Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Η αντιποίηση είναι έργο δαιμονικό...η εκκλησιαστική δε αντιποίηση ακόμη χειρότερο...


Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου 

Πηγή το ιστολόγιο ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ 

 Όλα διπλά…

«Και το μυαλό σου είναι θολό και το δικό της πιο λειψό, σας εθολώσαν τα λεφτά, γεια σου Φανφάρα, φαφλατά»

Η αντιποίηση είναι έργο δαιμονικό…. η εκκλησιαστική δε αντιποίηση ακόμη χειρότερο…. Μέχρι τώρα είχαμε τον Επιφάνιο να αντιποιείται τον μητροπολίτη Κιέβου…. Τώρα έχουμε πλέον και τον Στέφανο να αντιποιείται τον αρχιεπίσκοπο Αχρίδος….

Διπλοί μητροπολίτες, διπλές εκκλησίες…. σχίσματα, σχίσματα και πάλι σχίσματα…. Και η αιτία; Μία και μόνη: η εφαρμογή της αμερικανικής πολιτικής περί κατάτμησης όσο γίνεται περισσότερο των ορθοδόξων (ασχέτως εάν οι Αμερικανοί κατανοούν ή όχι την αλήθεια της πίστεώς μας και θέλουν να πολεμήσουν αυτήν πρωτίστως ή την Ρωσία φοβούμενοι ότι όσο πιο ενωμένοι είναι οι ορθόδοξοι τόσο πιθανότερο να ηγηθεί αυτών η Ρωσία).

Όσο για τους παραμυθιαζόμενους ότι αυτή είναι η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος και όχι η Μακεδονική Εκκλησία, όπως αυτοαποκαλείτο μέχρι σήμερα, δύο πράγματα μόνον έχουμε να σημειώσουμε: πρώτον, ότι οι εκκλησιαστικοί στα Σκόπια εφαρμόζουν ακριβώς ότι και οι πολιτικοί τους… πρώτα πήραν την αναγνώριση…. και μετά κότσαραν και το Μακεδονία…. Το ίδιο θα κάνουν και με την Εκκλησία…. Και μην μου πείτε ότι οι ίδιοι δεν θα εξακολουθούν να δηλώνουν μακεδονική εκκλησία…. γιατί αυτό δεν το πιστεύετε ούτε εσείς που θέλετε ακόμη να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα… και δεύτερον στο κείμενο που εξέδωσε το αμερικανικό πατριαρχείο για την αναγνώριση γίνεται ρητή αναφορά στο ότι πρόκειται για την εθνική εκκλησία του κράτους της Βόρειας Μακεδονίας. Άρα… Μόλις συλλειτουργήσει με όλους… αμέσως θα βγουν οι χάρτες της αρχιεπισκοπής Αχρίδος που σε προηγούμενους αιώνες περιελάμβανε στην δικαιοδοσία της περιοχές που σήμερα ανήκουν στο Πατριαρχείο Σερβίας, το Πατριαρχείο Βουλγαρίας και στην Εκκλησία της Ελλάδος…. Κι άσε τους Βαλκάνιους να τρώγονται σου λένε μετά οι δυτικοί….. και να υποτάσσονται ένας ένας στην «υπερδύναμη»…

Όταν με μπροστάρη τον μέγιστο των εν ζωή ακαδημαϊκών θεολόγων π. Θεόδωρο Ζήση κάποιοι σημείωναν από την εποχή, που ο αμερικανικός πατριάρχης έκανε το ουκρανικό σχίσμα, ότι θα ακολουθούσε και το μακεδονικό, διαπρύσιοι ιεροκήρυκες της αμερικανικής πολιτικής διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι ο οικουμενιστικός ό,τι κάνει το κάνει για το συμφέρον του Γένους και πώς αναγνώρισε τους σχισματικούς της Ουκρανίας για να πολεμήσει τους κακούς Ρώσους που θέλουν να μας πάρουν την πρωτοκαθεδρία….. Σήμερα δεν ακούγονται…..

Χαραλαμπος Μηνάογλου

Πηγή στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου