Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η εξομολόγηση του Χαρίλαου Φλωράκη-Σιμωνοπετρίτης π. Αθανάσιος


Περιστέρι μου...

 για λόγους που θα εξηγήσω εκτενέστερα μια άλλη φορά, θα σου εξομολογηθώ με ντροπαλό και χαμηλοβλεπούσικο ύφος, ότι δεν πολυσυμπαθώ τα βίντεα με παπάδες.

Νομίζω, όμως, ότι αυτά τα δυο παρατιθέμενα τοιαύτα,  που μου προώθησε εκλεκτή αδελφή εν Κυρίω, ότι θα ήταν καλό να τα δεις μέχρι το τέλος, επειδή αναφέρονται σε μια διαπίστωση, που ο κάθε αγωνιζόμενος πιστός, την κάνει συχνά:

Η διαπίστωση αναφέρεται στο ότι  απαγορεύεται να κατα-κρίνουμε την κάθε ψυχή- όσο αντιχριστιανικά και αν νομίζουμε ότι φέρεται-  επειδή ποτέ  δεν γνωρίζουμε πώς αυτή η ψυχή, στο χρόνο εξελίσσεται και κυρίως, αγνοούμε πλήρως,  με τι πρόσωπο αυτή η ψυχή θα παρουσιαστεί ενώπιον του μόνου άξιου Κριτή για να την κρίνει.
Μόνος άξιος Κριτής,   ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο Πλαστουργός μας...


Σε ασπάζομαι εν ελπίδι..

Η Ανοιξη-παρά τα κρύα που μας ζώνουν- έρχεται για τον κάθε άνθρωπο,  με αθόρυβα, πολύχρωμα βήματα...

Σαλογραία


35 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον. Αξίζει για Προβληματισμό. Είναι Αλήθεια ότι η Ψυχή του Ανθρώπου είναι Πολύ Δύσκολο να την Καταλάβει Κανείς είναι Όντως μία Άβυσσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως είσαι κρυπτοκομμουνίστρια και πάς να μας διαστρέψεις τις ιερές βασιλικές μας πεποιθήσεις;
    Οι κομμουνιστές είναι άθεοι, έτσι μας δίδαξε η ιστορία... δεν θα πάς τώρα εσύ να γκρεμίσεις θεμέλια συνειδήσεων...
    Άντε από κεί!!!
    Ετοιμαζόμαστε με άσκηση και θεωρία να κοινωνήσουμε εν μέσω Αγίας Τεσσαρακοστής κι έρχεσαι εσύ να μας κολάσεις...
    Γ.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γ.Ζ.
    ;-)
    Λατρεμένο μου, όσο κρυπτοκουμουνιστής είναι και ο π. Αθανάσιος ο Σιμωνοπετρίτης, άλλο τόσο είμαι και γω...αν και με την κατάρρευση που επίκειται χάρη στα μεγάλα αφεντικά μας, θα πρέπει να γίνουμε φανερά κομμουνιστές, εν Χριστώ, έχοντες άπαντα κοινά, προκειμένου να επιβιώσουμε, ψυχικά και σωματικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΩΝ.των 12 μ.μ
    :-)
    ΌΧΙ μόνο του ανθρώπου η καρδιά είναι μια Άβυσσος, αλλά ειδικά "της γυναίκας η καρδιά είναι μια Άβυσσος, πότε η Κόλαση και πότε ο Παράδεισος" που λέει και το λαΪκόν άσμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γρηγόρης Ζαγοραίος10 Μαρτίου 2011 στις 2:31 μ.μ.

    Στεναχωρημένος είμαι σήμερα χρυσαφένια μου και με ο σφοδρό έλεγχο της συνείδησεως...κι είπα να σε "πειράξω" λίγο, μπάς και διασκεδάσω τους λογισμούς!
    Την Καθαρά Δευτέρα σκέφτηκα να αρχίσω τριήμερο και το ίδιο βράδυ έφαγα μιά γεναία μερίδα λαγάνας, 15 ελιές και μιά τομάτα...το ίδιο και την Τρίτη...
    Και χθές Τετάρτη απόγευμα, τηλεφώνησα στίς αγαπημένες μου μοναχές κάποιου αρχαίου μοναστηριού, να ευχηθώ καλή σαρακοστή και έδυε πλέον ο ήλιος και δεν είχαν πιεί ούτε στάλα νερό....
    ηλικίες: 32, 49,55, 73,80,82,86, 92, και 95 ετών...
    και θαυμάζω τον Θείο Έρωτα και την ανδρεία τέτοιων ψυχών ... νοιώθω "σκόνη"!
    ....
    Όποιος θέλει ας ασχολείται με εξομολογήσεις και αμαρτίες άλλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γρηγοράκη μου
    το πρώτο ζητούμενο είναι η ταπείνωση και ΜΕΤΑ η νηστεία.
    Εμείς τρώγοντας τα σχετικά, ταπεινωνόμαστε και ΑΥΤΟ θέλει ο Κύριος.
    Μια χρονιά την τρίτη μέρα της τέλειας ασιτίας-ούτε νερό-μου ήρθε λιποθυμία ενώ ήμουν ξάπλα στο κρεβάτι, πριν κάν σηκωθώ...οπότε...κατάλαβα ότι εμένα τέτοια δωρεά δεν μου δίδεται ίνα μη επαίρομαι...

    Το δέχτηκα και απλώς ...ξεκοιλιάζομαι με τα ανάλαδα όλη την εβδομάδα με έλαιον το Σαββατοκύριακο...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γρηγόρης Ζαγοραίος10 Μαρτίου 2011 στις 2:46 μ.μ.

    Σαλογριούλα μου αγαπημένη, αφού το γνωρίζεις, το δύσκολο είναι η Ταπείνωση, το εύκολο είναι η νηστεία...αφού νηστεύουν κι οι άθεοι!
    Οι άνθρωποι βάζουμε τον σωματικό κόπο δηλώνοντας έτσι την αγάπη μας στον Θεό κι Εκείνος χαρίζει τις πνευματικές δωρεές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάπου τα είχα ξαναπετύχει τα συγκεκριμένα video που με χιούμορ και ευαισθησία φανερώνουν ότι όσο και αν παραστρατήσει κανείς αν δεν έχει τυφλώσει τη συνείδησή του, στην τεθλιμένη αλλά σίγουρη οδό σωτηρίας θα γυρίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Emelia γλυκειά
    Πολλοί από τους παλιότερους αριστερούς είχαν άγιους και θεοσεβούμενους γονείς και προγόνους...
    Οι προσευχές εκείνων των ανθρώπων, βοηθούν τους ξεστρατισμένους...

    Γρηγόρη
    Πράγματι τα μοντέλα και οι χορεύτριες κλασικού μπαλέτου νηστεύουν αγρίως δια βίου, αλλά δια λόγους κενοδοξίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.youtube.com/watch?v=rejYJgYIGk4&feature=player_embedded#at=74

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή Σαλογραία,

    Δεν φανταζόμουν ποτέ, ότι θα έβλεπα να διηγούνται αυτό, που άκουσα σαν φήμη για τον Φλωράκη...

    Η Παναγία και ο Άγ. Γεώργιος να σε σκεπάζει...

    Η πολύ πλούσια ανάρτηση με άφησε άφωνο...

    "Πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον άνωθεν εστί καταβαίνων από του Πατρός των φώτων"

    (Το βίντεο με τους σκοπιανούς έχει να κάνει με την διωκόμενη ορθόδοξη εκκλησία; (όχι την "μακεδονική") δηλ. τον φυλακισμένο Μητροπολίτη Ιωάννη (έχω καιρό να ακούσω γι΄αυτόν) με τις δύο διωκόμενες συνοδείες σε μοναστήρια στην Αχριδα και Γεύγελη;)

    Ζει Κύριος ο Θεός!

    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΣΑΛΟΓΡΑΙΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ. ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΞΕΡΕΙΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ενδιαφέρον Πάντος τα Βίντεα. Ανώνυμε Γ.Ζ Να Μιλάς Καλλίτερα Αγαπητέ Ανώνυμε Δημοκρατία Έχουμε ο Καθένας Μπορεί να Λέει ότι Γουστάρει! Μαγκιά της και Μαγκιά του!Έννοια σου Μην Φοβάσαι Δεν Κολάζεσαι Παρά είσαι Ευαίσθητος Αγαπητέ μου Ανώνυμε Γ.Ζ. Καλό Βράδυ σε Όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχω λάβει δυο μηνύματα, ένα από ανώνυμο, ένα από Παναγιώτη, για κάποιο λόγο δεν ανεβαίνουν...προς το παρόν, έχει κολλήσει...
    Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ένα ανέβηκε τελικά που ήρθε τώρα...
    Καλέ ανώνυμε, ο Γ.Ζ. ΠΛΑΚΑ ΕΚΑΝΕΕΕΕΕ! ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΑΑΑ!
    ΔΕ ΜΕ ΜΑΛΩΝΕΕΕΕ!
    ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΑΑ!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είχε πει ο γέροντας Παΐσιος, πως τους ανθρώπους τους χώριζε σε δυο κατηγορίες. Εκείνους που μοιάζουν με τις μύγες, κι εκείνους που μοιάζουν με τις μέλισσες. Πόσο θαυμαστό είναι αλήθεια, όταν η μύγα μεταμορφώνεται σε μέλισσα. Ή προσπαθεί τουλάχιστον να μεταμορφωθεί. Λίγο πράγμα είναι να είσαι μύγα και μια ωραία πρωία να στην δίνει έτσι κατακέφαλα και να λες θα προσπαθήσω να γίνω μέλισσα; Αυτά περί του βίντεο.

    Στα περί νηστείας που αναφέρετε τώρα φίλε Γρηγόρη και καλή μας Σαλογραία... Γνώμη μου είναι πως καθένας δίνει από αυτό που έχει. Είναι π.χ. ένας ζητιάνος και ζητιανεύει. Περνάει ένας ζάμπλουτος, του δίνει 100 Ευρά. Περνάει κι ένας φτωχός, του δίνει ένα πιάτο φαΐ. Ποιος του έδωσε περισσότερα σε σχέση με αυτά που είχε; Ποιος από τους δύο έκανε μεγαλύτερη θυσία; Εκεί μετριέται το πράγμα πιστεύω. Στην θυσία. Όχι στην ποσότητα αλλά στην ποιότητα.

    Να φέρω κι άλλο ένα παράδειγμα. Από τον αθλητισμό αυτό. Ας υποθέσουμε ότι είναι κάποιος που έχει καταφέρει μετά από πολλή εξάσκηση και προσπάθεια να σηκώνει π.χ. 100 κιλά βάρος. Μπράβο του και ζήτω του, τιμή του και καμάρι του. Αν πάω τώρα εγώ που δεν έχω σηκώσει στη ζωή μου έναν τενεκέ λάδι να τον συναγωνιστώ, λογικό δεν είναι ότι θα πάθω κήλη; Αν δεν ξεκινήσω από τα 10-20 κιλά, να δυναμώσω σιγά σιγά να φτάσω τα 50 και σταδιακά να φτάσω και στα 100, πως είναι δυνατόν με μιας να θέλω να τα σηκώσω;

    Τέλος, με έκπληξη και πολύ μεγάλη χαρά άκουσα φίλο μου να μου λέει πως θα προσπαθήσει πρώτη φορά στη ζωή του, να νηστέψει την σαρακοστή, τουλάχιστον το κρέας τις πρώτες μέρες και αργότερα και τα υπόλοιπα. Γρηγόρη μου με το συμπάθιο και με πολλή αγάπη σου λέω, πως όσο χαίρομαι και θαυμάζω τους ανθρώπους που κάνουν τις υπεράνθρωπες νηστείες, το ίδιο χάρηκα και θαύμασα με τον άνθρωπο αυτό που ενώ την Μεγάλη Εβδομάδα δε νήστευε καλά καλά, ξαφνικά τον ακούω να προσπαθεί να νηστεύσει -έστω το κρέας- όλη τη Σαρακοστή. Κάνε λοιπόν την προσπάθεια σου με χαρά και με αγάπη προς Εκείνον που αγαπάς και άσε τις συγκρίσεις. Μην ξεχνάς, όλα τα καλά από Εκείνον δίδονται κι όπως σωστά το είπε η καλή μας Σαλογραία, ίσως δε μας δίδεται κάτι για να μη φουσκώσει ο εγωισμός μας. Με χαρά λοιπόν φίλε Γρηγόρη. Λίγο; Λίγο! Πολύ; Πολύ! Αλλά με χαρά!

    Ήλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ήλε καλά τα λες...πιστεύω συμφωνεί μαζί σου και ο Γρηγόρης ...
    Ξέρει καλά ο Γρηγόρης τη θεωρία.
    Και στην πράξη καλός αθλητής είναι.
    Απλώς μερικές φορές τα γράφει κάπως, για...παραπλάνηση του Εχθρού...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τώρα επιτέλους ξεκόλλησαν και ανέβηκαν τα σχόλια...

    Παναγιώτη

    δεν ξέρω τίποτα από αυτά που ξέρεις εσύ και κατέβασα το ωραίο τραγούδι προς αποφυγήν άλλων παρανοήσεων...
    Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 777 (είναι και επίκαιρο)11 Μαρτίου 2011 στις 12:38 π.μ.

    Το να είσαι κομμουνιστής, ή αριστερός και παρ ότι άθεος, για μένα σημαίνει πως έχεις κάποιες ευαισθησίες .
    Έτσι, είσαι πιο κοντά στον Θείο φωτισμό.
    Μάλιστα υπενθυμίζω, πως ο Χ. Φλωράκης, είχε και έναν συγχωρητικό εναγκαλισμό με τον συμμαθητή, αλλά και πολιτικό αντίπαλό του, μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ σε κάποια φάση.

    Αυτό συμβαίνει στα δικά μας καπιταλιστικά κράτη.
    Στα κομμουνιστικά όμως έχουμε αντίστροφη παρατήρηση.
    Οι προσωπικές, αλλά και λοιπές μαρτυρίες ( βλ. Γκορίτσεβα, Σολζενίτσιν, Άγ Λουκά ιατρό και πλήθος άλλων), δείχνουν τον κομμουνιστή, να συμπεριφέρεται σαν καπιταλιστής.
    Εκεί οι αντικομμουνιστές είναι που τάσσονται με το θύμα, σαν οι ευαίσθητοι της κοινωνίας.

    Ως προς τη νηστεία, ναι και ο έξω απ εδώ νηστεύει, αλλά και ο Κύριος είπε πως άνευ νηστεία και προσευχή ( Αττική διάλεκτος παρακαλώ) δεν βγαίνετε απ τον τούνελ κύριοι... και μπρρρρ μη γένοιτο, βεβαίως.
    Τώρα Σαλογραιίτσα μου, άσε με να στο χαλάσω λιγουλάκι, αλλά επειδή είμαι συμπάσχων στα εδέσματα, καλό είναι να θυμόμαστε, πως η ταπεινότητα, αν δεν καταντάει πρόφαση εν αμαρτίαις, εντάξει όλα.
    Ο Κύριος συγκαταβαίνει, όταν παίρνει είδηση πως ήταν κατά τα μέτρα ειλικρινούς προσπάθειας.

    Άιντε και καλή εν Χριστώ δύναμη.-

    (Υπάρχει ένα πρόβλημα. ¨Οταν κάνω προεπισκόπηση και διανοηθώ να πατήσω μπακ σπέις , στην περίπτωση ξέρεις που διαπιστώνω λάθος και κάνω πίσω να διορθώσω, ξεχνώντας πως δεν είμαι στην κατάσταση επεξεργασίας, τότε με μεταφέρει σε άλλο ποστ σου , εξαφανίζοντας και το κείμενο.
    Κάθομαι και ξαναγράφω, ξαναγράφω - δεν ξέρεις βέβαια, ίσως για να τα εμπεδώνω καλύτερα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γρηγόρης Ζαγοραίος11 Μαρτίου 2011 στις 8:07 π.μ.

    Αγαπητέ μου Ήλε
    συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και σ`ευχαριστώ!
    Όμως εδώ το πρόβλημα τίθεται σε άλλη προοπτική...
    δηλαδή, ο έλεγχος υπάρχει εκεί πού κάποιος δύναται να κάνει 100 και από καθαρή αμέλεια κάνει 50.
    Όμως δόξα τω Θεώ που κι απ`τις δικές μας αστοχίες, έχει τον τρόπο Του να βγάλει ωφέλεια!
    Αλήθεια το όνομά σου από πού βγαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @777
    Για να μη χάνεις το κείμενο και κάθεσαι και ξαναγράφεις, είναι απλό να κάνεις ένα κόπυ πριν το στείλεις, αγαπημένο μου...
    :-)
    Καλημέρααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν ξέρω αν μου επιτρέπει ο Γρηγόρης ο Ζαγοραίος, αλλά θα το πω:

    Οργανώνει δέκα μέρες ένα γραφείο από Κρήτη στους Αγιος Τόπους για Ανάσταση- Πάσχα...

    Θα φύγουν από Ηράκλειο στις...δε θυμάμαι ακριβώς πόσες Απριλίου...

    Γρηγόρη με αφήνεις να το πω;
    :-0
    Με αφήνεις να ρωτήσω αν κάποιος μπορεί και θέλει να έρθει;
    ;-)
    Θα τους βεβαιώσω ότι είσαι ευχάριστη παρέα...

    Δυστυχώς εγώ δεν θα μπορέσω να έρθω, παρότι ΘΑ ΉΘΕΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα Σαλογραιά μου!
    Καλη Σαρακοστη σε σένα και σε όλους !
    ...κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα ...κ
    αγαπημένο μου...
    Καλή Σαρακοστή και για σένα...τι καλό διαβάζεις αυτόν το καιρό;
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σαλογραια μου προσπαθώ όσο προλαβαίνω απο τις υποχρεώσεις και απο το internet! να διαβάζω το ΄΄Μυστικά για την οικογενειακή ευτυχία ΄΄του π.Π.Ζωγράφου.Το είχε προτείνει σε σχόλιο σε παλιά σου ανάρτηση, δε θυμάμαι τώρα ποιος, είχε δίκαιο πολύ καλό !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γρηγόρης Ζαγοραίος11 Μαρτίου 2011 στις 11:15 π.μ.

    Αχ αδελφή μου...
    εμείς κάνουμε τα δικά μας σχέδια...αλλά το ΔΝΤ κάνει τα δικά του και δεν ξέρω αν τελικά μας αξιώσει ο Θεός να προσκυνήσουμε φέτο τον Πανάγιο Τάφο Του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γρηγόρη
    έγινε και σεισμός 8,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία.
    Τσουνάμι ύψους 10 μέτρων σάρωσε ξηρά σε βάθος 50 χιλιομέτρων...
    Ο πλανήτης έχει ταρακουνηθεί ολόκληρος..
    Και οι άνθρωποι συνεχίζουμε να ερμηνεύουμε ψυχρά και ορθολογικά τα γεγονότα...
    Συνεχίζουμε να μη βλέπουμε και να μην ακούμε τις αμαρτίες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γρηγόρη, είχα γράψει σε αυτό το θέμα πως διάλεξα το Ήλος (καρφί) για ψευδώνυμο. Είναι η 6η απάντηση από το τέλος.

    http://salograia.blogspot.com/2011/02/blog-post_27.html#comments

    Επίσης Σαλογραία μου, ξαναδίνω το link για την ταινία Ostrov (την οποία προτείνω να δείτε μόλις μπορέσετε) μιας και στο θέμα που έκανα την αναφορά ίσως κάποιοι δεν το δουν. Χωρίς να είναι πραγματική ιστορία, αναφέρεται στη ζωή ενός δια Χριστόν σαλού. Είναι Ρώσικη ταινία, την είχε προβάλλει πρόσφατα και η ΝΕΤ. Αξίζει τον κόπο. Περιλαμβάνει και ελληνικούς υπότιτλους το βίδεο. :-)

    http://video.google.com/videoplay?docid=-7645380399411010665#

    Ήλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σήμερα είναι οι Α' Χαιρετισμοί στην Παναγία μας , βάλε κάνενα απόσπασμα από την ακολουθία, έτσι για να μπαίνουμε στο κλίμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γρηγόρης Ζαγοραίος11 Μαρτίου 2011 στις 2:36 μ.μ.

    Πρέπει να γνωρίζεις αγαπητέ Ήλε
    ότι το ψευδώνυμό σου είναι κύριο εκκλησιαστικό όνομα και έχει εορτή: στις 6 Μαρτίου.
    Γι αυτό σε ρώτησα...δεν είχα διαβάσει και την παλιότερη ανάρτηση πού αναφέρεσαι σ`αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Για τήρα, για τήρα!
    ;-)
    Ρε συ Γρηγοράκη, δεν το ήξερααααα!
    Όσο ζω μαθαίνω και όσο ζω ελπίζω...
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ήλε
    το ΝΗΣΙ του Ρώσου σκηνοθέτη, πράγματι, μέσα από την αφήγηση των εικόνων, περιέγραψε με μεγάλη δύναμη την εικόνα ασκητή και δια ΧΡιστόν Σαλού...

    Οι Ρώσοι είχαν μεγάλη ευλάβεια στους δια ΧΡιστόν Σαλούς...
    Σκέφτομαι ότι άν έμπαινε κανας κουρελής και άπλυτος τέτοιος, περίεργος καλόγερος, σε σύγχρονες θρησκευτικές αίθουσες, με τις κλωτσιές θα τον πέταγαν στο δρόμο, ίνα μη- τους καθωσπρέπει- ταράξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "Μια χρονιά την τρίτη μέρα της τέλειας ασιτίας-ούτε νερό-μου ήρθε λιποθυμία ενώ ήμουν ξάπλα στο κρεβάτι"

    Νομίζω, ταπείνωση και θεοσέβεια.
    Το ανθρώπινο σώμα είναι δημιούργημα του Θεού, για το ντύσιμο της ψυχής, και, σαν δημιούργημα του Θεού, του οφείλουμε σεβασμό, φόβο Θεού, κι όχι τυραννία.
    Σεβασμός σημαίνει να μην το στουμπώνουμε με τροφές, και, κάποιες φορές του χρόνου, να εστιαζόμαστε μόνο στο άκρως απαραίτητο.
    Ο καθένας γνωρίζει για τον εαυτό του (διότι δεν είναι το ίδιο για όλους τους ανθρώπους) το τι είναι τυραννία του σώματός του και τι είναι ταπείνωση του σώματός του.
    Έτσι νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο καθένας γνωρίζει για τον εαυτό του (διότι δεν είναι το ίδιο για όλους τους ανθρώπους) το τι είναι τυραννία του σώματός του και τι είναι ταπείνωση του σώματός του.
    Έτσι νομίζω.
    ................
    Τέλεια, μας τα συνόψισες αγαπημένο μου..ΌΠΩς ΤΑ ΛΕΣ...
    Ο ΠΙΟ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΣ ΜΕΝΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΔΟΝ, ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ...διότι οπως αποφθέγγεται και ο σοφός λαός μας, "όσα ξέρει ο νοικοκύρης, ΔΕΝ τα ξέρει ο κόσμος όλος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή