Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Χάρης Κ. Σκαρλακίδης-ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ- Το ΘΑΥΜΑ της καθόδου του Φωτός της Αναστάσεως στον Τάφο του Χριστού

1._AGION_FOS_ELL1
ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Εβδομήντα ιστορικές μαρτυρίες (4ος-16ος αι.)
Το βιβλίο διατίθεται με σκληρό εξώφυλλο (312 σελ., έγχρωμο
ISBN 978-960-99255-9-4) και με μαλακό εξώφυλλο (σελ. 272, έγχρωμο, ISBN: 978-618-81239-7-7).
Τα περιεχόμενα των δύο εκδόσεων είναι κοινά.

Έκτη έκδοση


Η έλευση του Αγίου Φωτός κάθε Μεγάλο Σάββατο στον Τάφο του Ιησού Χριστού είναι το μοναδικό θαυματουργικό γεγονός στην παγκόσμια ιστορία που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, την ίδια ημέρα, επί δύο σχεδόν χιλιετίες. Το παρόν σύγγραμμα καταγράφει τη μαρτυρία της ιστορίας για το θαυμαστό αυτό γεγονός, καλύπτοντας μία περίοδο δεκατριών αιώνων, από τον 4ο μέχρι τον 16ο αιώνα.

Εβδομήντα συγγραφείς του μεσαιωνικού κόσμου, μεταξύ των οποίων, δεκατέσσερις Γάλλοι, εννέα Άγγλοι, επτά Έλληνες, έξι Γερμανοί, πέντε Άραβες, πέντε Αρμένιοι, τέσσερις Πέρσες, τέσσερις Ιταλοί, τρεις Ρώσοι, τρεις Ισλανδοί, δύο Αιγύπτιοι, δύο Χαλδαίοι, ένας Μολδαβός, ένας Σύρος, ένας Αιθίοπας, ένας Βέλγος, ένας Αυστριακός και ένας Ελβετός, περιγράφουν την κάθοδο του Αγίου Φωτός, το οποίο κάθε Μεγάλο Σάββατο φανερώνεται στον Τάφο του Θεανθρώπου ως υπενθύμιση και ως επαλήθευση της Αναστάσεώς Του.

Οι ειδικές μετρήσεις του Αναπληρωτή Καθηγητή Φυσικής Αντρέι Βολκόβ στον Τάφο του Χριστού το Μεγάλο Σάββατο του 2008 επιβεβαιώνουν επιστημονικά την κάθοδο του ουρανίου Φωτός και αποκαλύπτουν τρία γεγονότα τα οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει «απίστευτα και πλήρως ανεξήγητα». Στο βιβλίο περιέχεται επιπλέον και μία ιστορική-αρχαιολογική έρευνα σχετικά με την αρχική μορφή του Τάφου του Χριστού και του βράχου του Γολγοθά, μαζί με μία σειρά αναπαραστάσεων των δύο τοποθεσιών, όπως φαίνονταν το έτος 33 μ.Χ.

Το βιβλίο Άγιον Φως έχει εκδοθεί σε εννέα γλώσσες (ελληνικά, ρωσικά, αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά, ιταλικά, ρουμάνικα και σέρβικα) και είναι υπό έκδοση σε άλλες τέσσερις.

Το βιβλίο διατίθεται σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου