλέω,βλέπω καθημερινά πως προσέρχονται κάποιοι στην ιερωσύνη.Οι Δεσπότες,άλλο δεσπότης και άλλο επίσκοπος,εγκληματούν σε άγαμους και έγγαμους,κάνοντας χειροτονίες εντελώς ακατάλληλων ανθρώπων.Από την άλλη αν βάζεις το ράσο για τις στολές ή για να κονομήσεις ε, είσαι άξιος της μοίρας σου.Αν αρέσω στο δεσπότη να σου πω την αλήθεια δε ξέρω,γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις πως σκέφτονται οι δεσποτάδες,αλλά δε με πολυνοιάζει κιόλας.
      παπα-Κώστας

      Διαγραφή
  15. Να σαι πάντα καλά Σαλογραία μου, σ ευχαριστώ πολύ.

    Με την ησυχία μας, ζητώ συγγνώμη , θα ήθελα και μια εν καιρώ απάντηση στα εξής συμβάντα ( γίνεται και συναρπαστικότερο έτσι):

    (Στο νησί που κατοικώ βρίζουν πάρα πολύ..)
    Νεαρός λοιπόν, κατά την συνήθεια βρίζει τον¨Αγιο του νησιού και ο παρευρισκόμενος πλησίον του κύριος τον ρωτάει πολύ ήρεμα, αν θα ήθελε να του έβριζε κάποιος τον πατέρα του;
    Σε παρόμοια περίπτωση λίγο καιρό μετά, ξαναπέφτω πάνω σε άλλον κύριο που βρίζει την Παναγία και πάλι κάποιος του είπε, πως η Παναγία είναι Μητέρα του, το ίδιο ταπεινά κλπ κλπ
    Σε άλλη περίπτωση που έτυχα, ανοίχτηκε και εποικοδομητική κουβέντα.
    Οι αντιδράσεις των κατ αρχήν υβριστών και στις 3 περιπτώσεις ήταν ομαλές.
    Ερώτημα: καλώς έγιναν αυτές οι παρεμβάσεις;

    Σε άλλη περίπτωση αγριεμένος μεσήλικας εμφανώς "κουρδισμένος' από άγνωστη αιτία, έχοντας ζητήσει να πάρει μιας άλλης κυρίας την σειρά και ενώπιον του κόσμου, μιλά πολύ επιθετικά και άσχημα στην υπάλληλο του καταστήματος και την στέλνει επανειλημμένα να χαθεί απ τα μάτια του, .
    Η δύστυχη υπάλληλος ενώ στην αρχή ψιλοαντιδρά, σωπαίνει ίσως φοβούμενη τη θέση της.
    Κύριος του ζητά τον λόγο σε κόσμιο, αλλά έντονα αυστηρό ύφος, επικαλούμενος την προσβολή προς την κυρία.
    Αυτός αντιδρά με βίαιο φραστικό τρόπο ουχί χυδαίο, πλην προκλητικό, ενώ ο κύριος μη δίνοντας σημασία στο προσωπικό βρίσιμο που του απευθύνεται, συνεχίζει να τον καλεί στην τάξη με αυστηρό τρόπο, μένοντας στην ουσία του αρχικού προβλήματος.
    Ερώτημα; Σωστό και που, λάθος και που;

    Θα μου πείτε τώρα ότι πλάτιασα και ζητώ συγγνώμη, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και εδώ θαύμασα του αδυνατοτέρου την υπεράσπιση και τον τρόπο αυτής.
    Καλώς, ή κακώς;-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ;-)
    Λάμπρο αδερφέ
    μου βάζεις δύσκολα.

    Αν δεν είμαι ΠΑΡΟΥΣΑ στη διένεξη ΔΕΝ μπορώ να πω τίποτε, διότι η κάθε περίπτωση είναι πάρα πολύ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ.

    Σε κατάσταση ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας και αδικίας, αν νιώθεις ότι πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να επέμβεις, κάνε το, αλλά κάνε το με ΠΑΣΑ ταπείνωση, προσευχή και ηρεμία, "σκοπών μη και συ πειρασθής"που λέει η Γραφή, ΔΙΌΤΙ ΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ, ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΌ Ο,ΤΙ ΗΤΑΝ προηγουμένως, και θα βασανίσεις κόσμο, άδικα.

    Γενικά, πάντως, ας ενθυμούμαστε,ότι είναι π.χ. και άνθρωποι που την ΚΑΤΑΒΡΙΣΚΟΥΝ να τσακώνονται και αν πάει κάποιος ΑΚΑΛΕΣΤΟΣ, να τους συμφιλιώσει, είναι σαν να τους χαλάει τη διασκέδαση και ΙΣΩΣ βρει και το μπελά του.

    Θα το ξαναπώ, ότι φαίνεται πανδύσκολο σε μένα, να πω από μακριά τι πρέπει και τι δεν πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις.

    Έκαστος ας πράξη κατά συνείδηση.

    Καλό σου βράδυ.

    Με υγεία και κάθε ευλογία η αυριανή ημέρα για όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να σαι καλά αδελφή, σ ευχαριστώ.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς ανων. των 8:35 π.μ. σήμερα.

    Δεν θα πούμε το όνομα του ιερομόναχου που απέτυχε ως ιερομόναχος.

    Προσωπικά, ως άνθρωπο τον συμ-πονώ

    (δεν τον γνωρίζω από κοντά) και ΚΑΜΙΑ κακία ΔΕΝ του κρατώ παρότι σε επικοινωνία ηλεκτρονική, μού μίλησε απαίσια όταν προσπάθησα να του θέσω τις αντιρρήσεις μου για τα γραπτά του.

    Προφανώς, ο συγκεκριμένος, ξεκίνησε νέος και φέρελπις και τα παράτησε όλα για χάρη της εκκλησίας.

    Μετά από πάροδο ετών όταν έφυγε ο αρχικός ενθουσιασμός της αφιέρωσης ...ο ηγούμενός του, με κάποια παγκάκιστη συμπεριφορά τού ΣΥΝΤΡΙΨΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, και του την κάρφωσε πάνω στις φραγκοσυκιές!

    Εκεί "φόρτωσε"πολύ ο ιερομόναχος, και θα είπε:

    "Είστε τέτοια καθίκια οι ηγούμενοι και παραέξω παριστάνετε τους οσίους; Μωρέ "άντε και...!"

    Τους μούτζωσε μεγαλοπρεπώς, λοιπόν, τους ηγούμενους, αφού ΠΡΩΤΑ ΕΙΧΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ σε ελληνικό σχολείο δημόσιο, και...απεχώρησε.

    Μέχρι εδώ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΟΩ.

    Το κακό είναι πως όταν πατάμε ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ καποιανού τον κάλο, δεν έχουμε κάνει συμβόλαιο μαζί του περί του ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ, εν συνεχεία απέναντί μας.

    (γι αυτό πάτερ, ηγούμενέ του, ΔΕΝ να έπρεπε να αδικήσεις το πρόβατο με το οποίο συναγωνιζόσουν,
    ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΔΕΜΕΝΟ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ, διότι το πρόβατο από το κακό του το μαύρο, ΞΕΧΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ -όσο όλα τα συναισθηματικά μαζί σου ήταν μέλι γάλα- και τώρα μετατράπηκε σε λύκο.

    Έναν λύκο αιμοδιψή κάτω από καλλιεπή λεκτικά σχήματα βιβλίων.

    Και λυπούμαι ΒΑΘΥΤΑΤΑ που οίκος ο οποίος εκδίδει χριστιανικά -και ο οποίος με την έκδοση των χριστιανικών κραταιώθηκε ως οίκος- λυπούμαι πολύ που κυκλοφόρησε -ελαφρά τη καρδία νομίζω και χάριν υλικού κέρδους- τα εμέσματα του πρώην ιερομόναχου, και μολύνουν καρδίες αφελών και αστηρίκτων ανθρώπων).

    Και δεν θα αναφέρω το όνομα του πρώην ιερομόναχου, διότι δεν ωφελεί.

    Απλά έγραψα τα παραπάνω μια και το έφερε η κουβέντα.
    ΔΕΝ θα επανέλθω στο θέμα.

    Βεβαίως όσο ζει έκαστος, σε όποιο βάραθρο και αν πέσει, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.

    ΟΣΟ ΖΕΙ ΕΚΑΣΤΟΣ, ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΜΕ ΕΠΑΘΛΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, και ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΌΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ-ΝΟΗΣΕΙ, εξομολογηθεί σε Ορθόδοξο πνευματικό, και αφήσει το Πανάγιο Αίμα του Κυρίου Ιησού Χριστού να του ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ, όπερ εύχομαι δια πάντας ημάς, αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βαριά η καλογερική αγαπητή Σαλογραία
    και οι προαιρέσεις πολλών ειδών..

    Εκείνο που κατάλαβα εγώ είναι πως ο μοναχός δεν πάει για να περάσει καλά στο μοναστήρι,πάει για να πεθάνει,πάει για να σταυρώσει τα πάθη του.Εύκολο νομίζουμε είναι;

    Δεν κάνουν όλοι και δεν σώζονται όλοι.

    Πρέπει να φας πολλή ταπείνωση και να την ενσωματώσεις με τη φύση σου.
    Να φας πολλή αδικία.
    Δεν τα αντέχουν όλοι διοτι η καθημερινή παλαίστρα με τον διάβολο -αν δεν πας συνειδητά γιά να ΠΕΘΑΝΕΙΣ στην αρένα,σε ισοπεδώνει.

    Όταν βλέπω τον Μέγα Αντώνιο και τόσους άλλους ,να τρώνε ξύλο από τους δαίμονες και τα δάκρυα να γίνονται ποτάμι μαζί με τον ιδρώτα,αυτό δεν είναι τρομερό και φοβερό και είναι για πολύ γερά νεύρα,πλην όμως όχι γιά όλους;

    Μπαίνεις σε κάποιο δρόμο και δεν ξέρεις που θα σε βγάλει.

    Εμείς οι κοσμικοί παλεύουμε με άλλα,μέσα από την καθημερινότητα ,με τις ασθένειες,με τους χαρακτήρες τους διαφορετικούς μέσα στην οικογένεια,με τα προβλήματα επιβίωσης,με τις ταπεινώσεις των εργοδοτών,των συγγενών,των οικείων.

    Κάποια παιδιά φάγαν πολύ ξύλο μικρά και όταν μεγάλωσαν είπαν στους γονείς τους ''Σε ευχαριστώ ρε πατέρα που μού'ρριξες καικαμμία για να συνετιστώ..''ενώ κάποιοι άλλοι τους το κοπανάνε ''εσύ με βάραγες και λες πως επειδή είσαι γονιός με αγαπούσες;''..

    Μιά παιδαγωγική ,δεν ξέρεις τι αποτέλεσμα θα έχει.

    Ο Μέγας Παχώμιος[αυτός ο αθλητής Του Χριστού],είχε δεχτεί στο μοναστήρι του κάποιον θεατρίνο.

    Αυτό το καλογέρι,πήγαινε καλά στην αρετή.Μετά από 20 χρόνια άσκησης υπέστη Θεοεγκατάλειψη και άρχισε να κάνει ανάρμοστα πράγματα.

    Έκανε το θετρίνο και τραγούδαγε τραγούδια κοσμικά ,πράγμα το όποίο ,χάλαγε και τους άλλους και έβλεπε ότι η ψυχή του απόλλυται.

    Του έκανε συνεχείς συστάσεις και μέχρι και ξύλο χρησιμοποίησε για να τον συνετίσει και αυτός τίποτε,μέχρι που αποφάσισε να τον διώξει από το μοναστήρι όπου ο ίδιος ο πεσών κατάλαβε ότι δεν είναι αστείο πράγμα η άσκηση κατά Θεόν και ζήτησε συγνώμη και επανήλθε και μάλιστα το γεροντικό μιλάει γιά μεγάλη προκοπή στην αρετή.

    Ούτε και ο γάμος είναι γιά όλους.

    Όταν όμως έχεις και Θεοεγκατάλειψη,σε παραλαμβάνει ο άλλος και γίνεσαι και κτηνώδης και δαιμονιώδης,εάν δεν εργαστείς τα του κανόνα σου για να συντηρήσεις τη νήψη.

    Να πούμε όμως πως και αυτή η κατάσταση που βρίσκονται οι αγωνισθέντες μπορεί να σε τρελάνει μεταξύ γης και ουρανού..

    Όταν διαβάζεις σε κάποιους γεροντάδες'

    'Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΓΝΩΡΙΖΕΙ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙ''ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΣΟΥ ΛΕΝ ''ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΘΕΟΣ ,ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΕ''..βλέπεις πως κάτι γίνεται εδώ..

    κάτι πιό βαθύ τρέχει,πρέπει να το ανακαλύψω διαβάζεις πιό κάτω στην προς τους Ρωμαίους: ''ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΩΜΕΡΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΤΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ και πιό κάτω σε αυτό το Χωρίο..

    ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΣΗ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΡΓΗ,,ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ και πιό πάνω ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΗ ΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΡΜΟΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΦΘΟΝΟ,ΦΟΝΟ,ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΔΙΚΙΑ,ΠΟΡΝΕΙΑ,ΠΟΝΗΡΙΑ ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ,ΚΑΚΙΑ..Κ.Λ.Π,τι να πεις από κει και πέρα;

    Είναι ζήτημα ΠΡΟΑΙΡΕΣΕΩΣ η δεν είναι σε όποιο τόπο είσαι και σε όποιο πόστο;

    Ακόμη και από τη μελέτη αν δεν έχεις την υπομονή να σου τα μάθει Η Θεία Χάρη σιγά σιγά.

    Και αυτό γιατί τις κρίσεις Του Θεού κανείς δεν τις ξέρει και η ψυχή του καθενός είναι στα χέρια Του.

    Πολύ σωστά μίλησες για τη μετάνοια που πάλι Ο Θεός δίνει.

    Ας προσευχόμαστε να δίνει ο Θεός σε όλους μας μετάνοια και να προχωρούμε προς τα πάνω διότι ακόμη και την τελευταία στιγμή δεν γνωρίζουμε τι θα απογίνουμε.

    Αγιο Σαπρίκιο θα είχαμε αλλά μέσα στα μαρτύρια δεν άντεξε και αρνήθηκε την πίστη του,ενώ ο άγιος Νικηφόρος που ήταν δίπλα του και μαρτύρησε για Το Χριστό έγινε άγιος.

    Εύχομαι όλοι να μείνουμε σταθεροί σε αυτό το δρόμο που βαδίζουμε αλληλοβοηθούμενοι και αλληλουποστηριζόμενοι αλλά σαφώς γατζωμένοι στο Χριστό.

    πην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σαλογραῖα, γιατί συγκρίνεις τούς χριστιανούς που διαμαρτυρήθηκαν μέ τού ἰσλαμιστές;
    Τί ἔκαναν δηλαδή αὐτοί οἱ Χριστιανοί; Ἔκαψαν; Ρήμαξαν: Ἔχυσαν αἶμα;
    Φυσικά καί ΟΧΙ! Διαμαρτυρήθηκαν ὅπως ἔπρεπε νά διαμαρτυρηθοῦν. Ἀπό ἐκεῖ καί μετά ἀναλαμβάνει ἡ συντεταγμένη Πολιτεῖα.
    Ἀτυχέστατος λοιπόν ὁ παραλληρισμός σου.
    Ἀκόμη μέ τήν φράση σου, "μή ἐμπαθης θρησκευόμενος" θέλεις νά προκαταλάβεις "μή ἐμπαθεῖς ἀπαντήσεις", ἀπό μή "ἐμπαθεῖς ἀναγνῶστες" Τουτέστιν, ἄν κάποιος διαφωνήσει μέ τήν ὐπό μορφή ἐρωτήσεως σου ἄποψη θά εἶναι ἐμπαθής.

    Ἀκόμη ἀναφέρεις τόν Ἀγιο Νεκτάριο, ὡς παράδειγμα ἀντιμετώπισης τέτοιων θεμάτων.
    Καί λοιπόν; Ὑπονοεῑς ὁτι ἄν ζοῦσεὁ γέροντας Παΐσιος - στόν Οὐρανό καί στήν συνείδηση τοῦ πληρώματος εἶναι ἄγιος- θά ἀντιδροῦσε διαφορετικά;

    Τέλος, μέ εἶναι τελείως ἀκατανόητη ἡ ἐξῆς παράγραφος σου: "Ειλικρινά αυτή την εκδικητικότητα των "Χριστιανών" που επιστρατεύουν νομικούς και ...χωροφύλακες πάντα στο όνομα της "αξιοπρέπειας", και των "δικαιωμάτων" τους, των ...χριστιανικών, αδυνατώ θεωρητικώς να την εννοήσω" '
    Γιατί λοιπόν ὅλα αὐτά Σαλή μου; Δέν μᾶς ἔχεις συνηθήσει σέ τέτοιες σκέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλώς τον αρχαιότερο φίλο αυτής της σελίδας
    τον υπομονετικό-και ελαφρώς ενοχλημένο- γάΪδαρο τον
    Cummulus!
    ;-)
    Τώρα έθεσες πολλά ερωτήματα και η ώρα είναι περασμένη.

    Πεινάω,με περιμένουν τα αλατισμένα ηλιοσποράκια μου και νηστική καλιακούδα, πολύ δεν θα αγορεύσει,
    ΕΥΤΥΧΩΣ!
    ;-)

    Θα προσπαθήσω κάπως επιγραμματικά να τοποθετηθώ.

    Πες μου όμως κι εσύ.

    Έχουμε ελευθερία λόγου, στο διαδίκτυο τουλάχιστον ή δεν έχουμε;

    Αν έχουμε, και πιστεύουμε ότι έχουμε διότι υπάρχουν φρικαλέες σελίδες (σατανιστών, διεστραμμένων διαφόρων ειδών, άθεων, μάγων,ναρκεμπόρων, ανθρώπων που συμβουλεύουν εφήβους πώς να αυτοκτονήσουν κ.λπ) τις οποίες ΟΥΔΕΙΣ τις πειράζει και τις κατεβάζει....

    τότε...τότε και ο νεαρός ιχθυοκαλλιεργητής, κατά την ταπεινή μου άποψη, έπρεπε να αφεθεί στην ησυχία του.

    Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ για κάποιον συχνά είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αδιαφορία.

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

    ΤΟΥ περνάς το μήνυμα ότι για σένα είναι ανύπαρκτος.

    ΟΤΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙΣ, ΤΟΥ ΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ,
    "του δίνεις αξία του ...άκα",
    που έλεγαν οι παλιότερες μαμάδες στις κόρες τους, συμβουλεύοντας.
    ;-)
    Αν λοιπόν, έχουμε ελευθερία έκφρασης στο Δυτικό κόσμο και στο διαδίκτυο, από πότε ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ τού να την παίρνουμε πίσω, βγάζοντας μόνοι μας τα ματάκια μας;

    Από πότε μπαίνει λογοκρισία και στο διαδίκτυο;

    Και αν μπαίνει λογοκρισία, ΠΟΥ θα σταματήσει και
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ποιος είναι αυτός που θα καταδικαστεί ή όχι σε θάνατο δια πυράς;

    Αυτός που έχει πιο πολλούς φίλους στο Φατσομπούκι π.χ.;

    Αν δεχτούμε τη λογοκρισία στο διαδίκτυο, τότε κάποια στιγμή θα κατεβάσουν κάποιοι άλλοι και τη δική σου σελίδα, φίλε Κούμουλους, με κάποιες απόλυτα λογικές
    ( κατ'αυτούς δικαιολογίες) και είμαι βέβαιη ότι αυτό ΔΕΝ θα σου αρέσει ιδιαίτερα.
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. (συνέχεια από προηγούμενο)

    προς Κούμουλους

    Είναι τεράστιο το θέμα και οι διαχωριστικές γραμμές πάρα πολύ λεπτές.

    Στον καιρό του Γαλιλαίου, αλίμονο και γραψαλίμονο και αν διαφωνούσες με το πάπα.

    Σε ΕΚΑΙΓΕ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΣΕ ΠΑΛΟΥΚΩΝΕ, ο χριστιανός ἡγέτης" "χριστιανός"αυτός, στο Ονομα της Αγάπης και της Αλήθειας, χαχα , βεβαίως, βεβαίως.

    Εκεί θες να ξαναγυρίσουμε τώρα, με αφορμή τις ανελεύθερες συμπεριφορές των άλλων θρησκευμάτων;

    Εκεί θες να πάμε ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ;
    Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου.

    Παρακαλώ, στο Διαδίκτυο, ας αφήσουμε ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΝΑ ΑΝΘΙΖΟΥΝ.

    Πρώτον και σημαντικότερον προκειμένου να διευκολύνουμε τις υπηρεσίες Πληροφοριών να μας φακελώνουν με στοιχεία που τα δίνουμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΚΑΙ από μόνοι μας.
    ;-)

    Δεύτερον και σημαντικότερον, διότι, δια του ελευθέρου διαλόγου, αυτό που φαίνεται ως η πλάνη της σήμερον, μπορεί να αποδειχτεί η σοφία τής αύριον.

    Ξαναθυμίζω την περίπτωση του Γαλιλαίου.

    Τρίτον και σπουδαιότερον διότι όποιος επιθυμεί να λέγεται Χριστιανός πρέπει ΚΑΠΟΤΕ, να αποδεικνύει και στην ΠΡΑΞΗ, ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ,
    που δεν νιώθει να απειλείται από ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!

    ΘυΜΆΣΑΙ τι γράφει ο ψαλμωδός;

    -Κύριος, εμοί βοηθός και ου φοβηθήσομαι τι ποιήσει μοι άνθρωπος.

    Αν επιλέγω, φίλε Κούμουλους να είμαι Χριστιανή και όχι οπαδός της όποιας άλλης θρησκείας, είναι διότι ο Θεός των Ορθοδόξων,
    ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ,
    ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ
    Ή ΕΚΕΙΝΟΝ
    Ή ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΟΥ.

    ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΩ μανιακά ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΩ

    (διότι παραμένω αρχίβλακας απ'την πολλή μου κακία )

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ
    ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΟΥ,
    προκειμένου να με ΣΩΣΕΙ με τη βία.

    Αυτόν τον ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΥ,
    τον εκτιμώ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ,
    ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ,
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ
    ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ χαρακτηριστικό
    του Θεανθρώπου Σωτήρος και Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

    Γι αυτό και επιθυμώ να είμαι ΜΑΖΙ Του και σε αυτή τη ζωή και στην Άλλη, και μακάρι να με βοηθήσει να Τον πλησιάσω.

    Όταν ηγέτες εκκλησιαστικοί ξεσηκώνουν τους πιστούς να διαμαρτύρονται και να σούρνουν ανθρώπους στα ΚΟΣΜΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ διότι τάχα εθίγησαν τα θρησκευτικά τους πιστεύω, και χάλασε η "υπόληψή" τους συχώρεσέ με, κάπως γίνομαι καχύποπτη.

    Ο πειρασμός της ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,στο όνομα του Θεού,ελλοχεύει πάντα ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ.

    ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ.

    Φίλε Κούμουλους, για μένα, η Αλήθεια
    ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ

    ΟΥΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ντε και καλά, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ,

    ΔΙΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ομοιάζει παμφαής ΣΕΛΗΝΗ
    ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ σωστά,
    όσους ταξιδεύουν μέσα στη Νύχτα του παρόντος βίου του απατεώνος
    επιθυμώντας να ακολουθούνε ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ...

    Δεν θα επανέλθω στο θέμα.
    ;-)
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαλογραῖα μου μέ τά ἡλιοσποράκια σου.
      μεγάααααλη ἡ ἀπάντηση σου, πολύ καλά τά λές, πλήν ὄμως...δέν ἀπαντᾶς.
      Ὀφείλω νά ὀμολογήσω πώς μέ τσάτιοες , ἄν καίδέν εἶμαι ἀπό αὐτούς πού διαμαρτυρήθηκαν, καί οὔτε θά τόκανα ποτέ. Πλήν ὅμως, ἐπιμένω ὅτι κακῶς παραλληλίζεις τίς διαμαρτυρίες αὐτές μέ τίς ἀντιδράσεις τῶν μουσουλμάνων. Οί διαμαρτυρηθέντες δέν κινήθηκαν έκτός ὁρίων συντεταγμένης πολιτείας. Ἄν δέν ἔχουν (ἀκόμη) τό ὀρθοδόξο -κατ΄ἐσέ- κριτήριο ἀντίδρασης διά τῆς σιωπῆς καί τοῦ προσπεράσματος, δέν σημαίνει ὅτι ἐκαψαν, κατέστρεψαν, σοδόμισαν κλπ. Τούς ἀδικεῖς παράφορα. Συντασσόμενος μαζί σου σέ ἀλλά σημεῖα, , ἐπαυξάνω λέγοντας ὅτι οἱ προσβολές ῶν ἱερῶν τῆς πίστης μας ὐπάρχουν ἀπό τότε πού πάτησε ὁ Κύριος τό πόδι Του στήν γῆ, καί θά συνεχίσου νά ὑπάρχουν, αὐξανόμενες μᾶλλον, μέχρι νά ξαναπατήσει ὁ Κύριος τό πόδι Του στήν γῆ, ἀλλά δέν ἀξίζει στούς διαμαρτυρηθέντες ὁ χαρακτηρισμός πού ἀπέδωσες. Κανείς ἄγιος δέν ἔχει ἀνάγκη μιά διαμαρτυρία, πόσο δε μᾶλλον ὁ Ἀρχηγός, ἀλλά δέν ὐπάρχει λόγος γιά κατακεραύνωση τῶν διαμαρτυρηθέντων.
      Γιά τά ὑπόλοιπα, θά δῶ ἄν θά συνεχίσω μετά τό κερασάκι γλυκό πού θά μέ περιμένει

      Διαγραφή
  23. "ΔΙΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ομοιάζει παμφαής ΣΕΛΗΝΗ
    ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ σωστά,
    όσους ταξιδεύουν μέσα στη Νύχτα του παρόντος βίου του απατεώνος
    επιθυμώντας να ακολουθούνε ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ..."

    yes,awesome!!!!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ας πω κι εγώ τον πόνο μου.
    "Αν έχουμε, και πιστεύουμε ότι έχουμε διότι υπάρχουν φρικαλέες σελίδες (σατανιστών, διεστραμμένων διαφόρων ειδών, άθεων, μάγων,ναρκεμπόρων, ανθρώπων που συμβουλεύουν εφήβους πώς να αυτοκτονήσουν κ.λπ) τις οποίες ΟΥΔΕΙΣ τις πειράζει και τις κατεβάζει....
    τότε...τότε και ο νεαρός ιχθυοκαλλιεργητής, κατά την ταπεινή μου άποψη, έπρεπε να αφεθεί στην ησυχία του."
    Ακριβώς αυτό το παραπάνω σκέφτομαι κι εγώ!

    Υπήρξε μια "καμπάνια" αναφοράς της φεϊσμπουκικής σελίδας και υπήρξαν πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι οι οποίοι με κάθε καλή διάθεση θέλησαν απλά να προστατέψουν τα θεία και τη μνήμη του γέροντας από βλασφήμιες και γελοιότητες. Όμως, η αιώνια απορία μου είναι: Όλοι αυτοί οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι που συντάχτηκαν στην καμπάνια, πώς και δεν σκέφτηκαν οτι υπάρχουν τόσες και τόσες και τόσες και τόσες άλλες ιστοσελίδες βλάσφημες στις οποίες ποτέ κανένας δεν σκέφτηκε να αντιδράσει.;!;. Και πίστευαν οι καλοπροαίρετοι αυτοί άνθρωποι οτι είναι ελεύθεροι άνθρωποι που διακρίνουν το σωστό από το λάθος, τον Παϊσιο από τον Παστίτσιο. Ελεύθεροι άνθρωποι κι όχι "πρόβατα". Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν πρόβατα διότι παρασύρθηκαν από μια καμπάνια. Αυτό είναι που μου κάνει εντύπωση περισσότερο από όλα. Το οτι όσο πιο ελεύθεροι νομίζουμε οτι είμαστε, τόσο πιο πρόβατα είμαστε στην πραγματικότητα. Αντίθετα, όσο πιο πολύ ενήμεροι είμαστε του πόσο πρόβατα είμαστε, τόσο πιο ελεύθεροι είμαστε τελικά.
    Και δε μου αρέσει που αντιλήφθηκα πλήθος χριστιανικών ιστοχώρων που κατακεραύνωσαν αυτούς που αντέδρασαν στον Παστίτσιο λέγοντας πως "ένας άγιος θα αντιδρούσε αλλιώς σε ανάλογο περιστατικό" και "ένας άγιος αντέδρασε αλλιώς σε αντίστοιχη περίπτωση" και "ένας άγιος έκανε το τάδε" και "ένας άγιος έκανε το δείνα". Δεν θεωρώ σωστό να κατακεραυνώνουμε τους άλλους επειδή δεν είναι άγιοι, χωρίς, μάλιστα, ταυτόχρονα να αναγνωρίζουμε το καλό που υπάρχει σε αυτούς τους μη-αγίους που κατακεραυνώνουμε. Δηλαδή, θα προτιμούσαμε όλοι αυτοί (οι αντιδρώντες στην Παστιτσιοσελίδα) να ήταν ανάγωγοι βλάσφημοι ασεβείς υβριστές ΚΑΙ αυτοί;
    Αυτό είδα εγώ. Είδα καλοπροαίρετους ανθρώπους να συντάσσονται με στην καμπάνια αναφοράς της Παστιτσιοσελίδας, και μετά είδα χριστιανούς να κατακεραυνώνουν τους ανθρώπους αυτούς επειδή δεν φέρθηκαν όπως θα φερόταν ένας άγιος. Δηλαδή, διαγωνισμός, ποιός είναι ο πιο σωστός άνθρωπος ή χριστιανός. "Είπαν οι Α: Δεν είσαστε σωστοί εσείς που μιλάτε για θαύματα και προφητείες του Παϊσιου. Είπαν μετά οι Β: Δεν είσαστε σωστοί εσείς που ονομάζετε Παστίτσιο τον Παϊσιο. Είπαν μετά οι Γ: Δεν είσαστε σωστοί εσείς που αντιδράσατε στην Παστίτσιοσελίδα. Είπα μετά εγώ: Δεν είσαστε σωστοί εσείς που αντιδράσατε σε αυτούς που αντιδράσανε στην Παστίτσιοσελίδα. Θα μου πει μετά κάποιος άλλος: Δεν είσαι σωστή που που αντέδρασες σε αυτούς που αντιδράσανε σε αυτούς που αντιδράσανε στην Παστιτσιοσελίδα". Κοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εντάξει, οκ, τον είπα τον πόνο μου. Τώρα είμαι μια χαρά. Χιχι. :-).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ;-)
    Γεωργία σήμερα σε σκεφτόμουν έντονα και να που φάνηκες!
    Χαίρομαι που με καταλαβαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. και για κάποιον που αγαπάει τα ροκάδικα, και τις ηλεκτρικές κιθάρες αν θέλει ακούει: www.minifm.gr
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μα ποιος ακούει τέτοια πράγματα;Τς,τς,τς!
    παπα-Κώστας









    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ;-)
    Μήπως ξέρει κάποιος το όνομα του ...Παστίτσιου;

    Προ ολίγου είδα ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τη φυσιογνωμία του, σε συνέντευξη.
    Μου φάνηκε μεγαλύτερος από τη δηλωμένη ηλικία του.
    Και φαινόταν να δρα με απόλυτη επίγνωση και σοβαρότητα.
    ;-)
    Τέλος πάντων, ό,τι και να κάνει, ό,τι και να πει,
    ο σατιρίζων, έχω μια βεβαιότητα

    (επιτρέψτε μου να κάνω και γω μια...προφητεία, είναι τόσο in οι προφητείες εξάλλου)
    ;-)

    ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!
    ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΓΕΝΟΙΤΟΟΟΟ!
    ;-)
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Bίντεο με τον Παστίτσιο:
    http://www.youtube.com/watch?v=ZpTwuJpehAE&feature=g-logo-xit

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!
    ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΓΕΝΟΙΤΟΟΟΟ!"

    wow...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Eυχαριστώ για το βίντεο τον ανων. των 1:30 π.μ.

    Αυτό είδα και γω χτες βράδυ και ετσι απέκτησα και εικόνα του ...Παστίτσιου

    ( ρε παιδιά, αμάν, πώς τον λένε τον άνθρωπο;για να του ανάβουμε το κερί και να ευχόμαστε όχι υπέρ του... Παστίτσιου αλλά υπέρ ενός κανονικού ονόματος. Είναι και ωραίο παλληκάρι -τρομάρα να ΜΗΝ του έρθει-αν και με τα μυαλά του χλευασμού που κουβαλάει, σίγουρα, ευλογίες ΔΕΝ επισύρει επάνω στην ψυχή του, ΠΡΟς ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

    Προς το παρόν, κύκλοι αντίχριστων και αθέων θα τον υποστηρίξουν, βεβαίως, αλλά...στο τέλος...ΜΟΝΟΝ ο Χριστούλης θα μείνει στο πλάϊ του και τότε ο νεαρός γόης των ψαριών και των κοριτσιών, θα έρθει στα συγκαλά του και θα καταλάβει, και θα χαρεί ΧΑΡΑΝ μεγάλην!

    ;-)

    Προς το παρόν, ΜΑΛΛΟΝ, τον χτυπάει πολύ ...κάτι στο κούτελο

    (:-( μη με πιέζεις σου λέω! δεν θα πω ΤΙ τον χτυπάει στο κούτελο, όσοι με διαβάζουν τακτικά θα καταλάβουν χαχα- συγνώμη και πάτερ Χρήστο μου αν σε σκανδαλίζω, αλλά αυτή είναι η μαύρη αλήθεια...επί του προκειμένου, "διατί να το κρύψωμεν άλλωστε" που λέει και ο Μητσοτάκης...)

    τον χτυπάει λοιπόν, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, το κάτι τις του στο κούτελο,
    και ζαλίζεται, ΤΥΦΛΩΝΕΤΑΙ και αδυνατεί να δει την Αλήθεια που Ελευθερώνει.

    ΥΠΟΜΟΝΗ!
    Όπως λέει και η σοφή παροιμία:"καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια!"



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αααα το πουλάκι μας!

    Διαθέτει και καλλιτεχνικό όνομα, ο...Παστίτσιος, εκτός από καλλιτεχνική φατσούλα, -ο βέβηλος!

    -"Εκάς οι βέβηλοι", μωρή Σαλογραία!

    -Πάψε εσύ! αμέσως άρχισες αμέσως να με μπερδουκλώνεις με τα αρχαία ρητά!
    Έλεος! Τρέχα να μαγειρέψεις, καλτάκα!
    Τι θα φάνε σε λίγο,μωρή παραγαλλιασμένη
    που κάθεσαι δω μέσα και πληκτρολογείς σα βλαμμένο;
    Τι θα φάνε, οι άλλοι που θα πλακώσουν σε λίγο;
    ;-(

    - Ε,καλά! Αμάν με τη γκρίνια σου και συ!
    πάω, πάω!

    Το "σά", όμως, τι το ήθελες; πλεονασμός, μανδάμ,alter ego μου, πλεονασμός!

    ;-(
    ....................................
    (;-)Να εξηγήσω ότι συνηθίζω να συνομιλώ φωναχτά με το σαλεμένο κομμάτι του εαυτού μου, ω ευλαβικέ αναγνώστα, μη με παρεξηγείς!
    ;-)
    Δεν παίρνω χάπια, όπως ίσως θα έπρεπε, γι αυτό και ξεφεύγω ενίοτε, χαχαχούχαααα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πρέπει να ξεχωρήσουμε στο μυαλό μας την ελευθερία του λόγου από την ύβρη σε συγκεκριμένα πρόσωπα ή σε σύμβολα.
    Να στο πω αλλιώς. Δικαιούμαι να λέω ότι θέλω, αλλά όχι για τη μάνα σου και τον πατέρα σου (που τόσο τους τιμάς που μέχρι και στο ιστολόγιο σου αναρτάς φωτογραφίες τους και τους αναφέρεις).
    Αν εγώ φτιάξω μια ιστοσελίδα (περιοδικό, εφημερίδα κλπ)για να τους κακολογήσω, νομίζω ότι δικαιούσαι να μου κάνεις μήνυση και το κράτος να με τιμωρήσει. Τέλος.
    Αλλιώς θα φτάσουμε στη φοβερή ρήση του Βαρβιτσιώτη "καθένας έχει δικαίωμα να καίει τη σημαία". Επίσης τέλος.
    Όχι, κανένας δεν έχει δικαίωμα, χρησιμοποιώντας σαν πρόφαση την ελευθερία του λόγου, να προσβάλλει πρόσωπα ή σύμβολα.
    Μπορεί να προσβάλλει ιδέες και κάθε είδους -ισμό. Να προσβάλλει την αγάπη προς την πατρίδα-να είναι διεθνιστής. Την αγάπη προς το Θεό - να είναι άθεος ή/και αντίχριστος. Την αγάπη προς την οικογένεια- να είναι ομοφυλόφιλος. Αλλά όχι αντιστοίχως τη σημαία, τα θεία και τους γονείς μας.
    Σε αυτό το πλαίσιο, καλώς μπουζουριάστηκε...
    Τώρα αν ζούσε ο Παίσιος, τι θα έκανε, ή τι έκανε ο Αγ. Νεκτάριος δεν σχετίζεται με την ελευθερία του λόγου ή την ύβρη και τη θέση που πρέπει να παίρνει η πολιτεία, αλλά με την διάθεση συγγνώμης που πρέπει να έχουν οι Χριστιανοί.
    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ;-)
    Στέλιο,
    ωραία τα λες από νομική άποψη με το θετικό μυαλό σου, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο αυτός που βρίζει τους γονείς μου, να έχει δίκιο!

    -Οπότε;
    τι πρέπει να κάνει το τέκνο;

    Να κάνει μήνυση στον υβριστή των γονέων του, ντε και σώνει;
    ;-))
    Οπωσδήποτε εγώ έχω χρέος να σέβομαι αυτούς που με μεγάλωσαν αλλά...ΑΝ έχουν δίκιο οι άλλοι που τον βρίζουν;

    Αν ο πατέρας μου έγινε φονιάς π.χ.; και δικαιολογημένα τον βρίζουν οι άλλοι;

    πρέπει τα παιδιά του να κάνουν μήνυση σε αυτούς που βρίζουν το δολοφόνο πατέρα τους;
    ;-)
    Ναι, τα παιδιά ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ στο φονιά πατέρα τους, ΝΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ και ως ενώπιον του Κυρίου, μόνο και μόνο διότι είναι πατέρας τους(ή μάνα τους κ.λπ) αλλά η απόσταση μέχρι τη μήνυση ενάντια στους άλλους, τυγχάνει δρόμος μακρύτερος και όχι υποχρεωτικός ούτε ίσως αληθινά χρήσιμος.
    ;-)
    Τέλος πάντων, προσωπικά πιστεύω, ότι όταν μεγαλοποιούμε ειδικά την ασεβή στάση των ανώριμων ανθρώπων, προς ανθρώπους του Πνεύματος, ότι αυτή μας η αντίδραση η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ, απέναντι στους ανώριμους, τούς γεμίζει τους ανώριμους, με ένα συναίσθημα δικαίωσης και νιώθουν και ...ήρωες από πάνω, ενώ δεν έπραξαν κάτι ουσιαστικά αξιόλογο, απλά σε ψευτοπαλληκαρισμούς ξοδεύτηκαν.

    Θα ξαναγράψω ότι τον άγιο, ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΓΙΞΕΙ, ό,τι και αν πει,ό,τι και αν κάνει.

    ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ.
    ΤΕΛΟΣ.


    ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ ο π. Παϊσιος, έχω την ΑΠΟΛΥΤΗ βεβαιότητα ότι το χλευαστή νεαρό, ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ τον έχει συχωρέσει όπως έχω ακράδαντη τη βεβαιότητα ότι εμένα ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ, με έχει συχωρέσει ο άγιος Τσάρος Νικόλαος Ρομανώφ, του οποίου την αγιότητα όχι μόνο την αμφισβητούσα στους εκκλησιαστικούς κύκλους που συχνάζω, αλλά και με ΠΟΛΥ εκνευρισμό, -για την αγαθομάρα των λοιπών που υποστήριζαν ότι είναι άγιος ο τσάρος Νικόλαος- ΤΗΝ ΕΧΛΕΥΑΖΑ.

    Ανέβασα στο παρελθόν και σχετική ανάρτηση

    http://salograia.blogspot.gr/2010/09/blog-post_30.html.

    και εκεί στα σχόλια αναφέρω κάποιες σκέψεις.

    Το σκηνικό με το οποίο ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΑΝΕΣΤΡΑΦΗ ΟΛΗ Η ΚΑΚΗ διάθεση και ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ σε ΛΑΤΡΕΙΑ προς το πρόσωπο του Τσάρου, ΔΕΝ το έχω γνωστοποιήσει δημόσια διότι και να το πω, ουδείς (πέραν αυτών που με γνωρίζουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ) δεν πρόκειται να το πιστέψει.

    Και ούτε και με νοιάζει αν το πιστέψει δηλαδή.

    ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΩ η ίδια, ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Βρε σαλογραία, όλα σ' εσένα τυχαίνουν; Ο τσάρος, βοήθεια μας, σου εμφανίστηκε. Ο άη-Γιάννης ο Μαξίμοβιτς, επίσης βοήθειά μας, γιάτρεψε, αν θυμάμαι καλά, τη μάνα σου. Δαιμονισμένες έχεις γνωρίσει δύο, μώρες και κασίδες σε κυνηγήσανε και δε συμμαζεύεται... Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν όλα αυτά, αλλά να πέφτουν όλα στο ίδιο άτομο; Δε σου περνάει απ' το μυαλό μήπως έχεις πέσει σε πλάνη; Κι αν όλα αυτά δεν ήταν παιχνίδια του διαβόλου, μήπως το ότι κάθεσαι και τα διαλαλείς από 'δω κι από 'κεί αποτελεί απόδειξη ότι έχεις πέσει σε υπερηφάνεια; Σκέψου το λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ;-)
    Φιλ.αν.

    με έκανες και γέλασα!

    Ευχαριστώ πολύ που μου θυμίζεις τις πλάνες μου, όμως, ναι, μερικά σκηνικά, ΟΝΤΩΣ, μου συνέβησαν, εντάξει, καλέ, γιατί ενοχλείσαι, μα πώς κάνεις έτσι!

    Είμαι και γρια γυναίκα για Όνομααα!

    ;-)

    Σε διάστημα μιας εκατονταετίας, μου τύχανε και μένα ΠΕΝΤΕ πράγματα, γιατί σου φαίνεται παράξενο;

    Και σε σένα θα τύχουνε μερικά, μέχρι να γεράσεις, ολότελα, κάνει μια υπομονή!

    Και δεν τα γράφω για δείξω τι καλή που είμαι.

    ΔΕΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ σωστά τις ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ μου, αν κάνεις αυτή την ανάγνωση.

    Τα λέω ΑΚΡΙΒΩΣ για να δείξω ΠΟΣΟ ΚΑΚΟΠΙΣΤΗ ήμουν και σε πολλά ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΗ, ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ και αναρωτιέμαι αφού έχω τόσο μαύρο χάλι κατ'εσέ, γιατί δεν με παρατάς και με ΤΟΣΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ, αγαπημένο μου με διαβάζεις.

    Αναρωτιέμαι!!!!
    ;-)
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μπρέ Σαλογραία μας κι αν, σ αυτό που σου λέει ο Στέλιος με τους γονείς, οι γονείς μας δεν έχουν πάνω τους, το θανάσιμο αμάρτημα κάνει;

    Πάντως, μου έστειλε ένας πολύ καλός μου φίλος το παρακάτω και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί του.

    "Διερωτούμε εάν είναι η Χριστιανικότερη λύση, να ακολουθούμε, ή να ευλογούμε, ή να ενθαρρύνουμε, τα δικανικά μέσα προς αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.
    Πλέον του ασυμβίβαστου με την εν Χριστώ ζωή, αρχές, σύμφυτες με κανένα σημείο του Ευαγγελίου φαίνονται να είναι αυτές, για παρόμοια αντιμετώπιση.

    ¨Οπως και η, μετά την σύλληψη του 27χρονου, εμπειρία καταδεικνύει, αίφνης χιλιάδες άλλοι βλάσφημοι πλημμύρισαν το διαδίκτυο.

    Θα ήθελα να τα βλέπω όλα Ορθόδοξα, δηλαδή αγαθά, αλλά μου φαίνεται χρειάζεται δευτερευόντως, να το δούμε και ωφελιμιστικά.
    Δηλαδή, μήπως θα λειτουργήσει μελλοντικά σαν μπούμερανγκ, ώστε να θεωρούνται αυθαιρέτως ύβρεις, διάφορες Χριστιανικές τοποθετήσεις απέναντι στις αιρέσεις και να ασκούν τρελές διώξεις οι "φίλοι" μας;

    Βεβαίως ουαι και αλίμονο αν ο μόνος λόγος μη ποινικής δίωξης δεν είναι η αγάπη.

    Περαιτέρω, αν το κίνητρο είναι η ευθιξία της προσβολής του προσώπου Των Αγίων, σ αυτό άραγε δεν είναι που κρύβεται από πίσω εγωισμός;

    Αν στην καλύτερη περίπτωση, βάλουμε το θέμα της υπεράσπισης του άλλου με τίμημα ακόμη και την ίδια μας τη ζωή, δεν είναι που το μπερδεύουμε με την υπεράσπιση του αδυνατότερου;
    ¨Όπως ερωτούν και οι σύγχρονοι Άγιοί μας, εχει ανάγκη Ο Αγιος Θεός των διαπιστευτηρίων μας της Αγιότητάς του, είναι δηλαδή αδύνατος;
    Έτσι να κάνει, το τακτοποίησε το θέμα, αλλά αντίθετα είναι που θέλει να σωθεί ο άνθρωπος και αφήνει τις Θείες οικονομίες στον Άχρονο Χρόνο να λειτουργήσουν. Αν θέλει πάντα βέβαια να μετανοήσει και ό ίδιος ο βλάστημος.

    Άρα δεν είναι εδώ ακριβώς που δείχνουμε έλλειψη πίστης;

    Κάτι άλλο είναι, μήπως αυτό είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος και κακώς το έχει αφήσει στο Θεό;
    Οι π. Πορφύριος και Παίσιος αναφέρουν παραδείγματα και συνιστούν με διάκριση πάντα, αποφυγή υπεράσπισης των θείων σε αναιδείς, παρά μόνον με αγάπη σε ανθρώπους που φαίνονται καλοπροαίρετοι, ώστε να καταστεί η παρέμβαση εποικοδομητική, ειδάλλως τονίζουν το μάταιο της υπεράσπισης, την οποία στο κάτω- κάτω δεν έχει ανάγκη Ο Κύριος, ή Η Παναγιά μας, ή Οι Άγιοί μας.

    Τι κίνητρο άλλο κρύβεται πίσω απ αυτήν την σύλληψη πλην, στην καλύτερη περίπτωση αφέλειας, αλλά και στην χειρότερη, της καπήλευσης απ την πλευρά της ΧΑ των Χριστιανικών αληθειών και της προσκομιδής ψήφων;
    Όπως και την καπήλευση της ελευθερίας από τους «προοδευτικούς»;
    Αυτούς , με τους ανΟρθόδοξους αυτούς τρόπους, δεν είναι άραγε που τους σπρώχνουμε ακόμη πιο πολύ, στα ενδότερα της ελευθεριότητας;

    Τελικά, που είναι η Ιεραρχία της Εκκλησίας να δείξει το δρόμο του Χριστού;" Φεύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ;-)
    Λάμπρο,
    εποικοδομητικός ο προβληματισμός σου.

    Στην Καινή Διαθήκη κάπου διάβασα ότι ΔΕΝ επιτρέπεται οι Χριστιανοί να λύνουν τις πνευματικές διαφορές τους τρέχοντας ό ένας τον άλλον σε ΚΟΣΜΙΚΑ δικαστήρια.

    Όποτε το βλέπω να γίνεται αυτό, ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ για το σκοτάδι που μας κατέχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ναι , ναι και βέβαια οχι.

    Αυτό που λες και συμφωνώ, φαίνεται κι απ την συμφωνία μου με το κείμενο του φίλου μου που καταδικάζει τέτοιες, ως έξω της εν Χριστώ ζωή, ενέργειες.

    Εννοούσα λοιπόν το να τον πιάσεις τον άλλον και να τον πείσεις αγαπητικά πάντα, ανακαλώντας τον στην τάξη.

    Ο ενδοιασμός μου εμένα είναι, αν θα πρέπει να το κάνω ακόμη και σε έναν με κακές διαθέσεις.
    Αυτό θα σήμαινε πως θα ήμουν έτοιμος να δώσω και την ζωή μου για την υπεράσπιση του αδυνατότερου ( ένας ο οποίος δεν μπορεί να υπερασπιστεί το όνομά του εν προκειμένω, λόγω απουσίας απ την ζωή λ.χ και δεν είναι Άγιος, ο οποίος δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης σαν δυνατότερος απ όλους μας).

    Αν πάω και παρακάτω, το ίδιο άραγε δεν είναι το να υπερασπιστώ την υπόληψη οποιουδήποτε, πλην των γονέων, ασθενέστερου ανθρώπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ;-)
    Λάμπρο μου

    θέτεις περίπλοκα ερωτήματα ΠΡΙΝ προκύψει το θέμα και τα ερωτήματα υπερβαίνουν τις φτωχές μου νοητικές και πνευματικές ικανότητες.

    Θα συμβούλευα να ρωτήσεις έναν καλό και έμπειρο πνευματικό και εκείνος είμαι βέβαιη θα σε βοηθήσει.
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ξέρω φοβάσαι τις κακές γλώσσες και δεν λες....

    Είναι αλήθεια, πως είναι δύσκολα θέματα αυτά και καλά κάνεις και μου λες για τον πνευματικό μου.

    Εχεις πει κάπου πριν, να πράττουμε κατά συνείδηση.
    Και το δέχομαι και κάπου λένε Οι Πατέρες, πως αν δεν έχεις προσευχή εκείνη την ώρα μέσα σου, καλύτερα άστο.
    Και προυποτιθεται η προσευχή, για να υπάρχει καθαρή συνείδηση.
    Γι αυτό ίσως να προσθέσουμε , "πράξε κατά καθαρά Χριστιανικώς συνείδηση".

    Αυτά ως προς τον σωστό τρόπο που θα γίνει η παρέμβαση και για το αν είναι υπάρχει σωστός χρονισμός συμβαίνοντος γεγονότος και καλής πνευματικής μας κατάστασης.

    Όμως, το ότι πρέπει να υποστηρίζεις τον σωματικα, ή πνευματικα αδυνατότερο, το βάζω στα ουκ άνευ γιατί Ο ίδιος Ο Κύριος το λέει.

    Μου μένει μόνον η καλή φήμη του πατέρα και της μητέρας.
    Ο Κύριος λέει "τίμα τον πατέρα και την μητέρα σου"
    Δεν είναι το ίδιο;
    Καλά θα ρωτήσω τον πνευματικό μου.

    Έ κάτι κάναμε και σήμερα...

    Καλό βράδυ με καλό φωτισμό για να βλέπουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. χαχα Λάμπρο, είσαι έξυπνο παιδί.
    Μόνος σου ρωτάς μόνος σου δίνεις και τις σωστές απαντήσεις.
    Αφού λοιπόν τα ξέρεις, γιατί ρωτάς; για να ωφελήσεις και μένα! Το κατάλαβαααα!
    ;-)
    Αναμφισβήτητα πρέπει να τιμάμε τους γονείς μας Ο,ΤΙ και να ειναι αυτοί οι γονείς...

    ακόμα και σε οίκο ανοχής αν εργάζεται η μητέρα και ναρκωτικά αν πουλάει ο πατέρας, είναι γονείς και το παιδί ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΙΜΗ.

    ΤΕΛΟΣ.

    Η ΤΙΜΗ και η φροντίδα ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ,
    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ , ΑΠΡΟΥΠΟΘΕΤΗ.

    Το έχω γράψει και σε σχόλια και σε ανάρτηση παλιότερα.

    Καλό ξημέρωμα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Άκου Σαλογραία μου ότι και να απαντήσω στο τελευταίο μήνυμα, είτε εσύ, είτε εγώ, θα βγούμε χαμένοι.
    Ο μυστήριος τύπος με την ουρά, περιμένει στην γωνία με το δίκαννο. Ευτυχώς και με τον καπνό που βγάζει ολόγυρά του, τον παίρνουμε είδηση καμιά φορά...

    Πάντως δεν αντέχω να μην προσθέσω, πως περίμενα σ αυτό το θέμα να ξεπεράσουν τα 100 τα σχόλια, γιατί παίζει κι αυτό, με τα υπαρξιακά ερωτήματα του γιατί και πως ζούμε.
    Κάθε μέρα μπορεί να σου στέλνεται μια αφορμή με τέτοιο περιεχόμενο, να δοκιμάζεσαι.
    Προσωπικά, ότι και να λες, συνεχίζω να έχω σύγχυση σε αρκετές λεπτομέρειες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο Παίσιος είναι της μόδας για αυτό ασχολήθηκε μαζί του. Δεν είχε κάτι προσωπικό. Όπως όλα τα πράγματα που είναι στη μόδα, έτσι και ο Παίσιος ήρθε σε επαφή με ένα ευρύτερο κοινό. Και αυτού του είδους το κοινό είτε χλευάζει είτε επιδοκιμάζει. Σε αυτήν την κατηγορία νομίζω ανήκει ο Λοίζος. Κάποιος που είδε τον Παίσιο σαν μόδα και είτε θα φώναζε υπέρ του είτε εναντίον του. Αν δεν ήταν αυτός που έκανε επιτυχία χλευάζοντας θα ήταν κάποιος άλλος. Πολλές σελίδες εμφανίστηκαν μετά το κατέβασμα της σελίδας που ενίσχυσε την τάση να γίνει το θέμα αυτό της μόδας και να ασχοληθούν ακόμα περισσότεροι με αυτό είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Λάμπρο
    νομίζω ότι το θέμα με τον γ. Παϊσιο, έγινε της μόδας που λέει και ο παράκατω ανων. των 11:01.

    Τέλος πάντων.

    Ο Θεός, ωστόσο, μπορεί να βγάζει ωφέλεια για κάθε καλοπροαίρετη ψυχή και από τις πιο απίθανες καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή