Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς τοποθετείται για το σεξ με βάση νέα επιστημονικά δεδομένα




Ευχαριστώ θερμά το νεαρό και όμορφο  περιστεράκι

που με ενημέρωσε για τα παρακάτω.

Ο Σεβ. Πειραιώς έθεσε ένα καυτό ζήτημα, επικαλούμενος ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Του δίνω το λόγο, επειδή η αφεντιά μου,  τυγχάνει,
 μια  χαμηλοβλεπούσα...

(που γράφει μόνο ντροπαλή εισαγωγή περί παρθενίας  παρθενορραφών και λοιπών δαιμονίων ),,,,

...Σαλογραία
............................................................................................................... 



SOS για τον καρκίνο του στοματικού σεξ


Δημοσίευση: 26-3-2010, 07:45 Τελευταία ανανέωση: 26-3-2010, 07:45
Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Ο αριθμός των σοβαρών καρκίνων στο κεφάλι και στον λαιμό που σχετίζονται με έναν ιό ο οποίος μεταδίδεται με το στοματικό σεξ, αυξάνεται γρήγορα, αναφέρουν βρετανοί ερευνητές. 

Και συνιστούν να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο εμβολιασμού των αγοριών εναντίον του.

Όπως γράφουν στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση», η μορφή του καρκίνου που εξαπλώνεται ραγδαία, ιδίως στις ανεπτυγμένες χώρες, λέγεται οροφαρυγγικό καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων και προκαλείται από την μόλυνση με συγκεκριμένα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

Για την προστασία από αυτά τα στελέχη, τα οποία ενοχοποιούνται και για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, υπάρχουν δύο εμβόλια (το Cervarix και το Gardasil) τα οποία χορηγούνται ήδη στα κορίτσια, κατά προτίμησιν πριν αρχίσουν την σεξουαλική τους ζωή.

Έως τώρα, όμως, δεν υπάρχει πρόγραμμα εμβολιασμού και για τα αγόρια, παρότι τα εμβόλια έχουν εγκριθεί σε ορισμένες χώρες και για αυτά.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι παγκοσμίως ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες (μετά από τον καρκίνο του μαστού), καθώς προσβάλλει ετησίως περισσότερες από 500.000 γυναίκες και κοστίζει τη ζωή σε 200.000.

Οι καρκίνοι της κεφαλής & του τραχήλου (έτσι αποκαλούνται επιστημονικά οι καρκίνοι που αναπτύσσονται από το λαιμό και πάνω, δηλαδή στον φάρυγγα, στον λάρυγγα, στην στοματική κοιλότητα, στην γλώσσα κ.τ.λ.) αποτελούν τον έκτο πιο συχνό καρκίνο σε άντρες και γυναίκες μαζί, με 640.000 κρούσματα τον χρόνο.

Στη νέα μελέτη, επιστήμονες από το Ίδρυμα Μελέτης Κεφαλής & Τραχήλου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κόβεντρυ, συγκέντρωσαν στοιχεία από επιδημιολογικές μελέτες που καταδεικνύουν την εξάπλωση του οροφαρυγγικού καρκίνου.

Μία από αυτές έδειξε ότι ο κίνδυνος αναπτύξεώς του αυξάνεται σε άντρες και γυναίκες που έχουν από 6 ερωτικούς συντρόφους και πάνω στη ζωή τους, από 4 ερωτικούς συντρόφους και πάνω με τους οποίους κάνουν στοματικό σεξ και – ειδικά για τους άντρες – όταν αρχίζουν να έχουν ερωτικές επαφές σε μικρή ηλικία.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει αύξηση τις τελευταίες δεκαετίες κατά 70% στην ανίχνευση των ιών HPV σε βιοψίες που διέγνωσαν οροφαρυγγικά καρκινώματα σε σουηδούς ασθενείς, ενώ σε αμερικανούς ασθενείς οι ιοί HPV ανευρίσκονται πλέον στο 60% έως 80% των βιοψιών αυτών έναντι του 40% που ήταν την περασμένη δεκαετία.

Όπως επισημαίνουν ο δρ Χισάμ Μεχάνα και οι συνεργάτες του, οι ασθενείς με σχετιζόμενο με τους ιούς HPVοροφαρυγγικό καρκίνωμα κατά κανόνα είναι νεώτεροι και αναπαραγωγικής ηλικίας απ’ ό,τι όσοι αναπτύσσουν αντίστοιχα καρκινώματα εξαιτίας άλλων παραγόντων (όπως το πολύ αλκοόλ και το τσιγάρο).

Για όλους αυτούς τους λόγους, φρονούν πως πρέπει να αξιολογηθούν εκ νέου τα στοιχεία για το αν χρειάζονται τελικά προστασία και τα αγόρια από τους επικίνδυνους ιούς HPV.
Πηγή : Web Only

.......................................................................

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Επικίνδυνη και χυδαία πράξη ο στοματικός έρωτας»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2012 18:26
Web-Only

Για τους κινδύνους στην υγεία από τον στοματικό έρωτα προειδοποιεί ο ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με άρθρο του στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με τίτλο: «Η ευθύνη και το χρέος απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και στο μέγιστο δώρο του Θεού, τη ζωή». 

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, επικαλούμενος ιατρικές έρευνες, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο στοματικός έρωτας και η λάθος χρήση των σωματικών οργάνων προκαλούν ανίατες ασθένειες και κρύβουν κινδύνους για την ψυχική υγεία.
Στην ανακοίνωσή του, ο μητροπολίτης αναφέρεται σε έρευνες σύμφωνα με τις οποίες αυξάνονται τα περιστατικά στοματικών καρκίνων που οφείλονται σε έναν ιό που μεταδίδεται με το στοματικό σεξ και σημειώνει ότι η ορολογία των δημοσιευμάτων σχετικά με την «χυδαία πράξη που περιγράφουν είναι απαράδεκτη. 

»Καταδεικνύει όμως την τρομακτική τραγικότητα της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων και της παραχρήσεως της θεοσδότου ελευθερίας μας, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο με πολλή πατρική αγάπη παρακαλούμε θερμώς όλους τους υπευθύνους διαμορφώσεως της κοινής γνώμης αλλά και τους υπευθύνους διαχειρήσεως των πραγμάτων του κόσμου μας να αντιληφθούν επί τέλους την ευθύνη τους και το χρέος τους απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και στο μέγιστο δώρο του Θεού, τη ζωή
».

O μητροπολίτης Πειραιά επικαλέστηκε ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στα «ΝΕΑ Online» τον Μάρτιο του 2010. 




Η ευθύνη και το χρέος απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και στο μέγιστο δώρο του Θεού, τη ζωή

χομε δηλώσει κανές φορές τι ληθής πιστήμη ποτελε θεόσδοτη ελογία γιατί διακονε τό μυστήριο τς ζως καί διασφαλίζει τόν νθρωπο πό τόν ετελισμό, τόν μηδενισμό καί τελικά τήν ρνηση τς ληθείας του.
Στήν Σοφία Σειράχ, βιβλίο τ
ς Παλαις Διαθήκης χιλιάδες χρόνια πρίν περιγράφεται ατή πραγματικότης καί σήμερα χωρίς νά κομπορημονομε νά κορυβαντιομε μέ μεγάλη ταπείνωση λλά καί εγνωμοσύνη στούς ληθες πιστήμονας πού πραγματώνουν τόν ερό τους ρκο παρακαλομε πατρικς νά νωτισθομε τς φωνς τς ληθος πιστήμης πού δυναμικά ποδεικνύει τήν λήθεια τς νθρώπινης φυσιολογίας καί ντολογίας.

ποδεικνύεται λοιπόν σήμερα τι δέν κινούμεθα πως μς κατηγορον σταθες δελφοί, πό ποταπά κίνητρα κραίας φονταμενταλιστικς διαθέσεως οτε χομε κάποιο μοφοβικό σύνδρομο λλά ρμώμενοι κ λόγων ποιμαντικο χρέους καί ποιμαντικς εθύνης προσπαθομε νά μπεδώσωμε τήν λήθεια τι τά ψώνια τς μαρτίας εναι θάνατος καί τι παράχρησις τν σωματικν ργάνων το νθρωπίνου ντος γκυμονε τρομακτικές συνέπειες τόσο στήν ψυχική σο καί τήν σωματική γεία του. Στήν στοσελίδα ΝΕΑ on line (http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=25&ct=9&articleID=9246) ναφέρεται:

«Ο αριθμός των σοβαρών καρκίνων στο κεφάλι και στον λαιμό που σχετίζονται με έναν ιό ο οποίος μεταδίδεται με το στοματικό σεξ, αυξάνεται γρήγορα, αναφέρουν βρετανοί ερευνητές. 


Και συνιστούν να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο εμβολιασμού των αγοριών εναντίον του. 

Όπως γράφουν στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση», η μορφή του καρκίνου που εξαπλώνεται ραγδαία, ιδίως στις ανεπτυγμένες χώρες, λέγεται οροφαρυγγικό καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων και προκαλείται από την μόλυνση με συγκεκριμένα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV)... 

Οι καρκίνοι της κεφαλής & του τραχήλου (έτσι αποκαλούνται επιστημονικά οι καρκίνοι που αναπτύσσονται από το λαιμό και πάνω, δηλαδή στον φάρυγγα, στον λάρυγγα, στην στοματική κοιλότητα, στην γλώσσα κ.τ.λ.) αποτελούν τον έκτο πιο συχνό καρκίνο σε άντρες και γυναίκες μαζί, με 640.000 κρούσματα τον χρόνο. Στη νέα μελέτη, επιστήμονες από το Ίδρυμα Μελέτης Κεφαλής & Τραχήλου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κόβεντρυ, συγκέντρωσαν στοιχεία από επιδημιολογικές μελέτες που καταδεικνύουν την εξάπλωση του οροφαρυγγικού καρκίνου.

 Μία από αυτές έδειξε ότι ο κίνδυνος αναπτύξεώς του αυξάνεται σε άντρες και γυναίκες που έχουν από 6 ερωτικούς συντρόφους και πάνω στη ζωή τους, από 4 ερωτικούς συντρόφους και πάνω με τους οποίους κάνουν στοματικό σεξ και – ειδικά για τους άντρες – όταν αρχίζουν να έχουν ερωτικές επαφές σε μικρή ηλικία. Άλλες μελέτες έχουν δείξει αύξηση τις τελευταίες δεκαετίες κατά 70% στην ανίχνευση των ιών HPV σε βιοψίες που διέγνωσαν οροφαρυγγικά καρκινώματα σε σουηδούς ασθενείς, ενώ σε αμερικανούς ασθενείς οι ιοί HPV ανευρίσκονται πλέον στο 60% έως 80% των βιοψιών αυτών έναντι του 40% που ήταν την περασμένη δεκαετία. 

Όπως επισημαίνουν ο δρ Χισάμ Μεχάνα και οι συνεργάτες του, οι ασθενείς με σχετιζόμενο με τους ιούς HPVοροφαρυγγικό καρκίνωμα κατά κανόνα είναι νεώτεροι και αναπαραγωγικής ηλικίας απ' ό,τι όσοι αναπτύσσουν αντίστοιχα καρκινώματα εξαιτίας άλλων παραγόντων (όπως το πολύ αλκοόλ και το τσιγάρο). 

Για όλους αυτούς τους λόγους, φρονούν πως πρέπει να αξιολογηθούν εκ νέου τα στοιχεία για το αν χρειάζονται τελικά προστασία και τα αγόρια από τους επικίνδυνους ιούς HPV», καθώς καί στήν στοσελίδα iatropedia ναγράφονται (http://www.iatropedia.gr/articles/read/2775) τά κόλουθα:


 «Πραγματικά έρευνα κατέδειξε ότι το στοματικό σεξ κρύβει πολλούς κινδύνους και μάλιστα οι γυναίκες που κάνουν στοματικό σεξ σε πολλούς και διαφορετικούς άνδρες δίχως καμία προφύλαξη, κινδυνεύουν μέχρι και 8 φορές περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο του φάρυγγα. 

Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Οχάιο, δρ Μώρα Γκίλισον τόνισε ότι: 

"Ένα άτομο που είχε έξι ή περισσότερους συντρόφους, με τους οποίους είχε επαφή με στοματικό σεξ, έχει οχτώ φορές περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στον φάρυγγα, σε σύγκριση με κάποια που δεν είχε κάνει ποτέ στοματικό σεξ". 

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Association for the Advancement of Science και σύμφνα με τα αποτελέσματα της, ο ιός human papillomavirus (HPV) είναι πλέον η κύρια αιτία πρόκλησης στοματοφαρρυγικού καρκίνου σε ποσοστό 67% σε σχέση με το ποσοστό εμφάνισης όλων των αιτιών. 

Δηλαδή όσο περισσότερο στοματικό σεξ και όσοι περισσότεροι σύντροφοι στη ζωή κάποιου, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφάνισης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου. 

Στις ΗΠΑ πάντως το στοματικό σεξ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο ανάμεσα στους νέους που το θεωρούν απλό, εύκολο και αβλαβές. Το χαρακτηρίζουν κοινωνικά αποδεκτό, χωρίς συνέπειες και πολύ λιγότερο επικίνδυνο από την ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή. 

Οι ειδικοί προστασίας του πληθυσμού από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα ενημερώνουν τους γονείς, δασκάλους, σεξολόγους, γυναικολόγους για τους κινδύνους που παρουσιάζει αυτή η σεξουαλική πρακτική».

φείλομε νά τονίσωμε τι ρολογία τν δύο στοσελίδων σέ ναφορά μέ τήν χυδαία πράξη πού περιγράφουν εναι παράδεκτη. 

Καταδεικνύει μως τήν τρομακτική τραγικότητα τς παραχρήσεως τν σωματικν ργάνων καί τς παραχρήσεως τς θεοσδότου λευθερίας μας, γι' ατόν κριβς τό λόγο μέ πολλή πατρική γάπη παρακαλομε θερμς λους τούς πευθύνους διαμορφώσεως τς κοινς γνώμης λλά καί τούς πευθύνους διαχειρήσεως τν πραγμάτων το κόσμου μας νά ντιληφθον πί τέλους τήν εθύνη τους καί τό χρέος τους πέναντι στό ερό πρόσωπο το νθρώπου καί στό μέγιστο δρο το Θεο, τή ζωή.

Ο Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ

+ Πειραις ΣΕΡΑΦΕΙΜ
......................................................................................................................................................................................................................................................

27 σχόλια:

  1. Μάλιστα. Ο κόσμος λωλάθηκε. Γιατί ν αποτελούν εξαίρεση οι παπάδες; Ο κόσμος καίγεται, πεινάει, είναι στο βούρκο κι ο δέσποτας αυτό βρήκε να πει!! Τραγικό! Όχι για την ουσία των λόγων, όσο για το χρόνο, τη στιγμή. Κι η ουσία των λόγων να ναι σωστή δεν αρκεί πάντα..
    Από την άλλη άμα δεν έχεις Θεό είναι επιτρεπτά όλα. Εντελώς όλα. Το ερώτημα είναι σε ποιό ποίμνιο απευθύνεται και τι Θεό έχει το ποίμνιο. Επίσης να κάνει λόγο και για ...άλλου είδους δραστηριότητες που ευδοκιμούν σε συγκεκριμένους χώρους. Κι σε αυτές υπάρχει υπέρβαση και κίνδυνος.
    Νομίζω πως το όλο ζήτημα είναι απόλυτα ποιμαντικό και προσωπικό. Καθείς κι ο πνευματικός του, αν έχει θα βρει άκρη αν όχι γίνεται περίγελος ο δέσποτας κι εφευρίσκει ο κόσμος κάθε είδους σχόλια, πιπεράτα ή μη, με τα οποία διασκεδάζει τους καημούς τους αληθινούς.
    Έχω δε την αίσθηση πως όταν έρθει η ώρα του θανάτου θα δούμε ποιοί θα κατοικοεδρεύουν στον παράδεισο. Ήδη γνωρίζω πρόσωπα που χουν πιάσει θέση και ο κόσμος τους βρίζει....οψόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ;-)
    Νομίζω ότι ΚΑΛΩΣ ο Μητροπολίτης Πειραιώς, έκανε νύξη μιλώντας και γι αυτές τις πραγματικότητες, δεδομένου ότι σε περιόδους κρίσης, ο κόσμος από την απελπισία του ΚΑΙ σεξουαλικώς ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ προκειμένου να εξοικονομήσει τα προς το ζην, και αποχαλινώνεται.

    Και γιατί παρακαλώ πρέπει σεμνοτύφως, να σωπαίνει ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ενώ όλη η τυφλεόραση με τα άθλια έργα που προβάλλει, μαζί με τους σινεμάδες, κάνει πλύση εγκέφαλου, στα κακόμοιρα νέα παιδιά, για πρακτικές ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ τους αλλά και την ψυχική τους υγεία;


    Να παριστάνει τη στρουθοκάμηλο ο Μητροπολίτης Σεραφείμ;

    Δεν είναι σοφό, στους παρόντες καιρούς, που τα παιδιά όλα τα βλέπουν και τα ακούνε ΧΥΜΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ.
    Προσωπικά, χάρηκα για το θάρρος του να τα πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα εμα εμα, και τα εσα εμα*, Κυριε Μετζελοπουλε*, για τις ψυχοσωματικες κακες παρενεργειες της μακροχρονης αποχης απο το σεξ που ειναι κι'αυτες επιστημονικως αδιαμφισβητητες, θα μιλησετε ποτε?.

    Οχι δεν θα μιλησετε! βλεπετε η παρθενια και η οσο το δυνατον μεγαλυτερη χρονικα αποχη αποτελει προτυπον ευσεβιας, χαρις θεου, τιμης στη Θεοτοκο, μπλα μπλα μπλαα!! (κι' εγω δε ξερω τι αλλο).

    Εν' ολιγοις, ειναι καλη η επιστημη εαν παει με τα νερα μας, αν δεν παει ομως.. μαυρο φιδι που την εφαγε!!, (εσεις ειδικα εχετε δωσει και παλαιοτερα αφορμες).

    Τελος, φυσικα και εχει το δικαιωμα ο καθενας να μιλα για το οτιδηποτε κατεβασει η κουτρα του!! αυτο ειναι αδιαπραγματευτο, το να εχει ομως την απαιτηση να ειναι σεβαστη η ΓΝΩΜΗ του απ'ολους, οχι!.

    * Τα δικα μας, δικα μας και τα δικα σας δικα μας.

    * Μητροπολιτης Πειραιως για τους πιστους και θρησκευομενους.
    IGGY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Bρε καλώς τον ΙGGY!!!!
    ;-)
    Καιρό είχαμε να περάσεις από δω.

    Τι νέα; όλα καλά και ανθηρά; μπράβο, μπράβο! αλλά, Ιγκάκι μου, πρέπει να προσέχουμε διότι...πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και παραπίσω φούντααα!

    Αλήθεια τι παθαίνουν οι άνθρωποι όταν απέχουν από το σεξ μακροχρονίως; έχεις δει εσύ κάτι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ γι το ζήτημα; για δώσε σύνδεσμο, να διαβάσω να ξεστραβώ η γραία, έστω και τώρα, χαχα...αλλά Ιγκάκι μου, να είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ το επιχείρημα, όχι επιχείρημα από κανα τύπο σε στυλ...Γκουγσγκούνη!
    ;-)
    Επίτρεψέ μου, να πω και γω η αδαής Ιγκάκι μου, ότι είναι άλλα τα χωράφια της επιστήμης και άλλα της θρησκείας, αλλά καμιά φορά, ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ και αλληλοεπικαλύπτονται. Δεν είναι κακό, αυτό.

    Συμβαίνει με πολλά αντικείμενα γνώσης, σήμερα.

    Αν οι επιστήμονες, είναι ΑΛΗΘΙΝΟΙ επιστήμονες και ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑΕΙ το πουλί τους με δύναμη στο κούτελο, και αν ψάχνουν για την Αλήθεια σε όλα τα πεδία, μοιραία, κάποια στιγμή θα συμφωνήσουν με ό,τι η Αγία Γραφή κελεύει, διότι ο ΝΟΜΟΣ του ΘΕΟΎ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΣΑΛΕΥΤΟΣ.

    Το πιστεύω ακράδαντα.
    Απλά, ανά τους αιώνες έχει φανερωθεί και πολύ σκοτάδι που ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ είχει με την ΑΛΗΘΕΙΑ της ΓΝΗΣΙΑΣ επιστήμης.

    Σου θυμίζω για παράδειγμα από το χώρο της παιδαγωγικής, τα περί επιτρεπτικότητας και "μη μαλώνετε τα παιδιά γιατί θα τους κάνετε τραύμα" που έλεγε και από τηλεόρασεως ο φημισμένος δοκτωρΣποκ (αν θυμάμαι σωστά το όνομα) στους Αμερικάνους για τριάντα χρόνια περίπου.

    Και αφού με τις ...επιστημονικές επιταγές εκείνου του υψηλόφρονος ...παιδαγωγού φτιάχτηκε μια γενιά μουλαροποιημένων τέκνων, βγήκε στα τριάντα χρόνια ο δόκτωρ ο εν λόγω, στην Αμερικάνικη τυφλεόραση και είπε:"ουπς! σόρυ! έκανα λάθος. Δεν έπρεπε να τα μεγαλώνουμε με τόση αμόλα τα μουλαράκια μας, διότι...θα πάρουν κατηφόρα που δεν θα σταματάει με τίποτααα!"

    Πάλι καλά!
    Διέθετε αυτή τη στοιχειώδη εντιμότητα ο αθρωπάκος να αναγνωρίσει το ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ.
    Και ζήτησε ΔΗΜΟΣΙΩΣ, ΣΥΓΝΩΜΗΗΗΗ!

    Αν ήταν Ελληνάρας, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ δεν θα παραδεχόταν ότι πήρε κόσμο στο λαιμό του.

    Τέλος πάντων.

    Εμείς οι δυο τα έχουμε ξαναπεί, Ιγκάκι μου και ΔΕΝ περιμένω να συμφωνήσουμε σήμερον.

    Σε προτρέπω πάντως να ψάξεις και να διαβάσεις για το κίνημα των Παρθένων του Χάρβαρντ.

    Έχουν κατά την άποψή μου, ενδιαφέρουσα και ισχυρή επιχειρηματολογία, ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ, βέβαια, ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ.

    Το γνωρίζω καλά, γι αυτό δεν σκάω, που ελάχιστοι, την ΑΛΗΘΕΙΑ αναζητούν και επιθυμούν να την ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1) Ὁ Δεσπότης ὁλόσωστος καί μπράβο του.
    2) Τό βαλσάκι, ἴσως νά εἶναι μιά σαχλαμάρα τύπου παστιτσίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ;-(

    Φίλε μου Γάϊδαρε, όχι και σαχλαμάρα το "βαλσάκι". Πληγώνεις τα λεπτά μου συναισθήματα!

    :-)

    Και μένα μου αρέσουν οι παπάδες, όταν είναι αρκετά ελεύθεροι εσωτερικά, ώστε να λένε μερικά πράγματα τουλάχιστον με το επιστημονικό όνομά τους.
    ;-)
    Και η μουσική, η όποια μουσική, μου αρέσει όταν εκπέμπει πνευματικότητα, ειρήνη και αγάπη, ως άκουσμα, είτε είναι δυτικού τύπου, είτε ανατολικού, Γεωργία μου, που μου έγραψες και μια υπέροχη ανάλυση προ ολίγου και έμεινα με το στόμα ανοιχτό - τόσο από τον υπέροχα διατυπωμένο λόγο σου, όσο και από τη γνώση σου-εντάξει σπουδάζεις και μουσικολογία, ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ...αλλά...ένα μουσικό κομμάτι, βυζαντινά μπερεκέτια ας πούμε, αν δεν είναι ψαλμένο από Άρχοντα Πρωτοψάλτη (επί της ουσίας Άρχοντα και επί της ουσίας Πρωτοψάλτη) πραγματικά ΔΕΝ το αντέχω!
    Το ακούω μόνο επειδή ΠΡΕΠΕΙ και όχι επειδή μου αρέσει.

    Δυστυχώς στους περισσότερους ελληνορθόδοξους ναούς, για μένα η ψαλμωδία ακούγεται έτσι ώστε να ΔΙΩΧΝΕΙ τον κόσμο και όχι να τον ΚΑΘΗΛΩΝΕΙ και να τον μαζεύει εκεί.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ούτε οι επισκοποι ούτε οι ιερείς, ώστε να κάνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

    Προσωπικά θαυμάζω ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΩ ΚΑΙ ΠΑΩ ΚΑΤΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΕ ΝΑΟ, ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΦΡΙΧΤΑ ΨΑΛΣΙΜΑΤΑ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, μεγάλος μαζοχισμός αυτός εκ μέρους μου, πράγματι!
    ;-)
    Ας έχει χάρη η αυστηρή μου συνείδηση, που μου δείχνει τα δόντια της και γκρινιάζει:

    "Μωρή Σαλογραία, αν κοιμηθείς, μωρή και δεν σμπρωχτείς να πας να εκκλησιαστείς για να ακούσεις αυτούς τους Κακοφωνίξ, θα σε πάρει, μωρή ο γέρο διάλος και θα σε σηκώσει. Σήκω, κάργιαααα! Σήκω και πήγαινεεεεε!"

    Και τι να κάνω;
    ;-)
    Σηκώνομαι με το νοερό πιστόλι στον κρόταφο και πάω, τα έγραψα αναλυτικά σε παλαιότερη ανάρτηση για το πρωινό ξύπνημα και τη δυσκολία του.
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωχ, καινούρια σχόλια, και τι να πρωτοσχολιάσω!

    Έβλεπα στο φατσοβιβλίο αναρτημένα από χριστιανικούς κύκλους διάφορα χλευαστικά σχόλια για τα λόγια του Μητροπολίτη Πειραιώς και σκέφτηκα "ωχ, καμια κοτσάνα θα πέταξε ο άνθρωπος". Και μπαίνω εδώ και διάβασα το κείμενο και τι να δω;;!! Σιγά, δεν ήταν δα και τόσο δράμα η τοποθέτησή του. Για τον Ανώνυμο που είπε στην αρχή οτι δεν πρέπει να αναφερόμαστε σε λιγότερο σημαντικά πράγματα σε εποχή κρίσης, όπου ο κόσμος πεινάει: Τι, δηλαδή; Επειδή έχουμε κρίση πρέπει να καταργηθεί το να μιλάνε οι μητροπολίτες για οποιοδήποτε άλλο θέμα;
    Ανεξάρτητα από το εάν συμφωνώ ή διαφωνώ με τις προτάσεις του μητροπολίτη, εμένα μου φάνηκαν διατυπωμένες καλά κι ευγενικά.

    Όσο για τη μουσική, φυσικά δεν έχει κανείς το δικαίωμα να πει στους άλλους ποιά μουσική πρέπει να του αρέσει και ποιά όχι. Αν το άκουσμα εκπέμπει πνευματικότητα, ειρήνη, αγάπη, είναι προσωπικό θέμα του καθένα, και δε χωράνε άλλες κουβέντες. Όπως η Καλογραία θα όφειλε να ενημερώσει τους άλλους για τη γνώμη της για το δίλημμα καθαρεύουσα ή δημοτική γλώσσα κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας και τα λειτουργικά αναγνώσματα, έτσι κι εγώ μίλησα για ελληνικότητα στη μουσική.

    Τα υπόλοιπα για Άρχοντα Πρωτοψάλτη και να καθηλώνει και μαζεύει τον κόσμο αντί να τον διώχνει, είναι ιστορία μεγάλη και πονεμένη.

    Ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Σεραφείμ με όσα είπε απέδειξε πως δεν είναι σεμνότυφος; Φοβάμαι τους σεμνότυφους! Και τους χριστιανούς με τα ατελείωτα απωθημένα. Τους συντηρητικούς που γίνονται μη σεμνότυφοι, ταυτόχρονα όμως θέλουν και τη μαντήλα στην εκκλησία, αλλά τα δίνουν κι όλα στην κραβατοκάμαρα με ..ιεραποστολικό ζήλο(όποιος καταλάβει κατάλαβε ;-) )!!!!!!!
    Ο Πειραιώς κι άλλοι είναι σε άλλη συχνότητα αλλιώτικη από των κοινών, παθιασμένων, αμαρτωλών ανθρώπων. Βάζουν τα μέτρα, είναι αμφίβολο όμως πόσο τα τηρούν οι ίδιοι(δε μιλώ μόνο για το επίπεδο το σεξουαλικό).
    Χαλεποί καιροί. Λυπάμαι, νομίζω όμως πως όλοι τον χλεύασαν. Εντελώς. Διάβασα σχόλια, άρθρα... Εκτός τόπου και χρόνου, εντελώς!!
    Κρίμα διότι ο χριστιανισμός ούτε είναι φοβικός ούτε είναι εξωπραγματικός.
    υγ. Έβαλες εσύ λόγια του γέροντα Παΐσιου; Θαυμαστό με δεδομένη την άρνησή σου να αποδεχτείς την αγιοσύνη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Ανών. φιλ. των 8:56 μ.μ.

    Μου άρεσε η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ τοποθέτηση του Σεβ. και γι αυτό την ανέβασα.

    ΔΕΝ γνωρίζω ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ τον άνθρωπο.

    ΔΕΝ έχω το χρόνο να τα παρακολουθώ όλα όσα λέγονται και γίνονται.

    Είναι τόσα πολλά και ΔΕΝ υπάρχει επαρκής χρόνος.

    Χαίρομαι, πάντως, όταν βρίσκω κάτι καλό από ΌΠΟΥ και αν προέρχεται.

    Για τον γ. ΠαΪσιο, ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν είναι άγιος.

    ΜΑΚΑΡΙ να είναι άγιος.
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΔΕΝ ΣΚΑΝΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ Ή ΟΧΙ.
    Και μου αρέσει πολύ που δε σκάνε.

    Τώρα αν σκάνε κάποιοι που έχουν οικονομικό όφελος από την αγιότητά του, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα, που πάλι ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΩ.

    Πολύ θα το ήθελα, πάντως, να είναι άγιος ο π. Παϊσιος.

    Όσο πιο πολλοί άγιοι τόσο καλύτερα, για όλους.
    Με τους αγίους μικραίνει ο φθόνος, μικραίνει η μισαλλοδοξία, αυξάνεται το Φως πάνω στη γη.

    Μακάρι να είναι άγιος.
    Ο Θεός θα δείξει.

    Προσωπικά δεν βιάζομαι, επειδή γνωρίζω ότι τα πνευματικά ζητήματα ΔΕΝ εκβιάζονται.
    Θέλουν το ΧΡΟΝΟ τους.

    ΜΠορεί να μην το πιστεύεις αλλά... βασανίστηκα εσωτερικά πολλά χρόνια για να πιστέψω την αγιότητα του Αγίου Κωνσταντίνου π.χ.

    Τελικά την πίστεψα.
    Κάπως με φώτισε ο Θεός και το κατάλαβα, δεν θα εξηγήσω.

    Θα δείξει και για τον π. ΠαΪσιο, ο Θεός σε βάθος χρόνου ΑΝ είναι άγιος, και πάλι ΚΑΛΟ για τον ίδιο, πρωτίστως, θα ξανατονίσω.

    Έχουμε τόσους άλλους ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥΣ, δεν καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ πρέπει να μισηθούμε μεταξύ μας, κολλώντας σε ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    Μου φαίνεται ΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟ, ΕΝΤΕΛΩΣ.

    Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ και μάλλον ύποπτη γίνεται, και δίνει αφορμή σε ...Παστίτσιους για χλεύη.

    Ανέβασα φράσεις που αποδίδονται στον π. Παϊσιο

    (δεν μπορώ να ξέρω ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ τις είπε έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ, ή άν κάποιοι έχουν "χτενίσει" τις φράσεις του, δεν με αφορά)

    όπως θα ανέβαζα και φράσεις του ΌΠΟΙΟΥ ανθρώπου θα μου άρεσαν.

    Σε αντίθεση με χαρακτήρες που ψάχνουν να βρούν λάθη, και που αρνούνται να πιστέψουν στις αγαθές προθέσεις των ανθρώπων, επικαλούμενοι την...ψυχολογία του...Βάθους,
    μου αρέσει να κάνω το έργο της μέλισσας.

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου, πιστεύω ότι έχει χαρίσματα που θα μπορούσαν να με ωφελήσουν πνευματικά, ΑΝ τον προσεγγίσω με ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ αγάπη και με πνεύμα ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ και ταπεινώσεως.

    Όσο για τους γάμους, ΜΑΚΑΡΙ να είχαμε γάμους θερμούς ερωτικά και πνευματικά.

    Αλλά ο διάβολος ο παμπόνηρος, τα έχει αντιστρέψει και εδώ τα θέματα, με την ενέργειά του και τη διαστρεβλωτική επιχειρηματολογία του.

    Και δημιουργεί θερμότητα σε προγαμιαίες καταστάσεις και βαρεμάρα σε μεταγαμιαίες.

    Έτσι καταφέρνει και χορεύει εις βάρος των ψυχών των ανθρώπων που είναι πρόβατα ζαλισμένα, μη έχοντα ποιμένες εν εγρηγόρσει.

    ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ μας η Σκέπη της Παναγίας και οι προσευχές Πάντων των Αγίων, που μας στηρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν ο γέροντας είναι άγιος είναι καλό και για μας. Όχι μόνο γι αυτόν. Η αγιοσύνη του αντανακλά. Όσο για το εμπόριο, δε φέρει καμιά ευθύνη. Ο ίδιος ήταν τόσο λιτός και με τόση αγάπη στον προσωπικό του βίο που δεν μπορεί να του προσάψει κανείς τίποτα.
    Δεν ξέρω πως βεβαιώνεσαι συ για τις αγιοσύνες των άλλων. Δε με αφορά κιόλας. Για το γέροντα μου αρκεί που τον γνώρισα. Για το Μ. Κωνσταντίνο διατηρώ επιφυλάξεις κι εγώ σέβομαι όμως την απόφαση της εκκλησίας και δεν είναι απαράίτητο να προστρέξω σε αυτόν. Έχω γνωρίσει σύγχρονους. Αν είναι ή αν δεν ειναι...μικρή σημασία έχει. Εξάλλου οι άγιοι λειτουργούν ως παραδείγματα.. Καθένας παίρνει αυτό που τον καλύπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η πορεία του αγ.Κωνσταντίνου είναι η πορεία ενός ολόκληρου κόσμου από την ειδωλολατρεία στη αγιωσύνη.Το πιο λαμπρό παράδειγμα ότι η μετάνοια ακόμα και στο τέλος της ζωής οδηγεί στη αγιότητα.Άλλωστε ήταν αυτός που "έσωσε" την Εκκλησία αλλά και την έθεσε προ τον ευθυνών της ανοίγοντας το δρόμο για την "ενηληκίωσή" της ως επίσημη πλέον θρησκεία.Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.Αυτά που είπε ο Πειραιώς δεν με σόκαραν,είναι γνωστά εδώ και 2 περίπου χρόνια από τις ανακοινώσεις της επιστημονικής αυτής ομάδας.Το θέμα είναι η ειλικρίνεια,ο τρόπος και ο σκοπός.Αν γίνεται,ας πούμε,μόνο για λόγους προβολής και εντυπωσιασμού.Ψέλνουμε με ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ,και ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΙ,όλα τα άλλα είναι περηφάνειες και φθηνός εντυπωσιασμός
    παπα-Κώστας
























    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. παπα-Κώστα
    είχα διαβάσει πριν κάμποσα χρόνια βιβλίο του ΑκαδημαΪκού Jones για τον Μέγα Κωσταντίνο, καλογραμμένο και αντικειμενικό, από τις εκδόσεις Γαλαξίας, αν θυμούμαι καλά.

    Αξίζει αν το βρεις να το μελετήσεις, δεν είναι μεγάλο σε μέγεθος, δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο.

    Επίσης στο τελευταίο όραμα του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, τότε που τον επισκέφθηκε η Παναγία για δωδέκατη φορά σε όλη τη ζωή του, στους ακόλουθους της Υπεραγίας Θεοτόκου, ήταν και ο Μέγας Κωνσταντίνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα το ψάξω.Το πόσο θα χαρεί η πρεσβυτέρα όταν της κουβαλήσω ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ βιβλίο δεν περιγράφεται!
    παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παπα-Κώστα
    χαχα! Κατάλαβα!
    Την έχεις αλαλιάσει την πρεσβυτέρα!
    Βιβλία εδώ , βιβλία εκεί , βιβλία παραπέρα!
    Δεν έχει τόπο να σταθεί η καλή κοπέλα!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σαλογραια
    30 Σεπτεμβρίου 2012 11:56 μ.μ.
    Y.Γ.
    Ένα πρόβλημα που έχουμε οι περισσότεροι αμφισβητίες της αγιότητος προσώπων, είναι που θέλουμε ντε και σώνει να κρίνουμε τους αγίους με τα μυαλά της δικής μας ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ και ΕΠΟΧΗΣ.

    Όμως η αγιότητα είναι κυρίως ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, και ΜΟΝΟΝ ο Πλάστης της ψυχής, είναι σε θέση να την δει και να την αξιολογήσει ουσιαστικά.
    ...........................
    Αλλάζοντας θέμα να πω κάτι σχετικά με το θέμα της ανάρτησης που το έχω ξαναγράψει σε κάποιο σχόλιο.

    Όπως μου τόνιζε και μια φίλη κυτταρολόγος-Παθολογοανατόμος, έχουν αυξηθεί οι καρκίνοι του τραχήλου της μήτρας των γυναικών τα τελευταία χρόνια κατά 70 τοις εκατό, λόγω αυτού του ιού που προκύπτει από τις πολλαπλές ερωτικές εναλλαγές συντρόφων.

    -Αρα;

    -Άρα ο Κύριος, ΔΕΝ τυγχάνει μια στερημένη παλιοζηλιάρα πεθερά που σεληνιάζεται όταν αγκαλιάζονται τα νιόπαντρα περιστεράκια και νιώθουν ευφορία, αλλά είναι ο σοφός Πλαστουργός που ...μας ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ προκειμένου να αποφύγουμε πρακτικές για τις οποίες η ανθρώπινη φύση μας
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ, και στις οποίες πρακτικές όταν παραδιδόμαστε, αδιαφορώντας για τις επισημάνσεις του Κατασκευαστή μας, ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ σκληρά, ΜΕ ΒΛΑΒΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ
    και ΨΥΧΙΚΗΣ στη συνέχεια...
    (το ξανάγραψα το σχόλιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλό βράδυ και από μένα σε όλους!Θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ με τη σειρά μου την άποψή μου.Νομίζω πως ένας χριστιανός που ζει κατά Θεόν,μπορεί να μιλά με σύνεση γιά οποιοδήποτε θέμα ακόμη και γιά τα σαρκικά.Ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματικό ον,λειτουργεί με σάρκα και πνεύμα και αν μιά επιστημονική ανακάλυψη έγκυρη και αποδεδειγμένη,αποδεικνύει κινδύνους γιά αυτόν,γιατί να μην κρούσει αυτούς τους κινδύνους σε όποια θέση βρίσκεται,όπως κάνουμε και όλοι άλλωστε.Ο κόσμος είναι τόσο έξω από την εν Χριστώ Ζωή που αν του μιλήσεις πνευματικά θα σε απορρίψει.Αν όμως του μιλήσεις επιστημονικά,ίσως σε παραδεχτεί.Προσπαθεί λοιπόν με οποιονδήποτε τρόπο ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς,να αποτρέψει[αν γίνεται]αυτή την πράξη,ώστε όποιοι μπορούν να την αποφύγουν καλό θα είναι για αυτούς.Τώρα για το ποιός είναι άγιος η όχι,νομίζω ο πιστός λαός πρέπει να βλέπει στα πρόσωπά τους τον αγωνιστή.Πολύς λόγος και ντόρος γιά τους γεροντάδες της Ορθοδοξίας μας γίνεται.Τους αγαπούμε όλους αφού αγωνίστηκαν.Είπαν καταπληκτικά πράγματα.Τα έγραψαν και τυπώθηκαν σε βιβλία.Μίλησαν απλά σε λαική γλώσσα.Όμως γιά μένα αν δεν χρησιμοποιούνται αυτά τα βιβλία ώς συμπληρωματικά της Γραφής,κινδυνεύουμε να γίνουμε αυτό που λέγει Το Γραφικό Χωρίο ''Του Κηφά η του Απολλώ''.Αν δηλαδή οι χριστιανοβιβλιοπώλες αντί να πωλούν κατά κόρον τα βιβλία αυτών των γερόντων πωλούσαν τις Γραφές και όλοι ασχολούμασταν με αυτές που δίνουν Ζωή στην ψυχή,σήμερα όλοι οι χριστιανοί κατ όνομα θα είχαμε και τη Χάρη.Από μόνα τους αυτά τα βιβλία δεν ωφελούν και πάρα πολύ,προσωπική άποψη.Οι πιο πολλοί ,από περιέργεια διαβάζουν τα βιβλία τους.Το ζήτημα είναι να μην απορρίπτεις τα Ιερά Βιβλία που δίνουν Ζωή,επικοινωνία με τον Κύριο[διαβάζοντάς τα συνεχώς φωτίζεσαι και αγιάζεσαι κατά μυστήριο τρόπο που μόνον Ο Θεός γνωρίζει],κρατάει το νου σταθερό σε ένα επίπεδο σβήνοντας τις μνήμες τις κακές και τις πονηρές φαντασίες.Ναι μεν πολλοί γεροντάδες ήταν ψαράδες που ψάρευαν ψυχές με την απλότητα και την ταπεινότητα αλλά μείναμε εκεί και δεν προχωρήσαμε νομίζω.Αυτό ισχύει και γιά τους άλλους αγίους μας τους μεγάλους οι οποίοι μέσα απο τη Γραφή μιλούσαν πάντα.Έχουν τόσο πλούτο τα Ιερά Βιβλία της Πίστεώς μας,που βρίσκεις την αλήθεια αν ασχοληθείς συστηματικά με πίστη και πνευματική Ζωή.Τώρα γιά το κατά πόσο απειλείται η ψυχοσωματική κατάσταση του ζευγαριού[μέσα στο γάμο] από την εγκράτεια,θα πω πως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.Παίζει ρόλο και το σαρκικό φρόνημα[άλλος έχει 50% και άλλος 80% και άλλος 40%],ό τρόπος που χειρίζεσαι τον άλλον και την αλήθεια του,ο χρόνος που έχεις μπροστά σου να εργαστεις μιά κατάσταση που δεν ξέρεις που θα σε βγάλει με μόνη την Πίστη και την εκτιμηση και αγάπη για τον άλλον,που σε εμπιστεύεται στην αλήθεια σου.Και όμως,και γιαυτά κανονίζει Ο Θεός!Με τον καιρό βλέπεις στον άλλον σημάδια αγαθοσύνης.Οστόσο,ούτε και αυτά είναι ικανά να μας εξασφαλίσουν τη σωτηρία.Όμως,ένας αγώνας είναι και η πνευματική ζωή.Και αν το σώμα χωρίς το πνεύμα είναι νεκρό όπως λεν οι Πατέρες,δεν αξίζει να κάνει κανείς κάτι ελάχιστο?Αυτά είναι μερικά αποτελέσματα που μπορεί να βγάλει κανείς γιατί είμαστε νέοι ακόμα.'Οταν γεράσουμε θα δούμε και άλλα που θα δίξει Ο Θεός..-π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. π(ηνελόπη)
    αγία ρίζα Μικρασιάτικης γης

    Ευχαριστούμε πολύ για την ...αναπαυτική τοποθέτηση.
    Μίλησες με αγάπη, σύνεση και πνευματική εμπειρία, όπως πάντα.

    Με ξεκούρασες.

    Θα πάρω το αρκουδάκι μου τώρα, αγκαλιά και θα κοιμηθώ εν ειρήνη.

    (Δεν κάνω πλάκα. Απέκτησα ένα λούτρινο αρκούδι, μεγάααλο, καφετί, μου το χάρισαν στη γιορτή μου,καλέ, χαχαχούχααα!...)

    Καλό βράδυ λατρεμένα.
    Σας ευχαριστώ όλους για τις αφορμές της κουβέντας.
    Ευλογημένη συνέχεια στον αγώνα της εβδομάδος που έρχεται, ας έχουμε έκαστος, με την ευχή της Κυρά Παναγίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς IGGY: λίγος σεβασμός απ τη μεριά σου προς το σχήμα του μητροπολίτη Πειραιώς δε θα έβλαπτε. Παρά τη διαφωνία σου μαζί του είναι τουλάχιστον άηθες να τον προσφωνείς κο Μετζελόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλ. ανων. των 1:19 π.μ.

    Ανακαλείς στην τάξη -των πολιτικά ορθών προσφωνήσεων- τον IGGY που μάλλον είναι "άθεος" -δεν θυμάμαι και καλά, αν το έχει δηλώσει ακριβώς και ευθαρσώς.

    Ένας άθεος, όμως- και λογικό είναι αυτό- δεν δέχεται πνευματικές παραμέτρους στην προσωπικότητα των ανθρώπων, άρα η προσφώνηση του Σεβ. Πειραιώς με το κατά κόσμον επίθετό του, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αήθης, αλλά μόνον ως εξαιρετικά τυπική, ίσως λίγο σκληρή, "κατά κόσμον" προσφώνηση.

    ΔΕΝ γίνεται να εμπνεύσουμε σεβασμό παραπάνω από το σύνηθες δια της βίας σε ΚΑΝΕΝΑΝ άνθρωπο, ειδικά και μέσα στο Ίντερνετ όπου μπορεί ο καθένας, ανά πάσα στιγμή να γίνεται και αόρατος και ανώνυμος.

    Δεν ξέρουμε και ποιος κρύβεται κάτω από το ψευδώνυμο ΙGGY, ούτε τι εμπειρίες μπορεί να αποκόμισε από θρησκευόμενους και από ρασοφόρους αυτός ο άνθρωπος, που τον απομάκρυναν και ίσως τον έκαναν και πολέμιο των εκκλησιαστικών νοοτροπιών, πραγματικά λυπηρό, αλλά συμβαίνει όσο περνάει ο καιρός, και συχνότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ε καλά,όποιος είναι "πολέμιος" των εκκλησιαστικών νοοτροπιών δε σημαίνει ότι ήρθε σε επαφή με βλαμμένους ρασοφόρους.Από το φιλικό μου περιβάλλον μπορώ να φέρω πολλά παραδείγματα "πολεμίων" που το κάνουν επηρεασμένοι από το γενικότερο κλίμα,δηλαδή από βλακεία.Αυτό δεν αφορά φυσικά τον IGGY,τον οποίο δε γνωρίζω,και το μόνο που μπορώ να του προσάψω είναι το ψευδόνυμο το οποίο μάλλον πραπέμπει στον Iggy Pop που δεν τον χωνεύω καθόλου(καθ'ότι αρέσκομαι σε πιο μεταλλικούς ήχους).Πάλι στη μουσική το γύρισα όμως!
    παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ;-)
    Ίσως είναι κι έτσι παπα-Κώστα μου.Και μένα ο Iggy Pop ΔΕΝ μου αρέσει καθόλου.
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όχι ότι προσπαθώ να καλύψω τα χάλια του χώρου μας,τα οποία είναι πολλά και κατάμαυρα,ε;Αλλά και την ισοπέδωση δε τη μπορώ.
    παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Kατάμαυρα δε θα πει τίποτα!! χαχαχχααα
    Και δεν αγγίχτηκαν οι χώροι του πατρίου. Εκεί να δεις χάλια. Πίσσα!!
    Μη θιχτεί η οικοδέσποινα. Έτσι είναι.Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βρε καλώς το μεγκατρόλ της σελίδας μου!
    ;-)

    Είχες δηλώσει θυμωμένη, ενοχλημένη και ότι δεν θα ξανασχοληθείς αλλά το βλέπω, σού είναι αδύνατον να ζήσεις χωρίς να με... μεγκατρολάρεις συνέχεια!

    -Τι να κάνουμε!

    Γουστάρεις ..."καρύδια"!

    Γι αυτό ΠΕΤΡΟβολάς την Πέτραινα, δηλαδή εμένα.
    ;-)

    Έκαστος με τις ανάγκες του εδώ μέσα, χρυσούλι μου.

    ;-)
    Και σιγά μη θιχτεί η οικοδέσποινα!

    Δεν έχεις διαβάσει την ανάρτησή μου με τίτλο "Γράμματα σε παπάδες";

    Εκεί ΠΡΩΤΗ εγώ "τα χώνω" γενικώς, τουτέστιν κριτικάρω,
    όμως είναι ΆΛΛΟ,
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,
    σε ό λ α τα εκκλησιαστικά περιβάλλοντα,

    ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η Π Ρ Ο Δ Ο Σ Ι Α ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
    ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ,

    ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ, από την ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ λαμβάνει χώρα, και όλο και παίρνει την ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ κατηφόρα.

    Για ξαναρίξε ματιά:http://salograia.blogspot.gr/2008/12/blog-post.html

    Θα σε ωφελήσει ένα φρεσκάρισμα,
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΕΠΙΜΕΝΩ.

    Θα ωφεληθούν, ίσως, και οι καινούργιοι της σελίδας σήμερα που δεν είχαν ιδέα, ότι ακολουθώ το Πάτριο.

    Ας τους ενημερώσουμε ΑΦΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ
    ΝΑ ΤΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ...
    ;-)
    ........................................

    Τόσο καιρό με διαβάζεις και...

    -Το Χριστό σου, δεν εννοείς να καταλάβεις φιλτάτη!
    ;-(

    Εντάξει είσαι και μικρή κοπέλα, ακόμα, δικαιολογείσαι.
    ;-)

    Στο έχω δηλώσει απ' την ΑΡΧΗ- σε προσωπικό μέιλ πριν κάμποσους μήνες-
    ότι σε ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ, ότι εκτελείς ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ υπηρεσία,
    αλλά οι ευγενικοί μου τρόποι, με κάνουν να αποφεύγω να το δηλώνω δημόσια.

    Όταν όμως κάποιος ΕΠΙΜΕΝΕΙ να μου "χώνεται" πολύ, ε τότε, δεν θα αντέξω και θα τα ακούσει και δημόσια.
    ;-)

    ΠΑΝΤΑ με αγάπη κατά τα άλλα
    ;-)
    Εγώ τη δουλειά μου και συ τη δική σου, συνέχισε.

    Οι αναγνώστες ηλικίαν έχουν, ΜΠΟΡΟΥΝ να κρίνουν, και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ θα δευτερολογήσω επί του θέματος.
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ἄντε πάλι, σέ νευρίασε ἡ έπισκέπτρια σου -ἡ πράκτωρ τῆς ΕΥΠ (Εκκλησιαστική 'Υπηρεσία Πληροφοριῶν)-καί ξανάπιασες τό, "κρατική ἐκκλησία"!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα!Διάβασα την ανάρτηση σου "γράμματα σε παπάδες",σε άλλα συμφωνώ σε άλλα διαφωνώ.Έτσι κι αλλιώς το Ημερολογιακό δεν εξαντλείται.Όταν λες ηλικία έχουν,δεν πιστεύω να εννοείς μεγάλη ηλικία ε;Άντε στο ημερολογιακό βρίσκουμε μια επικοινωνία,στο ηλικιακό όμως;Να το ελαφρύνουμε λίγο το θέμα πρωί πρωί.
    παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ;-)
    Όσοι με παρακολουθείτε ΜΕ ΑΓΑΠΗ, εδώ και κάτι χρονάκια γνωρίζετε από πρώτο χέρι, τι ΓΑΙΔΟΥΡΙΝΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΈΧΩ και με τυχόν ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ,

    όμως η ΕΝ ΛΟΓΩ "ΦΙΛΕΝΑΔΑ" ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΕΙ
    ΟΤΙ πράγματι
    ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙ, ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ.

    ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

    ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή